Τι διάβασαν και είδαν οι αναγνώστες μας την εβδομάδα που πέρασε

Όλα όσα τους άρεσαν, τους ταρακούνησαν και τους έκαναν εντύπωση

Από Melia

Έρευνα στις ΗΠΑ διαπίστωσε ότι τα άτομα που ενημερώνονται κυρίως μέσω Facebook γνωρίζουν λιγότερα για την πολιτική επικαιρότητα από ότι άτομα που ενημερώνονται από οποιαδήποτε άλλη πηγή. Και στον αντίποδα, έρχονται συχνότερα σε επαφή με θεωρίες συνωμοσίας.

 

Από Loglady

Με αφορμή αυτή την ερώτηση, ξαναβρήκα (και ξαναδιάβασα) το σχετικό άρθρο του New Yorker για το Sex & the City. Αποφεύγοντας να δηλώσει ξεκάθαρα ότι σημαντικό μέρος της αρνητικής κριτικής που δέχεται ακόμη και σήμερα η σειρά οφείλεται σε σεξισμό, η Nussbaum, κατά τη γνώμη μου, συνοψίζει εύστοχα αυτό ακριβώς το νόημα, κάνοντας τη σύγκριση ανάμεσα στις “δύσκολες” πρωταγωνίστριες του σήριαλ και σε άλλους -ανδρικούς- χαρακτήρες, εξίσου, αν όχι περισσότερο, “προβληματικούς”, άλλων σειρών, π.χ. The Sopranos.  Η ανάλυσή της με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη, καθώς, χωρίς να αγνοεί τα απογοητευτικά σημεία του τηλεοπτικού αυτού προϊόντος, αναγνωρίζει και αναδεικνύει τη θετική του συνεισφορά στην ποπ κουλτούρα.

 

Από Dudette 

http://facebook

Ολα τα στερεοτυπα εναντιον των γυναικων σε μια μολις φραση. Εμφανιστηκε στο φμπ μου απο μια κατα τ’αλλα συμπαθεστατη φιλη και πολλες απο κατω να σπευδουν να δηλωσουν οτι ειναι κι αυτες απο τις ‘καλες’ γυναικες οχι απο τις αλλες. Καμια ομως δεν ειπε ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΘΛΙΟ ΤΡΟΠΟ. Αι και σιχτηρ.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

7 points
Upvote Downvote

2
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
1 Θέματα σχολίων
1 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
2 Συντάκτες σχολίων
Το α-κτινιδιοmongrel Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
mongrel
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

“ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΘΛΙΟ ΤΡΟΠΟ. Αι και σιχτηρ.”
Τι δεν καταλαβαίνω, καθόλου όμως;

Το α-κτινιδιο
Μέλος
Συμμετέχων

Ειρωνίκα το λεει