Προσωπική ιστορία: Ο αδερφός μου μου αποκάλυψε πως είναι gay

Στεναχωριέμαι πάρα πολύ γιατί φοβάμαι ότι έχει βασανιστεί πολύ όλα αυτά τα χρόνια με το να κρύβεται και να φοβάται

Καλησπέρα Λένα μου και αγαπητοί μου φίλοι.

Παρακαλουθώ το σάιτ εδώ και κάποιο διάστημα με πολύ ενδιαφέρον και για τις ιστορίες που γράφονται αλλά κυρίως για τις απόψεις που δίνονται πάνω σε αυτές. Είναι η πρώτη φορά που στέλνω καθώς πρέπει να μιλήσω κάπου απόψε για ένα θέμα που δε μπορώ να μοιραστώ με κανέναν ειδικά τώρα.

Πριν από δύο ώρες ο αδερφός μου μου αποκάλυψε πως είναι gay. Τα δάχτυλά μου τρέμουν αυτή τη στιγμή που πληκτρολογώ. Γύρω στα 30 είμαστε και οι 2 κι έχουμε 3 χρόνια διαφορά-εκείνος μεγαλύτερος (απλά το αναφέρω). Μου είχε περάσει απ’ το μυαλό κάποιες φορές, αλλά δεν είχα δώσει σημασία και απέδιδα κάποια πράγματα στο ότι είναι πιο κλειστός και ευαίσθητος χαρακτήρας. Ίσως και λίγο ιδιόρρυθμος. Θυμάμαι είχα πει στον εαυτό μου τότε ”μακάρι να μην είναι αλήθεια”.

Δε θέλω να με παρεξηγήσετε, ειλικρινά δεν είμαι ρατσίστρια, αλλά από τη στιγμή εκείνη έχει παγώσει το αίμα μου. Εννοείται ότι η αντίδραση μου μπροστά του ήταν αυτή που έπρεπε και ειλικρινά δε προσποιήθηκα. Για μένα δεν αλλάζει κάτι και του ξεκαθάρισα ότι είμαι εδώ και η αντιμετώπιση μου προς εκείνον θα είναι η ίδια σε όλους τους τομείς.

Ζούμε μαζί σε μια πόλη όπου δουλεύουμε, αφού τελειώσαμε τις σπουδές μας, αλλά έχουμε μεγαλώσει σε ένα χωριό και οι δικοί μας μένουν μόνιμα εκεί. Μου άνοιξε την καρδιά του και μου μίλησε για όλα αυτά τα χρόνια από την εφηβεία του που το κατάλαβε μέχρι και σήμερα. Η συζήτηση πήγε εκεί γιατί τον τελευταίο καιρό δεν είναι καλά γενικώς και με τον τρόπο μου τον έκανα να μου μιλήσει. Μου είπε ότι δεν θέλει να με κοροϊδεύει άλλο ειδικά από τη στιγμή που μένουμε μαζί (περίπου ένας χρόνος). Ακολούθησε μια τεράστια συζήτηση όπως καταλαβαίνετε. Φοβάται την απόρριψη της οικογενείας μας. Και δεν έχει άδικο.. Δυστυχώς η επαρχία ξέρει να το καλλιεργεί καλά αυτό…

Εδώ πρέπει να σας πω ότι η οικογένειά μας τα τελευταία χρόνια υφίσταται μια βαθιά κρίση. Ένας πατέρας που έχει να δουλέψει πάνω από δέκα χρόνια με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν δουλειές. Ανυποχώρητος στις απόψεις του, σκληρός άνθρωπος και εγωιστής θεωρεί ότι εμείς τον απομακρύναμε, κάτι που δεν είναι αλήθεια. Παράτησε τα πάντα και το ‘ριξε στην τεμπελιά και το χασομέρι με αποτέλεσμα η μάνα μου όλα αυτά τα χρόνια να δουλεύει σα σκυλί καθαρίζοντας ή κάνοντας ότι βρει στο χωριό για να μας σπουδάσει. Τα οικονομικά μας δεν είναι σε καλή κατάσταση ξεκάθαρα εξαιτίας του. Και σαν να μην έφτανε αυτό έχει και συχνά ξεσπάσματα γκρίνιας με αποδέκτη κυρίως τη μάνα μου, που είναι ένας πιο ήπιων τόνων άνθρωπος που δεν αντέχει τις εντάσεις, γι’ αυτό το λόγο έχει καταπιεί πολλά και σωπαίνει.

Πονάει η ψυχή μου απόψε παιδιά. Αλήθεια σας λέω. Νομίζω δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα και τότε φέρνω στο μυαλό μου την εικόνα του να κλαίει επειδή φοβάται πως δε θα τον αποδεχτούμε. Το ξέρουν πολλοί λίγοι απ’ότι μου είπε. Δεν τον είδα ιδιαίτερα διατεθειμένο να μιλήσει στους δικούς μας, οι οποίοι εν τω μεταξύ όπως κάθε γονιός έχουν στο νου τους ότι θα παντρευτούμε και θα τους χαρίσουμε εγγόνια. Γι αυτό το λόγο μου είπε πως με ”έσπρωχνε” κάποτε με τον τρόπο του σ ένα φίλο του που είναι καλής οικονομικής κατάστασης γιατί αισθάνεται πως ο ίδιος είναι αποτυχημένος για τους γονείς μας και ήθελε τουλάχιστον εγώ να έχω μια καλή τύχη αφού εκείνος δε θα τους δώσει αυτή τη χαρά. Αν το μάθουν φοβάμαι ότι θα πάθουν τίποτα από τον καημό τους. Έπιασα τον εαυτό μου να λέει μακάρι να μην το μάθουν ποτέ. Να πεθάνουν χωρίς να το ξέρουν.

Στεναχωριέμαι πάρα πολύ γιατί φοβάμαι ότι έχει βασανιστεί πολύ όλα αυτά τα χρόνια με το να κρύβεται και να φοβάται. Και προβληματίζομαι για το κατά πόσο πέφτει όντως το βάρος σ εμένα να έχω μια καλή ζωή ώστε να υπάρχει ισορροπία. Δε μπορώ να τα πω όλα αυτά πουθενά, ούτε στο φίλο μου. Πονάει το κεφάλι μου και κάνω το ένα τσιγάρο μετά το άλλο. Έχω μπερδευτεί. Πρώτη φορά μιλάω ανοιχτά με έναν gay και αυτός είναι ο αδερφός μου. Σας ζητώ ειλικρινά να μη με παρεξηγήσετε και αν σε κάποιον προκάλεσα οργή με κάτι που είπα τονίζω ότι ζητώ απλά μια συμβουλή. Τι μπορώ να κάνω για να τον βοηθήσω να είναι ευτυχισμένος και πως μπορώ να διαχειριστώ το βάρος ένας τέτοιου μυστικού ώστε να έχω κ εγώ μια νορμάλ ζωή; Άραγε θα με επηρεάσει; Δεν είναι εγωιστική η ερώτηση μου, εννοείται πως καλά έκανε και μου το είπε. Θα μπορούσε να μου το έχει πει και νωρίτερα. Στο τέλος μου είπε πως είναι πολύ σημαντικό για κείνον που τον αποδέχομαι κ όλα είναι οκ απ’τη μεριά μου.

Θα είναι ποτέ ευτυχισμένος άραγε;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

65 points
Upvote Downvote

34
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
27 Θέματα σχολίων
7 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
31 Συντάκτες σχολίων
xrusaMathemagiciansoula91Femme FarfalleThe Skate Witch Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
The Skate Witch
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Είσαι σε κατάσταση σοκ, γιατί υποσυνείδητα μεγαλώνοντας έχεις μάθει ότι το να είναι κάποιος γκέι οδηγεί στον κοινωνικό αποκλεισμό και στην επακόλουθη δυστυχία. Δε γνωρίζω πού μένετε, όμως ξέρω ότι υπάρχουν επιλογές και πως ο αδερφός σου δε θα ζήσει τόσο άσχημη ζωή όσο μάλλον φαντάζεσαι. Φαίνεται ότι τον αγαπάς πολύ. Αν θέλεις μπορείς να καλέσεις τη γραμμή Δίπλα σου στο 11528 η οποία στηρίζει ΛΟΑΤΚΙ άτομα και τις οικογένειες/φίλου/κηδεμόνες/δασκάλους τους. Θα σου πουν πώς μπορείς να βοηθήσεις έμπρακτα τον αδερφό σου 🙂 Οι γονείς σου δε θα πάθουν κάτι αν δεν κάνει ο αδερφός σου παιδιά. Ούτε αν δεν… Διαβάστε περισσότερα »

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Βρε καλό μου πλάσμα, απλά ο αδερφός σου σού είπε ότι έχει άλλο ερωτικό προσανατολισμό. Είναι κάτι που δε σε αφορά, δε σε επηρεάζει, ακριβώς όπως δεν επηρεάζει και εκείνον το ότι εσύ έχεις σχέση με έναν άντρα. Αλήθεια προσπαθώ να καταλάβω πώς το γεγονός ότι εκείνος καταπιέζεται (θα επανέλθω σε αυτό) κάνει εσένα να ΠΡΕΠΕΙ να έχεις μια νορμάλ ζωή και να καταπιέζεσαι κι εσύ με τη σειρά σου. Για ποια ισορροπία μιλάς; Άλλη οντότητα ο αδερφός, άλλη εσύ, δεν υπάρχει κάποια ζυγαριά να ζυγίσει τον πόνο σας και τις χαρές σας και πόσα παιδιά θα κάνει ο καθένας.… Διαβάστε περισσότερα »

nena
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ωπα ωπα ωπα, κατσε λιγο.. απ´τη μια θελω να γελασω αλλα θα παραμεινω σοβαρη. Καλο μου κοριτσι καταλαβαινω την σαστιμαρα που μπορει να νιωθεις, επειδη ειναι και φρεσκο θαρρω ακομα, αλλα πραγματικα τωρα,, τι λες; Ποιο ακριβως ειναι το προβλημα; Το τι θα πει ο κοσμος, το τι θα πουν οι γονεις σου η το πως θα συνεχισεις εσυ τη ζωη σου με ενα τετοιο μυστικο να σε βαραινει οπως ειπες η ιδια και οτι θα σε επηρεασει καπου;;; Να σε επηρεασει που ακριβως;; Οτι τι;; Τρεμουν τα χερια σου και εχεις χασει 10 χρονια ζωης επειδη ο αδερφος σου… Διαβάστε περισσότερα »

Ms.Lego
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

nena, ο αδελφός σου το είχε ήδη πει στους δικούς σας και εκείνοι έκαναν σαν να μην καταλαβαίνουν, ή το έμαθαν από εσένα σε εκείνο το τραπέζι;

nena
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Προφανως το ειχαν καταλαβει χρονια αλλα ποτε δεν συζητιοταν, δεν ειχε αναφερθει το παραμικρο. Δεν ηθελαν να πιστεψουν κατι τετοιο αλλα ουτε και ο ιδιος ειχε αφησει να εννοηθει κατι. Ωσπου το ειπε ανοιχτα σε εμενα και εγω σε εκεινο το τραπεζι τους επιβεβαιωσα τον μεγαλυτερο φοβο τους με οσο περισσοτερο θαρρος και θρασος μπορουσα.

The Skate Witch
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πόσο ΤΕΛΕΙΟΙ οι γονείς σου ρε φίλε!!! 😍😍😍Κλασική ελληνική οικογένεια! Γκέι στρέιτ μπάι δεν ηρεμείς!

Mathemagician
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Σε λάτρεψα να ξέρεις.

Glamazon
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Gay είναι ο άνθρωπος, όχι μελλοθάνατος! Αν δεν θέλει να το μοιραστεί με τους γονείς σας, ας μην το κάνει. Ενήλικος είναι, δεν χρειάζεται να πάρει έγκριση από κάποιον.

Και από που και ως που μία καλή δική σου ζωή θα φέρει ισορροπία. Αν ο αδερφός σου είναι δυστυχισμένος και εσύ πανευτυχής, υπάρχει κάποια ισορροπία?

Ειλικρινά δεν ξέρω από που να το πιάσω και που να το αφήσω αυτό το κείμενο… Εκνευρίστηκα πάρα πολύ.

bozonio
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Καταρχάς δε χρειάζεται να στεναχωριέσαι. Οι ομοφυλόφυλοι έχουμε να αντιμετωπίσουμε έξτρα δυσκολίες αλλά αυτό δε σημαίνει οτι δε μπορούμε να ζήσουμε μια ολοκληρωμενη και ευτυχισμένη ζωή. Αυτό που μας εμποδίζει καμιά φορά είναι ο ίδιος μας ο φόβος ότι η ομοφυλοφιλία είναι κάτι τραγικό και ότι θα απογοητευσουμε τους γύρω μας. Με το να δραματοποιείς την κατάσταση δεν βοηθάς ακόμα και αν έχεις καλή πρόθεση. Ο αδερφός σου θα είναι μια χαρά αρκεί να έχει γύρω του καποιους (ακόμα και λιγους) υποστηρικτικούς ανθρώπους. Στους γονείς σας θα το πει αν και όταν είναι έτοιμος. Είναι ενα μεγάλο θέμα και εγώ… Διαβάστε περισσότερα »

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Οι απαντήσεις σου είναι πάντα μια όαση, αγαπητή bozonio. Δίνεις υπέροχες ισορροπημένες συμβουλές, πραγματικά εύγε!

Φριζαρισμένο μαλλί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Γράφουσα, το κείμενό σου με συγκινεί ως ένα βαθμό. Δεν έχεις καλές αναμνήσεις και φαίνεσαι άνθρωπος, που τα προβλήματα των άλλων γίνονται πιο σημαντικά από τα δικά σου. Φαίνεται και απο το ότι ζητάς προκαταβολικά συγγνώμη για το όποιο δυσάρεστο συναίσθημα προκαλέσει το κείμενό σου. Εγώ βλέπω ότι φοβάσαι πολύ για τον πόνο, την απόρριψη και ενδεχομένως την γελοιοποίηση και την ψυχολογική κακοποίηση που θα υποστεί ο αδερφός σου, αν αποκαλυφθεί η ερωτική του επιλογή. Σε παρακαλώ, μην γίνεις εκείνο το κομμάτι της κοινωνίας, που αναρωτιέται πως θα αντιμετωπίσει την “ντροπή” της οικογένειας και τι επιπτώσεις θα έχει στις σχέσεις… Διαβάστε περισσότερα »

Mr Mazis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Σωστή!

Open S
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

“Θα είναι ποτέ ευτυχισμένος άραγε;” Εσύ θα είσαι; Εγώ θα είμαι; Αυτοί θα είναι; Πραγματικά τι ερώτηση είναι αυτή; Και από πότε η ευτυχία κάποιου ορίζεται από το φύλο από το οποίο επιθυμεί; Αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα ο μισός και βάλε πλανήτης θα ήταν ευτυχισμένος. Τα χέρια σου τρέμουν στο πληκτρολόγιο επειδή είσαι λίγο περισσότερο ενημερωμένη από τους γονείς σου για την πραγματικότητα – δηλαδή καθόλου. Διάβασε, μάθε, ενημερώσου. Αυτό που συνέβη στον αδελφό σου είναι υπέροχο, που “άκουσε” τα πραγματικά του θέλω και που τώρα αρχίζει να ανοίγεται και στους κοντινούς του ανθρώπους μιλώντας για αυτά. Όσο… Διαβάστε περισσότερα »

αράχνη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Αγαπητή φίλη, καταρχάς προσπάθησε να ηρεμήσεις και να περιορίσεις το κάπνισμα που είναι πραγματικά πολύ βλαβερό ενώ ο προσανατολισμός του αδερφού σου δεν βλάπτει κανέναν. Δυστυχώς, παρατηρώ ότι υπάρχει πολύ ισχυρή ομοφοβία ριζωμένη στην οικογένειά σας. Σας έχει τυλίξει όλους γερά, σας κρατάει δεμένους και δεν σας επιτρέπει να ορίσετε τις ζωές σας. Στα τριαντακάτι, ο αδερφός σου θα έπρεπε να έχει αποδεχτεί την κλήση και τις επιθυμίες του, να είναι περήφανος και να προχωράει τη ζωή του χωρίς εσωτερικευμένη ομοφοβία και χωρίς καθόλου ντροπή. Εντάξει, επαρχία (δεν ξέρω πόσο βαθιά επαρχία) αλλά μένετε πια σε πόλη. Οι πόλεις δεν… Διαβάστε περισσότερα »

Femme Farfalle
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

“Εχεις μια καλή αφορμή να επαναξιολογήσεις το σύντροφό σου και τους φίλους σου”
ΑΥΤΟ.
Μετά από ένα μεγάλο μπαμ, πάντα υπάρχουν ανακατατάξεις. Και καλώς γίνονται τα μπαμ, γιατί πρέπει να ξεχωρισει κάποια στιγμή η ηρα απ’το σιτάρι. Τώρα είναι η ώρα! 👍🏼

Lela
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Γειά! Είναι το πρώτο μου σχόλιο στην κοινότητα. Παρακάτω από μένα θα γράψουν άλλα κορίτσια μάλλον με μάλλον πιο καλές απαντήσεις. Σχολιάζω για να σου πω ότι καταλαβαίνω το στρες που ζεις τώρα. Είναι αποκάλυψη ζωής που έκανε ο αδερφός σου και είναι πολύ σημαντική. Αλλά ισχύει νομίζω ότι ισχύει και αν ήταν ετεροφυλόφιλος: θα γνωρίσει, θα ερωτευτεί, θα πονέσει, θα αγαπήσει. Δεν αλλάζει αυτό πιστεύω. Το αν θα γίνει ευτυχισμένος λοιπόν είναι στο χέρι του που λέμε, όπως είναι για όλους μας. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το μάθουν οι δικοί σας. Όσον αφορά την «πίεση» που πέφτει σε… Διαβάστε περισσότερα »

Acroposthion
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δέξου τον και στήριξέ τον γι’αυτό που είναι, όπως ακριβώς είναι και όχι γι’αυτό που θες εσύ να είναι. Σίγουρα έχει υποφέρει και σίγουρα έχει φάει πόνο και απόρριψη. Το τελευταίο που χρειάζεται είναι μια αδερφή που τον απορρίπτει και τον επικρίνει. Δεν λέω ότι το κάνεις, αλλά άθελά σου, ένα βλέμμα και μόνο μπορεί να τον σκοτώσει.
Αν ήξερα ότι θα είχα τη στήριξη έστω και ενός μόνο από τα αδέρφια μου, δεν θα με ένοιαζε τίποτα. Δυστυχώς δεν θα την έχω και το ξέρω. Γι’αυτό και δεν έχω πει τίποτα στους δικούς μου.