Προσωπική ιστορία: Υπάρχουν εξαίρετοι επιστήμονες εκεί έξω

Είναι ο γιατρός που μερικές φορές ξέρει περισσότερα για εμάς απ’ ό,τι η μαμά μας. Είναι μια σχέση που μπορεί να έχει ζεστασιά και υποστήριξη, αλλά πολύ συχνά καταλήγει από άβολη μέχρι προσβλητική. Μια ζωή ακούμε να κρατάμε τα πόδια μας κλειστά, και ξαφνικά πρέπει να νιώσουμε άνετες εκεί, διάπλατα, με έναν φακό ανάμεσα στα πόδια μας, για να ακούσουμε άλλη μια φορά «πότε θα κάνεις παιδί; περνάνε τα χρόνια».
Γράψτε μας την πιο αξιοσημείωτη εμπειρία σας στον γυναικολόγο. Μπορεί να είναι καλή, κακή, αστεία ή εξοργιστική. Χρειάζεται να ακουστούν αυτές οι ιστορίες για να καταλάβουν όλες οι γυναίκες ότι αν δεν τους αρέσει ο/η γιατρός τους, δεν χρειάζεται να τον/την υπομένουν. Κάπου υπάρχει ένας γυναικολόγος που δεν θα τις δει ως αναπαραγωγικές μηχανές, αλλά ως ανθρώπους με τερτίπια, προτιμήσεις, και με δικαίωμα στο να μην θέλουν να κάνουν παιδί τώρα, μετά, ή οποτεδήποτε.

Στείλτε μας την ιστορία μέσω του α μπα, από τη φόρμα «έχεις κάτι να μοιραστείς μαζί μας», ή στο μέιλ lenfou@gmail.com
Η ιστορία της Μαρίας με τα δικά της λόγια

Λένα καλησπέρα,

Δεν ξέρω αν ενδιαφέρει η δική μου ιστορία. Αφορά τις εμπειρίες στο γυναικολόγο. Όταν διάβασα ότι αναζητάς τέτοιες ιστορίες σκέφτηκα ότι δεν έχω κάτι αξιοσημείωτο να πω, ή μάλλον δεν έχω κάποια τραυματική εμπειρία να αφηγηθώ. Αμέσως μετά όμως ένιωσα την ανάγκη να μοιραστώ τις πολύ θετικές μου εμπειρίες οι οποίες μπορεί να βοηθήσουν κυρίως τις νέες κοπέλες και ιδιαίτερα αυτές που δεν έχουν κάνει ακόμη την πρώτη τους επίσκεψη.

Προσωπικά, άργησα πάρα πολύ να πραγματοποιήσω αυτήν τη πρώτη επίσκεψη, και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να εστιάσω. Η μητέρα μου ποτέ δεν με είχε προτρέψει να κάνω κάτι τέτοιο και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Βλέπεις, το επάγγελμά της είναι φαρμακοποιός και ειλικρινά δεν μπορώ να το κατανοήσω, αφού έχει επαφές με πολλούς γιατρούς και όπως και να το κάνουμε είναι η καθημερινότητά της. Νομίζω πως ακόμα και η ίδια αισθανόταν ενοχικά, που είναι γυναίκα; που όπως έγραψες και εσύ θα έπρεπε να ανοίξει τα πόδια της και πόσο μάλλον να πει στην έφηβη κόρη της να ανοίξει τα δικά της; Προσωπικά, στα 24 μου χρόνια, ευτυχώς έχω ξεφύγει όσο μπορώ από αυτή τη νοοτροπία γενικότερα, έχω αποβάλει πολλά ταμπού και αρκετές ενοχές, παρά το ότι μεγάλωσα με γονείς αρκετά συντηρητικούς και με το πρότυπο του πατέρα-αρχηγού στο σπίτι.

Έτσι όπως είχε η κατάσταση, με τη μητέρα μου να βρίσκεται σε άρνηση για το θέμα του γυναικολόγου, καταλαβαίνεις ότι είχα στο μυαλό μου ότι ως ανήλικη δεν μπορώ να πάω και πως όταν ενηλικιωθώ ή με αφορμή την πρώτη μου σεξουαλική επαφή θα πάω για πρώτη φορά μόνη μου. Το σκεφτόμουν, ειλικρινά το ήθελα, έλεγα στον εαυτό μου, εντάξει γιατί αγχώνεσαι, όποτε θες αποφασίζεις και πας, τι σε κρατάει; Όμως Λένα αυτή η εποχικότητα της μητέρας μου και η αδιαφορία σε αυτό το θέμα με είχαν κάνει να το σκέφτομαι και εγώ ως κάτι κακό. Θέλω επίσης να επισημάνω πως άμα ήμουν στη θέση της μητέρας μου θα με είχα πάει οπωσδήποτε στο γυναικολόγο, όχι μόνο για λόγους προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης, αλλά γιατί η περίοδος μου είχε καθυστερήσει αρκετά σε σχέση τουλάχιστον με τα κορίτσια που είχα στον περίγυρό μου ( συγκεκριμένα μου ήρθε πρώτη φορά λίγους μήνες πριν κλείσω τα 17). Νομίζω ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να υπάρξει μία ανησυχία ή έστω μία απορία.

Αν και ενηλικιώθηκα, αν και έφυγα από το σπίτι μου για να σπουδάσω, δεν αποφάσιζα την επίσκεψη, ήμουν ακόμα επηρεασμένη από την όλη συμπεριφορά της μητέρας μου. Στα 19 μου, είχα και την πρώτη μου σεξουαλική εμπειρία, ούτε τότε πήγα, είχα ως δικαιολογία το ότι χρησιμοποιούσαμε προφυλακτικό και το ότι στη Κομοτηνή δεν θα έβρισκα κάποιον αξιόπιστο γιατρό. Κορόιδευα τον εαυτό μου.

Ήρθε λοιπόν η στιγμή, ένα χρόνο μετά,  που η επίσκεψη δεν ήταν πια επιλογή ήταν ανάγκη, και η αιτία, ευτυχώς μια απλή κολπίτιδα. Για μένα όμως, ο φόβος και ο τρόμος, περίμενα το χειρότερο, δεν ήξερα βλέπεις να αναγνωρίζω καν τα συμπτώματα. Ευτυχώς τότε για μένα είχα αποκτήσει μία πολύ καλή φίλη, η οποία καταγόταν από την πόλη που σπούδαζα και επέμενε να πάω σε μία συγκεκριμένη γιατρό. Της έδειξα μεγάλη εμπιστοσύνη γιατί η ίδια είχε αντιμετωπίσει με τη βοήθεια της συγκεκριμένης πολλά σοβαρά γυναικολογικά προβλήματα. Φυσικά, λόγω άγχους άρχισα να ρωτάω όποια ήξερα και δεν ήξερα για τη συγκεκριμένη γιατρό και δύο κοπέλες που την είχαν ακουστά μόνο που δε με έκαναν να βάλω τα κλάματα, με το άγχος που είχα. Είχαν ακούσει ότι η συγκεκριμένη είναι στρίγγλα, με βλοσυρό βλέμμα, μόνο μάγισσα δεν την είπαν.

Λένα ευτυχώς πήγα. Η γυναίκα άψογη επαγγελματίας, μου εξήγησε τα πάντα. Δεν έκανε κανένα σχόλιο όταν της είπα ότι επισκέπτομαι πρώτη φορά γυναικολόγο. Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μου και μου μίλησε χωρίς να τη ρωτήσω και για τις βασικές παθήσεις του κόλπου, μεθόδους αντισύλληψης, ΣΜΝ τα πάντα. Εννοείται συνέχισα να την επισκέπτομαι μέχρι που γύρισα στην πόλη μου και βρήκα έναν εξίσου καταπληκτικό γιατρό, τον οποίο πάλι μου σύστησε φίλη μου που αντιμετώπισε προβλήματα.

Αυτό που θέλω να τονίσω, είναι πως πολλές φορές δεν είναι ο γιατρός που θα μας δημιουργήσει το πρόβλημα. Το κακό μπορεί να συμβεί από την αρχή, από το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώσαμε. Ειλικρινά υπάρχουν εξαίρετοι επιστήμονες εκεί έξω. Έγω ήμουν τυχερή, βρήκα κατευθείαν γιατρούς που μου ταίριαξαν, άλλες κοπέλες μπορεί να χρειαστούν λίγο παραπάνω αλλά θα τους βρουν. Η επίσκεψη στο γυναικολόγο δεν χρειάζεται να είναι μαρτύριο ούτε ως σκέψη ούτε ως πράξη.

Με εκτίμηση,

Μαρία

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

67 points
Upvote Downvote

26
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
2 Θέματα σχολίων
24 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
10 Συντάκτες σχολίων
ΕντελβάιςiwmΛένα ΦουτσιτζήΙζόλδη Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
fantasmataki
Επισκέπτης
Συμμετέχων
fantasmataki

Είσαι πραγματικά πολύ τυχερή. Δύσκολα βρίσκεις έναν σωστό επαγγελματία. Είναι και αυτή η άσπρη μπλουζίτσα που δυστυχώς την χρησιμοποιούν κάποιοι για να πουν όποια σεξιστική αηδία τους κατέβει που θα περάσει στο ντούκου, θα τραυματίσει ή ακόμα χειρότερα θα υιοθετηθεί (βλ. Milgram experiment).

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Είναι παραπλανητικό να υπονοείτε ότι το πείραμα Milgram αφορούσε γιατρούς, κάτι που δεν ισχύει. Υπάρχουν, βέβαια, και κακοί επαγγελματίες, όπως παντού, ωστόσο η δική μου πείρα από τους γυναικολόγους μου είναι εξαίρετη, όπως της Μαρίας. Ούτε άκουσα ποτέ σεξιστικά σχόλια, ήταν πάντα σοβαροί και προσεκτικοι στη συμπεριφορά τους. Στο σημείο αυτό βρίσκω την ευκαιρία να πω ότι δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείται τόσο δυσάρεστο θέμα η επίσκεψη στο γυναικολόγο. Μια επίσκεψη σ ένα γιατρό είναι, ούτε πονάς ούτε τίποτα.Στον οδοντίατρο, που μπορεί να κάθεσαι δυο ώρες με το στόμα ανοιχτό, και να πονάνε τα σαγόνια σου, εκεί μαλιστα, είναι δυσάρεστο. Το… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Το ότι για σένα είναι ανώδυνο αυτό δε σημαίνει ότι είναι για όλους. Εγώ προσωπικά πονάω πολύ στις εξετάσεις του γυναικολόγου. Μην υποτιμάς τις εμπειρίες των άλλων επειδή η δική σου είναι διαφορετική.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αγαπητή Μitsi , γιατί όμως πονάτε; Η γυναικολογική εξέταση, λήψη επίχρισματος, ενδοκολπικο υπερηχογράφημα κ.λπ ( οι εξετάσεις ρουτίνας δηλαδη) είναι ανώδυνα εντελώς. Μήπως ο γιατρός σας είναι άγαρμπος και πρέπει να τον αλλάξετε; Δεν μιλάω από προσωπική εμπειρία μόνον, αλλά και από την εμπειρία όλων των γυναικών του κύκλου μου. Αν όλα είναι εντάξει, δεν δικαιολογείται να πονάτε στην εξέταση.

Λένα Φουτσιτζή
Editor
Συντονιστής Κοινότητας
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Περιεχομένου
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Θρύλος

Ανώδυνα εντελώς;
Όχι, δεν είναι ανώδυνα εντελώς. Φυσικά και δικαιολογείται ο πόνος. Κι έχω πάει κι αν έχω πάει σε γυναικολόγους.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Και εγώ το ίδιο, έχω πάει, προφανώς λόγω ηλικίας και διαφόρων καταστάσεων απειρες φορές σε γυναικολόγους, η αδερφή μου, οι φίλες μου, ανάλογου ηλικίας, όλες οι γνωστές μου το ίδιο. Δεν πονάνε, παρά μόνον αν έπεσαν σε κανένα άσχετο , κακο εξεταστή. Όταν λέω ανώδυνα εννοώ εντελώς ανώδυνα, δεν καταλαβαίνω τίποτα, σαν να μην γίνεται τίποτα. Δεν ξέρω γιατί πονάτε, Λένα, ίσως να μη χαλαρώνετε.

Λένα Φουτσιτζή
Editor
Συντονιστής Κοινότητας
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Περιεχομένου
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Θρύλος

Ναι, εμείς θα φταίμε, που δεν χαλαρώνουμε εντελώς όταν ένας άγνωστος μας βάζει ένα σιδερένιο γρύλο στο τέτοιο μας. κοίτα, πολλές φορές έχω ακούσει για διάφορα που δεν θα έπρεπε να πονάνε, και τα έχω ακούσει από γυναίκες που ισχυρίζονται ότι δεν πονάνε, υπονοώντας ότι τα κάνω λάθος και γι’αυτό πονάω. Ο θηλασμός, δεν θα έπρεπε να πονάει “αν τον κάνεις σωστά”, άρα λάθος τον κάνω. Η περίοδος δεν θα έπρεπε να πονάει, αν είσαι εντάξει ορμονολογικά, ανατομικά, άρα μήπως φταίει η ψυχολογία σου. Κοίτα. Όλα αυτά πονάνε. Και στον γυναικολόγο πονάμε γιατί το κουτάκι μας είναι κατασκευασμένο για να… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν υποτιμώ το αίσθημα του πόνου που λέτε ότι αισθάνεστε. Αφού το λέτε έτσι θα είναι. Για το κλειστό κουτάκι και τα λοιπά, έχω να πω ότι γι αυτό υπάρχουν οι κόλποδιαστολεις,και ο σωστός γιατρός, που δεν θα τον έλεγα και άγνωστο, ξέρει να τους τοποθετεί και να τους μεταχειρίζεται ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ.Δεν ξέρω γιατί πονάτε. Εσείς ξέρετε; Εγώ ξέρω ότι εγώ και οποία άλλη γυναίκα ξέρω και έχω μιλήσει σχετικά ΔΕΝ ΠΟΝΑΜΕ. ΠΟΤΕ δεν έχω πονέσει, σε καμμία γυναικολογική εξέταση, σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν ήμουν. Επιμένω, γιατί δεν μου αρέσει να μένει η εντύπωση σε γυναίκες που δεν… Διαβάστε περισσότερα »

iwm
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Λένα, μπορώ να πάρω αεροπλάνο, να έρθω να σε αγκαλιάσω με δάκρυα στα μάτια και μετά να γυρίσω; Εχω και γω τέτοιο θέμα, τόσο που σκεφτόμουν να σου στείλω ερώτημα στο α, μπα ή στη στήλη εδώ για να δω “υπάρχουν τελικά άλλες που πονάνε”; Μέχρι τώρα είχα βρει ομοιοπαθούσες μονο σε φόρουμ εξωτερικού. Εγώ πέρα από τον πόνο, στην εξέταση έπαθα και κρίση πανικού και τελικά κάναμε την εξέταση με αναισθησία. Ίσως να σου τα γράψω κάποτε πιο αναλυτικά, γιατί τώρα θα κάνω σεντόνι. Ειδικά αυτό το “να χαλαρώσεις” ή “μα όλες οι άλλες δεν πονάνε” εκεί είναι που… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Ε όχι δα. Εδώ αλλάξει πολλούς γιατρούς και πονάω πάντα. Για μένα είναι η θέση της μήτρας, είναι ανάποδη, πονάω και στο σεξ πολλές φορές. Και το επίχρισμα πάντα καταλήγει να μου προκαλεί αιμορραγία. Ξαναλέω, το ότι εσύ ή οι γυναίκες που ξέρεις δεν πονάνε δε σημαίνει κάτι. Δεν είναι δυνατόν να σου λέμε ότι έχουμε άλλες εμπειρίες και να τις απορρίπτεις επειδή απλά δεν τις έχεις εσύ.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν τις απορρίπτω, απορώ. Το πιστεύω βέβαια, αφού το λέτε. Πρέπει όμως να πω ότι, όταν πρώτο άρχισα , μικρή, τις επισκέψεις μου στο γυναικολόγο, που είχα μετά για παρά πολλά χρόνια, πήγα συστημένη από συγγενή μου, νέα γιατρό και πελάτισσα του κι αυτή. Η γιατρός αυτή, με είχε από τότε διαβεβαιώσει, και αποδείχθηκε για μένα σωστή, ότι ο ΚΑΛΟΣ γυναικολόγος, αυτός που ξέρει τι του γίνεται και δεν είναι ατζαμής, βιαστικός, είναι σωστά εκπαιδευμένος και έχει και τα σωστά καλής ποιότητας εργαλεία, δεν σε πονάει ποτέ. Έτσι ακριβώς, όπως τα είπε, έγινε με το γιατρό αυτό, και στη συνέχεια… Διαβάστε περισσότερα »

Rubia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Βρε Darth σε έχω ξαναρωτήσει, δεν είσαι άντρας;

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Όχι μωρε.

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Εγώ πάντως κατά τη λήψη επιχρίσματος για παπ νιώθω σα να μου ξύνουν τα σωθικά, δεν μπορώ να περιγράψω την ανατριχίλα που νιώθω και ας ξέρω χρόνια το γιατρό, από τώρα το σκέφτομαι για τον Ιούνιο που πρέπει να πάω. Μη μας βάζεις στο ίδιο τρυπάκι εμάς τους οδοντιάτρους με πληγώνεις! 😁

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αγαπητή Εντελβάις, σε ποιο τριπάκι εννοείτε; Δεν είπα ότι ο οδοντίατρος σε πονάει, είπα ότι ωρισμενες οδοντιατρικές εργασίες,όπως π.χ. η απονεύρωση ( για την οποία φταις εσυ που αμελείς τα δόντια σου), είναι δυσάρεστες, γιατί κάθεσαι πολύ ώρα, σε πολύ άβολη θέση ( μου έχει τύχει και δυο ωρες). Το έγραψα καθαρά, γιατί πληγωθηκατε; Το ότι ανατριχιάζετε όταν σας παίρνουν επίχρισμα, δεν είναι πόνος. Και εγώ ανατριχιάζω όταν ακούω το τρυπάνι μέσα στο στόμα μου, και φοβάμαι και λίγο μην πονέσω. Αλλά σιγά πια.

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Εντάξει χιούμορ έκανα, μάλλον δεν έγινα κατανοητή. 😁 Γυναικολόγος είστε; Εγώ πονάω γενικά, είναι η θέση της μήτρας μου τέτοια, τι να κάνουμε ο ουδός του πόνου παρουσιάζει μεγάλη διακύμανση από ασθενή σε ασθενή, αν ειστε γιατρός το ξέρετε καλά αυτό.
Υ.Γ. Τα σχόλια περί ευθύνης του ασθενή για τον πόνο που νιώθει (“η απονεύρωση για την οποία φταις εσυ που αμελείς τα δόντια σου”) είναι τελείως έξω από τους ιατρικούς κανόνες ηθικής και δεοντολογίας. Οπότε στην ερώτηση μου αν είστε γιατρός ελπίζω να απαντήσετε όχι.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κάτι συμβαίνει και δεν συνεννοούμαστε σήμερα. Λέω ότι έχω εξαίρετη γνώμη από τους γυναικολόγους μου, από τους οποίους έχω εξεταστεί, και με ρωτάνε αν είμαι άντρας και γυναικολόγος. Λέω ότι εγώ φταίω που αμελω τα δόντια μου και χαλάνε, ( γενικά, σε τρίτο προσωπο), και μου λεν ότι η φράση αυτή είναι εκτός της ιατρικής δεοντολογίας! Μα ούτε είμαι γιατρός, ούτε μου έχει πει ποτέ τη φράση αυτή οδοντίατρος. Αν και δεν θα με τσαντιζε να μου έκανε υποδείξεις για καλύτερη στοματική υγεία. Λέω ότι δεν πονάω στο γυναικολόγο, και μου λένε ότι ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΙ ότι δεν πονάω, και ότι υποτιμώ… Διαβάστε περισσότερα »

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Εντάξει εάν μιλάς ως ασθενής καταλαβαίνω τι λες, ίσως και ο γραπτός λόγος παρεξηγείται κάποιες φορές γι αυτό και η ασυνενοησία. Εάν δεν έχεις πονέσει ποτέ σε ιατρικές εξετάσεις πάντως είσαι πολύ τυχερή! Ή πολύ βολικός άνθρωπος. 🙂

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μακάρι να είμαστε όλοι τυχεροί, και στις εξετάσεις και στα αποτελέσματά τους.Καλό βράδυ, εντελβαις!

fantasmataki
Επισκέπτης
Συμμετέχων
fantasmataki

Δεν υπονόησα ότι το πείραμα αναφέρεται σε γιατρούς. Δεν νομίζω πως έχει να κάνει με συγκεκριμένο επάγγελμα. Όποιος δει τα σχετικά βίντεο μπορεί να καταλάβει ότι αφορά το πώς κάποιος σε θέση εξουσίας μπορεί να επηρεάσει τη γνώμη και τις πράξεις των ανθρώπων. Προσωπικά έχω ακούσει επικές μπαρούφες που αρχίζουν με ένα “ο γιατρός μου είπε…” Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να είσαι γυμνή, σε μία αρκετά άβολη θέση και ο άλλος που πληρώνεται για να κάνει μία πολύ συγκεκριμένη δουλειά να φέρεται αντίεπαγγελματικά (επικρίσεις, σεξιστικά σχόλια κλπ). Συμβαίνει και όχι σπάνια.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

fantasmataki, αυτά που σου λέει ο γιατρός σου για σένα, σωστά, μαλακιες, δεν ξέρω τι, δεν σου τα λέει για να μεταφέρεις στην οικουμένη, ούτε σου δίνει εντολές ή έστω συμβουλές για να τις εφαρμόσεις σε άλλους ανθρώπους, όποτε η αναφορά του πειράματος ΜIngram είναι άστοχη. Τώρα αν ο γυναικολόγος σας σας φέρεται επικριτικά, πατροναριστικα, σεξιστικά, κ.λπ, να τον αλλάξετε οπωσδήποτε και να πάτε σε άλλον που να εφαρμόζει την ιατρική δεοντολογία, την οποία διδάσκονται, μεταξύ άλλων, οι γιατροί.

Entropy
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Υπάρχουν γκρίζες ζώνες όσο αφορά το τι είναι κάτι σεξιστικό.
Όταν ένας γυναικολόγος, για παράδειγμα, ρωτάει μια 30άρα, αν και πότε θα κάνεις παιδιά για εμένα μόνο σεξιστικό δεν είναι. Ως γνωστόν, όσο μεγαλώνουμε, τόσο δυσκολεύει το … άθλημα.
Ναι, σίγουρα, το ύφος που το διατυπώνει παίζει ρόλο. Αλλά, πολλές φορές, προβάλουμε στους άλλους σεξισμό.
Όταν ο μηχανικός μας ρωτάει “τι θα γίνει, πότε θα αλλάξεις ελαστικά?” εννοεί κάτι για την οικονομική κατάστασή μας? Υπονοεί την ανικανότητα των γυναικών να αντιληφθούν τεχνικά θέματα? Εάν, εμείς όμως, προβάλλουμε τις σκέψεις μας σε αυτή την ερώτηση, μπορεί να το εισπράξουμε από σεξικό σχόλιο, ταξικό κτλ

Ιζόλδη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Τα σχόλιά σου είναι απαράδεκτα και τα καμουφλάρεις με τρόπο που περνούν τον έλεγχο. Ρίχνεις τη βόμβα και μετά συμμαζεύεις. Φυσικά και υπονόησες ότι ένα από τα πιο αντιδεοντολογικά πειράματα που έχουν γίνει ποτέ αφορά την άσπρη μπλουζίτσα, αλλιώς δε θα τα είχες βάλει στην ίδια πρόταση και με αυτό τον τρόπο. Το ίδιο ακριβώς έκανες και χθες, δήλωσες ύπουλα την άποψη συγκεκριμένου πολιτικού χώρου ότι μια ζωή έχει περισσότερη αξία από μια άλλη. Απορώ πώς δε σε πήραν ακόμα χαμπάρι οι διαχειριστές

fantasmataki
Επισκέπτης
Συμμετέχων
fantasmataki

Jesus. Νιώθω ότι έχεις αναπτύξει μία εμμονή, διαστρεβλώνεις τα λόγια μου και επιτίθεσαι με εξαιρετικά χειριστικά σχόλια. Ακριβώς όπως κάνουν οι εκπρόσωποι του πολιτικού χώρου που αναφέρεις και με τον οποίο είμαι ιδεολογικά αντίθετη (αντιδιαμετρικά). Δεν έχω την ανάγκη να καμουφλάρω τίποτα. Το πείραμα το έβαλα σε παρένθεση μετά από το “υιοθετηθεί”. Με λίγα λόγια: Ο γιατρός, με την άσπρη μπλουζίτσα, είναι σε θέση εξουσίας (φαντάζομαι δεν χρειάζεται να εξηγήσω γιατί) σε σχέση με την ασθενή. Το πείραμα του Milgram πραγματεύεται την επίδραση της εξουσίας στη διαμόρφωση της γνώμης. Αυτή είναι η σύνδεση. Είναι όντως αντιδεοντολογικό να μην ξέρουν οι… Διαβάστε περισσότερα »

Ιζόλδη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Κι εγώ διακρίνω ταλέντο στη στρεψοδικία. Ποια εμμονή, γνωριζόμαστε μήπως; Δυο σχόλιά σου διάβασα από χθες, και στα δυο μου σηκώθηκε η τρίχα. Αν ήταν τόσο τυχαίο θα φανεί ό,τι και να δηλώνεις

Starchild
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μήπως την καταπληκτικής γιατρού τα αρχικά ήταν ΜΠ? 🙂 Στην Κομοτηνή (αχ αυτή η Κομοτηνή!) πήγα και εγώ την πρώτη μου επίσκεψη στην γυναικολόγο στα 20 και μακάρι να μπορούσα να έχω την ΜΠ γιατρό μου για πάντα. Ελπίζω να μιλάμε για την ιδια. Πόσες υπέροχες γυναικολόγους να έχει μια τόση-δα Κομοτηνή πια (μακάρι να έχει πολλές!) ! Εγώ δυστυχώς πήγα την πρώτη φορά λόγω ενός-σχετικά απλού αλλά στα μάτια μου τρομαχτικού- ΣΜΝ. Θυμάμαι στην αρχή κάναμε μια όμορφη συζήτηση για τα πάντα. Εγώ ναι μεν το έπαιζα στην παρέα προχώ αλλά δεν είχα συνειδητοποιήσει μέχρι πρόσφατα 20 χρόνια πατριαρχίας… Διαβάστε περισσότερα »