Κουζίνα για την μικρή Γιάννα, drone για τον μικρό Γιάννη

Αγαπητή Α,μπα και αναγνώστες,

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη (μάλλον ούτε η τελευταία) φορά που η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων με παιχνίδια επιμένει στις γνωστές πρακτικές της να διαχωρίζει με κατάφωρα σεξιστικό τρόπο τα παιχνίδια μεταξύ των δύο φύλων.

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένη: προτεινόμενο δώρο για την μικρή Γιάννα φυσικά η κουζίνα! Τι άλλο? Μην τυχόν και δεν μάθει τη θέση της από μικρή ηλικία!

Εννοείται ο μικρός Γιάννης σαν αγόρι είναι αρκετά ικανός να χειριστεί ένα drone και να βγει στον έξω κόσμο να παίξει…

Πραγματικά απορώ πώς συνεχίζουν εν ετει 2020 να είναι τόσο προκλητικοί και να μην αντιδρά κανείς; Ως πότε θα ανεχόμαστε να πλουτίζουν αυτές οι εταιρίες προωθώντας τέτοια πρότυπα;

in ,

Αξιολογήστε το άρθρο

36 points
Upvote Downvote

9
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
5 Θέματα σχολίων
4 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
7 Συντάκτες σχολίων
DrStrangeΑσκαρδαμυκτί!Tawn TawnΛένα Φουτσιτζή Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Blackcat
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ως τη στιγμή που τα αγοράζουμε και τα προσφέρουμε. Φέτος λοιπόν ο Άη Βασίλης έφερε στην κόρη μου ένα παιχνίδι που λέγεται action reaction. Ήρθαν κάποιοι φίλοι της για να παίξουν και της είπαν ότι αυτό είναι αγορίστικο και αυτή είναι κορίτσι. Η μικρή (ετών 9) τους εξήγησε ότι δεν υπάρχουν άλλα παιχνίδια για κορίτσια και άλλα για αγόρια. Όλα είναι για όλους και όλες!

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

“Drone για τον μικρό Γιάννη.”.
Και μετά από λίγα χρόνια, όταν ο Γιάννης θα αποφασίσει να σπουδάσει μηχανικός και να βρει έπειτα μια αντίστοιχη, καλοπληρωμένη δουλειά: “Ε μωρέ, τα αγόρια βιολογικά έχουν περισσότερη κλήση προς τα μηχανήματα: να, κοίτα τον Γιάννη: από μικρός, ΑΠΌ ΜΌΝΟΣ ΤΟΥ, ΧΩΡΊΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΕΣΕΙ ΚΆΝΕΙΣ, ασχολιόταν με τις μηχανές.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Έχω δουλέψει ένα φεγγάρι ως πωλήτρια σε κατάστημα παιχνιδιών. Δεν πάει ο νους σας πόσοι γονείς και κυρίως για να πω την μαύρη αλήθεια, μητέρες, (οι πατεράδες απλά κόβανε βόλτες δίπλα και περίμεναν να πληρώσουν, δεν είχαν άποψη για τίποτα) μας έλεγαν ”μα βάλτε επιτέλους μια ταμπέλα για κορίτσια και μία για αγόρια” να μην τρώμε τον χρόνο μας εδώ μέσα. Επίσης, αρκετές φορές ρωτούσαν αν το παιχνίδι που τους ενδιέφερε απευθυνόταν σε κοριτσάκια η αγοράκια. Για να μη πω το κλασσικό, ΄΄θέλω ένα δώρο για κοριτσάκι/αγοράκι” Και μετά απορείς ως πότε; Ως πάντα θα σου απαντήσω..

Tawn Tawn
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Πριν απο καιρό είχα την εντύπωση ότι επειδή εγώ προσωπικά ενημερωνόμουν, διάβαζα κ γενικά ήμουν κατά των στερεοτύπων σε ότι αφορά τα κοριτσίστικα-αγορίστικα (καλά μην επεκταθώ κ σε γυναικεία- αντρικά θέματα/δουλειές/ασχολίες γιατί εκεί θα φάμε όλη μας τη μέρα) ότι όλος ο κόσμος ήταν έτσι, ότι τέλος πάντων η γενιά μου είχε ξεπεράσει κάποια στεγανά. Αλλά όχι, η πλειοψηφία ακόμα σκέφτεται ‘ροζ για κοριτσάκι, μπλε για αγοράκι’. Θεωρώ πως αυτό είναι μια μορφή έλλειψης παιδείας (ελπίζω αυτό να μην είναι πολύ σκληρό), ότι έτσι τα μάθαμε, έτσι τα λέμε κ εμείς κ δε μας ενδιαφέρει να ασχοληθούμε παραπάνω γιατί έχουμε… Διαβάστε περισσότερα »

Tawn Tawn
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Επίσης δεν είναι πολύ κουλό που κάτι βασικό για την επιβίωση, η τροφή, θεωρείται γυναικεία δουλειά; Λες κ μόνο οι γυναίκες τρώμε, οπότε πρέπει και να μάθουμε να μαγειρεύουμε, οι άντρες φωτοσυνθέτουν ξέρω ‘γω…

DrStrange
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εγώ πάντως την κουζίνα της κόρης θα τημ εγκαταστήσω σε λίγο καιρό στο δωμάτιο του γιου.

Ούτως ή άλλως τις μισές μέρες εγώ μαγειρεύω σπίτι…

Λένα Φουτσιτζή
Editor
Συντονιστής Κοινότητας
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Περιεχομένου
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Θρύλος

#notallmen.
Οπότε;
Επειδή εσύ είσαι αλλιώς, δεν ισχύει αυτό που διάβασες; Ή θέλεις μπράβο που κάνεις το αυτονόητο, να μαγειρεύεις τις μισές μέρες “ούτως ή άλλως;”

Ασκαρδαμυκτί!
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Νομίζω πως εννοεί ότι η έμπρακτη συμμετοχή του (στο μαγείρεμα, εν προκειμένω), ως προσλαμβάνουσα των παιδιών, προηγείται της συμβολικής τοποθέτησης της κουζίνας στο δωμάτιο του γιου, πράγμα το οποίο είναι ευοίωνο για το ότι κάτι πάει να αλλάξει (αν και με βραδείς ρυθμούς) και είναι ευχάριστο να μαθαίνουμε ότι συμβαίνει.
Για τον εαυτό του μίλησε ο άνθρωπος, δεν βλέπω καμιά αμφισβήτηση εκ μέρους του αυτού που διάβασε!
Αν μας τα έγραφε αυτά ένας πατέρας που δεν συμμετέχει, δεν θα ήταν υποκριτική και η εγκατάσταση της κουζίνας στο δωμάτιο του γιου;
Θεωρώ άτοπη και περιττή την επίθεση εκ μέρους της Λένας εν προκειμένω.

DrStrange
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Με ένα μήνα και βάλε καθυστέρηση, αυτό ακριβώς που κατάλαβε η ασκαρδαμυκτί εννοούσα. Όπως μαθαίνω την κόρη μου να κατσαβιδιάζει και να θεωρεί δεδομένο ότι στο σπίτι δεν υπάρχουν αντρικές και γυναικίες δουλειές, το ίδιο θα προσπαθήσω να μάθω και στο γιο μου καθώς μεγαλώνει.

Τα παιδιά είναι σφουγγάρια και ό,τι τους γίνεται βίωμα μένει για πάντα.