Υπόθεση Alice Johnson: Πώς η εκ Καλαμπάσας θεσμική πίεση μπορεί να αλλάξει το νόμο

Η Kim Kardashian West δίνει τη δική της μάχη για την αποφυλάκιση 62χρονης

Έχουν οι διασημότητες τόση ισχύ ώστε να επηρεάσουν πολιτικές και να προωθήσουν αιτήματα στην ημερήσια διάταξη του Λευκού Οίκου; Στην περίπτωση της 62χρονης Alice Johnson που εκτίει ισόβια ποινή φυλάκισης για υπόθεση ναρκωτικών, μπορεί και να το δούμε να συμβαίνει. 

Σε πρόσφατη συνέντευξή της η Kardashian West επιβεβαίωσε ότι εργάζεται εδώ και μήνες για την αποφυλάκιση της Johnson ενώ έχει ήδη μιλήσει και με τη διοίκηση Trump για την άφεση χάρης από τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Μακροπρόθεσμος στόχος της προσπάθειάς της, η συνολικότερη αναθεώρηση και αναμόρφωση του σωφρονιστικού συστήματος των ΗΠΑ, ειδικά για περιπτώσεις που αφορούν σε μη βίαια εγκλήματα.


Κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί για την περίπτωση της Johnson αλλά και για άλλους κρατούμενους, κρίνοντας από τα πρόσφατα, άμεσα αποτελέσματα του ακτιβισμού ως μέσου θεσμικής πίεσης. Πρόσφατο παράδειγμα, η «σίγαση» του R.Kelly μέσω ενός νέου κανονισμού που θέσπισε το Spotify ύστερα από την καμπάνια διαμαρτυρίας που ξεκίνησε από το κίνημα #MeToo ενάντια στον r’n’b τραγουδιστή. 

Για -μία ακόμη φορά- μαθαίνουμε από το Καλαμπάσας.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in ,

Αξιολογήστε το άρθρο

1 point
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
  Εγγραφείτε  
Ειδοποίηση για