Αγαπητή «Α, μπα»: Γιατί δεν θέλει να εξελιχθεί επαγγελματικά;

Μιλάει τρεις γλώσσες, έχει πτυχίο, αυτοκίνητο, είναι επικοινωνιακός, ώριμος και λογικός.

Α μπα το αγόρι μου μιλά 3 γλώσσες ξεχωριστά από τα Ελληνικά, έχει πτυχίο, διαθέτει δικό του μέσο, είναι επικοινωνιακός, ώριμος και λογικός,  όμως α μπα δεν καταλαβαίνω γιατί δεν θέλει να εξελιχθεί επαγγελματικά. Εργάζεται στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση σε κυλιόμενες βάρδιες και συχνά και σ/κ, ο μισθός είναι ο βασικός, δεν του αρέσει η δουλειά αλλά δεν θέλει να την αλλάξει, του έχω προτείνει άλλες εργασίες που ψάχνανε άτομα ,ακόμα και στο τομέα του , δεν έχει υποχρεώσεις να πληρώνει και δεν τον νοιάζει αν θα απολυθεί αλλά δεν θέλει να αλλάξει δουλειά. Όμως γκρινιάζει συχνά πως με τη δουλειά χάνει πολλά πράγματα λόγω των κυλιόμενων βαρδιων. Έχω σταματήσει να του το λέω να αλλάξει δουλειά , από την μια πιστεύω πως είναι ο φόβος να ξεκινήσει κάτι καινούργιο το οποίο το καταλαβαίνω και από την άλλη πιστεύω πως δεν τον νοιάζει να κάνει κάτι καλύτερο για το μέλλον του το οποίο με εκνευρίζει. Τον έχω ρωτήσει γιατί δεν θέλει να αλλάξει δουλειά και μου απαντάει με χαζοδικαιολογιες, α μπα μήπως τελικά του αρέσει τόσο η δουλειά ή μήπως επειδή είναι άτομο της συνήθειας κιόλας δεν θέλει να αλλάξει τις συνήθειες του; Μήπως φταίει κάτι άλλο κ δεν μου το λέει για μην τον κρίνω; Δεν ξέρω πραγματικά

– Γεωργια

 

Από πού προκύπτει ότι δεν του αρέσει η δουλειά; Το μοναδικό παράπονο που έχει είναι το κυλιόμενο ωράριο. Αν είναι το μοναδικό παράπονο που λέει, δεν σημαίνει ότι του αρέσει η δουλειά, αλλά ότι δεν τον ενδιαφέρει να του αρέσει. Δεν είναι απαραίτητο να εξηγείται η στάση του μόνο με φόβο για τη αλλαγή ή μόνο με αδιαφορία για το μέλλον, μπορεί η αδιαφορία για τον μέλλον να είναι αποτέλεσμα φόβου. Ή και όχι. Είναι το αγόρι σου, θα έπρεπε να είχες καλύτερη εικόνα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

13 points
Upvote Downvote

6
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
6 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
6 Συντάκτες σχολίων
Βλαξ ΜάμπαMadeline AshtonNansy Whoacantholimonluckystrike Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
acantholimon
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Δεν έχουν όλοι τις ίδιες φιλοδοξίες.Δε βλέπουν και τη δουλειά με τον ίδιο τρόπο.Ούτε τη ζωή.Δεν καταλαβαίνεις,γιατί δεν εκμεταλλεύεται τα προσόντα του,γιατί δεν έχει στόχους,γιατί δεν κυνηγάει κάτι καλύτερο.Εσύ αυτό θα έκανες.Όμως εσύ είσαι ένας άλλος άνθρωπος.Μάλλον θα ήθελες να είναι κι εκείνος κάποιος άλλος,αλλά δεν είναι.Είναι ο Αχιλλέας,που δουλεύει στο τηλεφωνικό κέντρο για το βασικό και γκρινιάζει για τα άβολα ωράρια.Αυτό.Μπορεί να θέλει κάτι άλλο και να υπάρχουν πράγματα,που τον φρενάρουν;Μπορεί.Ίσως είναι το βόλεμα.Ίσως να φοβάται να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.Ίσως να φοβάται να δημιουργήσει μεγαλύτερες προσδοκίες στους άλλους ή και στον εαυτό του,στις οποίες δε θα μπορέσει να ανταποκριθεί.Να… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Το ωράριο και μάλιστα το κυλιόμενο ειναι πολυ σημαντικός λόγος για να αλλάξεις δουλειά. Γιατί ουσιαστικά ρυθμίζει και την προσωπική σου ζωή, τα χόμπι, τις εξόδους.
Θα δικαιολογούνταν αν του έδινε τουλάχιστον καλά λεφτά.
Ακολουθεί αποψαρα: δεν τον νοιάζει, έχει βολευτεί, δεν κάνει άμεσα σχέδια για το μέλλον. Αν ζει και με τους γονείς του, μια χαρά περνάει στην εφηβεία του.

luckystrike
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Για μερικούς ανθρώπους το να βγουν απο το λεγόμενο comfort zone είναι εξαιρετικά δύσκολο. είτε γιατί χρειάζεται μεγάλο κόπο είτε γιατί το να βρεθούν σε νέο περιβάλλον τους φαίνεται βουνό. Στο υποθετικό σενάριο να του έβρισκε κάποιος άλλος δουλειά χωρίς να χρειαζόταν ο φίλος σου να μπει στη διαδικασία σύνταξης και αποστολής βιογραφικού, συνεντεύξεων, απορρίψεων, θεωρείς πως θα έλεγε, αχ τι καλά; ή ωχ ποιος πάει τώρα σε νέα δουλειά με νέους ανθρώπους, νέα αφεντικά, νέα προσπάθεια να αποδείξεις την αξία σου αλλα και νέους ορίζοντες για εξέλιξη. έτσι κι αλλιώς όμως θεωρώ πως για σένα τα μαντάτα δεν είναι… Διαβάστε περισσότερα »

Nansy Who
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Επειδή έχει τα τυπικά προσόντα που έχει, αυτό από μόνο του δεν συνεπάγεται ότι θέλει να εξελιχθεί επαγγελματικά. Δες το και ανάποδα, πόσοι χωρίς τυπικά προσόντα είναι επιτυχημένοι στον κλάδο τους επειδή τους αρέσει. Πέραν των επαγγελματικών του, έχει άλλες προσωπικές αναζητήσεις που βλέπεις να κυνηγάει; ίσως έτσι δεις αν είναι στάση ζωής ή θέμα χαρακτήρα.

Madeline Ashton
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Έχει κι άλλο εισόδημα; Γιατί κάποιος που δουλεύει για το βασικό, συντηρεί δικό του μεταφορικό, “δεν έχει υποχρεώσεις να πληρώνει και δεν τον νοιάζει αν θα απολυθεί” πιθανότατα δεν δουλεύει για να επιβιώσει. Το πολύ πολύ να θέλει να βγάζει κάποια εξοδα (μεταφορικό, εξόδους, ταξίδια κλπ). Κάποιος όμως τον συντηρεί. Αν είναι οι γονείς του κάποια στιγμή στο μέλλον ισως αυτό σταματήσει να ισχύει και θα έχει πρόβλημα. Αν είναι εισοδήματα δικά του που ξέρει ότι θα συνεχίσει να έχει και στο μέλλον δεν βλέπω τον λόγο να προβληματίζεται ιδιαίτερα. Και ποιος άλλωστε είναι 100% ικανοποιημένος από την εργασία του;… Διαβάστε περισσότερα »

Βλαξ Μάμπα
Επισκέπτης
Συμμετέχων

Μπορεί απλά να βολεύτηκε και να μην θέλει να βγει από την καθημερινότητά του. Μποεί να μην θέλει να αναλάβει μία θέση με περισσότερα λεφτά και τα πιθανότατα συν αυτώ (πρήξιμο από προϊστάμενο, πολλές ευθύνες, δουλειά στο σπίτι). Μόνο το ωράριο τον ενοχλεί, αλλά αυτό δεν είναι απόλυτο για να μην σου αρέσει. Αν ήταν έτσι, η νοσοκόμα θα ήταν το πιο μισητό επάγγελμα στη γη (και έχει ΠΟΛΥ περισσότερες ευθύνες).

Την άλλη φορά που θα γκρινιάξει για τη δουλειά του, πρότεινε να πάτε για καφέ ή να δείτε ταινία…