Αγαπητή «Α, μπα»: Η κοντινή αντίληψη των πραγμάτων

Όλα τ’ άλλα για εμένα είναι συζητήσιμα.

Εικονογράφηση: Sammy Slabbinck

Αγαπητή Α, μπα,
Νομίζω έχεις γράψει κατά καιρούς πως το ζευγάρι πρέπει να έχει κοινό όραμα για τη ζωή ώστε να ταιριάξει πραγματικά. Τι γίνεται λοιπόν με εμάς, που δε γνωρίζουμε ποιο όραμα έχουμε; 
Ξέρω πως θα ήθελα έναν σύντροφο με τον οποίο θα μπορούμε να ζούμε τις ζωές μας μαζί, χωρίς να νιώθουμε πίεση ή δυσανασχέτηση. Να έχουμε κοντινή αντίληψη των πραγμάτων.
Όλα τ’ άλλα για εμένα είναι συζητήσιμα, αλήθεια δε μπορώ να σκεφτώ το μέλλον και να αποφασίσω πως θα ήθελα να ζω.

Σοφία

Δεν χρειάζεται να ξέρεις πού θα μείνεις και τι χρώμα θα έχει ο τοίχος της κουζίνας (και δεν πειράζει καθόλου αν κανείς ξέρει.) Αλλά δεν μπορεί να μην ξέρεις τι είναι για σένα ευτυχία. Είναι να ταξιδεύεις συνέχεια και να μην έχεις σταθερότητα; Ή να χτίσεις κάτι μόνη σου και να είσαι περήφανη γι ‘αυτό; Να είσαι σε μονογαμική σχέση για πάντα; Ή δεν πιστεύεις και τόσο στη μονογαμία; Η «κοντινή αντίληψη των πραγμάτων» είναι τα πάντα, δεν υπάρχουν «όλα τα άλλα που είναι συζητήσιμα», δεν υπάρχουν άλλα. Αυτό είναι το κοινό όραμα για τη ζωή. Η κοντινή αντίληψη των πραγμάτων.

Αν όντως δεν ξέρεις ποια είναι η δική σου αντίληψη των πραγμάτων, δεν θέλω να σε τρομάξω, αλλά οι πιθανότητες να βρεις κάποιον να ταιριάζεις είναι εντελώς στην τύχη, οπότε είναι κοντά στο απίθανο.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

28 points
Upvote Downvote

2
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
2 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
2 Συντάκτες σχολίων
frabala Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Εαν δεν ξερεις το δικό σου όραμα ευτυχίας ειναι πολυ πιθανό οταν γνωρίσεις κάποιον και ερωτευτείς να ενστερνιστεις το δικο του. Σιγά σιγά αν δεις οτι ειναι στενό το κουστουμάκι που σου ράβει δεν ξέρω εαν θα μπορεις εύκολα να απεμπλακεις απο τη σχέση ειδικά με γάμο και παιδιά. Οποτε ή θα αρχίσουν τα ψυχοσωματικά ή κοντά στα σαράντα θα γινει το μπαμ και θα ονομαστεί κρίση μέσης ηλικίας. Εδω άτομα που έχουν δικο τους όραμα και παλι εθναι δύσκολο να το ταιριάξουν και υποστηρίξουν σε βάθος χρονου. Οποτε καλυτερα πριν φράσεις σε δέσμευση δηλ γάμο οχι απλα σχέση καλο… Διαβάστε περισσότερα »

frabala
Επισκέπτης
Συμμετέχων
frabala

ξεκίνα από όσα ξέρεις ότι δεν σ’ αρέσουν σίγουρα