Αγαπητή «Α, μπα»: Τώρα που έχω αυτό που ήθελα, φοβάμαι

Αυτή η σχέση μαζί του είναι υπέροχη

Καλημέρα Λένα και αναγνώστες! Ταυτίστηκα τρομερά με την ερώτηση “Αγαπητή «Α, μπα»: Τι θα απογίνω αν χωρίσω;” γιατί η ιστορία της κοπέλας έχει πάρα πολλά κοινά με την δική μου ιστορία. Μόνο που εμείς δεν είμαστε μαζί 3 χρόνια και το σπίτι που μένω εγώ, όπως και η περιοχή δεν με καλύπτουν και δεν υπάρχει τρόπος να φύγω αυτή τη στιγμή. Η μορφή δε του φίλου μου είναι τεράστια πηγή έμπνευσης για μένα αυτή τη στιγμή. Μοιάζει σαν να είναι ο φανταστικός μου φίλος. Είναι μεγαλύτερος δέκα χρόνια από μένα και ενσαρκώνει όλα αυτά που θα ήθελα εγώ να είμαι ή να πετύχω στη ζωή μου. Αυτή η σχέση λοιπόν μαζί του, είναι υπέροχη, αγαπάμε και σεβόμαστε πολύ ο ένας τον άλλον όμως εγώ είμαι ερωτευμένη, εκείνος δεν θα χαρακτήριζε έτσι ακριβώς αυτό που νιώθει, είναι πιο ήπιο και μια μέρα φοβάται ότι θα του περάσει, και δεν θα μπορεί να συνεχίσει (λογικό). Μ’ αγαπάει όμως, όχι στα λόγια, πραγματικά με αυτό τον άνθρωπο δεν ένιωσα ποτέ ξεκρέμαστη, δεν ένιωσα ποτέ ότι ζήτησα κάτι ή επισήμανα και ότι βρήκα τοίχο, μέχρι τώρα δεν μου λείψει τίποτα και ειδικά σεβασμός και κατανόηση. Πριν μπλέξω σε αυτή την ιστορία, λόγω της διαφοράς ηλικίας ήξερα και ήμουν εντάξει με το ότι έχει μεγάλη πιθανότητα η σχέση αυτή να μην πάει πάρα πολύ μακριά, γιατί δεν θα μπορώ να καλύψω τα πάντα σε αυτόν όπως καλύπτει εκείνος σε μένα. Παρόλα αυτά προχώρησα. Όμως τώρα, κι ενώ η συμπεριφορά του απέναντι μου δείχνει πώς αυτά που νιώθει είναι πιο έντονα από ποτέ νιώθω ένα μεγάλο φάντασμα από πάνω μου στην προοπτική του χωρισμού. Δεν είμαι έτοιμη θα έλεγα να το αφήσω πίσω όλο αυτό. Έχω ακόμα ανάγκη την παρουσία του στη ζωή μου με αυτόν τρόπο. Ίσως φταίει που και οι δύο αυτή τη στιγμή περνάμε δύσκολες φάσεις εκτός της σχέσης μας και αυτό κάνει την ατμόσφαιρα πιο βαριά παρόλο που τα μοιραζόμαστε και προσπαθούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο όσο μπορούμε. Τσάμπα στεναχωριέμαι τώρα το ξέρω, το βλέπω, αλλά τι φταίει; Ναι, οι δικές μου βάσεις αυτή τη στιγμή δεν είναι καθόλου σταθερές, αυτό βοηθάει η σχέση μου μαζί του να σταθεροποιηθεί. Αν τα πράγματα μέσα μου ήταν πιο σταθερά, αυτή τη στιγμή δεν σου εγραφα αυτή την ερώτηση, θα το απολάμβανα και όπου φτάσει. Μπορείς να μου πεις κάτι ώστε να μην σκάω άδικα αυτή τη στιγμή, εφόσον τα δεδομένα τα είχα πάρει πάρα πολύ σοβαρά από την αρχή; Δεν με ένοιαζε καν να έχω κάποιον που θα με ερωτευτεί τρελά, ήθελα κάποιον να με αγαπήσει αληθινά. Και τώρα που έχω αυτό που ήθελα φοβάμαι. Πώς μπορώ να το διαχειριστώ μέσα μου και να μην σκάω άλλο;
– φανταστική φίλη

Δεν αντιλαμβάνομαι πώς ακριβώς ταυτίστηκες με τη φίλη, φανταστική φίλη. Εκείνη φοβόταν ενώ όλα πήγαιναν καλά, άρα είχε κάτι αόρατο να αντιμετωπίσει, κάτι που δεν σχετιζόταν με τη σχέση της, ένα αγκάθι που βρισκόταν μόνιμα μέσα της. Εσύ είσαι σε μια σχέση άνιση που ο άλλος είναι με το ένα πόδι έξω από την πόρτα και εσύ δηλώνεις ερωτευμένη. Αυτό είναι κάτι πολύ ψυχοφθόρο και νομίζω επικίνδυνο για την σχέση που αναπτύσσεις με τον εαυτό σου.

Δεν σκας άδικα αυτή τη στιγμή. Νιώθεις να αιωρείσαι. Επαναλαμβάνεις πολύ έντονα πόσο ασφαλή σε κάνει να νιώθεις αυτός ο άνθρωπος, μάλλον για να πείσεις τον εαυτό σου, γιατί πρέπει να το παραδεχτείς κάποτε: δεν γίνεται αυτό που λες. Μπορεί να σε αγαπάει. Αλλά αυτό δεν είναι ούτε λόγος ούτε ικανή αιτία για σχέση ούτε αποδεικνύει κάτι περισσότερο από αυτό που είναι. Η αγάπη δεν δικαιολογεί, δεν λειαίνει, δεν εξαφανίζει προβλήματα. Δεν γίνεται να χαλαρώσεις σε μια σχέση με τόσο μεγάλη διαφορά δυναμικού. Δεν γίνεται να νιώσεις ζεστά και άνετα με κάποιον όταν λες «δεν μπορώ να καλύψω τα πάντα σε αυτόν». Τον έχεις κάνει Θεό και νιώθεις κατώτερη του, και δεν ξέρω κατά πόσο αυτό έχει να κάνει με σένα και την προσωπική σου ιστορία και κατά πόσο αυτός βρήκε ένα ωραίο πάτημα για να έχει κάποιον του χεριού του για να καλύψει τα δικά του κενά κάτω από το χαλί. Κατά πάσα πιθανότητα συνυπάρχετε επειδή ισχύουν και τα δύο ταυτόχρονα. Και στενοχωριέμαι.

Θα σου κάνει χάρη όταν φύγει εντελώς από τη ζωή σου, αλλά πολύ φοβάμαι ότι αν δεν καταλάβεις εσύ πόσο πολύ του καλύπτεις εσύ τα κενά του δεν θα σε αφήσει να αποδεσμευτείς τόσο εύκολα. Φοβάμαι ότι θα φύγει αλλά δεν θα φύγει και θα σε κρατάει δέσμια από μακριά και δεν θα μπορείς να ξεκολλήσεις. Έχουμε ακούσει πολλές ιστορίες με ημιμονιμότητα, μερικές έχουν κρατήσει και δεκαετία.

Ελπίζω να είσαι κάτω από 25.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

52 points
Upvote Downvote

8
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
7 Θέματα σχολίων
1 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
8 Συντάκτες σχολίων
Spectrum02ΓωγώMitsiJenny BarnesMileena Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Πωπω…. Τον έχεις κάνει θεό, σε φτύνει και νομίζεις ότι βρέχει ρε κοπέλα μου. Έχεις τυφλωθεί τοσο πολύ και έχεις τόσο χαμηλή αυτοεκτίμηση που νομίζεις ότι ο άλλος είναι υπερτελειος και εσύ μια κοινή θνητή που δεν του αξίζει. Όσο το πιστεύεις αυτό και φέρεσαι έτσι να ξέρεις ότι ο άλλος συνειδητά ή ασυνείδητα θα το εκμεταλλεύεται. Και το εκμεταλλεύεται αν σου λέει μετά από τρία χρόνια σχέσης ότι φοβάται ότι θα του φύγει. Όταν είσαι ερωτευμένος με κάποιον,όταν αγαπάς κάποιον και είσαι καλά δεν κάθεσαι να σκέφτεσαι αν θα σου φύγει και πότε. Βιώνεις την αθανασία του για πάντα… Διαβάστε περισσότερα »

Jenny Barnes
Επισκέπτης
Συμμετέχων

Καθώς διάβαζα την ερώτηση ένιωσα το άγχος σου να με πνίγει. Αυτό που κάνεις τον άλλο θεό και νιώθεις οτι πρέπει να τον ευχαριστήσεις που απλά σε κοιτάει, δείχνει πολλά για τη σχέση που έχεις με τον εαυτό σου. Και δυστυχώς τα νέα δεν είναι καλά. Αν κάποιος άνθρωπος ήταν πράγματι τόοοσο σπουδαίος δεν θα δεχόταν να είναι ο πιο έξυπνος στο δωμάτιο. Εννοώ θα αναζητούσε μια σχέση ισάξια, μια σχέση που θα τον βοηθούσε να εξελιχθεί , όχι μια σχέση που της κάνει τη χάρη να είναι μέρος, έτσι γιατί έχει μεγάλη καρδιά. Ο τύπος χρησιμοποιεί τις δικές σου… Διαβάστε περισσότερα »

Spectrum02
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Φανταστική φίλη, γεια σου. Αρχίζω να γράφω μία απάντηση, ελπίζοντας ότι όλες οι απαντήσεις εδώ, θα σε βοηθήσουν να αρπάξεις πίσω το χρόνο που αυτή τη στιγμή, θεωρώ ότι χάνεις μαζί του. Όταν διάβαζα την ερώτησή σου, ενστικτωδώς, ξεπήδησαν δύο σκέψεις από μέσα μου: Η μία σκέψη μου λέει ότι αισθάνεσαι αιωρούμενη, επειδή ΕΚΕΙΝΟΣ σε κάνει να αισθάνεσαι αιωρούμενη. Οι προφορικές διαβεβαιώσεις, δε λένε απολύτως τίποτα. Μα απολύτως τίποτα. Το μόνο που μετράει μέσα στη σχέση την οποία βρίσκεσαι, είναι ο τρόπος που σε κάνει να αισθάνεσαι στο τέλος της μέρας. Δε μιλάω για την ώρα της επαφής, ούτε για… Διαβάστε περισσότερα »

Γωγώ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εγώ νομίζω ότι ο φίλος σου κρατά τέτοια στάση για να σου δικαιολογηθεί σε περίπτωση απιστίας, να σου πει “εγώ στα λεγα δεν είμαι ερωτευμένος” και έτσι, αλλά και για να σε έχει καβάτζα.
Φανταστική φίλη, όσο και αν δεν το πιστεύεις έχεις δύναμη μέσα σου να σταθείς στα πόδια σου και χωρίς την παρουσία του. Τα κενά που έχεις ίσως να κοιτάξεις να τα καλύψεις μόνη σου.

JOAN DE BARK
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

‘Οσο το διάβαζα σκεφτόμουν πόσα πράγματα δεν βλέπεις. Αυτή η θεοποίηση σε έχει τυφλώσει. Είναι σαν να έχεις ένα πέπλο μπροστά σου που θολώνει την εικόνα. Δεν σου κάνει χάρη, είναι μαζί σου γιατί παίρνει αυτά που θέλει. Έμεινα στην φράση”..γιατί δεν θα μπορώ να καλύψω τα πάντα σε αυτόν..” Μα πώς το λες αυτό? Σε έχει πείσει ότι δεν είσαι αρκετή και εσύ το έχαψες. Από πού και ως πού δεν θα μπορείς? Πώς το ξέρεις? Πού ξέρεις τί θα χρειάζεται?

Granita Lemoni
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Δέκα χρόνια δεν είναι τρομερή διαφορά, εκτός αν εισαι 20 και είναι 30. Το κείμενό σου μου άφησε την αίσθηση ότι εξαρτάσαι πολύ από τον σύντροφό σου, συναισθηματικά, οικονομικά (;) (το σπίτι που μένω εγώ, όπως και η περιοχή δεν με καλύπτουν και δεν υπάρχει τρόπος να φύγω αυτή τη στιγμή-δεν σου αρέσει το σπίτι σου κι επειδή δεν μπορείς να φύγεις περιμένεις να μείνετε στο δικό του; Δεν κατάλαβα ακριβώς). Και όσο καλός και δοτικός και να ήταν ο σύντροφός σου (που δεν φαίνεται να είναι), αυτό δεν είναι καλό. Δεν έχεις αυτό που θέλεις (σύμφωνα με όσα μας… Διαβάστε περισσότερα »

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Δηλαδή σε μια από αυτές τις αποκαλυπτικές κουβέντες που κάνει ένα ζευγάρι εσύ του είπες ότι είσαι ερωτευμένη και αυτό είπε εγώ είμαι οκ αλλά μάλλον θα μου περάσει και θα θελω να σε παρατήσω σε κάποια φάση;

Ούτε σε σειρά του HBO δεν έχω φερθεί έτσι.

Mileena
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δε σε αγαπάει,απλά με την υποτακτική σου στάση θρέφεις το υπερμεγέθες,παραφουσκωμένο “εγώ” του.Έχει το πάνω χέρι,τον έχεις κάνει θεό,τι να σου πούμε κι εμείς…Καλή τύχη…