Αγαπητή «Α, μπα»: Ρωτάνε γιατί δεν ασχολούμαστε με το μισογυνισμό που υφίστανται οι γυναίκες στη Μέση Ανατολή

Οι μισογύνηδες εκφράζονται με έναν παράλογο τρόπο

Οι μισογύνηδες εκφράζονται με έναν παράλογο τρόπο για να δικαιολογήσουν το μίσος τους. Π.χ. ένας συνήθης ιντερνετικός διάλογος που βλέπω με μισογύνη(και άντρα αλλα και γυναίκα, όπου, συνήθως, λόγω ανωνυμίας, ξερνάνε απλόχερα το μίσος τους), πάει κάπως έτσι: αν αναφέρεις κάτι φεμινιστικό πιθανώς θα σε αποκαλέσουν τριχωτή αγάμητη μπαζόλα. Μετά συνεχίζουν να πας να αγοράσεις δονητή και γάτες. Μετά να πας να «κάνεις σεξ» με μουσουλμάνους ή μαύρους (trend αυτό· επίσης..τι;!). Και τα λοιπά. Καταλαβαίνω την παράλογη «λογική» τους γιατί στην Ελλάδα μεγάλωσα, ξέρω από καλό λάδι και πατριαρχία. Θέλω όμως να ρωτήσω για ένα επιχείρημα που βλέπω κι εδώ στη lifo από τους γνωστούς φανατικούς μισογύνηδες σχολιαστές κι αλλού να επαναμβάνεται: Ρωτάνε, λοιπόν, με ύφος «τώρα θα κατατροπώσω όλες τις φεμινίστριες!» γιατί δεν ασχολούμαστε με το μισογυνισμό που υφίστανται οι γυναίκες στη Μέση Ανατολή και σε μουσουλμανικές χώρες. Αυτό δε μπορώ να το καταλάβω; Από πού κι ως πού δεν ασχολούμαστε οι φεμινίστριες; Κι αυτοί γιατί δεν ασχολούνται δηλ; Και πώς ακριβώς θα αποτελούσε επιχείρημα ότι αν δεν ασχοληθούμε πρώτα με εκείνες τις γυναίκες, θα πρέπει να κάτσουμε στα αυγά μας για τον ντόπιο μισογυνισμό;

wtff?

Το επιχείρημα είναι «αν δεν κάτσετε καλά, θα πάθετε ό,τι παθαίνουν οι γυναίκες στην Μέση Ανατολή». Δεν είναι επιχείρημα ακριβώς, απειλή είναι. Θα έπρεπε να είμαστε ευχαριστημένες που δεν μας μαστιγώνουν αφού μας βιάσουν, είναι κάτι που μας έχουν παραχωρήσει, και τώρα έχουν πάρει αέρα τα μυαλά μας και κολλάμε σε κάτι απίστευτες λεπτομέρειες, όπως η συναίνεση, ας πούμε, άκου να δεις τι πήγαν και σκέφτηκαν αυτές οι φεμινίστριες. Τις αφήσαμε να ψηφίσουν, και αντί να είναι γεμάτες ευγνωμοσύνη και να φτιάξουν διπλό παστίτσιο για εμάς και τους γιους μας, βγάζουν και γλώσσα.

Το «γιατί δεν μιλάς για αυτές» είναι μετάφραση του «δεν αναγνωρίζεις πόσο τυχερή είσαι που δεν σου φερόμαστε εδώ όπως φέρονται οι άντρες εκεί».

Κάπως έτσι.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

101 points
Upvote Downvote

42
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
14 Θέματα σχολίων
28 Απαντήσεις θεμάτων
5 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
25 Συντάκτες σχολίων
Alex RainersLouBarbie ζωντοχήρα😘βλαχάκι(το) Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Κοντή Λεμονιά
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Συμμετέχων

“Στην Ελλάδα μεγάλωσα, ξέρω από καλό λάδι και πατριαρχία”. Πόσο φίλη μου!

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Έτσι!

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Πραγματικά τέλεια περιγραφή όλων μας!

Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Αχ σε αυτό τον τύπο μισογύνη είχα ξαναπέσει πριν λίγες μέρες: FB friend είχε κοινοποιήσει μια (παλιά) είδηση από το Μπαγκλαντές (ενός άνδρα που έκοψε τα δάχτυλα της γυναίκας του) και το πρώτο σχόλιο ήταν ο κλασικός μ@@ που έλεγε «από τη μία έχουμε αυτές τις αγριότητες, από την άλλη οι φεμινίστριες στη Δύση κάνουν την περίοδό τους πολιτικό ζήτημα» και κάτι τέτοια. Εξάλλου, είναι παράλογο ο καθένας να κριτικάρει πρώτα τα του οίκου του; Αν υποστηρίζεις τα εργατικά δικαιώματα, πρώτα δε θα αναφερθείς στις αδικίες στην Ελλάδα (και την ΕΕ) και μετά στην Κίνα – ακόμη κι αν στην… Διαβάστε περισσότερα »

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Ίρις, το σχόλιό σου περί μαντήλας και στάσης των φεμινιστών απέναντί της μου δίνει πάσα να πω ότι κι εγώ, για πολύ καιρό, δυσκολευόμουν να έχω άποψη επί του θέματος. Όχι, όμως, από φόβο μην ακουστώ ρατσίστρια, αλλά από φόβο σχετικά με τα όρια των δικαιωμάτων – δηλ. κατά πόσο είναι δικαίωμα μιας μουσουλμάνας να φορά μαντήλα, αλλά και – κυρίως – κατά πόσο το να την “σώσει” ο νόμος ενός δυτικού κράτους από αυτή την επιβολή μπορεί, τελικά, να αποβεί ακόμα πιο επικίνδυνο. Με είχε βοηθήσει πολύ μια απάντηση της Α,μπα σχετικά με το θέμα, όμως εξακολουθώ να είμαι… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Εγώ πάλι έχω γνωρίσει. Και για θέματα φεμινιστικά, και ομοφοβικά κλπ. Και το έχω διαβάσει πάαααααρα πολύ στο ίντερνετ.
Για τη μαντήλα πχ. έχω διαβάσει ότι είναι ασέβεια να σχολιάσεις καν την έμφυλη διάκριση που συνεπάγεται. (Δε μιλάω για απαγόρευση/ βίαιη αφαίρεση, μιλάω για κριτική. Ελευθερία έχω και να ξυρίζομαι, δε θα απαγορεύσω όμως να σχολιάσει κάποιος το πατριαρχική επιβολή της αποτρίχωσης.)
Επίσης, αν δεν έχεις ακούσει/διαβάσει επιχείρημα υποτιθέμενων προοδευτικών που δικαιολογούν τον ακρωτηριασμό των γυναικείων οργάνων στο όνομα της πολιτισμικής ιδιαιτερότητας, μακαρίζω τα αυτιά/μάτια σου που δεν έχουν βιαστεί κατ’αυτόν τον τρόπο.

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Κατάλαβα τι λες και συμφωνώ απόλυτα.

Κι εγώ έχω διαβάσει διάφορες απόψεις φεμινιστών/ριων για την μαντήλα, απλώς εκεί δείχνω μια κατανόηση ακριβώς επειδή είναι περίπλοκο θέμα.

Αλλά όχι, δεν έχω ακούσει κανέναν “προοδευτικό” να δικαιολογεί την κλειτοριδεκτομή και ομολογώ ότι φρίκαρα λίγο. :/

bozonio
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Iris ούτε εγώ έχω ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο. Ούτε για την επιβεβλημένη μαντίλα ούτε πολύ περισσότερο για δημόσιες εκτελέσεις/μαστιγώσεις! Δυσκολέυομαι να πιστέψω ότι άνθρωπος που θα χαρακτήριζε τον εαυτό του φεμινιστή θα στήριζε κάτι τέτοιο. Αν έχεις κάποιο κείμενο που θεωρείς ότι ανήκει σε αυτή την κατηγορία θα ενδιαφερόμουν πολύ να το διαβάσω.
Αυτό που λένε πολλοι και συμφωνώ, είναι ότι καλύτερα να αφήσουμε τις γυναίκες που είναι απο αυτές τις χώρες να μιλησουν. Ξέρουν καλυτερα τι συμβαίνει και ας μη νομίζουμε οτι επειδη μπορεί να ειναι κρυφό δεν υπάρχει φεμινιστικό κίνημα.

Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Εδώ
https://socwomen.org/wp-content/uploads/2018/03/Wade-The-Evolution-of-Feminist-Thought-About-Female-Genital-Cutting.pdf
αναφέρονται συγκεντρωμένα μερικά παραδείγματα. Έχει γενικώς ενδιαφέρον ως ανάλυση.

βλαχάκι(το)
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Συνεργάτης

Αναφορικά με την περιτομή αρρένων: “Traditional male circumcision in eastern and southern Africa: a systematic review of prevalence and complications” https://www.who.int/bulletin/volumes/88/12/09-072975/en/ + “Male circumcision: global trends and determinants of prevalence, safety and acceptability” https://www.who.int/reproductivehealth/publications/rtis/9789241596169/en/ + https://www.nytimes.com/2012/08/27/science/benefits-of-circumcision-outweigh-risks-pediatric-group-says.html + “Do the Benefits of Male Circumcision Outweigh the Risks? A Critique of the Proposed CDC Guidelines” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4364150/ + https://www.psychologytoday.com/intl/blog/moral-landscapes/201109/myths-about-circumcision-you-likely-believe?amp + “The death and deformity caused by male circumcision in Africa can’t be ignored” https://www.google.com/amp/s/amp.theguardian.com/commentisfree/2014/aug/25/male-circumcision-ceremonies-death-deformity-africa Myths about Circumcision You Likely Believe + ‘My son killed himself after circumcision’ https://www.bbc.com/news/amp/uk-england-47292307 Dry sex https://en.m.wikipedia.org/wiki/Dry_sex —— Αναφορικά με την πρακτική “dry sex” “Dry sex is the sexual… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

βλαχάκι, κατ’αρχάς σ’ευχαριστώ για το, όπως πάντα, πολύ προσεγμένο και εμπεριστατωμένο σχόλιο, με πολλές ενδιαφέρουσες πηγές. Να συμφωνήσω επίσης με το ότι προαφνώς πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν οι ιστορικές και κοινωνικοπολιτικές συνθήκες στην εκτίμηση ενός φαινομένου – με την έννοια ότι δεν πρέπει να παρασυρόμαστε σε απλουστευτικές, ανωτερίστικες κριτικές «εμείς είμαστε εξευγενισμένοι κι οι άλλοι λαοί αγριάνθρωποι». Ειδικά οι (λευκοί) δυτικοί που έχουμε συναίσθηση της ιστορικής ευθύνης της Δύσης έναντι όλων (μα όλων! είναι όντως τεράστιο το ηθικό βάρος) των άλλων λαών διστάζουμε να υιοθετήσουμε μια θέση που θα δείχνει σα να κουνάμε το δάχτυλο σε καταπιεσμένους από τον… Διαβάστε περισσότερα »

βλαχάκι(το)
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Συνεργάτης

Εμένα η ένστασίς μου, φίλτατη Ίριδα (αν έχω κάποια), που ΔΕΝ αποδέχομαι το φαινόμενο, δεν αποδεχόμουν το φαινόμενο και δεν θα το αποδεχτώ ποτέ των ποτών εκτός κι αν κάποιος μου κάνει λοβοτομή, αφορά σε κάτι το καθαρά πρακτικό: την δυνητική δημιουργία -ακριβώς- αντίθετου κλίματος από το επιθυμητό, από αντίδραση κι όχι μόνον. Να το πω αλλιώς … ναι, φοβάμαι όταν τους πάμε για μαλλί τους ανθρώπους και βγαίνουν κουρεμένοι (Ιράν, Αφγανιστάν), όταν είναι pretext τα δικαιώματα και η κοινωνική ενδυνάμωση των γυναικών. Προβληματίζομαι με τον αλεξιπτωτισμό, επίσης. τι άλλο γνωρίζουμε; Mαντήλα-FGM and that’s the end of the story λες… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Συμφωνώ ότι οι προθέσεις είναι συχνότατα ανειλικρινείς (απλώς δεν είμαι το μέρος-μη safe space; το σάιτ εδώ; το ίντερνετ εν γένει; κάποιο σάιτ που αναφέρθηκε; εγώ νομίζω δεν ανέφερα κάποιο.) Πριν λίγες ημέρες ήταν, παρεμπιπτόντως, που σχολίαζα στο φίλο μου “Βρε πόσους δεξιούς τους πήρε ο πόνος για το σεβασμό στη συναίνεση ξαφνικά!” Εμφανέστατα έψαχναν απλώς ευκαιρία να κατηγορήσουν για υποκρισία το Σύριζα. Από τη μια ήθελα να τους σχολιάσω “Κύριοι είχατε κι από χθες τον καημό της προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών;” κι από την άλλη σκεφτόμουν ότι αυτοί τα λένε ιδιοτελώς, αλλά αυτό δεν αλλάζει το ότι αυτό… Διαβάστε περισσότερα »

βλαχάκι(το)
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Συνεργάτης

Καλησπέρα. Αναφέρομαι στα άτομα που λέει η γράφουσα. “το μείζον εν προκειμένω δεν ήταν η πρόθεση του καθενός αλλά το να υπάρξει κατακραυγή για να μην περάσει αυτός ο νόμος” Πράγματι. Στην Ελλάδα, όμως, αυτό το σχέδιο νόμου -καθώς και πλείστα άλλα- τείθενται προς διαβούλευση (και γι’ αυτό, άλλωστε, υφίσταται η διαδικασίας της διαβούλευσης, ούτως ώστε να προτείνονται αλλαγές και βελτιώσεις, από ειδικούς κι όχι μόνον και ίσως να υπάρχει και μία κάποια σφυγμομέτρηση). Επίσης, στην Ελλάδα υπάρχουν κινήσεις και οργανώσεις, μπορούσαν να γίνουν (όπως και έγιναν) συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες. Τα άτομα που αναφέρει η γράφουσα, είτε η μεν κατηγορία,… Διαβάστε περισσότερα »

βλαχάκι(το)
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Συνεργάτης

Παρεμπιπτόντως, το κάτωθι μου το έστειλαν φρέσκο, φρέσκο και είπα να το μοιραστώ:

“Alabama Woman Who Was Shot While Pregnant Is Charged in Fetus’s Death”

https://www.nytimes.com/2019/06/27/us/pregnant-woman-shot-marshae-jones.html

καλά περνάμε στην εξοχή.

Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Αυτό το έβλεπα σήμερα στο γκρουπ στο Facebook, είναι να τραβάς τα μαλλιά σου…

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Είναι η ίδια λογική με τους Μαρφινάκηδες. Αν πεις για μετανάστη θα σε ρωτήσουν γιατί δεν λες για τα θύματα της Μαρφίν. Αν πεις για τον Ζακ, θα σου πουν για τη Μαρφίν, αν πεις για την τρύπα του όζοντος, θα σου πουν για τη Μαρφίν. Είναι εγγυημένα οι άνθρωποι που δεν ασχολούνται με απολύτως τίποτα. Δεν έχουν κάνει ακτιβισμό, δεν έχουν βοηθήσει ποτέ κανέναν στη ζωή τους. Όλη τους η πρεμούρα είναι να την πουν σε κάποιον, να εκτονώσουν τα καταπιεσμένα θέλω τους και να νιώσουν ανώτεροι. Πάντα σε αυτούς τους τύπους ζητάω να μου αποδείξουν τι έχουν κάνει… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Επίσης είναι οι ίδιοι που σε ποστ για κακοποιημένο η εγκαταλελειμμένα ζώα θα πουν ότι δε βοηθάτε τους ανθρώπους που πεινάμε αλλά νοιαζεστε μόνο για τα ζώα

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ακριβώς! Και είναι εξακριβωμένο ότι δεν νοιάζονται για τίποτα από τα δύο.

Etern1ty_ GR
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Etern1ty_ GR

Δεν είναι κακό να ρωτάνε για τη Μαρφίν, ούτε για τους μετανάστες. Κακό είναι να μην ξέρεις να απαντήσεις ή να απαντάς ως proxy άλλων για πράματα που δεν έπρεπε να σε αφορούν. Είναι πάρα πολλοί που απαντάνε εξ ονόματος συγκρουσιακών, προσπαθώντας να κρατήσουν “ψύχραιμη” ματιά στα πράματα. Και αυτοί θεωρώ κάνουν πολύ χειρότερη τη κατάσταση, προσπαθώντας να “προστατέψουν” την υπόληψη ενός κινήματος απέναντι στους μαρφινάκηδες, ασφαλήτες και λοιπούς χαφιέδες, ενός κινήματος που δεν συγκρούεται με νόμιμα μέσα. Πολύ απλά, άλλο πράμα θα απαντήσει ο αναρχικός για τη Μαρφίν, άλλο ο οποιοσδήποτε “συμπαθούντας” προς τον αναρχικό χώρο. Όπως άλλα πράματα… Διαβάστε περισσότερα »

larvatus prodeo
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Άλλα αντ’ άλλων και στη μέση πονηρό λογικό σάλτο μορτάλε (από τον τραυματισμό της δικηγόρου στην υπόθεση της εκπαιδευτικής άδειας του Ρωμανού) με μπόλικο σιρόπι fake news. Δυστυχώς για τον τρόπο που σκέφτεστε, τα φιλικά προς τον Ρωμανό και τον χώρο ηλεκτρονικά έντυπα λοιδορούσαν την κυβέρνηση Συριζα για την μην άμεση χορήγησης εκπαιδευτικής άδειας στον κρατούμενο. Ο Ρωμανός έκανε χρήση νόμου που ψηφίστηκε επί κυβερνήσεως (μιας από τις πολλές και καταστροφικές) ΝΔ . Στην περίπτωση του ο νόμος δεν εφαρμόζονταν οπότε και προέβη σε απεργία πείνας επί κυβερνήσεως Συριζα για να αναγκαστούν να πράξουν τα νόμιμα. Μπορεί να μην συμφωνείτε… Διαβάστε περισσότερα »

Ghost
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Και εκεί που πάω να γράψω “Ναι, αλλά για τη Μαρφίν δε λέτε τίποτα” βλέπω το σχόλιο σου! Νομίζω πως σε αυτά που έγραψε η Α, μπα σε συνδυασμό με το σχόλιο σου και της Mitsi βρίσκεται όλη η αλήθεια για το τι στο καλό κρύβουν όλοι αυτοί στο κεφάλι τους.

Tropique
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Aστη τη Μαρφίν γιατί είναι μεγάλο θέμα. Δεν έχω δει κανέναν ακτιβιστή να κάνει πορεία για τα θύματα της Μαρφίν, όπως κάνανε πχ για το Ζακ. Αυτό σημαίνει πως η ζωή του ενός ήταν σημαντικότερη από του άλλου; Δε νομίζω. Και τι εννοείς να εχουν κάνει κάτι για οτιδήποτε; Σαν τι; Καλοπροαίρετα ρωτάω.

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Βρε παιδιά μην κολλάτε με τη Μαρφίν. Η Μαρφίν είναι το παράδειγμα για να καταλάβει κάποιος το σκεπτικό πίσω από αυτά τα επιχειρήματα. Και το σκεπτικό είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι πετάνε ένα δήθεν αντεπιχείρημα (συνήθως συναισθηματικά φορτισμένο) χωρίς να εννοούν τίποτα από αυτά που λένε. Για πολλούς δεν έγιναν πορείες. Για κάποιους έγιναν. Τι να κάνουμε τώρα; Δεν έγινε πορεία ούτε για τα θύματα της Ρικομεξ. Το θέμα είναι πως αποδεδειγμένα όταν είσαι φιλάνθρωπος, ακτιβιστής, φιλόζωος, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ να πεις αυτή τη μαλακία. Γιατί πολύ απλά όλα σε νοιάζουν. Δεν γίνεται να αγαπάς τα ζώα και όχι τους… Διαβάστε περισσότερα »

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Γινεται μεσα στην ψυχη σου κατι να σε αγγιζει περισσοτερο, ανάλογα με τα βιώματα σου η ακόμη και με τις πεποιθήσεις σου. Να σε πονάει παραπάνω. Αυτο που είναι παραλογο είναι να κατακρίνεις τον άλλον για τις ευαισθησίες του. Να του λες για ποιο λόγο σε πληγώνει η δολοφονία του ζακ, αλλά δεν είπες τίποτα για τα θύματα της Μαρφίν. Που ειναι επιχειρημα νηπιαγωγειου. Ότι τι? Καλά έκαναν και σκότωσαν το ζακ επειδή ορισμένοι άνθρωποι δεν είπαν τη γνώμη τους για τη Μαρφίν? Το λες και θεατρο του παραλόγου.

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Είναι το ίδιο με τον γονιό που λέει στο παιδί φάε γιατί τα παιδάκια στην Αφρική πεινάνε. Το ότι είσαι φεμινίστρια στην Ελλάδα δεν σημαίνει ότι αυτόματα αποκτάς την υποχρέωση να πας στα ΗΑΕ να υπερασπιστείς τα δικαιώματα των γυναικών. Αν το κάνουν αυτό οι δυτικές γυναίκες θα συλληφθούν απλά. Υποστηρίζουμε τα δικαιώματα των γυναικών στην χώρα που είμαστε γιατί μέχρι εκεί μπορεί η μέση γυναίκα. Αν το κάνει η καθεμία βάζουμε το λιθαράκι μας στην παγκόσμια αφύπνιση των γυναικών. Είμαστε αλληλέγγυες με όλες τις γυναίκες αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να τις βοηθήσουμε όλες. Την επόμενη φορά ρώτα έναν τέτοιο… Διαβάστε περισσότερα »

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Επίσης μπορείς να τον ρωτήσεις γιατί φοράει τα παπούτσια που φοράει. Τα αθλητικά μας για παράδειγμα κατασκευάζονται σε χώρες όπου επιτρέπεται η παιδική εργασία.

Κοντράριος
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Κοντράριος

Το «γιατί δεν μιλάς για αυτές» είναι μετάφραση του «δεν αναγνωρίζεις πόσο τυχερή είσαι που δεν σου φερόμαστε εδώ όπως φέρονται οι άντρες εκεί».

Αυτό είναι ταμάμ και για τους χριστιανούς που λένε στους άθεους γιατί δεν μιλάνε για τους μουσουλμάνους.

luckystrike
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Τριχωτή αγάμητη μπαζόλα; θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τόσο τραγικό

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Με σοκαρε κι εμένα, πρώτη φορά τ’ ακούω

Πσιτ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εγώ πάλι που διάβασα “τριχωτή αγάμητη μπριζόλα” κι εψαχνα μάταια να καταλάβω το συσχετισμό;

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Κάποιος πεινούσε όταν διάβαζε!

ChainReaction
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Ποσο ωραια απαντηση! ειναι ακριβως αυτο, ο φεμινισμος δεν εχει νοημα στον δυτικο κοσμο (πια!), οι γυναικες εδω εχουν δικαιωματα, κοιτα στη μεση ανατολη τι γινεται, θα επρεπε να ειμαστε χαρουμενες που δεν ειμαστε στη θεση τους και μονο αυτες θα επρεπε να μιλουν για φεμινισμο οχι εμεις … τουλαχιστον αυτα ακουσα απο γυναικα αντιφεμινιστρια!

Ίτζι Θρέντγκουντ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Αυτού του είδους τα επιχειρήματα είναι από τα κλασσικά fallacies που χρησιμοποιούνται στην “επιχειρηματολογία”, το λεγόμενο “fallacy of relative privation” ή “appeal to worse problems”. Επειδή η καταπίεση των γυναικών στη Μέση Αναταλή είναι ακραία, στη δύση δε μπορούμε να μιλάμε για την πατριαρχία και να είμαστε φεμινίστριες. F@*k logic.

Betty Boop
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Γιατί παλεύεις να κάνεις την ζωή σου καλύτερη
για το προσωπικό που γίνεται πολιτικό
γιατί αν δε σε βαράνε μέχρι θανάτου δε σημαίνει πως δε σου δημιουργούν κακώσεις

Κι επιτέλους, δεν χρειάζεται να απαντάμε στα επιχειρήματα των μισογύνηδων. ΄Άλλωστε δεν χρησιμοποιούν τέτοια

Leave it to Beaver
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αυτό που υποκρύπτουν αυτά τα σχόλια είναι ακριβώς αυτό που λέει η Λένα. Παρότι δε συμφωνώ μαζί τους, αντιλαμβάνομαι οτι πηγή τους είναι μια υπαρκτή αντίφαση σε μεγάλη μερίδα του φεμινιστικού κινήματος που δαιμονοποιεί τον λευκό ετεροφυλόφυλο άντρα και τα προνόμια του ως πηγή σχεδόν όλων των δεινών των γυναικών και του πλανήτη, παρότι οι πιο προηγμένες κοινωνίες σε θέματα δικαιωμάτων, πολιτισμού, τεχνολογίας, ποιότητας ζωής είναι ακριβώς οι κοινωνίες που αποτελούνται ως επί το πλείστον από λευκούς ετεροφυλόφιλους άντρες. Δε νομίζω ότι υπάρχει ούτε μια γυναίκα στον πλανήτη με σώας τα φρένας που δε θα προτιμούσε να ζει σε μια… Διαβάστε περισσότερα »

bozonio
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αχ ναι ευχαριστουμε πολύ τους λευκούς ετεροφυλοφιλους άντρες για τα προνόμια που μας χάρισαν. Αυτό το σχόλιο είναι ενα πολύ ωραίο δείγμα ρατσισμου και σεξισμού 2 σε 1. Ας αποδομήσουμε μερικα: στις περισσότερες χώρες του κόσμου οι γυναίκες καταπιέζονται, αυτό είναι η πατριαρχία, ανεξάρτητα απο το χρώμα του δέρματος των κατοίκων. Σε κάποιες χώρες τα πράγματα είναι χειρότερα και σε κάποιες καλύτερα για πολλούς λόγους που ΔΕΝ έχουν να κάνουν με το χρώμα του δέρματος. Ούτε στην Ρωσία θα ήθελα ποτέ να ζήσω και ας είναι κατάλευκοι. Τα δικαιώματα που κέρδισαν οι γυναίκες τα κέρδισαν κυρίως με δικούς τους αγώνες,… Διαβάστε περισσότερα »