Αγαπημένη α μπα σε καλησπερίζω. (spoiler: ακολουθεί καραντίνα effect στο οποίο γίνεται η τρίχα τριχιά αλλά μπορεί να πάρει και ενδιαφέρουσες προεκτάσεις..) Αναρωτιόμουν πρόσφατα σχετικά με το όριο μεταξύ ενδιαφέροντος-παρεμβατικότητας. Υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα παρεμβατικότητας που βαφτίζονται ως ”ενδιαφέρον”.. Στην συγκεκριμένη δική μου ιστορία αναρωτιέμαι για την δική μου συμπεριφορά απέναντι στον σύντροφό μου. Ο σύντροφός μου ,ο Κ., έχει έναν φίλο, ας τον πούμε Ν. Με τον Ν έχουν την ίδια δουλειά, και σε ένα επίπεδο συνεργάζονται. το θέμα είναι ότι ο Κ. είναι πολλές φορές αλαζονικός, άνθρωπος με έπαρση με αποτέλεσμα να προσπαθεί να νουθετήσει όλη την ώρα τον Κ. δίνοντας του συμβουλές, οδηγίες για το πως να κάνει πιο σωστή τη δουλεία του, τη ζωή του, τη σχέση του σε σημείο να φτάνει να ειρωνεύεται τον Χ όταν έχει αντίθετη άποψη και να γελάει αυτάρεσκά εις βάρος του Χ. (γκρρρρ…) … Εννοείται ότι έχει άποψη ακόμα και για θέματα που δεν έχει ιδέα. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν ο Κ. δεν δείχνει στον Ν ότι ενοχλείται ιδιαίτερα με την συμπεριφορά του παρόλο που κάποιες φορές έρχεται μπαϊλντισμένος και σκασμένος από τις ξερολιάσεις του Ν. Εγώ όταν τον βλέπω έτσι, νευριάζω απίστευτα 1ον για την συμπεριφορά του ξερόλα Ν και 2ο και νομίζω και πιο σημαντικό, για την αντίδραση του Κ. μου που θεωρώ πως είναι πολύ χλιαρή.. ο Κ. μου με διαβεβαιώνει πως ότι και να κάνει δεν μπορεί να αλλάξει την συμπεριφορά ενός τόσο ανασφαλούς ανθρώπου και ότι εντάξει μωρέ.. δεν είναι και τόσο κακός όλη την ώρα κτλ κτλ….με λίγα λόγια έχουμε έναν φίλο που όποτε βρίσκεται μαζί με τον Κ. ή και είμαστε όλοι μαζί έχει απίστευτη αλαζονεία και ξιπασιά. είμαι υπερβολική και παρεμβατική που τσαντίζομαι τόσο με τον ξερόλα και με τον Κ που του λέω να τον στείλει στον διάτανο και δεν το κάνει? είναι γνήσιο ενδιαφέρον για τον σύντροφό μου και τη σχέση μου? (τον λατρεύω τον Χ..) η να κάτσω στα αυγά μου και να δω καμιά σειρά …?
– kunupida
Είναι ενδιαφέρον για τη σχέση σου με την έννοια ότι η αντίδραση ου φίλου σου σε απογοητεύει και σε κάνει να τον περιφρονείς σε αυτό το θέμα, κι αυτό έχει αντίκτυπο στην εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου. Αν είσαι με κάποιον που δεν φέρεται αρκετά δυναμικά, τι σημαίνει αυτό για σένα και τις δικές σου επιλογές;
Εφόσον η προτροπή σου να παρατήσει τον φίλο του δεν πιάνει, μήπως να τον ρωτήσεις γιατί δεν τον στέλνει; Είναι απαραίτητο να είναι κάποιος συνέχεια κακός μαζί του για να τον στείλει; Αντί να βγάζεις φταίχτη τον τρίτο άνθρωπο (που είναι), κάτι που δεν βοηθάει σε κάτι, επικεντρώσου στο να μάθεις τι είναι αυτό που κάνει τον φίλο σου να αναζητά αυτή την παρέα, έναν άνθρωπο που του φέρεται υποτιμητικά, και γιατί το δικαιολογεί.
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News
Να δεις καμιά σειρά, αλλά χωρίς πολλούς χαρακτήρες γιατί θα τους μπερδέψεις.
Εγώ σε σειρές με πολλούς χαρακτήρες κρατάω σημειώσεις γιατί μέχρι το επόμενο επεισόδιο έχω ξεχάσει τα μισά
Και ούτε να διανοηθείς να δεις ο,τιδήποτε βασισμένο σε ρώσικο βιβλίο!
https://m.youtube.com/watch?v=msJrofPYIaY
Δεν είναι αργά, Άννα Αρκάντιεβνα; 😂
Μπορεί όμως να διιαβάσει τα 100 χρόνια μοναξιά, δυο αντρικά ονόματα όλα κι όλα! Με τα γυναικεία δυσκολεύει λίγο.
Mafalda ναι, δύο, αλλά τι δύο! Πρέπει να έχει δέκα Αουρελιάνους κι άλλους τόσους Χοσέ Αρκάδιους εκεί μέσα. Χώρια οι τρεις Ρεμέδιες συν κάτι Ούρσουλες και Αμαράντες που έχουν τον απέθαντο 400 σελίδες και λες δεν μπορεί, συνονόματες εγγονές τους θα είναι αλλά όχι, είναι οι ίδιες (ενώ είμαστε ήδη στην τρίτη γενιά Χοσέ Αρκάδιων), και με αποκορύφωμα το γκομενάκι ονόματι Σάντα Σοφία δε λα Πιεδάδ. Αγία Σοφία της σοφίας;;;;; Σόρυ Τζι Τζι Μάρκες, αλλά κανείς δεν δικαιούται να έχει τέτοιο όνομα αν δεν διαθέτει καμπαναριό. Δεν περιγράφω άλλο!
Συμφωνώ κι επαυξάνω φίλη judy!! Κάθε είκοσι σελίδες στο “Πόλεμος και Ειρήνη” (ούτε επίτηδες να το έκανα) γυρνούσα πίσω για να θυμηθώ τα ονόματα. Να διαβάζεις για τη Νατάσα και τον Πιερ και να σου πετάγεται εκεί ξαφνικά κι ένας Ανατόλ έτσι γιατί μπορεί. Είναι να μη σου τύχει.
*της ευσέβειας
Το Dark, το Dark!
Μαφαλντα, συνδεθηκα μες στη μαυρη νυχτα κατω απο το παπλωμα για να γραψω το dark! Τα πρωτα επεισοδια τα ειδα πολυ ευχαριστα, εντοπιζοντας καποιες τυχαιες υπεθεσα συνωνυμιες. Οταν καταλαβα τι εγινε, το στομα εφτασε στο σβερκο και ειδα τα υπολοιπα βλαστημωντας με αναλυτικο who is who απο το κινητο και απειρα pause και “πηγαινετημωρελιγοπισωτημαλακια”. Για δευτερη σεζον ουτε λογος.
Και πού να δεις στην τρίτη τι γίνεται! Αχ Catnip εγώ θα το παραδεχτώ, πορώθηκα με το Dark. Καθόμουν με ένα μπλοκάκι και ζωγράφιζα το γενεαλογικό δέντρο όσο έβλεπα για να τους θυμάμαι όλους. Καταλαβαίνω ότι για κάποιους ήταν μεγάλη κούραση αλλά εγώ την καταβρήκα!
Εχεις τον απεριοριστο θαυμασμο μου! Λιγο τα ονοματα, λιγο το μαυρο πισσοσκοταδο που επικρατουσε, λιγο που δουλευα τοτε σα σκυλι, τα ροχαλητα ξεκινουσαν στο σκιπ ιντρο. Κ παλι μπραβο, εχω διαβασει οτι αξιζε πολυ
Τελικά ο σύντροφός σου είναι ο Κ ή ο Χ. Και πώς γίνεται ο αλαζόνας Κ να νουθετεί τον αλαζόνα Κ; Μας μπέρδεψες με τα τόσα αρχικά, καλύτερα να το ξαναγράψεις με παρατσούκλια.
Ο Χ παραμένει ένας άγνωστος…
Ο αλαζόνας Κ ομως πολύ τομάρι
Έμπλεξε τα παρατσούκλια!
Μάλλον μιλάμε για πολλαπλή προσωπικότητα (ελπίζω να έκανα σωστά copy paste)

Πάω να κάνω ένα διάγραμμα μπας και καταλάβω ποιος είναι ποιος και επιστρέφω να σας ενημερώσω
Ρε παιδιά, αφού γράφετε που γράφετε ψεύτικα αρχικά, γιατί να μη γράφετε ψεύτικα ονόματα να ρέει το κείμενο, να μη μπερδευόμαστε κιόλας – κι εμείς κι εσείς; Αν το Κώστας, Νίκος, Χρήστος είναι πολύ μέινστριμ, δοκιμάστε Κλαύδιος, Ναθαναήλ, Χρυσάφιος, κάτι τελοσπάντων. Ορίστε και το δικό μου καραντίνοeffect!
Πόπλιος Κορνήλιος, Κικέρωνας ή έστω Σίλιος
Εγώ σε τέτοιες περιπτώσεις έχω ένα κόλλημα με τα περσικά ονόματα (δηλαδή την εξελληνισμένη εκδοχή τους): Μαρδόνιος, Φαρνάβαζος, Μεγάβυζος (ναι, υπάρχει!), Αρταξέρξης, κι άμα μου τελειώνουν πιάνω τα αιγυπτιακά: Νεκτανεβώ, Ακενατών, Ραμσής, Τουταγχαμών, υπάρχει μεγάλη ποικιλία!
Μεγάβυζος; We have a winner!
Κι συμπληρώνω ονοματολογία από Μικρό Νικόλα: Ζοφρουά, Αλσέστ, Κλοτέλ, Ανιάν και, αν θέλουμε να παραμείνουμε σε γαλλικό έδαφος, τα ονόματα από τους 3 σωματοφύλακες: Άθως, Πόρθος, Άραμις, κλπ.
Αν και οι δικοι σου οι Πέρσες δίνουν μια άλλη αρρενωπή διάσταση στην αφήγηση…
Τέλεια και τα γαλλικά! Τώρα βέβαια για τους Πέρσες, ο Μεγάβυζος, λόγω δεύτερου συνθετικού δεν είναι και το κλασικό στερεοτυπικό πολλά βαρύ σερνικό όνομα, αλλά υπάρχει και ο Μεγάβαζος εναλλακτικά (μάλιστα. Άλλος ήταν ο Μεγάβαζος κι άλλος ο Μεγάβυζος. Το έχω ελέγξει για να βεβαιωθώ).
Αμα εγραφες κανενα ολοκληρωμα, πιο πολλα θα καταλαβαινα.
Πέθανα 🤣🤣🤣🤣
Ότι τώρα εγώ με τα Ν Κ Χ, κατάλαβα; Όχι, την αφήγηση την άφησα κάπου στη μέση, γιατί δεν είχα κοντά μου χαρτί.
Βασικά για εξίσωση πήγαινε αλλά δε μας έδωσε μάλλον όλα τα δεδομένα. Κάτι του τύπου 2Χ+ Κ : Ν
Ψάχνω να βρω την διακρίνουσα Δ
Εγω το σημειο G..
με το που βλέπω Χ,Ν,Κ Ζ,Τ.Ρ κτλ σταματάω να διαβάζω.
Ο Κ; Ο Χ; Ποιος είναι τελικά ο γκόμενος σου; Μήπως ο Ψ; Μήπως λέω μήπως να ξαναβάλεις τις σκέψεις σου σε σειρά και να μάθεις την αξία του ξαναδιαβάζω αυτό που έγραψα που το λέμε από πρώτη δημοτικού στα παιδάκια και δεν καταλαβαίνουν το γιατί; Το Κ είναι αλαζόνας και φέρεται έτσι στον Κ. Και στον Χ. Και άντε βγάλε άκρη. Δώσε ονόματα καλύτερα γιατί με τα γράμματα τη χάσαμε τη μπάλα.
Για παρεμβατικότητα μιλάμε όταν ανακατεύεται κανείς σε κάτι που δεν τον αφορά (π.χ. αν το παιδί σου θα βαφτίσει τα παιδιά του και τι όνομα θα τους δώσει). Εσένα όμως η παρουσία αυτού του τύπου στη ζωή του φίλου σου έχει αντίκτυπο στη δική σου, άρα έχεις δικαίωμα να παρέμβεις. Όχι, δεν είναι αλτρουισμός αν αυτό ρωτάς, αλλά είναι νόμιμη αυτοπροστασία. Γιατί δεν είναι μόνο ότι κουρελιάζει το ηθικό του συντρόφου σου και τον βλέπεις σε κακά χάλια. Είναι και ότι, πολύ απλά, ο σύντροφός σου σου έχει φορέσει καπέλο στην παρέα έναν άνθρωπο που εσένα σου κάθεται στο στομάχι.… Διαβάστε περισσότερα »
Όλη η ερώτηση μια προβολή μεγατόνων.