Αγαπητή «Α, μπα»: Πότε είναι η σωστή στιγμή να βάλεις κάποιον στη ζωή σου;

Νιώθω ότι όποτε και να το κάνω είναι λάθος

Ποια είναι η χρυσή τομή που καταλαβαίνεις ότι πρέπει να βάλεις έναν άνθρωπο με τον οποίον βγαίνεις πιο “μέσα” στη ζωή και την καθημερινότητά σου; Γιατί στη ζωή μου τα τελευταία χρόνια να επαναλαμβάνεται ένα αρνητικό μοτίβο που μου προκαλεί απογοήτευση και απορία. Δηλαδή, σε παλαιότερες εποχές της ερωτικής μου ζωής (!) το σύνηθες ήταν να γνωρίζω ανθρώπους (σε διαφορετικούς, εννοείται, χρόνους) και σχετικά άμεσα (π.χ. σε 1 μήνα) να τους εντάσσω στη ζωή και την καθημερινότητά μου, π.χ. να τους γνωρίσω στα (σχεδόν συνομήλικα) αδέρφια μου, στους φίλους μου και γενικώς να περνάω αρκετό χρόνο μαζί τους, να παίρνω πιο αυθόρμητα πρωτοβουλίες για να τους δω ή να εκφράσω οτι τους σκέφτομαι και ενδιαφέρομαι κλπ. Να σημειώσω ότι δεν είναι κάτι που έκανα με κάποιο πλάνο ή σχέδιο, αλλά πολύ απλά αφενός γιατί το βρίσκω φυσιολογικό αφετέρου γιατί ήθελα να περνάω χρόνο με όλους (φίλους- σύντροφο) παράλληλα, ίσως και να τσεκάρω ασυνείδητα αν ταιριάζουν οι δύο πλευρές μεταξύ του. ¨οταν οι σχέσεις αυτές έληγαν, ακόμα και σχετικά σύντομα, μετά μου ήταν πιο δύσκολο να τις ξεπεράσω, για τους γνωστούς λόγους, γιατί όταν πολλοί δικοί μου άνθρωποι έχουν “ζήσει” τον άλλο, πολλές φορές πάει εκεί η συζήτηση ή θα αφιερωθεί περισσότερος χρόνος στη συζήτηση για αυτόν, με αποτέλεσμα να μου είναι πιο δύσκολο να αποστασιοποιηθώ από την “απώλεια”. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα το βλέπω στο αντίθετο σενάριο, το οποίο προσπαθώ να εφαρμόζω τελευταία επειδή το παραπάνω υποτίθεται μου προκαλούσε δυσκολίες…το οποίο είναι να αργώ σχετικά (π.χ. συνήθως αφού περάσουν 3 μήνες) να γνωρίσω τους “υποψήφιους συντρόφους” σε φίλους μου, με αποτέλεσμα δύο φορές να με έχουν παρατήσει λέγοντας μου “δε νιώθω ότι με έχεις βάλει στη ζωή σου”- το οποίο μπορεί και να ήταν δικαιολογία προφανώς αλλά δε σου κρύβω ότι με απασχολεί έντονα η ιδέα ότι αυτή η μέθοδος τελικά μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα: δηλαδή εγώ να το κάνω για να προστατευτώ και να μη δημιουργούνται περίεργες δυναμικές κι εκείνοι να σκέφτονται ότι δεν τους βλέπω αρκετά “σοβαρά” (μισώ τη λέξη, αλλά δε βρίσκω καλύτερη…), ότι δεν μπορώ να συνδεθώ ή να δεν τους εντάσσω στη ζωή μου, πείτε το όπως θέλετε και τελικά να φεύγουν. Έχω σκεφτεί φυσικά ότι “όποιος θέλει να πει κατι ας το εκφράσει”, αλλά κακά τα ψέματα, δεν ειμαστε όλοι εκπαιδευμένοι να εκφράζουμε αυτό που θέλουμε με λόγια, ειδικά σε κάποιον που δεν ξέρουμε καλά, οπότε δεν ξέρω αν είναι πιθανό να μου το εκφράσει κανείς σε πρώιμο στάδιο της σχέσης, αντί να προτιμήσει να φύγει. Τι πιστεύετε αγαπητή α, μπα και ομαδα

Ότι δεν μπορείς να ζεις τη ζωή σου με συνταγές. Πρέπει να δεχτείς ότι δεν υπάρχει συνταγή επιτυχίας ή φόρμουλα που θα σε προστατέψει από την απογοήτευση. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να καταλάβεις τον τρόπο που λειτουργείς εσύ, να τον αποδεχτείς, και να μην φοβάσαι να τον δείξεις στους άλλους.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

46 points
Upvote Downvote

7
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
6 Θέματα σχολίων
1 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
7 Συντάκτες σχολίων
AlexMitsiMumu PipiΜαύρο Γατί Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
mardi
Μέλος
Συμμετέχων

για μένα το ανησυχητικό είναι ότι περνάς περιόδους κατά τις οποίες εφαρμόζεις καθολικά συμπεριφορές σε όλους σου τους συντρόφους.
δεν αφήνεις την δυναμική της σχέσης να σου δείξει το τέμπο, μοιάζει σαν να προκαθορίζεις την πορεία κι αυτό σημαίνει ότι δεν αφήνεις τον εαυτό σου ελεύθερο να συντονιστεί με τον εκάστοτε σύντροφο.
νομίζω ότι αυτός ο συντονισμός προκύπτει αυθόρμητα όταν είσαι απόλυτα σίγουρη για το τι προσδοκάς από μια σχέση και απ ‘τον εαυτό σου μέσα σε αυτήν, κυρίως

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

Ακριβώς. Αν είσαι σίγουρη ότι δε θέλεις να μπλεχτούν φίλοι με συντροφι και να αποχωρήσει ο άλλος εξαιτίας αυτού δε σε πειράζει, γιατί πολύ απλά θέλετε διαφορετικά πράγματα.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Νομίζω ότι είναι λάθος να πηγαίνεις “βάσει στρατηγικής”… Σε άλλον μπορεί να σου βγαίνει να τον συστήσεις στον περίγυρό σου την επόμενη μέρα, σε άλλον μετά από καιρό. Δες τις δικές σου ανάγκες κάθε φορά και σε δεύτερο χρόνο αν συμβαδίζουν με τις ανάγκες του εκάστοτε συντρόφου σου.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Δεν ξέρω τι να πω για τους ανθρώπους που θεωρούν ότι αν γνωρίσεις τον άλλον στους φίλους σου σημαίνει ότι τον έβαλες στη ζωή σου και δεν ξέρω κι εγώ τι, όπως και τους ανθρώπους που έχουν βαρόμετρο της σχέσης το αν έχουν γνωρίσει τους φίλους σου ξέρω γω. Γιατί οι δικοί μου οι φίλοι έχουν γνωρίσει περισσότερες ξεπετες και γκόμενους που βγήκα για ένα βράδυ και βρεθήκαμε στο ιδιο μαγαζί παρά άντρες που ήταν σημαντικοί για μένα. Κι αυτό γιατί έτυχε, για;τι ποτέ δεν είχα στο μυαλό μου πλάνο ποιος γνωρίζει ποιον και πότε. Πολύ βασανιστικό δεν είναι αυτό;… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Έχω και εγώ δυσκολευτεί να ξεπεράσω χωρισμό, εξ αιτίας την υπερέκθεσης που είχα κάνει στη σχέση. Νομίζω ότι τον παρουσιάζεις αφού η σχέση έχει κάποια σύνδεση και πάλι δεν τον παρουσιάζεις ως “η σχέση μου”, αλλά ως ο Γιώργος (σκέτο). Αν υπάρχει περιβάλλον που ρωτά αδιακρισίες , τότε μάλλον πρέπει να αποφεύγεις αυτό το περιβάλλον. Αυτό είναι τελείως προσωπικό θέμα. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους νοιάζουν καθόλου ούτε οι ερωτήσεις ούτε η ανακοινώσεις χωρισμού αριστερά και δεξιά. Εγώ που έχω πρόβλημα με την αδιακρισία, αποφάσισα ότι μέχρι να γνωριστώ καλά με κάποιον και να νοιώθω εγώ ότι είναι πλέον μέρος… Διαβάστε περισσότερα »

Mumu Pipi
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Mumu Pipi

Μακαρι ,βρε συ ,να ειχα τοσους συντροφους στη ζωη μου οπως εσυ που να προβληματιζομουν με το ποιον να πρωτο-εντάξω .ΛΟΛ.

Στο θεμα τωρα, καθε ανθρωπος ειναι ξεχωριστος . Καποιοι μπορει να μην θελουν να γνωρισουν τους φιλους σου.
Ή και το αντιστροφο.Μην πιεζεις κανεναν.
Παντως η ζωη μας δεν ειναι (μονο) οι φιλοι μας. Γιατι αυτο φαινεται εσυ να πιστευεις.
Ζωη ειναι τα χομπυ μας που μπορει να ειναι και μοναχικα, η καθημερινη ρουτινα μας,η εργασια μας(ΑΝ εχουμε),οι συζητησεις και οι τσακωμοι μας ,γιατι οχι.
κλπ κλπ.
Αληθεια τί ειναι ζωη;;

Alex
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Για να ειμαι ειλικρινής δεν καταλαβαίνω την ερωτηση. Γιατι να εχεις σχεδιο ενταξης των παρτενερ σου στην ζωη σου; Γιατί να μην συμβαίνει φυσικά; Άνθρωποι ειναι που μπορει να έρθουν και να φύγουν δεν ειναι χωρα που θα μπει στο Νάτο. Πρωτοβουλιες για ποτε θα τους δεις και να τους πεις πως νιωθεις αν θέλεις μπορείς να παίρνεις απ την πρώτη μερα η και ποτε. Οπως νιώθεις, δεν υπάρχει κάποιο ενδεδειγμενο χρονοδιάγραμμα. Το ιδιο ισχυει και για το ποτε θα τους γνωρισεις στον κυκλο σου.. Υποθετω οταν ταιριαξουν οι δραστηριότητες σας και θελεις να αλληλεπιδρασετε μαζι. Εγω προσωπικα ετσι καταλαβαίνω… Διαβάστε περισσότερα »