Αγαπητή «Α, μπα»: Πόσο δικοί μου άνθρωποι μπορούν να γίνουν οι δικοί του άνθρωποι;

Μήπως παρεμβαίνω πολύ;

Καλημέρα σου Α,μπα μου! Είμαι 22 χρονών και μεγάλη θαυμάστρια σου! Εκτιμώ πολύ τη σκέψη σου και θέλω τη γνώμη σου. Αρχικά να σου πω πώς μου ήρθε/αν αυτές οι σκέψεις. Είναι η πρώτη φορά που κάνω μια σχέση με άτομο το οποίο δεν είναι από το άμεσο περιβάλλον μου. Δεν είναι παιδί από την ίδια γειτονιά, το ίδιο σχολείο (άμεσο παρελθόν), ή από τη σχολή. Γνωριστήκαμε σε μια εκδήλωση και με τα πολλά έδεσε το γλυκό. Αυτός έχει τον κύκλο του, με τον οποίο εγώ δεν έχω καμία σχέση κι εγώ τον δικό μου. Γνωρίζοντας τον κύκλο του, μπορώ να πω ότι απαρτίζεται από πολύ συμπαθητικά και πολύ θετικά άτομα, που αλήθεια θα προσπαθούσα να γνωρίσω καλύτερα και να κάνω παρέα μαζί τους. Ο φίλος μου με ενθαρρύνει να αναπτύξω σχέσεις, όμως εγώ είμαι λίγο σκεπτική. Τελικά πόσο δικοί μου άνθρωποι μπορούν να γίνουν οι δικοί του άνθρωποι; Αναρωτιέμαι μήπως παρεμβαίνω πολύ, πράγμα που δεν μου αρέσει. η αλήθεια είναι ότι δεν προσπαθώ εγώ να κάνω τόσο την προσέγγιση, όσο προσπαθούν οι δικοί του. Δηλαδή, η κολλητή του, ένα άλλο ζευγάρι φίλοι του, ο κολλητός του, και άλλοι φίλοι που μπορεί να έχω γνωρίσει, κατ’ αρχήν με έχουν βρει όλοι στα μέσα, χωρίς να με έχει κάνει ταγκ κάπου ο φίλος μου, και οι πιο πολλοί από αυτούς μου μιλάνε κιόλας ή μου σχολιάζουν. Βέβαια, δεν είναι καινουρια η σχέση και υπάρχει τριβή και οικειότητα και με αυτούς εδώ και ένα χρόνο. Αλήθεια τα συμπαθώ πολύ αυτά τα άτομα, όμως δεν ξέρω αν μπορώ όντως να τους μετράω σαν δικούς μου ή δικαιούμαι να αναπτύξω πιο προσωπικές σχέσεις μαζί τους. Έτσι για να πω και τις υπόλοιπες σκέψεις μου, φοβάμαι μήπως είναι πολύ παρεμβατικό από μεριάς μου ή μήπως απογοητευτώ, αν πχ κάποιος σταματήσει να μου μιλάει μετά από πιθανό χωρισμό.

– wanna be friends?

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιορίζεσαι. Αν τους συμπαθείς και προκύψει φιλία, ωραία. Δεν συμβαίνει συχνά να βρίσκεις ανθρώπους να συνεννοείσαι. Δεν παρεμβαίνεις σε τίποτα, δεν καπαρώνουμε ανθρώπους, όλοι ελεύθεροι είσαστε να σχετιστείτε με όποιον θέλετε. Μετά από χωρισμό είναι πολύ πιθανό να απομακρυνθούν κάποιοι, ίσως και οι περισσότεροι, αυτό δεν είναι λόγος για να είσαι τόσο επιφυλακτική τώρα. Δεν ξέρεις τι θα γίνει, δεν μπορείς να προστατευτείς, δεν είναι αυτός τρόπος για να προστατευτείς.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

44 points
Upvote Downvote

6
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
3 Θέματα σχολίων
3 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
5 Συντάκτες σχολίων
Διαλεχτή ΚιούσηΓβρμidrilΑσκαρδαμυκτί!Mitsi Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Καμιά φορά χωρίζεις και σου μένει ο φίλος

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Αλήθεια.

Γβρμ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Καλέ ναι. Εγώ την τελευταία φορά που χώρισα μου έμειναν οι γονείς.

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

χαχαχα

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Και οι δικοί σου φίλοι μπορεί στο μέλλον να απομακρυνθούν για οποιοδήποτε λόγο. Τι θα κάνεις; Δε θα κάνεις παρέα με κανέναν;

Ασκαρδαμυκτί!
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Πάμε πάλι: η φιλία και οι ανθρώπινες σχέσεις: καλλιεργούνται, εξελίσσονται ή και όχι, δεν υπάρχουν “δικαιωματικά” για κανέναν ούτε και είναι προδιαγεγραμμένη η διάρκεια, η πορεία και η ποιότητά τους. Απόλαυσε την ευχάριστη παρέα και αλληλεπίδραση που έχεις με τους συμπαθείς φίλους του καλού σου, στο βαθμό που θέλεις και σε εμπνέουν, χωρίς να αυτο-λογοκρίνεσαι ούτε να καταπιέζεσαι. Ούτως ή άλλως το μέλλον είναι άγνωστο για όλους μας!