Αγαπητή «Α, μπα»: Η οικογένεια του τον παίρνει κάθε μέρα τηλέφωνο

Τα νεύρα μου είναι πολύ οριακά πλέον με το ζήτημα και πιστεύω επίσης πως είναι κρίμα, ενώ δεν έχουμε άλλα προβλήματα στη σχέση μας, να τσακωνόμαστε για αυτό!

Μένουμε μαζί με τον αρραβωνιαστικό μου σε μυστηριώδη πόλη της Ελλάδας, μακριά από τον τόπο καταγωγής του όπου βρίσκεται όλη του η οικογένεια (γονείς, +4 αδέρφια!). Λόγω υποχρεώσεων αλλά και απόστασης, οι επισκέψεις μας στο πατρικό του δεν είναι ιδιαίτερα συχνές (3-4 φορές το χρόνο). Το θέμα μου είναι όμως ότι παίρνουν τηλέφωνο κάθε μέρα όλοι τους ανελλιπώς! Καθόμαστε μεσημέρια/βράδια μετά τη δουλειά και ενώ θέλω να ξεκουραστώ και να χαλαρώσω με τον άνθρωπο μου αυτό το ΝΤΡΙΝ μου τρυπάει τον εγκέφαλο! Φυσικά δεν υπάρχει σεβασμός στις ώρες κοινής ησυχίας, ούτε καν όταν είμαστε διακοπές και επειδή όλοι αυτοί δε μένουν κιολας στο ίδιο σπίτι, όπως καταλαβαίνετε τηλεφωνούν χωριστά για να ρωτήσουν τον “ξενιτεμένο” γιο-αδερφό τους τι κάνει. Για να μην είμαι άδικη, συνήθως το κλείνουν γρήγορα (πόσα νέα άλλωστε να υπάρξουν όταν μιλάς καθημερινά!;) και δε μπορώ να πω ότι ανακατεύονται στα προσωπικά μας! Γενικά είναι καλοί άνθρωποι και τους συμπαθώ όλους, όπως συμπαθώ και την δική μου οικογένεια, αλλά μιλάω μαζί τους 1-2 φορές την εβδομάδα, όχι κάθε μέρα! Το έχω συζητήσει βέβαια άπειρες φορές με τον αρραβωνιαστικό, του έχω πει να θέσει όρια, να κλείνει ενίοτε το κινητό του και ενώ εκείνη την ώρα μου δίνει δίκιο σε αυτά που λέω, τελικά δεν βλέπω να αλλάζει κάτι. Πιστεύω ότι κατά βάθος και στον ίδιο αρέσει αυτή η επικοινωνία με τους δικούς του, μιας και αυτό με τα τηλέφωνα είναι κάτι που γενικά το κάνουν όλοι στην οικογένεια μεταξύ τους από πάντα, ενώ ακόμα και τις φορές που και αυτός ενοχλείται, απ’ότι φαίνεται δεν θέλει να γίνει δυσάρεστος! Εμένα όμως τα νεύρα μου είναι πολύ οριακά πλέον με το ζήτημα και πιστεύω επίσης πως είναι κρίμα, ενώ δεν έχουμε άλλα προβλήματα στη σχέση μας, να τσακωνόμαστε για αυτό! Καμιά πρόταση;

-τηλεφωνόπληκτη

Μια πρόταση είναι να το δεχτείς και να σταματήσετε να τσακωνόσαστε γι’αυτό. Είναι μέρος της ζωής του. Είναι φανερό ότι του αρέσει αυτή η επικοινωνία, όχι κατά βάθος. Άλλη λύση δεν βλέπω.

Εφόσον τους συμπαθείς και μάλιστα δηλώνεις ότι τους συμπαθείς όσο συμπαθείς και την δική σου οικογένεια, μιλάνε λίγο, και δεν ανακατεύονται, θα έλεγα ότι είναι κάτι που θα μπορούσες να βάλεις μέσα στη ζωή σου. Δεν αντιλαμβάνομαι τι θα πει «τα νεύρα μου είναι οριακά». Θέλεις να χωρίσεις επειδή σου τρυπάει το ντριν τον εγκέφαλο; Όχι ότι έχω άποψη πάνω σε αυτό, ρωτάω τι εννοείς.

Θα μπορούσες να προτείνεις ώρες που επιτρέπονται τα τηλέφωνα, σε συνεννόηση μαζί του, ώστε να μη γίνεται αυτό κάθε μέρα, ή μπορεί να τους παίρνει αυτός ώστε να είναι τουλάχιστον μαζεμένο όλο αυτό. Αλλά να κάνει αυτό που κάνεις εσύ με την δική σου οικογένεια, δεν γίνεται, και ο λόγος που δεν γίνεται είναι ότι δεν έχει βγει κάπου μια απόφαση ότι η δική σου συχνότητα επικοινωνίας είναι η σωστή και όλες οι άλλες λάθος.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

42 points
Upvote Downvote

37
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
36 Θέματα σχολίων
1 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
37 Συντάκτες σχολίων
αλουμινατηKaramouzaWanderlustBourbouritanena Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Βάλτε αντηλιακό
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εγώ ψιλό ενοχλήθηκα από την ερώτηση. Εσύ αυτό τον άνθρωπο τον αρραβωνιάστηκες γνωρίζοντας πόσο δεμένος ήταν με την οικογένεια του. Δεν τα έχετε δύο μήνες για να πω ότι προβληματίζεσαι ή ξενερώνεις που θα το δεχομουν γιατί όλοι μας ψάχνουμε κάτι στο σύντροφό μας, κοινά σημεία, ίδιο τρόπο σκέψης. Είπες και μόνη σου ότι δεν ανακατεύονται στα προσωπικά σας και ότι είναι σύντομες οι κλήσεις. Από κει και πέρα αν ο σύντροφός σου θέλει να επικοινωνεί με την οικογένεια του εσύ από που και ως που να ζητήσεις να μειωθούν τα τηλεφωνήματα; Σου ζητάει να τους μιλάς και εσύ; Μου… Διαβάστε περισσότερα »

Vasilis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Από τη στιγμή που δεν ανακατεύονται στη ζωή σας κι εσύ δεν έχεις δικαίωμα να μη θες να τον παίρνουν τηλέφωνο. Δε θα σου πάρουν και την άδεια. Σταματήστε κάποιοι άνθρωποι να είστε τόσο εγωιστές και κακομαθημένοι.

Maninanina
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Να χωρίσεις χρυσή μου. Και πάρε πορτατίφ που δεν βγάζει και ηχούς.

δε σου λέω!
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Καλά μόνο που σκέφτηκα το να μιλάς με έξι (6) ανθρώπους κάθε μέρα, με πόνεσε το κεφάλι μου.

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Σε βρίσκω υπερβολική.

AllesGoed
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Καλα τώρα σοβαρα; θα βάλουμε μπάτσο και στο αν επιτρέπεται να μιλάμε με τον αδερφο/η; να χωρισεις αν δεν μπορείς, να βρεις έναν να ειναι τσακωμενος με όλο το σοι. Ή έναν που να μιλάει με τους δικούς του όσο ακριβώς μιλάς και εσύ. Ά και προσοχή να μην έχει περισσότερα αδέρφια και λαμβάνει κανένα τηλέφωνο παραπανω.
Νομίζω ότι κάποιους μας έχει χτυπήσει χειρότερα η καραντίνα και τρωγομαστε με τα ρούχα μας!

Σφολιατα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Με συγχωρείς, αλλά νομίζω ότι είσαι παρεμβατική υπέρ του δέοντος. Γράφεις πως δεν μπλέκονται στα προσωπικά σας και πως έχετε καλές σχέσεις. Ποιό είναι το πρόβλημα; Αναφέρεις κάπως ειρωνικά ότι είναι ”ξενιτεμένος”, επειδή είναι απλά σε άλλη πόλη. Εγω που υπεραγαπώ τη μητέρα μου, εδώ και κάποια χρόνια που συζώ με το σύντροφο μου, παρά το ότι είμαστε μερικά στενά μακριά, μου λείπει και μιλάμε δυο φορές τη μέρα και θα βρεθώ μαζί της 2-3 φορές την εβδομάδα. Αν κάποιος σύντροφος μου έβρισκε υπερβολικό να μιλάω μαζί της 2 φορές τη μέρα στο τηλέφωνο για 10′ ή να πιω καφέ… Διαβάστε περισσότερα »

candy
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εχμ, τόσο δύσκολο είναι να βάλει το κινητό στη δόνηση όταν θέλεις να ξεκουραστείς ή να πάει να μιλήσει στο άλλο δωμάτιο;

Observer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Να του επιβάλλετε ένα καλύτερο ήχο κλήσης (κάτι σε κλασική μουσική ίσως ή το soundtrack της αγαπημένης σας ταινίας) και να του ορίσετε έναν αριθμό τηλεφωνημάτων ανά μέρα.

Εναλλακτικά να εκδίδεται ένα “δελτίο τύπου” ως οικογένεια κάθε μέρα ώστε να ενημερώνονται οι συγγενείς για να μην σας ενοχλούν

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Δεν κατάλαβα αν σε ενοχλεί ο ήχος μόνο ή ότι βλέπεις σαν πίεση την καθημερινή κλήση. Προτείνω, τουλάχιστον για το πρώτο, να χαμηλώνει αρκετά τον ήχο του κινητού όταν βρίσκεται στο σπίτι ή να το βάζει στη δόνηση. Προσωπικά, ο ήχος του κινητού όταν είμαι στο σπίτι με ενοχλεί, οποτε το βάζω στη δόνηση και ναι το ακούω.