Αγαπητή «Α, μπα»: Πώς να αποδεχτώ ότι ο σύντροφος μου έχει παιδί με άλλη γυναίκα;

Αισθάνομαι ότι απειλείται η σχέση μου

Αγαπητή Ά,μπα, έχω βρεθεί σε μια κατάσταση όπου ένας άνθρωπος μου προκαλεί παρά πολύ ευτυχία αλλά και θλίψη ταυτόχρονα. Αλλά για να σου εξηγήσω, θα πρέπει να σου περιγράψω την ιστορία: Πριν ένα χρόνο γνώρισα ένα αγόρι, 23 χρόνων σε ένα μπαρ. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα ενθουσιασμό και απίστευτη έλξη για αυτόν, διότι μοιραζόμασταν ένα κοινό όνειρο να ταξιδέψουμε τον κόσμο, και αυτό κάνουμε από τότε που είμαστε μαζί. Αρχίσαμε να βγαίνουμε και να ταξιδεύουμε και όλα κυλούσαν όμορφα. Ένα μήνα αργότερα, όταν τον ρώτησα τυχαία αν έχει αφήσει ποτέ μια κοπέλα έγκυο, μου εκμυστηρεύτηκε ότι πριν ένα χρόνο μια κοπέλα με την οποία είχαν κοιμηθεί μαζί 2 φορές, του έστειλε μήνυμα ότι έχει ένα γιο και είναι δικός του. Μου είπε ότι εκείνος δεν είναι 100% σίγουρος ότι είναι δικό του και περιμένει αποτελέσματα από τεστ πατρότητας. Δυο μήνες αργότερα, όσο έλειπα στο εξωτερικό, μου έστειλε μήνυμα λέγοντας ότι είναι δικό του. Το παιδί, τώρα πλέον 2 χρόνων, μένει με τη μάνα του και τον καινουργιο της άντρα στη χώρα του συντρόφου μου. Ο σύντροφος μου αποφάσισε πως θέλει να το αναγνωρίσει και να είναι στη ζωή του παιδιού. Στέλνει χρήματα κάθε μήνα, μιλάει μαζί του μέσω σκάιπ και όποτε επισκέπτεται τη χώρα του προσπαθεί να το επισκεφθεί. Ύστερα από πολύ ενδοσκόπηση έχω συμπεράνει ότι 3 παράγοντες μου προκαλούν θλίψη. Πρώτον, έχω μια ανασφάλεια ότι μια μέρα θα του ξυπνήσει το πατρικό ένστικτο και θα θέλει να είναι πολύ πιο ενεργά στη ζωή του παιδιού του απότι είναι τώρα, ισως κιολας να επιστρέψει στη χώρα του. Κάτι το οποίο μπορεί να αλλάξει τα δικά μας σχέδια και όνειρα. Δεύτερον, με στεναχωρεί το γεγονός πως μοιράζεται κάτι τόσο ξεχωριστό με μια άλλη γυναίκα, η οποία ήταν απλά ένα one night stand. Τρίτον, αισθάνομαι ανασφάλεια σχετικά με το οικονομικό θέμα, διότι ήδη δεν έχει σταθερό εισόδημα και παράλληλα στέλνει αρκετά χρήματα στη μάνα του παιδιού, κάτι το οποίο επίσης δυσκολεύει τα ταξίδια μας. Εκείνος με διαβεβαιώνει ότι εξακολουθώ να είμαι η προτεραιότητα του και ότι έχουμε κοινό όραμα για τη ζωή μας. Παρόλα αυτά, δυσκολεύομαι ακόμα να καθησυχαστώ και αυτές οι σκέψεις προκαλούν μικρά αλλά και μεγάλα προβλήματα στη σχέση μας. Υπάρχουν συνέχεια σαν αγκάθι. Προσπαθώ να αποδεχτώ την κατάσταση ως έχει, και παράλληλα με πιέζει και αυτός αρκετά να το κάνω, αλλά αισθάνομαι ότι αποτυγχάνω. Η ερώτηση μου είναι, τι μπορώ να κάνω για να νιώσω ασφάλεια και να μην αισθάνομαι ότι απειλείται η σχέση μου από ένα τόσο σημαντικό κομμάτι του συντρόφου μου;

curiositykilledthecat

Για να μην απειλείται η σχέση σας πρέπει να αποδεχτείς το γεγονός ότι έχει παιδί, άρα, ό,τι και να λέει, το παιδί θα είναι η πρώτη του προτεραιότητα. Έτσι μόνο θα καταφέρεις να αποδεχτείς την κατάσταση ως έχει.

Αυτό σημαίνει ότι και τα λεφτά του δεν είναι όλα δικά του, ότι μπορεί να χρειαστεί να μετακομίσει σε άλλη πόλη, σε άλλη χώρα, ενδεχομένως να κάνει χειρότερη δουλειά, ενδεχομένως ακόμα και να κόψει τα ταξίδια – όλα είναι πιθανά – αν προκύψει ένα θέμα με το παιδί του. Εξακολουθείτε να έχετε κοινό όραμα, αλλά αυτός έχει και την ευθύνη απέναντι σε ένα προστατευόμενο μέλος, που οι ανάγκες του θα έρχονται πρώτες, και έτσι θα έπρεπε να είναι. Αν μπορείς να το κάνεις αυτό, και να δεις τον δικό σου ρόλο μέσα σε αυτή τη σχέση με κάποιον τρόπο, η σχέση σας όχι μόνο δεν θα απειλείται, αλλά πιθανόν να γίνει και ακόμα πιο στενή.

Με αυτή τη γυναίκα μοιράζεται μεν την φροντίδα ενός παιδιού, αλλά αυτό δεν σημαίνει με τίποτα ότι χρειάζεται να τη βλέπεις ανταγωνιστικά. Τώρα λειτουργούν ως συνεργάτες, και όσο πιο καλή είναι η συνεργασία τους, τόσο το καλύτερο για σένα. Αν νομίζεις ότι αυτό θα τους φέρει κοντά και ερωτικά, μάλλον δεν έχεις δει από κοντά πόσο σκληρή δουλειά είναι η ανατροφή ενός παιδιού. Τα ζευγάρια πιο πολύ απομακρύνονται όταν κάνουν παιδιά, παρά πέφτουν ξαναμμένα στο κρεβάτι.

Και τώρα, το προφανές, που βλέπω ότι δεν έχεις συνειδητοποιήσει. Αν βλέπεις μέλλον με αυτόν τον άνθρωπο, τότε στο δικό σου μέλλον υπάρχει ένα παιδί. Στο δικό σου, όχι στο δικό του. Δεν βλέπεις ότι δεν είναι αυτός και το παιδί του, που μένει κάπου αλλού, αλλά ότι μπαίνεις σε μια οικογένεια; Το παιδί θα είναι και δική σου υποχρέωση, ευθύνη αλλά και χαρά, ελπίζω, αν συνεχίσετε τη σχέση σας. Τώρα το περιγράφεις σα να έχει μια αγγαρεία που πρέπει να φροντίσει. Αν δεν σου αρέσουν οι όροι είναι πολύ κατανοητό, αλλά για να ξέρεις αν σου αρέσουν, πρέπει να παραδεχτείς και ποιοι είναι, αλλιώς θα διαλυθείτε.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

57 points
Upvote Downvote

81
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
28 Θέματα σχολίων
53 Απαντήσεις θεμάτων
5 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
38 Συντάκτες σχολίων
Mia ideaΑσκαρδαμυκτί!no_rootsAloutero Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Stalkerou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Advocate

Να πούμε κ ένα μπράβο στο σύντροφο που δεν γύρισε την πλάτη σε αυτό το παιδί, αλλά βοηθάει και είναι εκεί γι αυτό.

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Μερικές φορές απορώ με την ψύχραιμη ματιά της Λένας. Και την καλοσύνη που έχει να αποδέχεται τη “μικρότητα” ως ανθρώπινη και αποδεκτή (που είναι άλλωστε).
Εγώ δεν είμαι τόσο μεγαλόψυχη. Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι που μέσα στο κείμενο υπάρχει μόνο ένα τεράστιο ΕΓΩ.

Mrs Shelby
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αυτό τώρα δεν είναι για τηγανιά?

Evil
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Evil

Εντάξει ειναι 20 χρονών όμως..

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Να της δώσουμε, όμως, το ότι δεν ήξερε για το παιδί εξαρχής. Μάλιστα το έμαθε επειδή έτυχε να τον ρωτήσει αν άφησε καμία έγκυο, τώρα πώς της ήρθε αυτή η ερώτηση δεν ξέρω, αλλά αν δεν ρωτούσε μπορεί να το μάθαινε πολύ πολύ αργότερα. Όσο να ‘ναι μια κεραμίδα σου έρχεται και έχεις το δικαίωμα να αναθεωρήσεις και όχι απαραίτητα να συμπαρασταθείς.

Mrs Shelby
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ναι έτσι after sex, αράζεις στο κρεβάτι και λες “τι σημάδι είναι αυτό? έχεις κάνει ποτέ ράμματα? Παιδί έχεις?” .Ποιος ρωτάει έτσι στα ξεκούδουνα για παιδιά? κ ενώ είναι 20… Είμαι καχύποπτη, συγγνώμη (όχι sorry)

Cycling in the rain
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Κοίτα και γω ρωτούσα τους συντρόφους μου πάντα 3 πράγματα (στην αρχή της σχέσης):
1)αν έχουν παιδιά
2)αν είναι παντρεμένοι και βρίσκονται σε διάσταση
3)αν είναι bysexual

κατάλαβες; κατάλαβα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

συγγνωμη “Cycling in the rain”. Το αν ειναι bisexual ποσο πολυ θα μπορουσε να επηρεασει την σχεση σου με αυτον? και απο οτι καταλαβα το βρισκεις κακο αν ειναι.. αν το βλεπεις ετσι τι να πω.. biphobic

Cycling in the rain
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Βγάζεις ένα ΠΟΛΥ βιαστικό συμπερασμα. Για κανένα από τα τρία παραπάνω δεν είχα θεμα απλά ήθελα πάντα να ξέρω. Και εφόσον ρωτάς θα σου πω πως επηρεάσε στο παρελθόν σχεση μου: ένας τυπάς που βγαίναμε είχε παράλληλα μεναια σχέση με κάποιον άλλον. Ήξερα μόνο ότι βγαιναν φιλικά και όταν κατάλαβα ότι τα είχαν πληγωθηκα πολύ για την κοροϊδία και τα ψέματα. Εάν ήξερα από την αρχή θα είχα υποψιαστει ότι με απατάει.

κατάλαβες; κατάλαβα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Στην περιπτωση σου, ο συντροφος σου σε απατησε, δεν το ειχες υποψιαστει και πληγωθηκες. Αυτο ακριβως μπορει να συμβει ειτε ο αλλος ειναι στρειτ ειτε οχι. Το αν ησουν πιο υποψιασμενη η οχι, δεν αλλαζει το γεγονος οτι ειχε την προθεση να σε απατησει.

Το_κοτσύφι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Έχμ σόρυ που πετάγομαι σαν να μην πω τι, αλλά τι λες βρε κατάλαβα, νομίζω δεν κατάλαβες 😛.

Εγώ πχ με την κολλητή μου είμαστε στρέιτ(κοπέλα είμαι υπόψιν) και είμαστε τρομερά διαχυτικές μεταξύ μας, κοιμόμαστε στο ίδιο κρεβάτι αν τύχει,αγκαλιές,φιλιά, σε κάμπινγκ μαζί ντουζ λόγω πολυκοσμίας κλπ. Ε με στρέιτ άντρα φίλο δεν θα τα έκανα όλα αυτά ποτέ. Και οι εκάστοτε σύντροφοι μας πιστεύω είναι άνετοι γιατί ξέρουν ότι είμαστε στρειτ, άμα ήμασταν bi δεν νομίζω να ήταν τόσο άνετοι, θα έλεγαν τι παίζει με αυτές.

Αντίστοιχα κι εγώ από την άλλη πλευρά τα ίδια θα σκεφτόμουν δηλαδή.

Cycling in the rain
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Τώρα ξύνουμε πληγές αλλά δεν πειράζει. Αυτό που θα άλλαζε ήταν ότι θα το καταλάβαινα πιο γρήγορα και δε θα ένιωθα ηλίθια που έβγαινε μαζί του με τις ευλογίες μου. Αν για παράδειγμα ήταν κοπέλα κάπου εκεί την 3η φορά που θα μου έλεγε ότι βγήκαν και πήγαν σπίτι της να αράξουν μετά κάτι θα ψιλιαζομουν.
Αυτό που ίσως δεν είναι ξεκάθαρο στο ποστ μου το πρώτο είναι ότι καμία από τις 3 ερωτήσεις που αναφέρω δεν τις θεωρώ λόγο να μην είμαι με κάποιον (εκτός και αν ο παντρεμένος σε διάσταση δεν είναι από δική του επιλογή).

Το_κοτσύφι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Όταν το διάβασα έκανα μια εντελώς παρανοϊκή; σύμφωνα με τα δεδομένα που μας δίνει σκέψη. Εννοώ δεν τη βασιζω πουθενά, απλά μου ήρθε σαν ιδέα.
Σκέφτηκα ότι τον ρώτησε αν άφησε κάποια εγκυο γιατί δεν ήταν καθόλου προσεκτικοί στο θέμα της αντισύλληψης.Σε σημείο να φοβάται αν θα μείνει και η ίδια.
Αν ισχύει αυτό ο τύπος πιθανόν δρούσε έτσι και γενικά, δηλαδή δεν ήταν ατύχημα και η εγκυμοσύνη της αλλης κοπέλας αλλά αμέλεια.

Muse
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Και τι να έκανε; Με το καλησπέρα σας να έλεγε και για το παιδί; Κατ’αρχην περίμενε τα αποτελέσματα πατρότητας. Με το που του δόθηκε η ευκαιρία το είπε, δεν νομίζω ότι έχουμε να του προσάψουμε κατι. Κύριος.

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Muse εμένα πάντως, αν τραβιόμουν με κάποιον ένα μήνα πριν μάθω για την ύπαρξη παιδιού και μάλιστα το μάθαινα τυχαία, θα μου είχε στρίψει η βίδα και θα τον έπαιρνε ο διάολος!

Muse
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Ο καθένας έχει δικαίωμα να το πάρει όπως θέλει, δεν διαφωνώ σε αυτό.

Mia idea
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ε ναι ειδικά στα 20 που η άλλη δεν φαντάζεται εύκολα πως μπορεί να υπάρχει παιδί οπότε είναι δική του ευθύνη να το αναφέρει. Από την άλλη τον καταλαβαίνω κι αυτόν, θα εχει βαρεθεί να βλέπει την έκπληξη κ το σοκ στην αντίδραση των άλλων που θα ρωτάνε μετα όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, τι λες ρε μαλακααα….πως δηλαδή;;; και για πες!!!
Οπότε συνολικά από μένα είναι όχι κοπελιά, έχει δικαίωμα στον έρωτα το παλληκάρι και να μην νιώθει discriminé επειδή έκανε παιδί μικρός…(πως το λένε στα ελληνικά??)

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ασφαλώς και δεν είσαι υποχρεωμένος να συμπαρασταθείς. Πότε μια για κανέναν λόγο δεν είσαι υποχρεωμένος. Όμως ο τρόπος σκέψης σκιαγραφεί έναν κακομαθημένο άνθρωπο που έχει μάθει να είναι το επίκεντρο του κόσμου και να κινούνται όλα προς το δικό του όφελος.
Καμία έννοια για το πώς μπορεί να νιώθει ο σύντροφός της για το ότι του ήρθε ουρανοκατέβατο ένα παιδί. Μόνο μην τυχόν και χαθεί η διασκέδαση της. Και είναι 20+ χρονών, όχι πεντε!

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Καταρχάς δεν ξέρουμε πόσο χρονών είναι, δεν μας λέει, μπορεί να είναι και μεγαλύτερη 😉 Κατά τα άλλα, πολλά δεν μας λέει, ούτε πώς αντιμετώπισε η ίδια την κεραμίδα, ούτε πώς ένιωσε ο σύντροφος, ούτε πώς φτάσαμε από τον 1 μήνα που το έμαθε στο τώρα που το παιδί είναι πλέον 2 χρονών. Λέει απλά την ιστορία περιληπτικά για να καταλήξει σε αυτό που την τρώει. Έχει προσπαθήσει να το αναλύσει μόνη της, προσπαθεί να το αποδεχτεί, δεν μπορεί, ρωτάει εδώ και παίρνει μια εξαιρετική απάντηση κατά τη γνώμη μου. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά πιστεύω πως απλά επικεντρώθηκε… Διαβάστε περισσότερα »

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Κάτι δεν διάβασες σωστά με τους χρόνους 😊

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Γιατί ρε; 🙄

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ξαναδιάβασε το μάναμ! Δεν έχει καμία σχέση ο χρόνος που λες με αυτά που λέει η κοπέλα.

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Μα γιατί βρε χαρά μου;
Στον ένα μήνα έμαθε ότι παίζει ο σύντροφος να έχει παιδί, δύο μήνες μετά το επιβεβαίωσε (3 μήνες οπότε) και όταν γράφει είναι ήδη 1 χρόνο μαζί και το παιδί έχει φτάσει 2 χρονών. Από τον ένα μήνα που το έμαθε έως τώρα τα λέει περιληπτικά, δεν περιγράφει συναισθήματα, συζητήσεις κλπ, λέει απλά την ιστορία.

Πουπουλόπαπια
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Εχμ γι’ αυτό το ΕΓΏ που συγχίζει κάποι@ στο κείμενο, ΑΥΤΉ στέλνει την ερώτηση κ για την εαυτή της κ τη ζωή της ανησυχεί – ούτε του είπε να είναι ανεύθυνος πατέρας, ούτε είπε να πληρώσει η αθώα ψυχούλα που δε φταίει σε τίποτα τα σπασμένα (προφυλακτικά..;), κ ενώ αναγνωρίζει πως πρόκειται για σημαντικό κομμάτι του συντρόφου της κ προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις δικές της ανασφάλειες *δεν είναι ούτε δική της ευθύνη* να το σκεφτεί κ να το υπολογίσει εις βάρος δικό της • δεν ξέρω γιατί αυτό το γεγονός εκπλήσσει κόσμο, η απάντηση είναι πως άσχετα με τις αναντίστοιχες… Διαβάστε περισσότερα »

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Και πάλι βρε πουπουλόπαπια! Ο καθένας είναι ελεύθερος να πράττει και να σκέφτεται όπως νομίζει. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο τρόπος σκέψης του – όταν τον εκθέτει και ζητάει τη γνώμη τρίτων – δεν μπορεί να κριθεί. Η συγκεκριμένη, δείχνει παντελή έλλειψη ευαισθησίας στο θέμα και τη νοιάζει μόνο η πάρτη της.Δικαίωμα της; Ασφαλώς και δικαίωμα της. Άσχετο το ένα από το άλλο. Την ενοχλεί που “μοιράζεται κάτι τόσο ξεχωριστό με μια άλλη γυναίκα, η οποία ήταν απλά ένα one night stand” και ρε γαμώτο τα χρήματα που ξοδεύει για το παιδί του, εμποδίζουν τα ταξίδια της! Αλήθεια τώρα; Και… Διαβάστε περισσότερα »

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Μου ακούγεται πολυ σοβαρός ανθρωπος ο φίλος σου.
Πήρε αποφάσεις ζωής και της τηρεί πληρώνοντας το κόστος.
Εγώ θα το βαζα στα υπέρ του το παιδί που φροντίζει, αλλά δεν θα πολυκολλάει με τα ταξίδια φαντάζομαι.

lioness
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Πωωω, πολύ με εκνευρισε η ερώτηση, γτ βγάζει έναν τεραστιο εγωκεντρισμο. Θα μπορούσε να πει τους ίδιους προβληματισμους με άλλο ύφος, αλλά εγώ το μόνο που διάβασα είναι : έχει ένα παιδί, αλλά τώρα ΕΓΏ πώς θα πηγαινω ταξίδια, πού θα μείνω ΕΓΩ, πώς θα έχω εξασφαλισμενη μια οικονομική σταθερότητα ΕΓΩ. Θα κάνει ο, τι είναι καλύτερο για το παιδί του, και μπραβο του που στα 23 του έχει την ωριμότητα να αναλάβει τις ευθύνες του, να αναγνωρισει το παιδί του, να θέλει να εμπλακει ενεργά στη ζωή του, παρά το γεγονός ότι προέκυψε από ένα one night stand, οπως… Διαβάστε περισσότερα »

Zonkey
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μια χαρά τα λες και να προσθέσω κάτι ακόμα. Αν ήταν ανεύθυνος και έκανε πως δεν υπάρχει το παιδί θα το προτιμούσε; τι θα σήμαινε αυτό για αυτό τον άνθρωπο; και εγωιστικά να το πάρεις, κάποια στιγμή θα φερόταν με αντίστοιχα ανεύθυνο τρόπο στη γραφούσα σε κάτι άλλο ή και στο ίδιο πράγμα. Εγώ αυτό που κάνει θα το έβλεπα ως ένα πολύ καλό σημάδι χαρακτήρα και θα τον κρατούσα πάντως.

lioness
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Βρε ας μην τον κρατήσει, καλοί και άγιοι οι προβληματισμοί και οι όποιες αποφάσεις, 20 χρονών είναι, δεν την αναγκάζει κανείς να ζήσει τη ζωή της γύρω από ένα άλλο πλάσμα, γιατί αναπόφευκτα θα είναι και κομμάτι της δικής της ζωής. Αλλά απασφάλισα όταν διάβασα ότι φοβάται μήπως του ξυπνήσει το πατρικό ένστικτο και αποφασίσει να συμμετέχει πιο ενεργά στη ζωή του παιδιού του. Ας ξυπνήσει μανδάμ το πατρικό ένστικτο (το οποίο παρεμπιπτόντως δεν αναγνωρίζω, δεν είμαι της άποψης ότι επειδή είσαι ο πατέρας ή η μάνα ενός παιδιού σου ξυπνάει γενετικά/ αυτόματα η ανάγκη για αγάπη, προστασία και φροντίδα… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Εγώ σε καταλαβαίνω, δεν περνάω καλό μήνα, να μην πω χρόνο. Και λίγα λες

lioness
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Σύμφωνα με μία φίλη μου, μού φταίει η μετάβαση του Ουρανού στο ζώδιό μου, καθώς και η σημερινή πανσέληνος που πραγματοποιείται στον Ζυγό. Ψάξ’ το, μπορεί να σου φταίει και σένα αυτό :Ρ
(Κρόσσια τα νεύρα)

Eleanor Oliphant
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Eleanor Oliphant

Βασικά εσύ θες να εξαφανιστεί το παιδί και να συνεχίσει να ξοδεύει τα λεφτά του στα ταξίδια. Νομίζω μέχρι εκεί έχει φτάσει η σκέψη σου προς το παρόν. Όταν συνειδητοποιήσεις πόσο μόνιμη είναι η κατάσταση τότε θα αποφασίσεις αν είναι κάτι που μπορείς να δεχτείς ή όχι.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

στα 21 πατέρας….με 2 φορές…ηθικό δίδαγμα : παίρνετε προφυλάξεις….

Ιζόλδη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Έχω την εντύπωση ότι την αποπαίρνουμε άδικα. Αρχίζει εξηγώντας ότι η σχέση ξεκίνησε γιατί μοιράζονταν το κοινό όνειρο να γυρίσουν τον κόσμο, αυτό τους έφερε κοντά και αυτό τους ένωσε. Με τα νέα δεδομένα φοβάται πολύ βάσιμα ότι η μαγιά της σχέσης τους, τα ταξίδια, θα εκλείψει. Αυτός από απερισκεψία βρέθηκε με παιδί και ορθώς ανέλαβε την ευθύνη. Η κοπέλα γιατί να βάλει σε δεύτερη μοίρα τα δικά της όνειρα; Τι του χρωστάει; Είναι και πρόσφατη σχέση (1μήνας+2μήνες) άντε και ένα τρίμηνο ακόμα από τότε που έστειλε την ερώτηση. Φίλη είσαι πολύ νέα για να κάνεις εκπτώσεις στα όνειρά σου… Διαβάστε περισσότερα »

lioness
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Θα μπορούσε να είχε στείλει: “Αγαπητή Αμπα, ο σύντροφός μου έχει ένα παιδί, ξεκινήσαμε με κοινό όραμα ταξιδιών και ελεύθερης ζωής, τώρα ανατρέπονται τα δεδομένα μας γιατί αναγνωρίζω ότι έχει ένα παιδί και αναπόφευκτα θα είναι αυτό η προτεραιότητά του, οικονομικά, χρονικά κλπ. Δεν είμαι σίγουρη εάν μπορώ να συνεχίσω σε αυτήν τη σχέση, γιατί έχω άλλες επιθυμίες και ανάγκες, δεν μπορώ να με φανταστώ στα 20-21-25- διά βίου με ένα παιδί, ούτε θέλω σε αυτήν τη φάση της ζωής μου να αποφασίζω εάν θα φτιάξω τη βαλίτσα μου με βάση ένα παιδί, που αναγνωρίζω ότι έχει ανάγκη τον πατέρα… Διαβάστε περισσότερα »

Ιζόλδη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Τι σημασία έχει πώς θα τη διατύπωνες εσύ ή εγώ ή κάποιος άλλος; Χωρίς συναισθηματική εμπλοκή, κι η κοπέλα θα μπορούσε να είχε γράψει ένα ορθολογικότατο κείμενο, αλλά αν ήταν τόσο ορθολογικό, θα ήξερε και την απάντηση και δε θα ρωτούσε. Όμως ευχές να φερθεί ανεύθυνα ο σύντροφός ή να υποφέρει ένα παιδί εξαιτίας της δε βλέπω πουθενά. Ίσα-ίσα, αναγνωρίζει ότι η ευθύνη ενός παιδιού είναι “ένα τόσο σημαντικό κομμάτι του” κι ότι αποτυγχάνει να το παραβλέψει παρ’όλο που “την πιέζει κι αυτός αρκετά να το κάνει”. Δεν προβλέπω ευοίωνο μέλλον για τα όνειρά της, μόνο ένα κουβάρι, που κατ’εμέ… Διαβάστε περισσότερα »

lioness
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Συγγνώμη, άλλη ερώτηση διαβάσαμε? Της ζητάει κανείς να το διατυπωσει ορθολογιστικα? Το ότι λέει ότι φοβάται μην ξυπνήσει το πατρικό του ένστικτο και θέλει μετά να συμμετεχει πιο ενεργά στη ζωή του παιδιού του, πώς το μεταφραζεις εσύ? Είναι θέμα ορθολογισμου αυτό? Είναι θέμα συναισθηματικης εμπλοκής να θεωρεί ένα παιδί βάρος με αυτόν τον τρόπο? Δεν είναι ξεκάθαρο το τι λέει? Μόνο σε μένα είναι ολοφανερο αυτό δλδ? Λέει ότι θέλει να είναι αυτη η ιδια η προτεραιότητα του. Προτεραιότητα. Τι να πω, ο καθένας διαβάζει κάτι διαφορετικό σε κάθε ερώτηση και το ερμηνεύει διαφορετικά.

Πουπουλόπαπια
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Αυτό ακριβώς σκέφτηκα κ γω, συμφωνώ μέχρι τελείας Τρεις πολύ λογικές ανησυχίες έχει η κοπέλα κ ρωτάει τελικώς πώς να ξεπεράσει τις ανασφάλειές της, σε άλλες ερωτήσεις απαντάμε “είκοσι χρονών παιδί” κ εδώ για να μην την πούμε κ αναίσθητη περιμένουμε ωριμότητα σοφού ανθρώπου; Όπως ακριβώς ο πολύ υπεύθυνος σύντροφός της (που δέχεται σωρηδόν μπράβο για το αυτονόητο) ξαφνικά ανακάλυψε ότι έχει παιδί μετά από two nights stands (πολύ λακωνικά κ εύστοχα το έθεσε ο καρχαρίας, τι αναπαραγωγικός αλεατορισμός είναι αυτός), έτσι θα μπορούσε ξαφνικά να αποφασίσει ότι έχε γεια κ ο,τι είπαμε έπεα πτερόεντα – το θέμα είναι ότι… Διαβάστε περισσότερα »

Curly Princess
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Σε αυτό τον άνθρωπο βλέπω ηθος, ωριμότητα, αποδοχη των πεπραγμένων (του) και ανάληψη ευθυνης, τρυφερότητα κοκ. Με λίγα λόγια τίποτα που να με γεμίζει ανασφάλεια! Αυτα που αναφέρεις δεν είναι τροχοπέδη για την κοινή σας ζωή αλλά θετικα σημάδια πως αν η σχέση σας εξελιχθεί θα έχεις έναν υπέροχο σύντροφο! See things differently…

Kritikothessalonikia
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Εμένα πάλι μου ξυπνάει κάτι αναμνήσεις που ο πατέρας μου δεν ήθελε να μου μιλάει, και να ενδιαφέρεται για μένα και να ενδιαφέρεται να στείλει πέντε φράγκα που σπούδαζα σέ άλλη πόλη, όταν πήγα Κρήτη όταν τελείωσα το σχολείο για σπουδές.. και παντρεύτηκε ξανά και έβαζε κανονικά στο σπίτι, στο εξοχικό και στην ζωή του τά ξένα παιδιά τής νέας συζύγου του…. και μάλιστα έγραψε και περιουσιακά στοιχεία σε αυτήν.. Βέβαια εγώ δούλεψα για να σπουδασω και αποφοίτησα και δέν έχω ανάγκη , αλλά δεν ξέρω τί να πώ να δικαιολογήσω πώς αυτές οι γυναίκες έχουν συνείδηση”καθαρή” και δεν βλέπουν… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Έχεις δίκιο βέβαια, έχω δε κι εγώ πολλά τέτοια και δεν έχω να πω και τα καλύτερα. Νομίζω όμως ότι εδώ η κοπέλα, εν μέρει, δικαιολογείται γιατί δεν είναι παντρεμένη με τον νεαρό, μικρή είναι, ταξίδια θέλει και να περνάει καλά. Σίγουρα δεν μπορεί να το επεξεργαστεί το θέμα, οπότε καλύτερα να αποχωρήσει. Τώρα αν η συμπεριφορά της λέει κάτι για το μέλλον, πραγματικά δεν ξέρω.

Zouzouna Goutsouna
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Zouzouna Goutsouna

Εσυ το βλέπεις από την πλευρά του παιδιού.
Ο πατέρας και η νέα γυναίκα που επέλεξε είναι ζευγάρι.
Και σαν ζευγάρι και εραστές αποφάσισε να της γράψει περιουσιακά στοιχεία.
Από αρχαιοτάτων χρόνων τα ζευγάρια μοιράζονται πράγματα μεταξύ τους.
Και αυτό αυτονόητο είναι.

Kritikothessalonikia
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Ναι δεν διαφωνώ, μοιράζονται απλά από το χάρτη είχε σβηστεί το παιδί, και γίνεται ακόμα χειρότερο αν απαριθμήσω και το συλλογισμό με τόν οποίο πείσθηκε να μεταβιβάσει.. και είναι εκτός θέματος τελείως! Διότι η κοπέλα σύμφωνοι, δεν το γνώριζε εξ αρχής, αλλά δεν είναι ένα έπιπλο στο μπάνιο , είναι παιδί… Δεν πρέπει, και δεν θεωρείται αναγκαίο να έχει μπαμπά; Ή μήπως επειδή δεν ήταν συνειδητή απόφαση και τών δύο η στιγμή και η έλευση του παιδιού, με δύο φορές που απαυτωθηκαν, δεν πειράζει και πολυ…ας μην έχει μπαμπά ..; Μου φαίνεται πολύ άδικο και ανεύθυνο σαν σκέψη και στάση,… Διαβάστε περισσότερα »

Mia idea
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Έχεις δικαιώματα παιδί μου ως παιδί, αν δεν έδινε στη μητέρα σου διατροφή έπρεπε να διεκδικήσει τα νόμιμα. Εκτός αν μιλάς για μετά τα 18 οπότε ναι σε καταλαβαίνω και λυπάμαι….το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τον ξεγράψεις κι εσύ και να μεγαλώσεις δικά σου παιδιά με καλύτερο τρόπο…

polkadots
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μόνο την πρώτη σου ανησυχία μπορώ να κατανοήσω, ότι δηλαδή η σχέση μπορεί να έχει δυσκολίες αν αλλάξει χώρα.
Τα υπόλοιπα όμως είναι τόσο εγωιστικά , άκου εκεί τα ταξίδια … Λες να αφήσει ένα παιδί , το παιδί του , να έχει δύσκολιες, για να πηγαίνει ταξίδια;λ αν δεν μπορεί οικονομικά; Θα ήσουν περήφανη για αυτό; Γιατί εγώ είμαι περήφανη για αυτόν τον άνθρωπο που ενώ είχε άλλη οδό διάλεξε την άλλη.