Αγαπητή «Α, μπα»: Μου ζήτησε να διαλέξω ανάμεσα σε αυτόν και το μεταπτυχιακό

Όμως έχω όνειρα και θέλω να τα κυνηγήσω

Τελείωσα πριν κάνα χρόνο τη σχολή μου. Μέσα στα σχέδια μου ήταν πάντα και μεταπτυχιακό. Είμαι από επαρχία οπότε όπως καταλαβαίνεις δουλειές εδώ ,γιοκ!! Έχω σχέση 6 χρόνια βρήκε δουλειά στον τομέα του σε άλλη πόλη της επαρχίας και τον ακολούθησα. Παρά την οικονομική μου δυσκολία , θυσίασα για ένα χρόνο το μεταπτυχιακό και έκανα δουλειές προσωρινές του ποδαριού για να βγαίνω. Στη πορεία το γεγονός ότι εγώ δε μπορούσα να ανταποκριθώ ισάξια με τον φίλο μου στα έξοδα, δημιούργησε πολλά προβλήματα με αποτέλεσμα να αισθάνομαι άσχημα γιατί με μείωνε. Στο μεταξύ μια πολύ καλύτερη δουλειά “έκατσε” για το αγόρι μου στην άλλη άκρη της Ελλάδας και χωρίς δεύτερη σκέψη έκανε αίτηση. Όταν άρχισα να συζητώ το ενδεχόμενο να κάνω μεταπτυχιακό και ότι μπορεί να χρειαστεί να μετακομίσω σε άλλη πόλη, με έβαλε σε δίλημμα “ή εγώ ή το μεταπτυχιακό” αυτό γινόταν για καιρό με μεγάλο ψυχολογικό πόλεμο από πλευράς του “χτυπώντας” στο γεγονός ότι δεν έχω την οικονομική άνεση που έχει αυτός, άρα τον χρειάζομαι! Δεν είμαι κοπέλα που θέλω να παντρευτώ από τώρα και να με ταΐζει ο άντρας μου, έχω όνειρα και θέλω να τα κυνηγήσω. Η οικογένεια μου όμως αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα και δεν έχω την ψυχολογική στήριξη από κανένα. Μέσα σε όλη αυτή τη φάση που επικρατεί , τις γιορτές και όσο είχα επιστρέψει στο πατρικό μου λόγω κάποιων οικογενειακών προβλημάτων υγείας, χωρίς να το περιμένω ήρθε σε επαφή μαζί μ ο πρώην μου. Δεν είχαμε επαφή πάρα μόνο κάποια πολύ αραιά και τυπικά αδιάφορα “γειά” στο δρόμο. Μου έπιασε την κουβέντα, από ευγένεια του μίλησα το θέμα είναι ότι μετά από λίγο καιρό και ενώ προσπάθησα να ξεκοψω , επέμενε και άρχισε να μου αρέσει και εμένα η παρέα του. Βγήκαμε δύο φορές για καφέ . Δεν κάναμε κάτι δεν προχωρήσαμε !!! Όμως η ατμόσφαιρα ήταν ξεκάθαρα ηλεκτρισμένη και από τις δύο πλευρές. Νιώθω άσχημα και ξέρω πως ακόμα και η απλή επικοινωνία ήταν λάθος! Βρίσκομαι όμως σε αδιέξοδο στη ζωή μου. Από πού να αρχίσω; τι να κάνω;

Ηλέκτρα

Μόνο αδιέξοδο δεν το λες αυτό που περιγράφεις. Αντιθέτως, έχεις πολλές επιλογές.

Είναι εύκολη η απάντηση. Να αρχίσεις από την πραγματοποίηση των ονείρων σου. Οι άντρες έπονται, με την έννοια ότι δεν έχεις ακόμα βρει άντρα με τον οποίο σε συνδέει κάτι τόσο σταθερό που θα μπορούσε να σε βγάλει από το δρόμο σου.

Αυτό που κάνεις τώρα, είναι ότι δεν έχεις το θάρρος να χωρίσεις ενώ ξέρεις ότι πρέπει, και προσπαθείς να βρεις λόγο χωρισμού μέσω του πρώην σου. Η υποτίμηση και ο ψυχολογικός πόλεμος είναι πολύ πιο σοβαροί λόγοι για να χωρίσεις από τους δυο καφέδες με έναν πρώην, που δεν έχεις ιδέα αν θα σε στήριζε στα όνειρα σου. Αν δεν εμφανιζόταν ο πρώην δηλαδή, τι θα έκανες;

Είναι πολύ στενάχωρο που δεν έχεις ψυχολογική στήριξη από κανένα. Όμως αυτό σε βάζει σε πολύ επικίνδυνο δρόμο, γιατί την ζητάς βιαστικά, εμφανώς, και από ακατάλληλα πρόσωπα. Αυτό είναι χειρότερο από το να συνειδητοποιήσεις ότι μόνο εσύ μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου. Αν χρειάζεσαι ψυχολογική υποστήριξη για να πάρεις αποφάσεις, το συμφέρον σου είναι να πας σε ψυχολόγο, και όχι να την ψάχνεις μέσα από τις σχέσεις που κάνεις, γιατί αν δεν ισορροπήσεις μέσα σου, θα κάνεις λάθος σχέσεις.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

73 points
Upvote Downvote

31
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
24 Θέματα σχολίων
7 Απαντήσεις θεμάτων
7 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
29 Συντάκτες σχολίων
ElectrapapiaHaifischnetZouzouna Goutsouna Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Μα δε φτάνει που σου λέει η το μεταπτυχιακό η εγώ, σε μειώνει κιολας. Κι εσύ αναρωτιεσαι αν θα χωρίσεις. Όχι, δε θα χωρίσεις για τον πρώην. Ο πρώην μπορεί να παραμείνει πρώην μπορεί να αποδειχτεί χειρότερη χειριστικη κουράδα από αυτόν που έχεις τώρα. Θα χωρίσεις γιατί αυτός ο άνθρωπος σε μειώνει. Θα χωρίσεις γιατί θέλεις να κάνεις μεταπτυχιακό και σου βάζει δίλημμα. Θα χωρίσεις γιατί αυτός παίρνει αποφάσεις χωρίς να σε λαμβάνει υπόψη ενώ απαιτεί από εσένα να τα παρατήσεις όλα για να μη χάσεις το κελεπουρι. Θα χωρίσεις και φεύγοντας θα πεις διαλέγω τον εαυτό μου, την ώρα… Διαβάστε περισσότερα »

Princess Consuela Banana-Hammock
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

👆👏

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

για αρχή σε αγαπώ για τη φράση “μπορεί να αποδειχτεί χειρότερη χειριστικη κουράδα από αυτόν που έχεις τώρα” που με έκανε νε γελάω στο γραφείο μόνη μου σα χαζή <3

και συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με όλα

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πόσα like μπορώ να κάνω;

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ξέρεις ότι πρέπει να χωρίσεις. Χθες. Ελπίζω να το έχεις κάνει ήδη και να βλέπεις τις απαντήσεις μας και να λες από μέσα σου: οκ ρε μαλάκες! αυτό έκανα!

μαύρο πρόβατο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

συμφωνώ απολύτως! και μη σου πω προχθές…

Morgana
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Όταν ο σύντροφός σου σε βάζει να διαλέξεις ανάμεσα σε δουλειά, παρέα, σπουδές κτλ κ αυτόν τότε απλά είσαι με λάθος σύντροφο .-

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Είσαι λίγο απόλυτη… Προσωπικά η παρέα είναι κάτι μεταβαλόμενο, ΑΛΛΑ για κανένα λόγο στην ηλικία που είναι δεν αφήνεις την εξέλιξη τόσο μορφωτική όσο και οικονομική. Τί θα γίνει αν μείνει με τον φίλο της τον ακολουθήσει την πιέσει πολύ λόγω οικονομικών και χωρίσουν; Θα έχει τύψεις διπλά που δεν έκανε μεταπτυχιακό. Μάλλον συμφωνώ με το να δώσεις χρόνο στο φίλο σου κάνοντας το μεταπτυχιακό, να δει αν σε θέλει και αν αυτός μπορεί να συμβιβαστεί…

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Ο σύντροφός σου πιστεύει ότι ο άντρας οδηγεί και η γυναίκα ακολουθεί. ΓΙ’ αυτό και δεν σε ρωτά και όταν εμφανίζεται κάτι καλό σε άλλη πόλη απλά κάνει αίτηση χωρίς να σε ρωτά.
Γιατί δεν υπάρχει λόγος να δίνει αναφορά ο κύρης του σπιτιού στον υπάλληλο. Τί; θέλεις να κάνεις κάτι για σένα, κάτι που το είχες μια ζωή στο πρόγραμμα αλλά αυτός θα πρέπει να σε στηρίξει και να κάνει και έξοδα ταξιδιωτικά κλπ. Έλα τώρα, κάτσε στον γυναικωνίτη και μη μιλάς.

Αποδημητικό Πτηνό
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Να αρχισεις με το να χωρισεις τον φιλο σου!!

Ανεξάρτητα με την εμφανιση του πρωην σου στο σκηνικο και το ποσο καλα περασατε και τις σκεψεις που κανεις για αυτον τωρα, υπαρχει ενα αντικειμενικο γεγονός το οποιο πρεπει να συνειδητοποιησεις ξεκάθαρα και να πραξεις αναλόγως: Εισαι με εναν ανθρωπο που δεν σε σεβεται, δεν σε υποστηριζει σε τιποτα, κοιταζει ξεκάθαρα το δικο του συμφέρον, γινεται χειριστικος και σε βαζει σε διλημμα την ωρα που μιλαμε για τη ζωη σου και το μελλον σου!! Πιστεύεις οτι σου αξιζει κατι τετοιο;; Χρειάζεσαι καποιον σαν κ αυτον στη ζωη σου;;

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Είσαι μια νέα κοπέλα και η ζωή είναι όλη μπροστά σου. Εκείνο που θα πρέπει να έχει άμεση προτεραιότητα για σένα είναι οι σπουδές σου και η καριέρα σου. Τι κάθεσαι και αναλώνεσαι με τον κάθε μακάκα ? Ο νυν, όπως καταλαβαίνω, (και καλά κάνει) προσπαθεί να πραγματοποιήσει τα όνειρά του και ΔΕΝ σε λογαριάζει. Εσύ όμως και έχασες ένα χρόνο από τις σπουδές σου και έχεις κολλήσει σε σαχλαμαρένιες καταστάσεις και δεν σκέφτεσαι καθόλου τη δική σου ζωή και το δικό σου μέλλον. Δίνεις αξία σε εντελώς λάθος πράγματα, καταστάσεις και ανθρώπους. Εντάξει, τα είχατε έξη χρόνια, έχετε άλλα… Διαβάστε περισσότερα »

time2
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κάτσε κει καλέ. Ποιός θα του πλένει τα ρούχα κ θα του μαγειρεύει…

Toufa
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Οικονομικός εκβιασμός λέγεται αυτό. Δεν έχεις ανάγκη κανέναν. Γενικά, σαν γυναικες δεν εχουμε αναγκη κανεναν να μας “ταϊζει”. Άλλο στήριξη κι άλλο εξάρτηση.
Είσαι μορφωμένη, έχεις πτυχίο και μπορείς να κάνεις το μεγάλο βήμα και να φύγεις.
Είναι περίοδος αιτήσεων, οπότε take the leap και κυνήγησε τα όνειρά σου, με όποιο κόστος!
“I run into my ex the other day. He asked me “Ms or Mrs”? “Doctor”, I said.”

papia
Επισκέπτης
Συμμετέχων
papia

Αυτό. Και να υπάρχει τώρα, φαντάσου πόσο πιο πολύ ΄θα υπάρχει στο μέλλον, αν αυτή δεν έχει μεριμνήσει για την επαγγελματική της εξασφάλιση.

Nenaki_007
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αυτό δεν είναι δίλλημα, εκβιασμός είναι. Βγάλτον από την εξίσωση και πάλεψε για τα όνειρα σου. Μόνο εύκολο δεν είναι, και για αυτό η ικανοποίηση που αισθάνεσαι μετά την επίτευξη ενός ονείρου δεν συγκρίνετε με τίποτα! Αξιοποίησε τον χρόνο σου ψάχνοντας υποτροφίες κρατικές, ιδιωτικές και ευρωπαϊκές, ψάξε τρόπους να ενισχύσεις τα οικονομικά σου, κάνε ένα πρόχειρο σχεδιασμό για το μέλλον σου.. Συγκεντρωσου στον στόχο σου. Τέλος, έχε στα υπόψιν ότι αν πατήσεις πόδι και κάνει πίσω και το μαζέψει το «διλλημα» ο φίλος σου, στην πρώτη σου δυσκολία θα επανέλθει δριμύτερος και θα στο τριψει στη μούρη. Αν πάλι αποφασίσεις… Διαβάστε περισσότερα »

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Κανένα αδιέξοδο, έχουμε και λέμε: -Ο νυν είναι ένας χειριστικός μαλάκας, το να τον χωρίσεις είναι το πρώτο που πρέπει να κάνεις. -Ο πρώην σου ξαναγυάλισε επειδή είναι πιο εύκολο να ξανανιώσουμε έλξη για κάποιον που νιώθαμε και στο παρελθόν και επειδή ο νυν είναι χειριστικός μαλάκας, οπότε εσύ ψάχνεις να βρεις στήριξη/έλξη αλλού. Πριν βιαστείς να γυρίσεις σε αυτόν, καλό θα ήταν να θυμηθείς γιατί χωρίσατε. -Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να ζήσεις χωρίς κανέναν χειριστικό μαλάκα δίπλα σου, βάζοντας τον εαυτό σου σε προτεραιότητα και κάνοντας όλα τα βήματα που χρειάζεται για να είσαι εσύ καλά –… Διαβάστε περισσότερα »