Αγαπητή «Α, μπα»: Δεν περιμένω να χωρίσει για να είμαστε μαζί

Ξέρω ότι δεν μπορεί να δώσει τίποτα παραπάνω

Αγαπητή Α,μπα, πριν 2 χρόνια χώρισα μετά από 5χρονη σχέση ξαφνικά, χωρίς να είναι επιλογή μου, γεγονός που με τάραξε και άλλαξε τον τρόπο που σκέφτομαι πλέον για τις σχέσεις. Από τη μία βγήκα από το συννεφάκι, προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα πιο σφαιρικά, ότι οι σχέσεις δεν είναι συμβόλαια που κρατάνε για πάντα, ότι χρειάζεται πολλή προσπάθεια και από τους 2 κτλ, από την άλλη έχω γίνει αρκετά επιφυλακτική και δύσπιστη. Τόσο που ενώ μέσα στο διάστημα των 2 χρόνων βρέθηκαν στο δρόμο μου δύο άνθρωποι με τους οποίους ταίριαζα και περνούσα καλά, είχα δυσκολία να ανοιχτώ, να εμπιστευτώ, ζοριζόμουν σε πράγματα που μέχρι πριν μου φαίνονταν απλά (πχ να κοιμηθεί κάποιος σπίτι, να κανονίσω μία έξοδο). Πριν ένα χρόνο περίπου γνώρισα τον Κ, είναι παντρεμένος με παιδί. Μου το είπε εξαρχής και κάπως άτυπα συμφωνήθηκε ότι η σχέση μας θα είναι καθαρά σεξουαλική. Τόσους μήνες μετά η κατάσταση συνεχίζεται, έχω αρχίσει να νιώθω πράγματα γι’ αυτόν. Δεν περιμένω να χωρίσει για να είμαστε μαζί, εξάλλου δεν ξέρω αν θα άντεχα, αλλά αναρωτιέμαι μήπως κρατάω ακόμη αυτή την ιστορία επειδή με βολεύει. Ξέρω ότι δε μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω, το ίδιο και εγώ. Βρισκόμαστε 2-3 φορές μέσα στην εβδομάδα, δεν μιλάμε πολύ στο τηλέφωνο, ξέρω ότι αν τον χρειαστώ θα έρθει αλλά μέχρι εκεί. Δεν έχω να μοιραστώ τη ζωή μου μαζί του, είναι κάτι έξω από αυτήν. Σαν ένα διάλειμμα. Ωστόσο, νιώθω ότι αυτή η ιστορία με κρατάει πίσω και είμαι σε αδιέξοδο. Η ερώτηση μου είναι μήπως λόγω του χωρισμού και των αποτυχημένων σχέσεων μετά, μένω με έναν άνδρα που δε μπορώ να έχω προσδοκίες, από φόβο μην πληγωθώ ξανά από μία «κανονική» σχέση; Αν έχει κάποια σημασία, είμαι 30 χρονών. Θα ήθελα να διαβάσω τη γνώμη σου και σ’ ευχαριστώ για όλα αυτά τα χρόνια που είσαι εδώ.

Ναι, ακριβώς αυτό πιστεύω, ακριβώς όπως τα γράφεις, με μια εξαίρεση. Μόνο που δεν είσαι σε αδιέξοδο. Αδιέξοδο είναι αν δεν μπορείς να πας πουθενά αλλού. Προφανώς εσύ μπορείς.

Οι σχέσεις που έληξαν και εμφανίστηκαν και αυτή που έχεις τώρα δεν είναι ξεχωριστά πράγματα από το πώς σκέφτεσαι για τις σχέσεις γενικότερα, άρα για τους ανθρώπους γενικότερα. Έχεις θέμα στις σχέσεις σου με τους άλλους. Εδώ μπαίνει το μάντρα του Α,μπα.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

31 points
Upvote Downvote

29
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
17 Θέματα σχολίων
12 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
21 Συντάκτες σχολίων
Katerinio M.LifowormHeliotropiumbridgetjones19 Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Οχεντρα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Η απορία μου είναι η εξής παντρεμενος με παιδι και προλαβαίνετε να τα πείτε 2 3 φορες την εβδομάδα ; Μωρέ μπράβο

Κατλέϊα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ναι, αφού αρκετοί άνδρες δεν είναι και τόσο ειλικρινείς για τα ωράρια τους. Χαζεύουν στο γραφείο επίτηδες το μεσημεράκι για να κάτσουν λίγο παραπάνω και να γυρίσουν κατάκοποι ριχνοντας το οικιακό βάρος στις γυναίκες τους (με εκνευρίζει απίστευτα που βλέπω δεκάδες άνδρες στην εταιρεία που δουλεύω να το κάνουν κάθε μέρα!! ). Ενώ οι γυναίκες είναι στη πρίζα γα να προλάβουν να φύγουν στο 9ωρο.
Ε κάποιοι ακόμα πιο “έξυπνοι” φεύγουν από το γραφείο και πάνε στη γκόμενα.
Να ξεκαθαρίσω όχι όλοι, αλλά είναι τόσο προσφιλής η τακτική αυτή….

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

κλασσική περίπτωση …πάντως δεν το κάνουν όλοι εσκεμμένα . Με τέτοια προκατάληψη που επικρατεί, αν ένας άνδρας φεύγει στη ώρα του τότε αυτομάτα τον θεωρούν ότι δεν τον ενδιαφέρει η καριέρα του ή ότι δεν δουλεύει αρκετά ή ότι τρώει παντόφλα στο σπίτι..αντίστοιχα οι φιλόδοξες στην δουλεία γυναίκες καταπιέζονται να κάθονται πέραν του ωραρίου γιατί έτσι απαιτείται….νοοτροπία Ελλινιστάν

Dioni
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Δεν είναι θέμα ανδρικό ή γυναικείο αυτό. Αν μια εταιρία έχει αυτή την νοοτροπία και εσύ τηρείς το ωράριο σου ναι θα θεωρηθεί ότι δεν σε ενδιαφέρει η καριέρα σου είτε είσαι γυναίκα είτε άνδρας. Αν από την άλλη σε ενδιαφέρει η εξέλιξη σου σε μια εταιρία που λειτουργεί έτσι, ναι.. θα δουλεύεις πολλές ώρες είτε είσαι άνδρας είτε γυναίκα! Ό λόγος που ίσως βλέπεις κάποιες φορές γυναίκες να δουλεύουν περισσότερο ειδικά όταν είναι στην αρχή της καριέρας τους ή σε μια καινούρια θέση, είναι γιατί οι γυναίκες πρέπει κάθε φορά να αποδεικνύουν ότι είναι καλές, ότι αξίζουν την θέση… Διαβάστε περισσότερα »

Leftmind
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Γι αυτό και καταρριπτεται οτι οι μητέρες δεν είναι εξίσου efficient στο χώρο εργασίας! Προγραμματίζονται πολύ σωστά και καταφέρνουν να κανουν στο 8ωρο τους ο,τι άλλοι σε 10ωρο. Αυτό για όσους λένε ότι το gender gap είναι λογικό.

Clocloudaki
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ακριβώς η ίδια απορία δημιουργήθηκε και σε ‘μενα. Επιπλέον, είναι εκεί όποτε τον χρειαστεί. Εδώ ρε παιδιά ο άντρας μου με μια γυναίκα και δεν προλαβαίνει ούτε να πει κύμινο ο καημένος.

Neverlander
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Δημόσιο μου μυρίζει 😉

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

μπορεί να δηλώνει και κατάσκοπος στην ΕΥΠ (όπως το θέμα με τον δίγαμο τις προάλλες)…

Dioni
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Μπα… στο δημόσιο τα πράγματα είναι στάνταρντ, 8:00 – 16:00 ας πούμε! Στον ιδιωτικό τομέα όμως… έχεις ευέλικτο ωράριο, υπερωρίες, έκτακτα συναντήσεις, επαγγελματικά ταξίδια, δείπνο με πελάτες…

Neverlander
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Ναι, Dioni, αλλά ο δημόσιος υπάλληλος φεύγει εκτάκτως χαλαρά οποιαδήποτε ώρα της μέρας, όχι ότι το κάνουν όλοι αλλά είναι σαφώς πιο εύκολο απ’τον ιδιωτικό τομέα…κατά τ’αλλα συμφωνώ απολύτως

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

kai oxi mono… αναλογα με την υπηρεσια. ξερω υπηρεσια που τους χτυπαει την καρτα ο θυρωρος, εμφανιζονται 2 ωρες αργοτερα και λειπουν οσο θελουν κατα την διαρκεια της ημερας…

Κατλέϊα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ευτυχώς εσύ γνωρίζες από την αρχή ότι βρίσκεται σε γάμο και έχει και παιδί.
Ειλικρινής ερώτηση:Δεν σε απασχολεί το ότι το πιθανότερο η γυναίκα του ζει στην άγνοια και εσύ συμμετέχεις σε αυτό;
Αν η γυναίκα αυτή το μάθει και πει “χώρισα ξαφνικά, χωρίς να είναι επιλογή μου, γεγονός που με τάραξε και άλλαξε τον τρόπο που σκέφτομαι πλέον για τις σχέσεις” ;;;

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Όχι αγαπητή φίλη, αν τον χρειαστείς και δεν είναι προγραμματισμένο ΔΕΝ θα έρθει, ΔΕΝ θα είναι ποτέ εκεί για σένα με τον τρόπο που το θέλεις, γι αυτόν έρχεσαι και θα έρχεσαι για πάντα δεύτερη. Πήγαινε σε ψυχολόγο να ξεπεράσεις τα προβλήματα αυτοεκτίμησης που έχεις κι μη χάνεις άλλο πολύτιμο χρόνο.

Μίλτος Παπάρας
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Εντελβάις αυτό μπήκα να γράψω !Αν τον χρειαστει θα είναι εκει.Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.Δηλαδή αμα χρειαστείς δανεικά ενα μεγάλο ποσό θα το εξαφανισει χωρις να πει τπτ στη γυναίκα του.Αν εισαι άρρωστη και πρέπει να μείνει μαζι σου το βράδυ θα μεινει ,αν μετακομιζεις και χρειαζεσαι βοήθεια θα φυγει ολη τη μέρα μέσα απο το σπίτι.Δεν ξερω τι εννοεί με το αν τον χρειαστώ θα ειναι διπλα μου αλλά νομιζω οτι ο,τι και να χρειαστεί ,αυτος θα σφυρίξει κλέφτικα

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Νομίζω ότι προσπαθεί και η ίδια να πείσει τον εαυτό της ότι δε την βλέπει μόνο σεξουαλικά ο τύπος αλλά τη νοιάζεται πραγματικά (!!!). Πάρτον έτσι δοκιμαστικά ένα τηλέφωνο μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα και ζήτα του να έρθει και αν το σηκώσει εγώ αλλάζω όνομα (και λουλούδι επίσης 😁)

Neverlander
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Εγώ πάλι απορώ γιατί είσαι με κάποιον που χαλαρά κοροιδεύει γυναίκα και παιδί, κάτι δείχνει για το ποιόν του, έτσι δεν είναι; Θες να συνευρίσκεσαι με έναν τέτοιο παλιοχαρακτήρα; Επιπλέον, ντάξει για το παντρεμένος, αλλά όταν υπάρχει ολόκληρη οικογένεια, συμμετέχεις σε μια προδοσία που έχει πολλά αθώα θύματα. Και ναι, δεν είσαι ο κλέφτης, είσαι αυτός που οδηγεί το αμάξι κ περιμένει απεξω, αλλά και πάλι συμμετέχεις. Εμένα μου φαίνεται ότι είσαι ακόμα πολύ πικραμένη κ θυμωμένη κ λειτουργείς εκδικητικά προς τις άλλες σχέσεις.

luckystrike
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Να τα πάρουμε με τη σειρά. Καταρχάς χώρισες από μία σχέση. Απλά. Για ποιο λόγο να μην ξαναεμπιστευτείς; για ποιο λόγο τόση υπερβολή; ένας χωρισμός είναι βαρύ πράγμα δε λέω. Δεν χάνεις μόνο ένα άνθρωπο που ενδεχομένως αγαπούσες αλλά κι ό,τι είχες επενδύσει. Όμως δε θα ξαναεμπιστευτώ και θα ανοιχτώ; Επιπλέον μη γελιέσαι. Ο άνθρωπος με τον οποίο είστε μαζί δε θα είναι μαζί σου όποτε χρειαστείς. Γιατί μπορεί να μη θέλει ή να έχει το παιδάκι του άρρωστο και να μην μπορεί ή να κάθεται με τη γυναίκα του να βλέπουν ταινία και να τρώνε πατατάκια. Θα σου έλεγα… Διαβάστε περισσότερα »

Mia idea
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Ότι και καλά “φοβόταν” να ανοιχτεί και να αφήσει να κοιμηθούν στο σπίτι της οι ελεύθεροι άνθρωποι που γνώρισε και τη φλέρταραν, αλλά δε φοβάται να κοιμάται με.τον παντρεμένο που όντως μπορεί να σκάσει μύτη από κάπου η γυναίκα του με τον πλάστη και να τους αρχίσει στις γρήγορες!!! (Τρου στόρυ). Ρε κοπελιά για μένα δεν είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Οι 2 που γνώρισες μετά το χωρισμό απλά δεν σου άρεσαν τόσο. Δεν έχει βρεθεί ακόμα κάποιος να σου δώσει σημασία εκτός από τον παντρεμένο, γιαυτό είσαι μαζί του. Και δεν περιμένεις να αφήσει τη γυναίκα του γιατί… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Φοβάσαι τόσο πολύ μην πληγωθείς που χάνεις τη ζωή σου φίλη μου.

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Όλες οι σχέσεις κρύβουν ένα ενδεχόμενο να μας πληγώσουν. Και οι φιλικές και οι ερωτικές και οι συγγενικές. Εχεις εντοπίσει ποιο είναι το πρόβλημά σου, τώρα μένει να το λύσεις αλλιώς θα είσαι για πάντα μετέωρη.

bridgetjones19
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ξεκόλλα από τον παντρεμένο.. Συγνώμη για το ύφος, αλλά τόσο απλά. Δεν θα σταθώ στα περί της ηθικής του θέματος, γιατί είμαστε άνθρωποι και στον καθένα μπορεί να συμβεί, ό,τι έγινε, έγινε αλλά πάρε την απόφαση τώρα και φύγε όσο πιο γρήγορα μπορείς. Δεν σου προσφέρει τίποτα απολύτως αυτή η κατάσταση, μόνο πίκρα θα γεμίσεις. Και τα χρόνια θα περνούν και εσύ θα είσαι ο πασατέμπος του παντρεμένου για να περνάει ωραία. Μέχρι να βαρεθεί και να σε σουτάρει. Γιατί το κάνεις αυτό στον εαυτό σου? Αν δεν θες σχέση με όσους διαθέσιμους άντρες γνωρίζεις, μην κάνεις σχέση. Θες μόνο… Διαβάστε περισσότερα »

Rubia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Νομίζω ότι είσαι σε αυτή τη σχέση από φόβο. Αυτό που σου δίνει είναι το ελάχιστο και καλύπτεσαι αυτή τη στιμή. Εξού και δεν αναρωτιέσαι ούτε προβληματίζεσαι για θέματα “προδοσίας” της άλλης οικογένειας όπως αναφέρουν οι συνσχολιαστές. Είναι σαν να μη σε αφορά ιδιαίτερα γιατί έχεις επιτρέψει στον εαυτό σου μόνο το σεξ αυτή τη στιγμή. Σιγά σιγά όμως φαίνεσαι να βγαίνεις από το λήθαργο και αρχίζεις να ζητάς παραπάνω πράγματα. Ε εκεί θα βγούν και όλα τα αρνητικά συνεπαγόμενα της συγκεκριμένης σχέσης. Ο ψυχολόγος είναι η καλύτερη ιδέα αυτή τη στιγμή για εσένα.