Αγαπητή «Α, μπα»: Γιατι δεν βλέπει και την δική μου πλευρά;

Ο Νικόλας καταλαβαίνει από αυτό ότι δεν τον αγάπησα ποτέ και γι’ αυτό τον παρατάω. Μπορούν να συμβαίνουν και τα 2;

Αμπα γειά χαρά! Πιστεύεις ότι υπάρχουν πολλές πραγματικότητες για το ίδιο γεγονός; να σας εξηγήσω. εγώ λεω στον Νικόλα ότι δεν κατάλαβα πότε τι θες από μένα και αν με θες στην ζωή σου και γι αυτό αποτραβιεμαι. Ο Νικόλας καταλαβαίνει από αυτό ότι δεν τον αγάπησα ποτέ και γι’ αυτό τον παρατάω. Μπορούν να συμβαίνουν και τα 2; και τότε ποιος έχει δίκιο; αρνείται να δει την δική μου πραγματικότητα, κι εγώ αν δεχτώ την δική του είμαι δυστυχισμένη γιατί δεν μου δίνει την αγάπη που θέλω. Θέλει να είμαι στην ζωή του δηλαδή αλλά να είμαι στο περιθώριο. Γιατι δεν βλέπει την δική μου πλευρά;

-Της Νικολους

Ναι, φυσικά και υπάρχουν πολλές πραγματικότητες για το ίδιο γεγονός. Για τα πιο σημαντικά μετά γράφονται βιβλία ιστορίας και μετά περνούν μερικές φορές αιώνες μέχρι να κάτσει κάπου η κουβέντα και να μείνει ένα γεγονός ως ένα γεγονός και όχι ως παζλ πολλαπλών αφηγήσεων. Στα ιδιαίτερα πολύπλοκα γεγονότα, η συζήτηση δεν σταματάει ποτέ. Και σε όλα, η κάθε πλευρά επιμένει στην αρχική της τοποθέτηση. Οπότε φαντάσου τι γίνεται με σένα και τον Νικόλα, που δεν έχετε καν βιογράφους και ιστορικούς να καταγράφουν ώστε να βγει αξιόπιστο συμπέρασμα.

Ωστόσο, θα σου πω τι βλέπω με πρώτη ανάγνωση: δεν μιλάτε με ίδιους όρους. Δεν ξέρω αν ο Νικόλας το κάνει συνειδητά, αλλά επειδή το παράπονό σου είναι ότι δεν σε βάζει στη ζωή του, δεν μου φαίνεται και άσχετο.

Και θα σου πω τι εννοώ: εσύ μιλάς για το πώς αισθάνεσαι εσύ. Αυτός, δεν απαντάει με τον ίδιο τρόπο, αλλά γυρίζει και πάλι την κουβέντα σε σένα: ΕΣΥ είσαι που δεν τον αγαπάς, επειδή ΕΣΥ είπες αυτό που είπες. Ο ίδιος δεν γίνεται ευάλωτος. Δεν λέει «νιώθω ότι δεν με αγαπάς επειδή λες αυτό», λέει ότι από αυτό που λες, το συμπέρασμα είναι ότι δεν τον αγαπάς. Δεν μιλάει για τον τρόπο που βιώνει αυτό που λες, παρουσιάζει αυτό που λες ως απόδειξη έλλειψης αγάπης.

Πότε θα τον αγαπούσες δηλαδή; Αν έμενες σε αυτή τη σχέση, παρόλο που δεν είσαι ευτυχισμένη μέσα σε αυτή. Αν δεχόσουν αυτό που σου δίνει, χωρίς διαμαρτυρία. Ο Νικόλας πιστεύει ότι οι άλλοι (εσύ) πρέπει να τον αγαπούν όπως αγαπάει η ιδανική μαμά το παιδί της. Οι ενήλικες σχέσεις όμως δεν είναι έτσι. Ο Νικόλας μου μοιάζει λίγο ανώριμος.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

60 points
Upvote Downvote

24
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
21 Θέματα σχολίων
3 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
22 Συντάκτες σχολίων
la vieMiss VanjieBetween WorldsPo the PandaΜπούκλα Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μπούκλα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ο μικρός Νικόλας, εκτός από ανώριμος, είναι και λίγο χειριστικούλης

Sleepy yet busy
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ααααα μπράβο. Μόνο εγώ κατάλαβα ότι η κοπέλα θέλει κάτι διαφορετικό από οτί ο μικρός Νικόλας (εικάζω σχέση αυτή,κάτι casual ο Νικολάκης) και με μια κίνηση στρεψοδικίας επιπέδου μαστερ,κατάφερε να γλιτώσει την απάντηση;

Μπούκλα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ακριβώς. Ο Νικόλας τη θέλει με τους όρους του, με τους οποίους στρατηγικά την κάνει να νιώθει λιγότερο σημαντική στη ζωή του. Κι όταν η γράφουσα επαναστατεί και απειλεί να τον εγκαταλείψει, ο Νικόλας αυτομάτως θυματοποιειται ως αυτός που δήθεν δεν έλαβε αγάπη, υπονοώντας ότι προφανώς εκείνος έδινε αγάπη με το καντάρι. Ύπουλο gaslighting και πολύ περίτεχνο παιχνίδι εξουσίας.

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Σιγά το περίτεχνο, έχουμε ακούσει τέτοια με το τσουβάλι. Είναι all time classic τακτική.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Ο μικρός Νικόλας να πάει να παίξει με τα αυτοκινητάκια του κι εσύ να βρεις κάνα σοβαρό άντρα να κάνεις μια σωστή σχέση, και αν θέλει να πιστεύει ότι δεν τον αγάπησες ποτέ, πρόβλημα του.

acantholimon
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Αυτό δεν είναι διαφορετική θέαση των πραγμάτων από άλλη πλευρά.Κάτι το οποίο βεβαίως μπορεί να συμβαίνει.Είναι πολύ συνηθισμένο.Είναι περισσότερο στην κατηγορία εμ κερατάς,εμ δαρμένος.Λες,ότι δε σε ικανοποιεί αυτή η σχέση,ότι σε στεναχωρούν κάποιες συμπεριφορές και γι’αυτό αναγκάζεσαι,να το τελειώσεις.Η απάντηση είναι,ε,ας μην ένιωθες έτσι.Εσύ φταις,που το λήγεις.Το γιατί υπάρχει αυτή η αντιμετώπιση,δεν είναι και κανένα δύσκολο επιστημονικό πρόβλημα.Προφανώς ούτε θέλει να ακούσει ούτε να συζητήσει κάποια σημεία,στα οποία τον έχεις ενδεχομένως παρεξηγήσει,και κυρίως δεν έχει καμία διάθεση,να αλλάξει το παραμικρό.Εκείνος είναι σε όλα εντάξει.Το πρόβλημα είσαι εσύ.Σου μεταθέτει όλη την ευθύνη χωρίς καμιά κουβέντα για την ουσία,δηλαδή για εκείνα που… Διαβάστε περισσότερα »

Moodus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αυτό το πράγμα ότι μερικοί άνθρωποι θεωρούν αναφαίρετο δικαιωμά τους να αγαπηθούν ανεύ όρων και χωρίς ουσιαστική προσπάθεια από την πλευρά τους μπορεί πραγματικά να με κάνει έξαλλη.Έχω πολλές επιφυλάξεις φίλη μου, ότι δεν μπαίνει στη διαδικασία να σε καταλάβει ασυνείδητα.Θεωρώ ότι απλά είναι μία” στρατηγική” προκειμένου να πλαισιώσει τη σχέση βάσει των δικών του και μόνο αναγκών.Δεν είναι ο καυμένος που ψάχνει τη μητρική φιγούρα αλλά ο εγωπαθής που τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τις ανεξάντλητες επιθυμίες του.Γιατί είμαι σίγουρη ότι η μαμά του δεν τον αγάπησε ανεύ όρων. Γι αυτή την ικανότητας της μητέρας να αγαπάει σχεδόν μεταφυσικά,… Διαβάστε περισσότερα »

Tartine
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το θέμα δεν είναι ποια είναι η πραγματικότητα, μα ποια είναι η αλήθεια. Η αλήθεια σου είναι ότι αν μείνεις σε αυτήν την κατάσταση δεν θα είσαι ευτυχισμένη. Ασχέτως αν τον αγαπάς ή όχι, αν παραμείνει αυτή η κατάσταση θα πάψεις πολύ σύντομα να τον αγαπάς. Κάποτε είχα έναν σύντροφο που μου είπε, σε απόλυτη ηρεμία, όταν του εξηγούσα πως νιώθω για την 5ετη σχέση μας, ότι τα αισθήματα μου δεν ισχύουν και ότι είναι αναξιόπιστα. Σοκαρίστηκα πιο πολύ από το αν μου είχε πει οτιδήποτε άλλο, ότι με απατά ή ότι με μισεί ή οτιδήποτε, γιατί απλά με ακύρωσε… Διαβάστε περισσότερα »

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

Λένα το έχω πει πολλές φορές και δε θα σταματήσω να το λέω, χαρά στο κουράγιο την υπομονή και τη διορατικότητα σου που έβγαλες νόημα σε κάτι τέτοιο, εμένα απλά φώναζε μες στο κεφάλι μου “ΩΡΙΜΑΣΤΕ”.

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Αν ο Νικόλας δεν κοιτάξει προς τα μέσα για να καταλάβει γιατί δεν πετυχαίνουν οι σχέσεις του και χτυπάει τα πόδια του στο πάτωμα κάθε φορά που δεν γίνεται το δικό του (θέλει νουτέλα και τη θέλει τώρα, όχι μετά το φαί), θα είναι μονίμως θυμωμένος και αδικημένος και ο κόσμος θα είναι εναντίον του.
Γενικά οι Νικόλες αυτού του κόσμου, μια ταλαιπωρία, δες τι γίνεται με τον Τραμπ.

TNR
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν βλέπει τη δική σου πλευρά γιατί τον βολεύει. Αν την κατανοήσει θα πρέπει ή να σου δώσει αυτό που θέλεις ή να αποχωρήσει. Δεν είναι καλό deal για αυτόν. Γενικά όταν υπάρχουν τόσο διαφορετικες οπτικές στα πράγματα δεν μπορείς να προχωρήσεις ούτως ή άλλως. Όμως κάτι στον τρόπο που τα γράφεις μου χτυπάει καμπανάκι για χειριστική συμπεριφορά. Το ότι σε κατηγορεί και σου μεταφέρει την ευθύνη είναι πολύ ενδεικτικο. Για το κυρίως θέμα που είναι ότι σε έχει στο περιθώριο τι έχει να πει; πολύ φοβάμαι ότι πετάει τη μπάλα στην κερκίδα για να αλλάξει το βάρος της κουβέντας… Διαβάστε περισσότερα »

salt and pepper
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Οπου η μέρα (και ο μήνας μας) ξεκινάει με μια απαντησάρα της Λένας

Mrs Shelby
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Τίτλος : «ο μικρός Νικόλας»