Αγαπητή «Α, μπα»: Τον πέτυχα στον δρόμο με την νέα του κοπέλα που είναι έγκυος

Ένιωσα ότι είχα ένα σύμμαχο σε μία γενναία απόφαση που πήραμε μαζί και με το που έστριψα από τη γωνία, γύρισα και τον είδα να με προδίδει. Όλες αυτές οι συνωμοτικές κουβέντες, ότι μπορούμε σε πείσμα των κοινωνικών μύθων, να ζήσουμε σαν άνθρωποι, χωρίς να φέρουμε άλλους ανθρώπους στον κόσμο

Mεγαλώσαμε μαζί θα μπορούσε να πει κανείς, ή τέλος πάντων ζήσαμε ολόκληρη την ενήλικη ζωή μας ως ζευγάρι, γιατί τα φτιάξαμε όταν ήμαστε 20, ήταν η πρώτη σχέση και για τους δυο μας και φτάσαμε 35. Αποφασίσαμε να χωρίσουμε γιατί δεν υπήρχε ιδιαίτερη ερωτική έλξη πια από καμία από τις δυο πλευρές. Αυτό που με δυσκόλεψε είναι το ότι έπρεπε να συνηθίσω χωρίς αυτόν που είχε γίνει πλέον κολλητός και συνοδοιπόρος μου, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε γρήγορα τη ζωή μας και θεωρήσαμε ότι το να μην επικοινωνούμε για ένα διάστημα θα βοηθήσει σε αυτό. Έτσι και έγινε, πέρασε ένας χρόνος χωρίς ουσιαστική επικοινωνία πέρα από λάικ στο φεισμπουκ, ώσπου κάποια στιγμή τον πέτυχα στο δρόμο με μία γυναίκα, η οποία ήταν σε εγκυμοσύνη. Μιλήσαμε, μου τη σύστησε ως κοπέλα του, με παρουσίασε κανονικά ως την προηγούμενη σχέση του για την οποία της είχε μιλήσει με το όνομά μου. Τους είπα ‘συγχαρητήρια’, ήταν περισσότερο ερώτηση παρά ευχή. Ήθελα να αποσπάσω τη λυτρωτική επιβεβαίωση ότι είναι αυτό που νομίζω. Είπαν ‘ευχαριστώ’ και τα πρόσωπά τους έλαμψαν. Συνέχισα τη συζήτηση λες και μια μαζοχιστική βερσιόν του εαυτού μου ζούσε μέσα στο αυτί μου και με εκβίαζε να μιλήσω. Είπαν ότι είναι κορίτσι, ρώτησα αν έχουν αποφασίσει όνομα, ανέφεραν το όνομα της πρώην μέλλουσας πεθεράς μου. Δε θυμάμαι ιδιαίτερα τον τρόπο που αποχαιρετιστήκαμε, μόνο ότι ακύρωσα ό,τι είχα κανονίσει εκείνη την ημέρα και γύρισα σπίτι μου να κλάψω. Η ιδέα ότι έχει νέα σχέση είναι κάτι που μου προκαλεί αυθόρμητη χαρά, δεν ήθελα να συνεχίσει η σχέση μας, αυτή την περίοδο είμαι μάλιστα ερωτευμένη ήδη με κάποιον άλλον. Αυτό που ένιωσα ως υπέρτατη προδοσία ήταν ότι αποφάσισε να κάνει παιδί. Κάτι που από τότε που ήμαστε 20 απεχθανόμασταν σαν ιδέα, συζητούσαμε πάντα πόσο σίγουροι είμαστε για το ότι θέλουμε να ζήσουμε childfree, πηγαίναμε κόντρα σε σόγια και κοινωνικό περίγυρο που ειδικά μετά τα 30 μας είχαν δώσει γκάζια στη συναισθηματική πίεση και κριτική της αντιδημοφιλούς απόφασής μας. Ένιωσα ότι είχα ένα σύμμαχο σε μία γενναία απόφαση που πήραμε μαζί και με το που έστριψα από τη γωνία, γύρισα και τον είδα να με προδίδει. Όλες αυτές οι συνωμοτικές κουβέντες, ότι μπορούμε σε πείσμα των κοινωνικών μύθων, να ζήσουμε σαν άνθρωποι, χωρίς να φέρουμε άλλους ανθρώπους στον κόσμο, όλη η αγάπη που τρέφαμε στο όραμα μιας πιο ανέμελης συντροφικότητας από αυτή της μεγάλης οικογένειας, όλα αυτά κυριολεκτικά εξευτελίστηκαν όταν τον πέτυχα ούτε ένα χρόνο μετά το χωρισμό μας, με μία γυναίκα γκαστρωμένη και ένα παιδί που μάλιστα θα πάρει και πατροπαράδοτα το όνομα της μαμάς του. Δεν σου κρύβω ότι όλες αυτές οι αμφιβολίες οποιασδήποτε γυναίκας πλησιάζει τα 40 και έχει αποφασίσει ότι η μητρότητα δεν της ταιριάζει, ζωντάνεψαν και με έπνιξαν, με γύρισαν δέκα βήματα πίσω στην αυτογνωσία και την ασφάλεια των επιλογών μου.

ήθελα απλώς να τα γράψω. Τα σχόλιά σου/σας παραπάνω από καλοδεχούμενα..

Οι επιλογές σου ήταν ασφαλείς μόνο όσο είχες κάποιον άλλον να τις επιβεβαιώνει;

Δεν ισχύει ότι οποιαδήποτε γυναίκα που πλησιάζει τα σαράντα και έχει αποφασίσει ότι η μητρότητα δεν της ταιριάζει, έχει και αμφιβολίες. Υπάρχουν γυναίκες που τα πλησιάζουν και τα έχουν περάσει και δεν αμφέβαλλαν ποτέ για την απόφαση τους να μην κάνουν παιδιά. Έχεις αμφιβολίες επειδή έχεις αμφιβολίες, αυτό είναι δικό σου θέμα, και χρειάζεται να τις αντιμετωπίσεις, ανεξάρτητα από την δική του πορεία. Το τι κάνει αυτός με την δική του αυτοπραγμάτωση δεν ακυρώνει την δική σου στάση, δεν ήταν κάποια ιδιωτική σας συνωμοσία που προδόθηκε, ήταν μια στάση δυο ανθρώπων που έτυχε να συμφωνούν (ή έτσι φαινόταν). Εσύ πρέπει να ξέρεις αν θέλεις παιδιά, αυτός (ο οποιοσδήποτε αυτός) πρέπει να ξέρει αν θέλει παιδιά, και αν συμφωνείτε, τότε έχετε μια σχέση με προοπτική διάρκειας. Όχι εγγύηση διάρκειας, γιατί κάποιος μπορεί να αλλάξει γνώμη. Προοπτική.

Τώρα να πω την αλήθεια δεν θα δεχτώ ως δεδομένο ότι έλαμψαν τα μάτια τους. Θα το έβλεπες έτσι κι αλλιώς, στην κατάσταση που ήσουν, πώς να το κάνουμε, δεν είσαι αξιόπιστη μάρτυρας. Επειδή έκανε τώρα παιδί ενώ για δεκαπέντε χρόνια έλεγε ότι ήθελε, δεν είναι απαραίτητα απόδειξη ότι πάντα ήθελε, ούτε ότι δεν ήθελε μαζί σου. Μπορεί να σημαίνει ότι κάνει ό,τι του λένε οι γυναίκες του, γιατί αυτός δεν ξέρει τι θέλει. Δεν τον ξέρω, ούτε λέω ότι αυτό έγινε, λέω ότι δεν βγαίνει το συμπέρασμα που έβγαλες, όχι απαραίτητα.

Κάποια άλλη στη θέση σου μπορεί να τον λυπόταν, αντί να μπει στο λούκι να αμφισβητεί μια τόσο θεμελιώδη προσωπική απόφαση. Επειδή η αντίδραση σου δεν είναι νομοτελειακά αναμενόμενη, κι επειδή δεν υπάρχει λόγος να επιμένεις σε μια απόφαση για την οποία έχεις αμφιβολίες, και επειδή έχεις ακόμα πιθανότητες να κάνεις παιδί, πρέπει να καταλάβεις τι θέλεις, και ο πιο γρήγορος και ασφαλής τρόπος είναι με θεραπεία.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

65 points
Upvote Downvote

69
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
40 Θέματα σχολίων
29 Απαντήσεις θεμάτων
4 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
50 Συντάκτες σχολίων
ValiaSotΦριζαρισμένο μαλλίdariaΜαύρο Γατί Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Η λέξη γκαστρωμένη είναι για μένα απο τις χειρότερες κακόηχες λέξεις που υπάρχουν στην ελληνική γλώσσα.

Betty Boop
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Συμφωνώ. Μου χτύπησε και μένα πολύ άσχημα,. Χρησιμοποιείται δε από την γράφουσα με ιδιαίτερα υποτιμητικό τόνο

Valia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

@Betty Boop Νομίζω ότι χρησιμοποιεί αυτή την τόσο κακή λέξη όχι ακριβώς υποτιμητικά, αλλά για να εκδηλώσει την απέχθεια απέναντι στον πρώην σύντροφο κι ενδεχομένως και την κοπέλα. Επιλέγει μια άσχημη λέξη για να αποτυπώσει τα άσχημα συναισθήματα που πυροδοτήθηκαν μέσα της.

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Μπα σε βρίσκω αρκετά επιεική.

Φριζαρισμένο μαλλί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Εγώ πάλι δεν νομίζω καθόλου. Αναφέρει ότι οτι εξευτελίστηκε η συμμαχία τους και στην συνέχεια εξευτελιζει και η ίδια την κατάσταση μιλωντας για την “γκαστρωμένη” και κοροϊδεύοντας την αποφασή των πληβείων να βαφτίσουν το παιδί με το ονομα της πεθεράς. Επειδη εσυ της καταλογίζεις ελαφρυντικά, δεν σημαίνει ότι τα δικαιουται κιολας. Είναι απο τα βήματα που κανεις στην ζωή σου, χωρις να υπολογιζεις οτι οφειλεις και κάποιου είδους απολογια σε πρώην.

Valia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Πού τα είδες τα ελαφρυντικά; Γιατί σίγουρα δεν της δίνω. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι όσο έγραφε, τόσο φορτιζόταν, γι’ αυτό και το “γκαστρωμένη” στο τέλος. Για εμένα εδώ δεν είναι υποτιμητική λέξη, αλλά λέξη φορτισμένη με κακία, ειρωνεία και ζήλια. Ζήλεψε, ενοχλήθηκε, στενοχωρήθηκε, τρελάθηκε και δεν ξέρω αν είναι επειδή τον θέλει ακόμη και πίστευε ότι θα τα ξαναβρούν κάποτε ή επειδή το childfree δεν ήταν συνειδητή της επιλογή. Τόσο μένος και κακό δεν είναι επειδή απλά τον είδε με άλλη. Η εγκυμοσύνη είναι σαν ταφόπλακα του έρωτα, λες ότι αφού έκανε παιδί με άλλη, πάει, τέλος.

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Όπως και το κοροϊδευτικό του “γκαστρούλα”.

Light
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

“Γκαστρούλα” μπλιαχ

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Πρώτη φορά το ακούω αυτό το “γκαστρούλα” 😮 Μπορούσα να ζήσω και χωρίς να το ξέρω πάντως, είναι ακόμα πιο άθλιο και απο το “γκαστρωμένη”.

Cobalttürkis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Υπαρχει τετοιο πραμα;;;

Th3 do
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Χρησιμοποιείτε από πολλούς σε νησιά η λέξη γκαστρωμενη και για αυτούς δεν έχει αρνητική χροιά..

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Ναι κοίτα, και εγώ έχει τύχει να το ακούσω απο μια γλυκήτατη γνωστή μου σε ένα χωριό για τη νύφη της και δεν μου κακοφάνηκε γιατί προφανώς έιναι μια λέξη, κακόηχη όπως είπα, αλλά που σε αυτούς δεν έχει αρνητική χροιά. Εδώ όμως έχουμε μια 35χρόνη cool τύπισα που θέλει να ζήσει child free και το θεωρεί και απίστευτο κατόρθωμα που χαρακτηρίζει έτσι την επόμενη του πρώην. Δεν την χαρακτηρίζει έτυσι στην κολλητή της πάνω στα νέυρα της, αλλά σε μια γραπτή ερώτηση η οποία θα δημοσιευτεί δημόσια, ανώνυμα μεν, αλλά δημόσια. Μια χαρά αρνητική και υποτιμιτική διάθεση είχε.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

E oχι και σε πρόδωσε που θα κάνει παιδί. Πολύ δράμα και ντραμα κουιν για το τίποτα. Έχει δικαίωμα να αλλάξει γνώμη. Εσύ δεν το έχεις νομίζεις; Μπορεί μαζί σου έτσι να ένιωθε, μπορεί απλά να έλεγε αυτά που ήθελες να ακούσεις, και μπορεί πολύ απλά στα είκοσι να μην ήθελε παιδί και στα τριανταπέντε αποφάσισε ότι θέλει. Μπορεί επίσης να ερωτεύτηκε τόσο πολύ που να έκανε πίσω στο θέμα παιδιού για να μη τη χάσει . Μπορεί να ήταν ατύχημα και κάποιος από τους δύο εναντίον της έκτρωσης. Μπορεί να ήταν ατύχημα και να άργησαν να το καταλάβουν. Μπορεί… Διαβάστε περισσότερα »

@
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

και αφού διαβάζω όλα τα πολίτικαλ κορέκτ φτάνω στο πραγματικό συναίσθημα και στην πραγματική πολιτική στάση: “όλα αυτά κυριολεκτικά εξευτελίστηκαν όταν τον πέτυχα ούτε ένα χρόνο μετά το χωρισμό μας, με μία γυναίκα γκαστρωμένη”. Το “γκαστρωμένη” τα είπε όλα για τη γράφουσα. Και σόρυ που είμαι απόλυτη, αλλά νομίζω ότι κάποια πράγματα είναι ενδεικτικά και όλα τα άλλα μάντολες.

avis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Κι εγώ από τα 20 ήξερα ότι δεν ήθελα παιδιά. Γύρω στα 25 σκέφτηκα ότι δεν μπορώ να δεσμεύω τα θέλω του εαυτού μου στο μέλλον κι έπαψα να το δηλώνω τόσο απόλυτα. Στα 32 κατάλαβα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να θέλω. Το μόνο που άλλαξε με τα χρόνια είναι ότι σταμάτησα να βλέπω σαν εξωγήινους αυτούς που ήθελαν. Τώρα, κοντά στα 50 νιώθω πολύ τυχερή που αυτό το θέμα ήταν τόσο ξεκάθαρο μέσα μου που γλίτωσα από πολλές παγίδες και κοινωνικές πιέσεις. Πάντως για τους άντρες στην Ελλάδα είναι πολύ΄εύκολο να αλλάξουν γνώμη και να κάνουν παιδιά. Στο πίσω… Διαβάστε περισσότερα »

Luthien
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

“με μία γυναίκα γκαστρωμένη ”

Τι απαίσια έκφραση

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Κλασική ιστορία, ο κουλ πρώην που δε θέλει παιδιά και οικογένειες στα 10 χρόνια σχέσης, βρίσκει την επόμενη καπάκι και κάνει όλα αυτά για τα οποία εσύ ήλπιζες κατά βάθος ότι θα κάνει κάποια στιγμή για σένα. Μια φίλη μου που έπαθε ακριβώς το ίδιο έλεγε “είδες; Τον έκανα άνθρωπο και τον βρήκε έτοιμο η άλλη, εγώ μέχρι και για 1 καφέ μάχη έδινα για να βγούμε. ” Οπότε μπορεί να βρεις κι εσύ κάποιον “έτοιμο” κάποια στιγμή πού ξέρεις. 😁

Felis
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

“Τον έκανα άνθρωπο και τον βρήκε έτοιμο η άλλη, εγώ μέχρι και για 1 καφέ μάχη έδινα για να βγούμε.” Χτύπησες ευαίσθητη χορδη, μα καρμπον όμως η αίσθηση! Πολύ φίλη μου η φίλη σου. 😛

lioness
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Γι΄αυτό καλό θα ήταν να μην μένουμε σε μία σχέση με την κρυφή ελπίδα κατά βάθος ότι θα κάνει ο άλλος κάτι διαφορετικό από αυτό που μας δίνει μέχρι τώρα. Δε μας φταίει η επόμενη “άλλη” και η κάθε “άλλη”, το κεφάλι μας μάς φταίει.

Felis
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

lioness πολύ δίκιο έχεις, δεν έχω βάλει ποτέ κάποιο φταίξιμο στην όποια επόμενη (που δεν ασχολούμαι καν αν υπάρχει κιόλας). Το θέμα δεν είναι η κρυφή ελπίδα μόνο, αλλά ότι προσπαθείς να κάνεις τον άλλο να καταλάβει, το λες το ξαναλες, περνανε οι μήνες τα χρόνια, και σκάς, ενώ μια ωραία πρωϊα σου λέει ένα “μεχρί εδώ είχα να δώσω, γεια σας” και σκέφτεσαι “αυτό ήταν; Τι στο καλό περίμενα, αφού τα έβλεπα, δεν ξέρω!” Αλλά έτσι είναι η ρημάδα η αυτογνωσία, πρώτα παθαίνεις και μετά μαθαίνεις! 🙄

lioness
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Felis μου, δεν απαντάω σε σένα, ήταν ένα γενικό σχόλιο σε αυτά που λέει η Εντελβάις για κρυφή ελπίδα και για τη φίλη της που της φταίει η “άλλη” που τον βρήκε έτοιμο. Όταν έστειλα το σχόλιό μου, δεν υπήρχε καν το δικό σου. Επίσης, δε θα στο έκανα αυτό, κοιτάω πρώτα την καμπούρα μου πάντα. <3<3<3
(παθαίνεις/ μαθαίνεις, αυτό ξαναπές το!)

Felis
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

lioness 🤗🤗🤗

mm
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Εδώ όμως η κοπέλα της ερώτησης ΔΕΝ ήθελε και θεωρητικά ακόμα δεν θέλει να κάνει παιδιά. Είναι διαφορετικό να είσαι 10+ χρόνια με κάποιον, να χωρίσεις γιατί εσύ θέλεις παιδιά και αυτός δεν θέλει και στο τέλος να τον δεις με παιδί ενώ εσύ το παλεύει ακόμα. Και είναι τελείως διαφορετικό να δεις έναν άνθρωπο να αλλάζει γνώμη για κάτι που δεν σε επηρέαζε όσο είχατε σχέση και σίγουρα δεν σε επηρεάζει ούτε και σήμερα.

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Προτείνω να τους παραλαμβάνουμε έτοιμους. Οι μη έτοιμοι να επιστρέφονται άμεσα.

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Προτείνω να υπάρχει και σχετική πιστοποίηση από πρώην.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μάλιστα. “όλα αυτά κυριολεκτικά εξευτελίστηκαν” “με μια γυναίκα γκαστρωμένη”. Καλύτερα να ψάχνουμε τι πραγματικά μας φταίει… στον εαυτό μας.

Υπνερωτομαχία
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Έχω μια λίγο παρόμοια εμπειρία, με πρώην που ήταν αδελφικός φίλος για 10 χρόνια και τώρα δεν είμαστε ο ένας στη ζωή του άλλου. Προσωπικά το μόνο που με στεναχώρησε είναι που ποτέ δε θα γνωρίσω τη μικρή, που δε θα είμαι κομμάτι της ζωής της, ακόμα δεν το ‘χω χωνέψει αυτό. Αν έπαθα πλάκα που ο πιο κάθετος childfree άνθρωπος που γνώριζα, που μαζί τα λέγαμε όπως κι εσείς, έκανε παιδί; Όχι ιδιαίτερα, γιατί η σύντροφός του ήθελε και τη λατρεύει όσο τίποτα. Αν με επηρέασε ως προς τη δική μου childfree επιλογή; Σαφώς, μου επιβεβαίωσε ακόμα περισσότερο ότι… Διαβάστε περισσότερα »

Φριζαρισμένο μαλλί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

“Υπερτατη προδοσία”? “Γκαστρωμενη”? Για αρχή ηρέμησε λίγο. Δεν ξέρεις πως προέκυψε το παιδί, αλλά όπως και να προέκυψε, είμαι σίγουρη ότι δεν το έκαναν επίτηδες που δεν σε ρώτησαν αν συμφωνείς ή όχι… Είναι διαφορετικό το να σου κάνει εντύπωση που δειχνει ν αλλαξε η στάση του επι του θέματος και διαφορετικό αυτό που κάνεις τωρα και το εκλαμβάνεις σαν προσωπική επίθεση. Δεν το ξεραμε οτι θα έπρεπε να σε ρωτήσει μέχρι ποιου σημείου εχει δικαιωμα να προχωρήσει την ζωή του. Ζηλεύεις και τα παγωτά των άλλων ή μόνον όσων ακόμα υπολογίζεις σαν “εσείς οι δύο συνεχίζετε να είστε ένα”?… Διαβάστε περισσότερα »

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

Ναι για να είμαι ειλικρινής πιο πολύ για φερέφωνο θα τον έβλεπα . Ή απλά του έδινες εσύ τη δύναμη να αντέξει τις κοινωνικές και οικογενειακές πιέσεις, χωρίς εσένα δεν την είχε πλέον, χωρια που η επόμενη προφανώς ήθελε διακαώς για να έχει γίνει και προχωρημένα μεσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Συμφωνώ, εγώ περισσότερο θα τον λυπόμουν παρά οτιδήποτε άλλο. Εκτός, βέβαια, αν η επιλογή που κάναμε τόσα χρόνια μου είχε επιβληθεί και δεν ήταν και τόσο επιλογή μου.

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Φερέφωνο; Συγνώμη δεν έχει δηλαδή κανείς το δικαίωμα να αλλάξη θέση, στάση, άποψη στη ζωή του;

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

Για κάτι τόσο σημαντικό που γύρω του χτίζεται όλη η ενήλικη ζωή, η καθημερινότητα, ακόμα και τι δουλειά θα κάνει, που θα μείνει, τα πάντα; Δικαίωμα έχει, πιθανό δε το βλέπω. Πολύ πιο πιθανό μου φαίνεται να κάνει ότι του λένε παρά να συνειδητοποιεί όντως το βάρος και της μεν και της δε απόφασης.

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Τρομερά επιφανειακή μου φαίνεται η προσέγγιση σου ειδικα όταν μιλάμε για την δεκαετία 20-30. Πολλά αλλάζουν σε αυτά τα χρόνια και ευτυχώς.

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

Μα ο τύπος ήταν 35 όταν χωρίσανε. Να έχει χτισμένη κοσμοθεωρία μέχρι τα 35 , δουλεμένη όλη του τη ζωή και να τη γκρεμίζει μέσα σε λίγους μήνες ; Πόσο ανωριμότητα πια. Βέβαια μόνο του σπανου τα γένια δε γίνονται , δε λέω ότι είναι αδύνατο, αλλά πάλι θα πω πολύ πιο πιθανό, λογικό, εύκολο ακούγεται να ακολουθεί την επιθυμία της εκάστοτε συντρόφου. Θα μου φαινόταν εξωγήινο να δω πχ ένα φίλο μου να χωρίζει στα 35 όντας φανατικά κατά των παιδιών και σε λίγους μήνες να παίρνει απόφαση να κάνει παιδί.

Φριζαρισμένο μαλλί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Φερέφωνο? Μήπως η γράφουσα ήταν το φερέφωνο στην πραγματικότητα? Γιατί αυτή αμφιβάλει για την αποφασή της, ο πρώην μοιαζει πολύ σίγουρος. Η γράφουσα χαρακτηρίζει την απόφασή τους “γενναία”. Οι άνθρωποι που δεν θέλουμε παιδια, δεν χαρακτηριζουμε έτσι την απόφασή μας, γιατί υποδηλωνει κάποιας μορφής θυσία.