Αγαπητή «Α, μπα»: Μήπως έχουμε αρκεστεί ο ένας στον άλλον;

Δεν αισθάνομαι ότι είναι ο άνθρωπος μου

Μάλιστα. Μια ακόμη φορά που προσπαθώ να εκφράσω τις σκέψεις μου και δυσκολεύομαι τόσο μα τόσο πολύ. Ίσως γιατί όλα είναι τόσο μπερδεμένα στο μυαλό μου, ίσως γιατί δεν θέλω να προβώ σε συμπεράσματα. Γιατί τα συμπεράσματα απαιτούν δράσεις.. Είμαι με έναν άνθρωπο 6 χρόνια (22-28) και γενικώς είμαι από τις κλασικές περιπτώσεις κοριτσιών που ήταν πάντα σε μια σχέση. Και ομολογουμένως μου αρέσει το κόνσεπτ. Όχι ότι έκανα σχέση για την σχέση, απλώς μου αρέσει το να αισθάνομαι κοντά με έναν άνθρωπο, να έχω ρε παιδί μου τον άνθρωπό μου. Και τώρα έρχομαι στο ζήτημα.. Το παιδί που είμαι μαζί, ενώ αισθάνομαι ότι μου ταιριάζει αρκετά και ως ζευγάρι περνάμε πολύ καλά, δεν πιστεύω ότι με “νιώθει” όσο θα ήθελα. Ενώ του έχω τρομερή εμπιστοσύνη και είμαστε πάντα εκεί ο ένας για τον άλλον δεν ξέρω αν είναι 100% ο άνθρωπος μου. Δεν ξέρω πως να το εκφράσω καλύτερα αλλά δεν είμαι σίγουρη αν είναι αυτό που λέμε “εγώ γι’αυτόν κι εκείνος για μένα..” Με άλλα λόγια, επειδή γνωριστήκαμε αρκετά μικροί και ήμασταν και οι δύο “σχεσάκηδες” μήπως έχουμε αρκεστεί σε ένα ικανοποιητικό ζευγάρωμα ενώ θα έπρεπε να ψάξουμε για κάτι βαθύτερο? Ο λόγος που απευθύνομαι σε εσένα είναι γιατί θέλω να μου πεις πόσο τυχερή και ανώριμη είμαι και ότι θα έπρεπε να είμαι απόλυτα ευχαριστημένη που έχω καταφέρει να ζω με έναν άνθρωπο που σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και αγαπιόμαστε τόσο. Αυτό το κάτι, αυτό το παραπάνω υπάρχει ή είναι στην σφαίρα των εφηβικών ονειροπολήσεων”?

Μεγάλη Χίμαιρα

Δεν ξέρω τι σημαίνει δε με νιώθει, δεν ξέρω τι σημαίνει δεν είμαι σίγουρη, δεν ξέρω τι θα πει είμαστε ο ένας πάντα εκεί για τον άλλον, δεν ξέρω τι σημαίνει ότι σεβόσαστε ο ένας τον άλλον. Κάτι σημαίνουν για σένα, αλλά για μένα ή για τον δίπλα μπορεί να σημαίνουν κάτι πολύ διαφορετικό. Ειδικά το τελευταίο δεν είναι σπουδαίο επίτευγμα, πόσο χαμηλά είναι ο πήχης;

Για να έχουν νόημα τα παραπάνω πρέπει να είναι ξεκάθαρο για σένα ποια είσαι και τι θέλεις από τη ζωή σου. Συγκεκριμένα. Αυτό το «κάτι παραπάνω» πρέπει να είναι κάτι συγκεκριμένο, αλλιώς ναι, είναι ονειροπόληση. Η αγάπη και ο σεβασμός δεν είναι κάτι τόσο ιερό που πρέπει να μας καθηλώνει σε μια σχέση, είναι αρκετά βασικές ικανότητες όταν μιλάμε για σχετικά κανονικούς ανθρώπους, δεν είναι το Τοτέμ που πρέπει να υπηρετούμε επί έξι χρόνια. Ναι, δεν φτάνει αυτό. Χρειάζεται κάτι βαθύτερο. Χρειάζεται, αν νιώθεις ότι χρειάζεται. Αλλά πρέπει να ξέρεις ποια είσαι για να ξέρεις τι είναι αυτό. Και για να το βρεις αυτό χρειάζεσαι τριβή και εμπειρίες με πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους εκτός σχέσης. Δεν θα καταλάβεις μόνο μέσα από τις σχέσεις σου τι θέλεις από μία σχέση.

Πολύ φοβάμαι ότι το «θέλω ρε παιδί μου να έχω τον άνθρωπο μου» δεν διαφέρει πολύ από το «θέλω σχέση για τη σχέση». Ποια είναι η διαφορά; Δεν είναι ξεκάθαρο για μένα. Ελπίζω για σένα να είναι. Όλοι μας – σχεδόν – θέλουμε να έχουμε ρε παιδί μου τον άνθρωπο μας, αλλά πώς γίνεται εσύ να τον έχεις πάντα;

in

Αξιολογήστε το άρθρο

44 points
Upvote Downvote

16
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
11 Θέματα σχολίων
5 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
14 Συντάκτες σχολίων
ΣοκοφρέταMafaldapolkadotsSailor EarthKleopatra Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Penthesilea
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Η κοπέλα γράφει: “ΤΟ ΠΑΙΔΙ που είμαι μαζί…”. Όταν κάποια αναφέρεται στον σύντροφό της ως ΠΑΙΔΙ, δεν πολυκαίγεται κιόλας. Θα το βροντοφωνάζω μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Πράγματι, είναι απόλυτα αποστασιοποιημένη προσέγγιση του συντρόφου.

candy
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κοντεύει να γίνει ΜΑΝΤΡΑ 🙂

Σοκοφρέτα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Συμφωνώ απόλυτα. Με το που το διαβάζεις σου αφήνει ξεκάθαρα αυτή την αίσθηση και νομίζω και η Maggie εξηγεί ακριβώς αυτών που συμβαίνει.

διχασμενοςκορμος
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το γράφω μόνο επειδή το αμέλησε η Αμπά (λολ): Τα φτιάξατε στα 22, και δηλώνεις “από τις κλασικές περιπτώσεις κοριτσιών που ήταν πάντα σε μια σχέση”;
Νομίζω μετά τα 70 τα δηλώνουν αυτά (ξαναλολ).

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Από το νηπιαγωγείο με τον Κωστάκη ντε! Τι εννοείς αυτές δεν είναι σχέσεις; Δε σε καταλαβαίνω…

polkadots
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μπορεί να εννοεί ότι είναι από τα 22 της μέχρι τα 28 της σε αυτή την σχεση.
Έτσι θα έβγαζε ένα μικρό νόημα.

Kleopatra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Κατά βάθος έχεις ψιλοβαρεθεί και θα ήθελες να βγεις στη γύρα για κάτι κανούριο, αλλά όλοι γύρω σου λένε ότι είσαι 28 και 6 χρόνια σε σχέση και αν δεν πας με αυτόν σε γάμο τότε με ποιόν; (είναι και καλό ΠΑΙΔΙ) και φοβάσαι μην μείνεις μόνη αν τον αφήσεις. Κλασικότατο πρόβλημα, που πιάνει τις γυναίκες γύρω στα 30.

Louk Ritia
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Ειδικός

Δεν κατάλαβα τίποτα από την ερώτηση. Περνάτε καλά, αλλά ίσως και να μην είναι ο άνθρωπός σου, τον εμπιστεύεσαι όμως και είναι πάντα εκεί για σένα αλλά δε σε νιώθει όσο θα ήθελες. Διάβασα 4 φορές την ερώτηση και δεν καταλαβαίνω, ειλικρινά.

the_freak
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

” Όχι ότι έκανα σχέση για την σχέση” αλλά έκατσες 6 χρόνια σε μια σχέση που η ίδια βρίσκεις χλιαρή, άρα μήπως να ψάξεις μέσα σου τι πραγματικά ζητάς;

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Επειδή λοιπόν δε γίνεται να είσαι συνέχεια σε σχέση και όχι για τη σχέση αλλά επειδή βρήκες τον κατάλληλο, ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΕΜΕ, πολύ φοβάμαι ότι έκανες πάντα σχέση ωτλστε να τσεκαρεις το κουτάκι απλά και καθόλου δεν ξέρεις ποια είσαι. Δεν έχεις μείνει ποτέ με τον εαυτό σου ,οι δύο σας μόνο, εδώ που τα λέμε για να αναγκαστείς να το μάθεις. Γίνεται και σε σχέση αλλά όχι αν έχεις κάνει τη σχέση απαραίτητο αξεσουάρ με μηδαμινές προϋποθέσεις. Τέλος πάντων μικρή είσαι, από τη στιγμή που νιώθεις ότι κάτι λείπει ευκαιρία να ανοίξεις τα φτερά σου και να ψάξεις να… Διαβάστε περισσότερα »

polkadots
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αρχικά , είμαι από τους ανθρώπους που δεν τους αρέσουν καθόλου μα καθόλου τα τσιτατα αλλά εδώ θα το πω ” ο άνθρωπος σου εισαι εσύ” και κάνεις άλλος μα κανείς. Δεν μπορείς να βασιζεις τη ζωή σου σε άλλα άτομα. Όμορφο να εμπιστεύεσαι, δυνατό για τη ζωή μας αλλά στο τέλος μονάχα με τον εαυτό του είναι ο καθενας. Ίσως έχεις κάποιες ανασφάλειες. Ζητάς από την α,μπα να σου πει πως πρέπει να νιώσεις για τη σχέση σου αντί να το βρεις μονη σου. Ζητάς να έχεις τον άνθρωπο σου , ενώ πριν αναφέρεις μου άρεσει να έχω δίπλα… Διαβάστε περισσότερα »

peanuts8965
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μου μυρίζει βόλεμα και φόβος για να πάρεις το ρίσκο να μείνεις μόνη σου.. Για πολλους ανθρώπους αυτό ειναι καλός λόγος να μείνουν, εσένα σε προβληματίζει ως κίνητρο και προσπαθείς να καταπιείς το χάπι “ο (αιώνιος) έρωτας ειναι μονο στις σαπουνόπερες”. Μάλλον βαρέθηκες και δεν ξέρεις πώς να το παραδεχτείς. Προτείνω ενδοσκόπηση και προβληματισμό!

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Η σχέση δεν είναι ο άνθρωπος σου.Ο ανθρωπος σου είναι αυτός που εμπιστεύεσαι,που χωρίς να χρειαστεί να μιλήσετε καταλαβαινοσαστε,που βασιζεσαι επάνω του στις δύσκολες στιγμές,που είναι μια σταθερή και διαχρονική αξία όσα χρόνια κι αν περάσουν . Τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι εγω.Η σχέση από μόνη της δεν τον κάνει άνθρωπο σου .Από κει και πέρα εσύ ξέρεις αν είσαι έτοιμη να πάρεις ρίσκα ,να φύγεις απ’ τα σίγουρα και να δοκιμάσεις τον εαυτό σου ώστε να καταλάβεις τι θέλεις και φυσικά να λάβεις την οποια πίκρα ή το οποίο κέρδος απ’ αυτό ή αν όλο αυτό το βήμα σου πέφτει… Διαβάστε περισσότερα »

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Μη βάζεις ταμπέλες στον εαυτό σου γιατί έτσι επιτρέπεις και στους άλλους να το κάνουν. Το σχεσάκιας έχει αρνητική χροιά και δεν σημαίνει απλώς ότι σου αρέσουν οι σχέσεις. Το ότι είχες κι άλλες σχέσεις (πόσο σοβαρές, αλήθεια;) πριν τα 22 σου δεν λέει τίποτα. Πιθανότατα ήταν και θέμα τύχης και θέμα ηλικίας. Για την τωρινή σου σχέση δεν λες τίποτα ουσιαστικό. Δεν μπορούμε να την αξιολογήσουμε εμείς για σένα. Καλώς ή κακώς πρέπει να βρεις τρόπο να εκφράσεις αυτά που νιώθεις. Ελπίζω με αυτό το “κάτι” να μην εννοείς το εφηβικό πάθος που νιώθουμε στις πρώτες γνωριμίες με κάποιον.… Διαβάστε περισσότερα »