Αγαπητή «Α, μπα»: Λένε ψέματα ότι βιάστηκαν για να πάρουν λεφτά από τις ασφαλιστικές

Τι απαντάμε σε αυτό;

Πρόσφατα σε συζήτηση σχετικά με την κουλτούρα βιασμού, υποστήριξα ότι όταν το θύμα υποστηρίζει ότι βιάστηκε αμέσως πολλοί σκέφτονται ότι λέει ψέμματα ενώ αν πει ότι με έκλεψαν ή πήρε φωτιά το σπίτι μου δεν θα περάσει καν από μυαλό τους ότι λέει ψέμματα. Μου απαντησαν ότι στις 2 τελευταιες περιπτώσεις έχουμε απτές αποδείξεις ενώ στον βιασμό όχι και ότι πολλές είναι αυτές που λένε ψέμματα για να πάρουν λεφτά από τις ασφαλιστικές. Τι απαντάμε σε αυτές τις περιπτώσεις; Μηπως δεν αξιζει να συνεχισεις να συζητάς με τέτοιους ανθρώπους;
-κελλυ

Λεφτά από τις ασφαλιστικές;

Από τις ασφαλιστικές;

Για βιασμό;

Από την γνωστή ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση βιασμού;
Διότι είναι γνωστό ότι πολλές έβγαλαν λεφτά επειδή κατήγγειλαν βιασμό. Πολλά λεφτά. Πολλές.

Μπορούν να μας αναφέρουν έστω μία;

Σίγουρα δεν αξίζει, αν πρέπει να ξεκινήσουμε από το Μου και Α Μα, ΜΑ-ΜΑ. Δηλαδή, τελικά, καλύτερα να μάθεις σε ένα νήπιο να διαβάζει, θα έχεις κάνει κάτι πολύ δημιουργικό που πιάνει και τόπο.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

48 points
Upvote Downvote

27
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
17 Θέματα σχολίων
10 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
21 Συντάκτες σχολίων
Galina ReznikovdariaPumaXthesini Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Ασκαρδαμυκτί!
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αν και υποψιάζομαι ότι θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις, θα διαφωνήσω με το σκέλος της απάντησης (και των σχολίων) ότι δεν υπάρχουν ασφαλιστικές συμβάσεις οι οποίες, ανάμεσα στα υπόλοιπα) καλύπτουν και τα θύματα σεξουαλικής επίθεσης – βιασμού ή ότι δεν έχουν αποζημιωθεί ποτέ δικαιούχοι τέτοιων καλύψεων. Το γνωρίζω ως επαγγελματίας (φυσικά δεν θα παρέθετα προσωπικά δεδομένα, ανεξαρτήτως GDPR) και καλό θα ήταν, πριν να γινόμαστε αφοριστικές/οί (άρα αναξιόπιστοι) αποδυναμώνοντας την αξιοπιστία της σελίδας αυτής, να κάνουμε μια στοιχειώδη έρευνα. Και μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο στο “Insurance Coverage For Sexual Abuse Claims” ή σε παρεμφερείς όρους το αποδεικνύει. Φυσικά το γεγονός… Διαβάστε περισσότερα »

Sailor Earth
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αυτές τις παπ…ριες τις ακούω κι εγώ βερεσέ. Όποιος αρχίζει και μιλάει για ”ασφάλειες βιασμού”, την κάνω τρέχοντας. Εδώ δεν μιλάμε μην βρούμε και τον μπελά μας όπως η άλλη η κοπέλα που τη βίασαν και τη βιντεοσκόπησαν τα ισραηλινά καθίκια και άλλαξε την καταγγελία και ποιος ξέρει τί πέρασε, τι συναισθηματική κακοποίηση και εκβιασμούς τράβηξε για να την αλλάξει. Πρώτο ποιος μου λέει ότι και ο ίδιος δεν είναι βιαστής και με τέτοια επιχειρήματα απλά κάνει προβολή; Δεύτερο και να μην είναι, μου αρκεί που είναι τυρόμυαλος, με συγχύζει και φυσικά κανείς δεν μου εξασφαλίζει το ότι θα είμαι… Διαβάστε περισσότερα »

Origami Lover
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Origami Lover

Τυρόμυαλος η νέα αγαπημένη μου βρισια

Sailor Earth
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Άσε κι όταν εκνευρίζομαι έχω ρέντα και σκαρώνω νέες βρισιές και προσβολές.

Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Λοιπόν αυτή η μπούρδα μπορώ να επιβεβαιώσω ότι κυκλοφορεί ευρέως. Όχι για τις ελληνίδες βέβαια (και η ΕΦ έχει τα όριά της) αλλά για τις τουρίστριες, πρωτίστως Σουηδέζες (για τις οποίες η ελληνική κοινωνία έχει και ήδη το στερεότυπο ότι είναι “εξώλης”…)
Σχετικά:
https://www.thelocal.se/20110415/33232
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2054&artikel=4458937
https://polisen.se/en/victims-of-crime/compensation-and-damages/
Από το ότι η Σουηδία αντιμετωπίζει με ενσυναίσθηση τα θύματα βιασμού πιάστηκαν κάτι Ελληνάρες και έγραψαν μυθιστόρημα…
Γενικώς δεν υπάρχει άλλο έγκλημα που να αντιμετωπίζεται με τέτοια δυσπιστία απέναντι στο θύμα. Πολύ περισσότερο από εγκλήματα που σε πολύ σημαντικότερο ποσοστό σκηνοθετούνται όντως με σκοπό το κέρδος ή άλλα οφέλη!

Xthesini
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Μεγάλη ντροπή το άρθρο στα χανιώτικα «νέα». Ε εντάξει, δεν είναι ακριβώς νέα, είναι αυτά που συζητάνε οι μπαρμπάδες στα καφενεία τελικά, το ίδιο δεν κάνει?

Joe_Dalton
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Joe_Dalton

Νόμιζα ότι άκουσα τη μεγαλύτερη βλακεία της ημέρας το πρωί στο γυμναστήριο που είχαν ανοιχτό στην τηλεόραση ένα πρωινάδικο.. Μέχρι που διάβασα την ερώτηση..

no-no
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Ε πες μας τι άκουσες!

Joe_Dalton
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Joe_Dalton

χαχαχα..ήταν όντως μια βλακεία στα ζώδια. Ο πλανήτης Χ μας βοηθάει να σκεφτόμαστε πιο δημιουργικά αυτήν τη βδομάδα, αλλά πρέπει να ακολουθούμε και το ένστικτό μας.

Joan Moan
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Εχω ακούσει κ εγώ αυτό με τις ασφαλιστικές που χρησιμοποιεοται μονο για τις τουριστριες στα νησια επειδή οντως υπήρξαν καποιες ψευδείς καταγγελιες. Το θέμα είναι οτι όταν κάποιος ακούει για βιασμό τουριστριας προβάλλει αυτό το επιχείρημα. Είναι το πρωτο που σκέφτεται επειδή υπήρξαν ισως δύο τρεις περιπτωσεις. Αυτό με νευροαζει προσωπικά. Τι να πω αν μπορούσαν να βρουν κάτι για να απορρίψουν ολους τους βιασμούς θα το έκαναν.

What The Fu_rfulo!
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Δεν μας δίνεις ακριβώς και το context που έγινε η συζήτησή σας, θα προσπαθήσω όμως να μείνω εντός θέματος, όσο αυτό είναι δυνατό.
Που λες στην Ελλάδα γίνονται, κατά ένα υποκειμενικό μέσο όρο, 4.500 βιασμοί τον χρόνο. Οι αξιότιμοι (not) συνδαιτυμόνες σου, έχουν διάθεση να μιλήσουν σοβαρά για τους υπόλοιπους 4.498 βιασμούς γυναικών που περισσεύουν των δυο περιπτώσεων πιθανής εξαπάτησης ασφαλιστικής από τις καταγγέλλουσες, τις οποίες χρησιμοποιούν ως σαθρό αξίωμα ή απλά θεωρούν ότι δύο, και επαναλαμβάνω ΔΥΟ, φερόμενες ως ασφαλιστική απάτη, ξεπλένουν 4.500 βιαστές;
Αν είναι το δεύτερο, πες τους ότι έχουν και Γ@ΜΩ τα “πλυντήρια”. Συνειδήσεων.

Evelina Leivada
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Evelina Leivada

Αχ το ήξερα ότι θα συγχιστώ, από τον τίτλο φάνηκε το πράμα. Πόσα πολλά χρήματα δηλαδή έβγαλαν; Για πες το νούμερο. Και πόσες είναι; Και είναι βόιδια οι ασφαλιστικές που πληρώνουν έτσι εύκολα χωρίς ΚΑΜΙΑ απόδειξη; Απλά περνάς απο το ταμείο τους και εισπράττεις το τρίκι τρίκι; #eleockapu

acantholimon
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Να τους πεις,ότι είναι γελοίοι.Ούτε που φαντάζονται πόσο ψυχοφθόρο μπορεί να είναι για έναν άνθρωπο,να πάει να καταγγείλει κάτι τέτοιο.Πόσο εξευτελιστική μπορεί να είναι η διαδικασία της συλλογής αποδείξεων.Πόσο τραυματικό μπορεί να είναι,να περιγράφεις ξανά και ξανά σε άγνωστους αυτή την εμπειρία.Να γίνονται ερωτήσεις,που στην ουσία κάνουν συνυπεύθυνο το θύμα,αν όχι κι αποκλειστικά υπεύθυνο για ό,,τι του συνέβη.Να είσαι το θύμα και πάλι να στιγματίζεσαι.Και βέβαια,αν δεν μπορείς να αποδείξεις το γεγονός,να κινδυνεύεις,να βρεθείς και στη θέση του κατηγορούμενου.Έτσι εύκολο είναι να πάει ο καθένας,να λέει αρλούμπες,νομίζουν.Ακούνε 1-2 περιπτώσεις,που μπορεί και να υπάρχει κάποιος δόλος πίσω από την καταγγελία και… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Απαντάς ότι τα οφισιαλ στατιστικς τοποθετούν τα false rape accusations γύρω στο 5%. Αυτό απαντάς.

http://www.open.ac.uk/research/news/false-accusations-sexual-violence

https://web.archive.org/web/20180101025446/https://icdv.idaho.gov/conference/handouts/False-Allegations.pdf

Galina Reznikov
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Δυστυχώς και εγώ έχω ακούσει αυτή τη μπούρδα να αναπαράγεται έντονα, σε σημείο που να έχει καταστεί τύπου urban legend (σε αυτό νομίζω ότι έχουν συμβάλλει και τα ΜΜΕ με κάποια σχετικά ρεπορτάζ επιπέδου-δαπέδου).
Εν τω μεταξύ, σε ανάλογες συζητήσεις -επιπέδου καφενείου, μη φανταστείτε- πετάγεται αυτή η ανοησία λες και είναι θέσφατο και κάπου εκεί, που πάω να τοποθετηθώ, το θέμα της κουβέντας θεωρείται λήξαν και εγώ έχω μείνει κάγκελο με όλο το κόνσεπτ της παράκρουσης που βιώνω 😱.
Ε, με τα πολλά, φροντίζω πλέον να αποχωρώ. Όχι από τη συζήτηση, αλλά από τη συναναστροφή με τέτοιους ανθρώπους.
#απο_μενα_ειναι_οχι