Αγαπητή «Α, μπα»: Γιατί δεν το λένε;

Τι γνώμη έχεις που αποκρύπτουν ότι θα κάνουν παιδί;

Photo by John Looy on Unsplash

Tι γνώμη έχεις για την ανάγκη που νιώθουν κάποια ζευγάρια να μη λένε ότι περιμένουν παιδί, να το κρύβουν όσο γίνεται γιατί φοβούνται, να το λένε μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο -δουλειά πχ; Δε μιλάω μόνο για τους πρώτους μήνες, αλλά και για μετά.
-Stew

Είναι κάτι για το οποίο δεν χρειάζεται να έχουμε γνώμη, ούτε εγώ, ούτε εσύ.

 

Εσύ ακολουθείς το Α,ΜΠΑ στο instagram; 

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

55 points
Upvote Downvote

94
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
42 Θέματα σχολίων
52 Απαντήσεις θεμάτων
9 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
49 Συντάκτες σχολίων
Tulina S.EliΠάνος Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Sleepy yet busy
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Wtf διάβασα μόλις;χρωστάνε εξηγήσεις,πρέπει να πάρουν κάποιου την άδεια πχ από την πολεοδομία ή φοβάσαι μην είναι δικό σου κ σου το έχουν πάρει ύπουλα;

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Δεν νομίζω ότι είναι αυτό το πνεύμα της ερώτησης για να αξίζει τόσο επιθετικό σχόλιο… Νομίζω ότι σχολιάζει τον φόβο που υπάρχει, μη τυχόν και δεν πάνε όλα τέλεια.

Sleepy yet busy
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συγγνώμη X ris μου ενώ είμαι γενικά πάντα ήπια στις απαντήσεις μου η θεματοθέτρια λέει ξεκάθαρα όχι για τους πρώτους μήνες, λέω και για μετά.
Επίσης ζητάει γνώμη για την ενέργεια της απόκρυψης αυτή καθ’αυτή και όχι ποιοι είναι οι λόγοι που συντελούν στην απόκρυψη και εαν είναι παράλογοι ή οχι. Οπότε ακόμα και τώρα θα επιμείνω στο πνεύμα της απάντησης μου.

Ilya K.
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν νομίζω ότι είναι αυτό το πνεύμα X ris. Γράφει “δεν το λέω μόνο για τους πρώτους μήνες, αλλά και για μετά”, σαν να χρωστάνε οι έγκυες εξηγήσεις όταν πλέον έχει ξεπεραστεί και το διάστημα των πρώτων 12 εβδομάδων όπου υπάρχει ο αυξημένος κίνδυνος αποβολής. Λες και μετά όλα πάνε σώνει και καλά ομαλά. Προσωπικά ο τόνος μου βγάζει απλά περιέργεια ή το ακόμα χειρότερο, τη νοοτροπία του χωριού που όλοι ξέρουν τα πάντα και θίγονται όλοι αν υπάρχει ένα μυστικό.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Από την άλλη και η μυστικοπάθεια δεν είναι νοοτροπία του χωριού; Δηλαδή να μην μαθευτεί τίποτα για μας για να μη μας σχολιάσουν, μη μας πιάσουν στο στόμα τους, μη μας ματιάσουν κτλ. Δεν λέω να βγάλει κανείς ανακοίνωση στο fb και σε καμία περίπτωση δε χρωστάμε εξηγήσεις στη δουλειά, αλλά στους κοντινούς φίλους και τους γονείς σου γιατί να μην το πεις;
Συμφωνώ το ότι ζητάει μια “γνώμη” είναι λανθασμένη διατύπωση. Δεν είναι ανάγκη να έχουμε γνώμη για τους άλλους.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

xris γιατί λες το σχόλιο επιθετικό; Γιατί σχολιάζεις ένα σχόλιο ως επιθετικό; Η sleepy είπε το αυτονόητο με χιούμορ. Ότι δεν χρειάζεται να πάρεις άδεια από κανέναν για να κάνεις παιδί. Έτσι όπως φανατίζεστε μερικές θα φοβόμαστε να γράψουμε το ο.τιδήποτε για να μη συγχιστούμε …. ακου εκεί επιθετικό σχόλιο. Μάλλον εσύ δεν κατάλαβες το πνεύμα της ερώτησης

Tulina S.
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Καταρχάς chill λιγάκι, η κοπέλα δεν έθεσε κάποιο κοσμοϊστορικό προβληματισμό. Είναι πολλοί, πράγματι, που όταν έχουν σημαντικά ζητήματα να ανακοινώσουν, δε λένε τίποτα λες και δε θα το μάθει ο κόσμος κάποια στιγμή. Σαφώς και δεν χρωστούν εξηγήσεις κάπου, αλλά έλεος με την δεισιδαιμονία! Λες και όλοι οι υπόλοιποι κοιμούνται και ξυπνούν για να τους ματιασουν στις χαρές τους!
Δεν είπε κανείς ότι είμαστε υποχρεωμένοι να λέμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ στους τρίτους, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να βλέπουμε τους πάντες ως κακοπροαίρετους που θέλουν το κακο μας κι αν δεν βγει, τελικά φταίνε αυτοί με την αρνητική τους ενεργεια.

the_duck
Μέλος
Ενθουσιώδης

Σε αντίστοιχη περίσταση, μπορείς να το πεις όπου θες, και μπράβο σου και καλά θα κάνεις. Κάποιοι δεν θέλουν. Αντί να τους κρίνεις ότι είναι δεισιδαίμονες (!!) και ότι πιστεύουν και στο μάτι (!!), μπορείς να σεβαστείς την στάση τους και να κατανοήσεις ότι δεν σκέφτονται όλοι όπως εσύ και πως για να μην το λένε έχουν τους δικούς τους λόγους, τους οποίους δεν χρειάζεται ούτε να μάθεις, ούτε να κατανοήσεις. Και μιλάω για όλα τα θέματα, όχι μόνο για εγκυμοσύνη.

Tulina S.
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

The_duck εγώ εννοείται ότι θα σεβαστώ την επιθυμία τους να το κρατούν επτασφράγιστο μυστικό είτε πρόκειται για δουλειά, είτε για εγκυμοσύνη, είτε για γάμο κλπ..αλλά αυτό που δε μας λες είναι τους ” δικούς τους λόγους” που οδηγούν σε τέτοιο κρυψινισμό. Αν δεν είναι η δεισιδαιμονία και το “μη μας ματιάσουν” τότε τί είναι; Αν όχι πάντα, στις περισσότερες περιπτώσεις…

stephiestep
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

@Tulina S., μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι αν ποτέ μείνω έγκυος, ο βασικός λόγος που δεν θα το πω πουθενά δεν θα είναι διόλου δεισιδαιμονικός. Απλώς δεν θα θέλω να ακούω την διόλου επιστημονική τοποθέτηση κάθε ατόμου που θα ξέρει καλύτερα από εμένα και από τις θεράπουσες ιατρούς μου τι πρέπει να κάνω, γιατί, πώς και πότε. Ούτε υποχρεωμένη θα είμαι να τα ακούω όλα αυτά, ούτε και θα το θέλω. Είναι ο ίδιος λόγος που δεν μοιράζομαι και άλλα σχέδιά μου ή επιτυχίες μου. Δεν φοβάμαι το μάτιασμα, επιστημόνισσα είμαι άλλωστε, αλλά δεν αντέχω την ξερολίαση, το κούνημα του… Διαβάστε περισσότερα »

Παπαρουνα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Και μετα την γεννα θα το κρυψεις stephiestet? Γιατι οι συμβουλες δεν σταματουν μονο στην εγκυμοσυνη..
Μηπως θα ηταν καλυτερα να τους κοβεις την κουβεντα;

stephiestep
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

@Παπαρούνα, υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στο “δεν ανακοινώνω κάτι” και στο “κρύβω κάτι”. 😛 Δεν είπα ότι θα κρύψω κάτι, αν αποφασίσω ποτέ να κάνω παιδί. Απλώς δεν θα το ανακοινώσω. Αυτό είναι όλο.

Παπαρουνα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

stephiestep εννοειται πως δεν θα το ανακοινωσεις αν δεν θες. Σε ποιους ομως δεν θα το ανακοινωσεις; Το λεω γιατι πιστευω πως την περισσοτερη πιεση, την δεχεται μια εγκυος, απο την μανα της, την πεθερα, τις κουνιαδες, και ολο το στενο σοι. Ειδικα μια φιλη μου.. η μανα της τις επεβαλε τρελους περιορισμους και συμβουλες σε ολη περιοδο της εγκυμοσυνης και της λοχειας. Χαρακτηριστικα θυμαμαι που μου ελεγε απελπισμενη, οτι δεν την αφηνει να βγει ουτε στο μπαλκονι για 5 λεπτα γιατι θα την δουν και θα της κοπει το γαλα. και εγω να της λεω : μα γιατι την… Διαβάστε περισσότερα »

stephiestep
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

@Παπαρούνα μου, λυπάμαι πολύ για την πίεση που υπέστη η φίλη σου, πραγματικά, αλλά δεν έχουμε όλα τα άτομα τις ίδιες εμπειρίες, τον ίδιο κύκλο, την ίδια οικογένεια.

Tulina S.
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

stephiestep, το ότι είσαι “επιστημόνισσα” δε σημαίνει ότι δεν έχεις εσωτερικευμένες φοβίες και ανασφάλειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απόκρυψη μελλοντικών σου σχεδίων κλπ.
Ούτε καταλαβαίνω γιατί φοβάσαι την ξερολίαση ή το κούνημα του δαχτύλου, από τη στιγμή που είναι στο χέρι σου να τα ξεκόψεις a priori. Συμφωνώ με την παπαρούνα παρακάτω. Κάποια πράγματα διαδίδονται έτσι κι αλλιώς και είναι αστείο να κάνουμε πως δεν συμβαίνουν. Αυτό δε σημαίνει να μην κρατάμε πράγματα για εμάς. Αλλά το δεν αναιρεί το άλλο..

Ντίνα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Δεν είναι θέμα δεισιδαιμονίας απαραίτητα. Μπορεί απλά να ειναι γενικά άνθρωποι που δε θέλουν να συζητάνε προσωπικά θέματα είτε με την γράφουσα προσωπικά είτε γενικά. Μπορεί να έχουν άλλα προσωπικά θέματα και να μην έχουν διάθεση να συναναστραφούν με κόσμο. Επίσης πολλά μπορεί να πάνε στραβά σε μια εγκυμοσύνη μέχρι και τη τελευταία στιγμή, αν έχεις περάσει κάτι τέτοιο είναι πιθανό να μη θες να εκτεθείς σε ερωτήσεις τύπου τι κάνει το μωρό γενικά ξανά ποτέ εκτός αν έχεις το μωρό στην αγκαλιά σου. Θα μπορούσα να συνεχίσω αλλά το βασικό ειναι ότι δε μπορούμε να ξέρουμε πάντα γιατί κάποιος… Διαβάστε περισσότερα »

Παπαρουνα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Η ερωτωσα ανεφερε για τους μηνες της εγκυμοσυνης που φαινονται, και οχι τους πρωτους που οι περισσοτεροι φοβουνται μην παει κατι στραβα Προφανως αν βλεπεις καποια με την κοιλια περα και ειναι και γνωστη σου και δεν κανει λογο για εγκυμοσυνη, λογικο ειναι να απορησεις λιγο που κανει σαν να μην ειναι, αφου.. ειναι ηλίου φανερότερο. και οχι δεν θελουν απαντες να της δωσουν συμβουλες. Συμβουλες κυριως δινουν οι μεγαλυτερες σε ηλικια, οσες εχουν εμπειρια εγκυμοσυνης και οσες γενικα, το παιζουν γενικα συμβουλατορες κλτ κτλ. Μια νεαρη κοπελα συνηθως το ρωταει.. ετσι για να το ρωτησει και για να ευχηθει.… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Παπαρούνα θυμήθηκα αυτό https://images.app.goo.gl/211qH4MagoAEDWJJ7

stephiestep
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Δεν είναι δική μας δουλειά. For the record, ωστόσο, να πω ότι μία φίλη μου δέχτηκε τόσο μεγάλη πίεση όταν ανακοίνωσε την πρώτη εγκυμοσύνη της και βίωσε τέτοιο άγχος που, όταν έκανε και δεύτερο παιδί, δεν το είπε πουθενά και εμφανίστηκε το καλοκαίρι στο αεροδρόμιο με την μπέμπα αγκαλιά. Και σε όποιο άτομο τη ρωτούσε “Γιατί δεν μας το είπες;” απαντούσε “Γιατί ήθελα την ησυχία μου”. Στην καρδιά μου την έχω, η αλήθεια είναι, κι εγώ αυτό θα κάνω αν ποτέ αποφασίσω να μείνω έγκυος 🙂 Κι όποι@ ζητήσει τα ρέστα, να κοιτάζει τη δουλειά του, κουμάντο στη μήτρα μου,… Διαβάστε περισσότερα »

Th3 do
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Και πολύ καλά θα κάνεις,εμείς τον πρώτο καιρό που δεν το είπαμε πάρα μόνο στην αδελφή του άντρα μού,μας έβγαλε το λάδι. Της το είπαμε για να χαρεί και δώσαμε ακριβή ημερομηνία που θα το λέγαμε και στους υπόλοιπους,παιδιά για 3 μήνες σχεδόν κα θε φορά που μας έβλεπε έλεγε στον άντρα μου “πρέπει να το ΠΟΥΜΕ στους γονείς “. Την τελευταία φορά με έφερε μπροστά σε άλλους σε τόσο μειονεκτική θέση λέγοντας μου “κάνετε μαλάκιες που δεν το λέτε “,δεν μπορείς να φανταστείς τι έγινε μετά. Της το είπε ο σύντροφός μου,να μην κάνει κουμάντα στην μήτρα μου και… Διαβάστε περισσότερα »

stephiestep
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Πωπω, @Th3 do, λυπάμαι πολύ για το άγχος που πέρασες 🙁 <3 <3

Th3 do
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Σου βγάζουν το λάδι και δεν θα μιλήσω σε απλά βασικά στοιχειώδη του τύπου “πόσα κιλά πήρες “,”εμένα μιας φίλης μου η τριτοξαφελφη έκανε παιδάκι με σύνδρομο,με τον γιατρό που έχεις “,” ο γιατρός που έχεις,έχει σπουδάσει στη Βουλγαρία”. Ακούς διάφορα όλη μέρα ,θέλει πολύ υπομονή η φάση της εγκυμοσύνης και μετά ξεκινάει η φάση της γέννας,μετά η φάση του θηλασμού,μετά η φάση τι του έδωσες του παιδιού να φάει και λίστα δεν τελειώνει ποτέ.

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Εγώ πάντως με τόσες “συμβουλές” και σχόλια που άκουσα όσο ήμουν έγκυος, είπα πως καλύτερα να το είχα ανακοινώσει μετά τη γέννηση, μην πω και αφού περπατήσει.
Για να μην πω για το ανεκδιήγητο “τί κάνει το μωρό;”, ενώ το μωρό ήταν μέσα στην κοιλιά. Ε πού να ξέρω τί κάνει δηλαδή, καλά θα είναι μάλλον. Μία με ρώτησε κιόλας αν βγάζει μαλλιά. Αυτό ΠΩΣ στο καλό να το ξέρω;

Groundhog day
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Έλα σε παρακαλώ, καταλαβαίνεις ότι βγάζει μαλλιά το μωρό όταν έχεις καούρες! Όλοι το ξέρουν αυτό! Φυσικά αστειεύομαι αλλα είναι από τα κουλά που είχα ακούσει. Να σου ζήσει!

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Ευχαριστώ πολύ 😊

Meddle
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Εγώ παλι που είμαι έγκυος και το ανακοίνωσα σε γονείς στο τρίμηνο, μπορώ να πω ότι απολαμβάνω λίγο την προσοχή αλλά αυτή η ερώτηση τι κάνει το μωρό και μένα με φέρνει σε αμηχανία γιατί δεν ξέρω τι κάνει μέσα στην κοιλιά. Το πιο αγχωτικό για μένα ήταν όταν μπήκα στον τέταρτο που με ρωτουσαν όλοι εάν το νιώθω και αν δε το νιώθω γιατί δεν το καταλαβαίνω. Ευτυχώς έχω καλή γυναικολόγο που μου εξήγησε κάποια πράγματα και με χαλάρωσε, πήρα το χρόνο μου, ε και κάποια στιγμή το κατάλαβα.

Rock Kastoras
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Η αδερφή μου στο 2ο παιδί το έλεγε κ να τα συγχαρητήρια κλπ. Κ όλα οκ μέχρι που απέβαλε. Κ ενώ έπρεπε να διαχειριστεί το πένθοςτης είχε κ τον κάθε άσχετο που είτε λόγω επαγγέλματος ή λόγω κουτσομπολιού (όχι απαραίτητα κακοπροαίρετου) που την ρωτούσε για το πως πάει η εγκυμοσύνη, για το φύλο του παιδιού, για το πότε με το καλό κ ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Οπότε όχι αν δεν θες δεν το λες κ δεν πέφτει λόγος σε ΚΑΝΕΝΑΝ.

Κοσμική Νεράιδα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Τους πρώτους τρεις μήνες μπορεί να αποβάλλει μια γυναίκα.οποτε γιατί να πει πως είναι έγκυος,μετά πως το έχασε και να ακούει απ’ τον περίγυρο το μακρύ και το κοντό τους;
Στην δουλειά όταν αρχίσει να πρέπει να σταματήσει τότε ναι να το πει.
Και στην τελική δεν αφορά κανέναν πλην το ζευγάρι αν η γυναίκα είναι έγκυος,πόσο μηνών κοκ.Γιατι να το πουν δεξιά και αριστερά;όταν έρθει η ώρα η φαίνεται αρκετά η κοιλιά θα το μάθεις.
Δεν ήξερα ότι κάτι τέτοιο προκαλεί τέτοια αγωνία σε άσχετους ανθρώπους.

El cachorro
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Σε περίπτωση που ρωτάς από αγνη περιέργεια και όχι για να υπονοήσεις ότι θα έπρεπε να το λένε, οι λόγοι μπορεί να είναι όσοι και οι άνθρωποι. Άλλος πιστεύει στο μάτι και στις ενέργειες, άλλος θέλει να αποφύγει τις αδιάκριτες ερωτησεις (συνηθίζονται αλλωστε), άλλος δεν είναι και πολύ των ανακοινώσεων, άλλος έχει προβλήματα στην εγκυμοσύνη που δημιουργούν ανασφάλεια κοκ.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ναι, δεν είναι απαραίτητο να έχουμε γνώμη.

the_duck
Μέλος
Ενθουσιώδης

Με ενέπνευσε η τελευταία πρόταση. Εγώ θα έλεγα ότι είναι απαραίτητο να ΜΗΝ έχουμε γνώμη!

Sally Spectra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Κοίτα Stew, υπάρχει ένα αρχαίο ρητό που λέει: “Αν δεν υπάρχει λόγος να το ξέρεις, ε γι’ αυτό δεν το ξέρεις”.

The other Moomin
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αχ ελπιζω να τελειωνουμε συντομα με τις καραντινες. Οσο πατε χειροτερευετε μερικοι. Σε λιγο θα μας ρωτατε γιατι μερικοι ανθρωποι φορανε το ρολοι στο αριστερο χερι και οχι στο δεξι, γιατι οι σκυλοι θαβουνε τα κοκκαλα τους, γιατι τα πουλια χεζουνε το αμαξι σας.

Γιατι ετσι γουσταρουνε ρε παιδια, λογαριασμο θα σας δωσουνε?

Sally Spectra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Χαχαχα, μου θύμισε το παραμύθι Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ, που οι Λιλιπούτοι έκαναν πόλεμο στους Μπελφάσκους γιατί έτρωγαν το αβγό από την λάθος μεριά…Μα είναι πράγματα αυτα;

saligari
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

-Γκαρσόν, σας παρακαλω! Είναι δυνατόν να φάω αυτα τα δυο βραστα αβγά;
-Μα γιατί κύριε Πουαρό, τι έχουν;
-Δε βλεπεις οτι είναι τελείως άνισα μεταξύ τους;

TNR
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Για να μη τους πρήζουν. Εμένα το αντίθετο μου φαίνεται περίεργο να βγάζεις ντελάλη για τέτοια θέματα.

Wolfcry
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αν και η απάντηση της Λένας με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και θεωρώ πως είναι η καταλληλότερη, θα απαντήσω σε προσωπικό επίπεδο.

Διότι, αν για κάποιο λόγο δεν πάει κάτι καλά στην πορεία της εγκυμοσύνης (ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται ακόμα και όταν είναι σε προχωρημένο στάδιο), θεωρώ ότι θα είναι τόσο επώδυνο με αποτέλεσμα να μη θέλω να μου κάνουν σχετικές ερωτήσεις. Διότι -πιθανότατα- δε θα θέλω να μιλάω για αυτό.