Αγαπητή «Α, μπα»: Είναι υπερβολικά ενθουσιώδης

Δεν μπορώ να ακούω μεγάλα λόγια

Αγαπητή Α,μπα, τι γνώμη έχεις για τους ανθρώπους που εκφράζονται αρκετά έντονα? Εγώ γενικά είμαι ένας εσωστρεφής άνθρωπος με μια μικρή δυσκολία έκφρασης. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ποτέ δεν με απέτρεψε από το να κάνω φιλίες/σχέσεις/γνωριμίες απλά εμένα μου χρειάζεται λίγος παραπάνω χρόνος. Ο τωρινός μου σύντροφος είναι αρκετά εκδηλωτικός και στα λόγια αλλά και στα έργα , πχ: λόγια του στυλ είμαι ευτυχισμένος μαζί σου, με καλύπτεις σε όλα, θέλω να προχωρήσει το μεταξύ μας και να μείνουμε μαζί κλπ κλπ , τα οποία βέβαια τα υποστηρίζει και με τις ανάλογες πράξεις. Είναι επίσης, ένας εξαιρετικός άνθρωπος, με χιούμορ, ευγένεια, κατανόηση και πάνω από όλα με κοινό κώδικα επικοινωνίας με τον δικό μου. Εγώ από την άλλη τον γειώνω τις περισσότερες φορές λέγοντας του ότι είναι υπερβολικός και ενθουσιώδης όσο αφορά τις εκδηλώσεις του. Και αυτός απαντά ότι προσπαθεί να εκφραστεί και συναντάει τοίχο . Αλλά ρε Α,μπα μου δεν μπορώ να ακούω λόγια του στυλ “με γεμίζεις, με κάνεις ευτυχισμένο, νιώθω τυχερός που είσαι στη ζωή μου” . Πάντα είχα την εντύπωση ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι κάπως ανασφαλείς και “γραπώνονται” από άλλους , ότι δεν έχουν αυτοπεποίθηση και ότι πάντα χρειάζονται κάποιον άλλον δίπλα τους για να νιώθουν ολοκληρωμένοι. Παρόλα αυτά ο συγκεκριμένος μέχρι τώρα δεν μου έχει δώσει κάποιο τέτοιο δείγμα. Τι συμβαίνει? στραβός είναι ο γιαλός η στραβά αρμενίζω?

μικρό καλάθι

Η εντύπωση που είχες δεν ισχύει ως προς το «πάντα». Δεν είναι ένδειξη αδυναμίας η έκφραση συναισθήματος. Μπορεί να είναι μέσο χειρισμού – αυτό που λες μπορεί να συμβαίνει αν γίνεται εκβιαστικά, κοίτα πόσα πολλά σου προσφέρω, οπότε μη φύγεις – αλλά μπορεί να είναι και ένδειξη σταθερού ανθρώπου που ξέρει τι θέλει και μπορεί να το εκφράσει. Αντίστοιχα, κάποιος που κρατάει μόνιμα μικρό καλάθι δεν είναι πιο ξύπνιος ή πιο προετοιμασμένος. Μπορεί και να είναι, αλλά μπορεί να μην έχει μάθει να αντιμετωπίζει τα συναισθήματα του. Μπορεί να φοβάται τόσο πολύ την απόρριψη, που προτιμάει να παριστάνει ότι δεν αισθάνεται τίποτα. Γενικώς στα ανθρώπινα το «πάντα» είναι πάντα λάθος.

Τώρα, στον τρόπο που περιγράφεις την κατάσταση λείπει το πιο βασικό, που είναι το συναίσθημα. Αυτό που λες βασικά, είναι «εννοεί αυτά που λέει;» Η απάντηση είναι «είναι αδύνατον να σου πει κάποιος άλλος, είναι αδύνατον να βεβαιωθείς κι εσύ, αυτό είναι ένα από τα ρίσκα που παίρνει κανείς σε μια σχέση, και μερικές φορές δυστυχώς πέφτουμε και από σύννεφα, παρά τις διαβεβαιώσεις». Δεν υπάρχουν εγγυήσεις, είτε είναι εκδηλωτικός κάποιος, είτε είναι μετρημένος. Αυτά φαίνονται μόνο με την τριβή, με το χρόνο, με τις δοκιμασίες, με τα προβλήματα, βασικά, και πάλι, δεν είναι εγγύηση για τη συνέχεια, παρά μόνο για το εδώ και το τώρα. Οπότε, αυτό που θα σου έλεγα, είναι: τι νιώθεις; δεν κατάλαβα αν εσύ θέλεις να είσαι μαζί του, να ζήσεις μαζί του, να μείνεις στο ίδιο σπίτι μαζί του. Αυτό δεν θα έπρεπε να είναι μόνο συνάρτηση του κατά πόσο υπάρχει βεβαιότητα ότι εννοεί αυτά που λέει.

Γενικά, δεν είναι πολύ κουλ να φρενάρεις κάποιον όταν σου λέει ότι περνάει ωραία μαζί σου (έχω την εντύπωση ότι το θεωρείς κουλνες). Νομίζεις ότι προστατεύεσαι; Είναι ψυχρό, και η αντίδραση σου θα έχει κάποτε κάποιο αποτέλεσμα, δεν ξέρω ποιο, αλλά να δεις που δεν θα σου αρέσει. Δεν προτείνω να λες πράγματα που δεν εννοείς ή που δυσκολεύεσαι να εκφράσεις, αλλά πρέπει να βρεις κάποιον άλλον τρόπο αντίδρασης από την υποτίμηση.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

43 points
Upvote Downvote

22
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
19 Θέματα σχολίων
3 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
20 Συντάκτες σχολίων
ConsciousnessPirlipippoπόντια ιντερνάσιοναλΜανδάμ Φρου Φρου Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Rebecca de Winter
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

“τα οποία βέβαια τα υποστηρίζει και με τις ανάλογες πράξεις”

Της αλληνής της χαρίζανε γάιδαρο και τον κοίταζε στα δόντια.

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

“Το πρωί με ξυπνάς με φιλιά
μου χαϊδεύεις μετά τα μαλλιά
όλη μέρα γελάς
λόγια λες τρυφερά
και γεμίζεις το σπίτι χαρά
Πόσο χαίρομαι που μ’ αγαπάς
πάντα κάπου τα βράδια με πας
και τις νύχτες ρωτάς
αν κι εγώ σ’ αγαπώ
αλλά αυτο δεν μπορώ να στο πω..”

Μανδάμ Φρου Φρου
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αγαπημένο και διαχρονικό!

Consciousness
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Διαλεχτή ωραίο! 👍😃
Εμενα μου ήρθε αυτο :
“Εγώ σ’ αγάπησα εδώ
Με τα φεγγάρια της βροχής
Περίμενες τόσο καιρό να ξαποστάσεις
Έφτανε να χαμογελάς
Να σε κοιτάζω όταν ξυπνάς
Κι ούτε που σκέφτηκα ποτέ πως θα ξεχάσεις”

https://youtu.be/5qCl1XJCGQs

FallenA17
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Έτσι.. Μερικές (και μερικοί) θέλουν “φτύσιμο” για να κολλήσουν…

are_you_talking_to_me
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζεται όπως θέλει, δηλαδή εσύ θα του πεις τί θα λέει και πώς; Το αν τα πιστεύει και τα εννοεί, θα το δείξει η πορεία, όμως τα κάνει και πράξη λες. Εάν εγώ έλεγα στο σύντροφό μου “είμαι ευτυχισμένη μαζί σου” και με γείωνε του στυλ “κόψε κάτι, υπερβάλλεις” θα ένοιωθα πολύ άσχημα και θα του απαντούσα πχ “δηλαδή δεν ξέρω εγώ πώς αισθάνομαι;”. Εκτός αν σου τα λέει στον πρώτο μήνα της σχέσης, διότι δεν μας λές πόσο καιρό είστε μαζί. Ψάξτο λίγο με τον εαυτό σου θα έλεγα.

Rebecca de Winter
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

Λοιπόν, για να γινω ίσως λίγο πιο βοηθητική να σου πω το εξης: εμένα ο άντρας μου στον 1ο μήνα που τα είχαμε (δεν γνωριζόμαστε από πριν) άρχισε να μου πετάει σπόντες για γάμο. Εγώ σαστισα λίγο (και δεν ειμαι και τόσο συγκρατημένη σαν χαρακτήρας όπως εσυ) γιατί όσοι είχα γνωρίσει μέχρι τότε ήταν πολύ παπάρες κι έπρεπε να βρεις προκαταβολικα τρόπο να τους δείξεις πως δεν είσαι απελπισμένη για μόνιμη σχέση κλπ (mid twenties μιλαμε) γιατί αλλιώς εξαφανίζονταν. Οταν γνωρισα λοιπόν τον άλλο σοκαρίστηκα. Τελοσπάντων 2+ μήνες αφότου τα φτιάξαμε μου ζήτησε να παντρευτούμε και τώρα είμαστε πανευτυχείς σχεδόν… Διαβάστε περισσότερα »

A-GiveLove💕
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εχω μετανιώσει πολύ… Όταν είχα γνωρίσει έναν άνθρωπο νορμαλ που εκφραζε τα συναισθήματα μου. Και γω ενας τοίχος. Νόμιζα οτι ετσι προστατευομαι. Μεσα στη γυαλα μου. Και τι κατάφερα; Τίποτα δεν κατάφερα. Δεν αφέθηκα, δεν το έζησα. Και μια μέρα μου ανακοίνωσε οτι δεν μπορεί να συνεχίσει μαζί μου. Δικαιωματικά! Επειδή σε κλάματα θα κατεληγε ούτως η άλλως. Καλύτερα να μην είχα καταπιεστει να ειχα ρισκάρει και να το είχα ζήσει. Αφου το ήθελα. Κάπου εκεί υπήρχε και το κουλνες που είπε η Λένα. Και τέλος ολα μέσα στην ζωή είναι. Όταν έρχεται κάτι στην ζωη μας τουλάχιστον ας είμαστε… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

δεν μας ειπες ποσο καιρο γνωριζεστε, που ειναι πολυ σημαντικο στοιχειο.
αν γνωριζεστε αρκετο διαστημα, μπορει αυτα που λεει να τα εννοει μια χαρα.
δεν σημαινει οτι ειναι πραγματα που δεν θα αλλαξουν, αλλα σημαινει οτι ουτε υπερβολικος ειναι, ουτε ανασφαλης.
απο την αλλη, παραδεχεσαι και η ιδια οτι εσυ εχεις μια σχετικη δυσκολια σε αυτο το θεμα.
οποτε, μηπως το προβλημα το εχεις εσυ και οχι αυτος;

Consciousness
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Συμφωνώ 👍. Ακριβως. Μα αυτη σα να διστάζει να εκφραστεί ελεύθερα για οτι νιώθει. Κορίτσι μου, θα σου έλεγα να ψαξεις τι ακριβως σου βγάζει αυτος ο άνθρωπος και τι ακριβως νιώθεις σε αυτήν τη σχέση, τι νιώθεις για εκείνον. Γιατί δεν μπορεί ο ένας να λεει “σε θέλω στη ζωη μου” και η αλλη να τον χαρακτηρίζει ενθουσιώδη . Γιατί? Επειδή σου εκφράζει αυτά που νιώθει? Μα αλλοι δεν μιλάνε καν γι αυτά που νιώθουν, καλη ωρα όπως εσυ. Μην εισαι τόσο άκαμπτη. Όπως λεει και η Λενα, αυτο ο άλλος το εισπραττει σαν άρνηση και αργα ή γρήγορα… Διαβάστε περισσότερα »

Αγκινάρα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μου ήρθε στο μυαλό εκείνη η περίοδος στα Φιλαράκια που η Φοίβη τα είχε φτιάξει με έναν τρομακτικά ενθουσιώδη τύπο, τόσο ενθουσιώδη που δεν τον άντεχε καθόλου και ακόμα και όταν τον χώρισε εκείνος έλεγε ”Wonderful!We had a wonderful break up!”
Νομίζω έπαιζε ο Baldwin

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

Το αν είναι υπερβολικός ή λέει μεγάλα λόγια εξαρτάται απ το πόσο καιρό είστε μαζί. Αν τον γνώρισες την προηγούμενη εβδομάδα και σου λέει οτι θέλει να μείνει μαζί του και τον κάνεις ευτυχισμένο είναι υπερβολικός, αν όμως είστε καιρό μαζί που την βλέπεις την υπερβολη; Πραγματικά σου είπε όσα λένε πολλά ζευγάρια, οτι γεμίζουν ο ένας τον άλλον και είναι ευτυχισμένοι. Δηλαδή εσύ δεν είσαι ευτυχισμένη μαζι του; Δεν θέλεις να μείνεις μαζί του; Αν σου φαίνεται υπερβολικά εκδηλωτικός γιατί εσύ δεν νοιώθεις όπως αυτός και δεν μπορείς να ανταποκριθείς στα συναισθήματά του (επομένως νοιώθεις άβολα που στα εκφράζει)… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Εσύ μάλλον φοβάσαι τόσο πολύ ότι θα σε πληγώσουν που έχεις υψώσει τοίχο. Όμως έτσι θα ζεις πάντα την αυτοεκπληρούμενη προφητεια σου. Γιατί πόσο πιστεύεις ότι θα βαράει ο άλλος τον τοίχο μέχρι να πέσει για να πειστεις εσύ;