Αγαπητή «Α, μπα»: Θέλει να χωρίσουμε για να βρω κάποιον που θα μπορεί να μου δώσει όσα μου αξίζουν

Του ειπα πως τον λατρεύω και πως αφού αγαπιόμαστε δεν υπάρχει κανένας λόγος να είμαστε χώρια

Υπάρχει τελικά αληθινή αγάπη; και αν ναι καταφέρνει να επιζήσει; είχα μια τοξική σχέση για πέντε χρόνια περίπου, ώσπου γνώρισα έναν άντρα και κατάλαβα ότι δεν ήμουν ποτέ ερωτευμένη με τον άνθρωπο που είχα σχέση. Ήταν αυτό που λέμε κεραυνοβολος έρωτας. Γνωριστήκαμε στο μαγαζί που δούλευα σερβιτόρα και απτή πρώτη φορά που ήρθε δεν σταματήσαμε να κοιταζομαστε. Ακολούθησαν πολλές επισκέψεις του και πολλά βλέμματα μέχρι που τελικά γνωριστήκαμε και είμαστε μαζί τα τελευταία τρία χρόνια. Απτην πρώτη στιγμή και μέχρι σήμερα η αγάπη και το πάθος μας είναι αναλυοτο και αμοιβαίο. Το πρόβλημα στη σχέση μας δεν ήταν ποτέ κάτι που υπήρχε μεταξύ μας αλλά εξωτερικοί παράγοντες που δεν τους λες και μικρούς. Πρώτο πρόβλημα: 18 χρόνια διαφορά ηλικίας. Δεύτερο πρόβλημα: χωρισμένος με δύο παιδιά που μένουν στην άλλη άκρη με αποτέλεσμα να τα βλέπει τρεις φορές το χρόνο και αυτό είναι και ένα ζήτημα που τον απασχολεί συνέχεια. Στα τρία αυτά χρόνια 3-4 φορές μου έλεγε να σταματήσουμε να είμαστε μαζί γιατί αυτός δεν μπορεί να μου προσφέρει τίποτα όπως λέει και δεν ειναι σωστό να με κρατάει ενώ μπορώ να βρω κάποιον μικρότερο που να μπορεί να μου δώσει περισσότερα. Κάθε φορά του εξηγούσα πόσο τον αγαπάω και πόσο τον θέλω και μετά από δύο τρεις μέρες τα πράγματα ήταν καλά. Η ίδια ατάκα λοιπόν υπόθηκε και πριν λίγες μέρες. Μου έστειλε ένα μήνυμα λέγοντας μου οτι με αγαπάει και με θαυμάζει αλλά δεν εχει κανέναν δικαίωμα να με κρατάει πίσω στη ζωή μου. Ότι αυτός είναι καταδικασμενος και πρέπει να το τελειώσουμε για να βρω κάποιον που θα μπορεί να μου δώσει όσα μου αξίζουν. Για ακόμα μια φορά του ειπα πως τον λατρεύω και πως αφού αγαπιόμαστε δεν υπάρχει κανένας λόγος να είμαστε χωριά. Δεν μου απάντησε ποτέ. Από κοινούς γνωστούς και φίλους ξέρω πως δεν βγαίνει και δεν επικοινωνεί πολύ με κανέναν. Δουλειά σπίτι, σπίτι δουλειά. Και πλέον έχω φτάσει στο σημείο να σκέφτομαι αξίζει να προσπαθώ γι αυτόν τον έρωτα η μήπως η χαμηλή του αυτοπεποίθηση και τα προβλήματα με τα παιδιά του όντως δεν τον αφήνουν να προχωρήσει ολοκληρωτικά και πρέπει και εγώ να συνεχίσω τη ζωή μου; και κάθε φορά που κάνω αυτή τη σκέψη νοιώθω τύψεις γιατί τον λατρεύω. Αντικειμενικά λοιπόν θα ήθελα να μου πεις, πιστεύεις ο έρωτας αυτός έχει ελπίδες ή τελικά μήπως ήταν καταδικασμενος απτην αρχή με τα προβλήματα που υπήρχαν και δεν θέλω ακόμα και τώρα να το δω;

Δεν είναι στο χέρι σου τι θα γίνει, για να αναρωτιέσαι. Για την ακρίβεια, αυτός έχει πάρει την απόφαση του, για όποιον λόγο κι αν την πήρε (εγώ δεν διέκρινα από κάπου ότι έχει χαμηλή αυτοπεποίθηση) και τώρα δεν σου απάντησε στο τελευταίο σου μήνυμα. Τι να προσπαθήσεις;

Στο μυαλό σου το έχεις φτιάξει σα να είναι αυτός χτυπημένος από τη μοίρα και σε άφησε να ζήσεις, και τώρα είναι ευθύνη σου η κατάσταση. Όταν κάποιος σου λέει «δεν μπορώ να σου προσφέρω» μπορεί και να εννοεί «δεν αντέχω να σου προσφέρω», που μερικές φορές, ταυτίζεται. Υπάρχει η περίπτωση να μην καταλαβαίνεις τι περνάει, και να του είναι πολύ δύσκολο να σου εξηγήσει. Δεν αρκεί η αγάπη σου, ούτε η αγάπη του. Χρειάζεται και κατανόηση, και στήριξη, και κοινό όραμα.

Για να καταλάβεις λίγο καλύτερα, δεν είναι εξωτερικοί παράγοντες τα παιδιά του, ούτε η διαφορά ηλικίας που έχετε. Είναι η ζωή του και η πραγματικότητα του.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

48 points
Upvote Downvote

20
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
17 Θέματα σχολίων
3 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
20 Συντάκτες σχολίων
Holly GolightlyFridaFreeVelvetΜαριάννα Θ. Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Jolene
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Γενικά, εγώ δεν μπορώ τους οσιομάρτυρες που αντί να είναι ξεκάθαροι λένε “ΑΧ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΈΡΩ, ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΡΗΣΩ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΞΊΖΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΎΤΕΡΟ”. Ωστόσο, θα σου πω, ότι όταν κάποιος μας λέει κατι, καλό είναι να το ακούμε. Όπως το λέει. Ακριβώς. Παρ’το ως δεδομένο ότι δεν μπορεί/θέλει να προσφέρει τίποτα παραπάνω και ότι έφυγε. Το δήλωσε. Δεν υπονοεί κάτι άλλο, δεν κρύβει κάτι. Επίσης, η αγάπη δεν είναι πανάκεια. Δε λύνει προβλήματα από μόνη της. Είναι αναγκαίο να συμπλεετε. Γιατί από ακατάλληλους ερωτες γκωσαμε.

Puma
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ειπώθηκε* συγγνωμη, αλλά θα εσκαγα.
Τα 18 χρόνια διαφορά είναι ένας ενήλικας άνθρωπος. Εσύ δεν ξέρεις πώς θα είσαι σε 18 χρόνια από τώρα, αυτός όμως ήξερε πώς ήταν πριν από 18 χρόνια. Έχει ζήσει και αποδομήσει πράγματα που ούτε μπορείς να φανταστείς ακόμα.

TellMeSomethingIDontKnow
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

αναλλοίωτο * αφού τα λέμε ας τα πούμε όλα χαχαχα

Γβρμ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Ε μια και το ξεκίνησες να βάλω κι εγώ αστεράκι στο **αναλλοίωτο, γιατί κι εγώ δυσκολεύομαι να αντέξω.
Επίσης, σχετικό-άσχετο, και το να μένει στην άλλη άκρη του κόσμου από τα παιδιά του επιλογή είναι. Υπάρχουν άνθρωποι που χωρίζουν, η γυναίκα επιστρέφει στη χώρα της και το χωριό της με το παιδί κι ο πατέρας ακολουθεί, μέχρι την ενηλικίωση, γιατί δεν βλέπει άλλη επιλογή. Και στρατιωτικός να είναι ο δικός σου, γράφουσα, πάλι βρίσκεται λύση. Δεν είναι τόσο έρμαιο όσο νομίζεις ο τύπος.

Open S
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

“Αυτό που νιώθει για εσένα είναι μικρότερο από το οποιοδήποτε εμπόδιο έχει ώστε να είναι μαζί σου.” Όταν έφτιαξα αυτήν την φράση στο μυαλό μου ηρέμησα από το να ψάχνω να βρω τους λόγους και τα εμπόδια σε κάθε τέλος και δούλεψα μόνο με το αποτέλεσμα. Λυτρωμός.

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, νιώθεις τύψεις που ο πρώην σου δεν σου επιτρέπει να συνεχίσεις να τον λατρεύεις;

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Λοιπόν άκου. Αυτοί που σου λένε ότι άσε με εμένα να βρεις κάτι καλύτερο χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Α κατηγορία στους τέρμα χειριστικους που επειδή ξέρουν ότι είναι λίγοι απέναντι σου λένε αυτά που φοβούνται ότι στο μέλλον θα λες εσύ ώστε να σε κάνουν να τρέχεις από πίσω τους και να τους κυνηγάς. Και Β κατηγορία σε αυτούς που τα εννοούν απόλυτα, που βλέπουν ότι δεν μπορούν να σου προσφέρουν αυτό που αξίζεις και βλέπουν ότι εσύ έχεις τυφλωθεί και δεν μπορείς να το δεις και κάνουν το σωστό. Φευγουν αυτοί γιατί δε θέλουν να σε κοροϊδεύουν ή να… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

εγω νομιζω οτι υπαρχει μονο η Γ κατηγορια για οποιον δεν θελει να εθελοτυφλει.. κανεις δεν θυσιαζει τον ερωτα του για καποιο “αντικειμενικο” καλο σου. οταν θελει να φυγει ο ιδιος τα λεει αυτα, οχι οταν θελει να σωσει εσενα.

miakotara
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Advocate

Οι “σου αξίζει κάτι καλύτερο” και οι “είσαι πολύ όμορφη για μένα” από εμένα είναι “επόμενος παρακαλώ”.

Bourbourita
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Πολύ ωραίο το κλείσιμο στην απάντηση της Λένας. Τα παιδιά, η σχέση με τους γονείς, η ηλικία, ο ιδανικός τόπος διαμονής, η σχέση με τα χρήματα δεν είναι εξωτερικοί παράγοντες. Είναι η ταυτότητα του καθενός.

μαύρο πρόβατο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

βραζιλιάνικο αλερτ… αυτή ή ατάκα και εμένα με σκοτώνει. Ξεκόλλα αγαπητή, αν όχι για την έλειψη κοινών θέλω, για έλειψη πρωτοτυπίας!

FridaFree
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συμμετέχων

1. “Πρέπει να χωρίσουμε γιατί εσύ πια μεγάλωσες και δε θα έχεις περιθώριο”. 2. “Αν θες να παντρευτείς να μου πεις να σου βρω καλό γαμπρό”. 3.” Πρέπει να χωρίσουμε, κανονικά, αλλά τώρα έχω προβλήματα”. 4. “Αν ήθελες να παντρευτείς εγώ θα…” Από τα 20 μου ως τα 33 μου. Αυτός 11 χρόνια μεγαλύτερος, ενώ μου είχε πει ψέματα ότι ήταν 6 χρόνια μεγαλύτερος. Στο 1 δικό μου θέμα το τι θα κάνω Στο 2 χαζογελούσα Στο 3 συμπονούσα, πρόσθετα χρόνια υπομονής ακόμη. Στο 4 επιτέλους απάντησα με σταθερή φωνή: “και ποιος σου είπε ότι εγώ θα σε παντρευόμουν εσένα”;;;;… Διαβάστε περισσότερα »

Snape
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εγω λιγο εχω εκνευριστει με αυτην την ερωτηση. Πρωτον, ειναι ξεκαθαρος τι επιμενεις. Δευτερον, μαλλον δεν σε πολυθελει πια σορυ κιολας αλλα 18 χρονια ειναι ενα κενο πολλαπλων διαστασεων καλως ή κακως. Τριτον, εμποδιο τα παιδια του? Ειναι η ζωη του πιθανα! Πολυ μεγαλυτερη απο την κοινη σας. Αν βρεθεις ποτε στη θεση του ισως υπο προυποθεσεις μπορεσεις να καταλαβεις.