Αγαπητή «Α, μπα»: Είναι λάθος να κάνω αυτά που θέλω και όχι αυτά που πρέπει για τον εαυτό μου;

Δεν έχω αυτοέλεγχο να κάνω αυτά που πρέπει

Άμπα, σε ευχαριστώ για όλες εκείνες τις φορές που με έχεις βοηθήσει χωρίς καν να στείλω ερώτηση. Θέλω να με βοηθήσεις να πάρω μία απόφαση γιατί πραγματικά δεν μπορώ. Είμαι ερωτευμένη με άνθρωπο σε άλλη πόλη και θέλω να μετακομίσω μόνο γι αυτόν και αν το κάνω θα είναι πολύ δύσκολο για μένα και δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω. Επίσης, το είχα ξανακάνει άλλη μία φορά αυτό για να “βρω τον έρωτα” και τελικά ήταν η χειρότερη απόφαση που είχα πάρει ποτέ στη ζωή μου με καταστροφικά αποτελέσματα και πάντα έλεγα ότι μαθαίνω από τα λάθη μου και δεν κάνω δεύτερη φορά τα ίδια. Από την άλλη πέρασαν τρία χρόνια απ’την τελευταία φορά που ερωτεύτηκα και θέλω πολύ να το ζήσω. Περνάω υπέροχα όταν είμαι μαζί του. Τον θέλω. Δε θέλω να πάρω επιπόλαιη απόφαση για ακόμα φορά στη ζωή μου όμως και φοβάμαι διπλά και με κατακρίνω. Είναι κακό που θέλω να βάλω σε προτεραιότητα τον ερωτικό τομέα; Είμαι ρηχή και επιπόλαιη; Πώς ακριβώς να πάρω απόφαση όταν βάζω κάτω τα υπέρ και τα κατά κάθε απόφασης και το αποτέλεσμα ποσοτικά μου λέει ότι είναι λάθος να τα παρατήσω όλα. Από τη μία πλευρά έχει μόνο θετικά και απ την άλλη έχει μόνο ένα αλλά είναι ένα τόσο ηχηρό, τόσο απαιτητικό “τον θέλω”. Είναι λάθος να κάνω αυτά που θέλω και όχι αυτά που πρέπει για τον εαυτό μου; Δεν έχω αυτοέλεγχο να κάνω αυτά που πρέπει όταν δεν μπορώ να έχω αυτό που θέλω και το ξέρω ότι αυτό είναι κακό αλλά δεν έχω ξεκινήσει ακόμα να το δουλεύω. ΥΓ κι αυτός με θέλει αλλά βλέπει τα πράγματα πιο λογικά από μένα και δε θα έκανε το ίδιο για μένα.

Είναι λάθος να κάνεις αυτά που θέλεις και όχι αυτά που πρέπει, αν δεν έχεις μάθει πώς να θέλεις αυτά που σε ωφελούν. Το πρόβλημα σου συνοψίζεται σε μια πρόταση, που γράφεις και μόνη σου: δεν έχεις αυτοέλεγχο για να κάνεις αυτά που πρέπει όταν δεν μπορείς να έχεις αυτά που θέλεις. Το «δεν έχω αρχίσει ακόμα να το δουλεύω» πώς συνεχίζει στο μυαλό σου; «Αλλά θα το κάνω;» ή «και δεν σκοπεύω;»

Δεν είναι κακό να βάζεις προτεραιότητα τον ερωτικό τομέα. Επιπόλαιο είναι να το κάνεις αυτοκαταστροφικά, χωρίς να κάνεις σχέδια για το τι θα κάνεις αν δεν πάνε καλά τα πράγματα. Δεν μας λες το πιο βασικό από όλα. Είσαι οικονομικά ανεξάρτητη, και θα συνεχίσεις να είσαι αν «τα παρατήσεις όλα;» Αν δεν μας πεις αυτό, τι να σου πούμε εμείς;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

46 points
Upvote Downvote

6
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
4 Θέματα σχολίων
2 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
5 Συντάκτες σχολίων
Alouteroidrilη DomusMafaldaΚοντράριος Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Είμαι στην ίδια φάση και άκου πως το σκέφτομαι.
Θα πάω σε άλλη χώρα (με αφορμή έναν έρωτα) ΜΟΝΟ αφού έχω βρει δουλειά. Αν δεν πάει κάτι καλά, αν μη τι άλλο θα έχω μια δουλειά που θα μου δίνει πολλά περισσότερα από την τωρινή μου. Θα μπορώ να μείνω μόνη μου χωρίς να εξαρτώμαι από τον άλλον.
Δεν ξέρω πως αλλιώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Ε, ναι. Αυτή είναι μια ενήλικη ώριμη απόφαση. Θα κάνω αυτό που θέλω αλλά υπάρχουν προϋποθέσεις, για να μην καταλήξω δυστυχής στο μέλλον.

Εύχομαι να βρεις ακριβώς αυτό που ζητάς, Aloutero!

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Σε ευχαριστώ πολύ πολύ idril <3

Κοντράριος
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Κοντράριος

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι το ποιόν του συντρόφου δεν δείχνει να παίζει κανένα ρόλο στη λήψη της απόφασης. Δηλαδή επειδή μία φορά πήγε “να βρει τον έρωτα” και είχε καταστροφικά αποτελέσματα, θα έχει πάντα τα ίδια καταστροφικά αποτελέσματα, ανεξαρτήτως συντρόφου; Δεν μιλάει καν για το νέο σύντροφο, αυτό που αναφέρει ως επιχείρημα είναι ότι έχει τρία χρόνια να ερωτευτεί. Δεν την καταλαβαίνω αυτή τη συλλογιστική.

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Για να πάρεις μια απόφαση πρέπει να έχεις στο μυαλό σου τα υπέρ και τα κατά. Εσύ τα έχεις μοιράσει στο “ο έρωτας” και στο “όλα τα υπόλοιπα”, χωρίς να εξηγείς, κάνοντάς με να συμπεράνω ότι θες να μετακομίσεις σε ένα μέρος όπου δεν θα είσαι οικονομικά ανεξάρτητη με κανέναν τρόπο και θα σε ζει ο “έρωτας” μέχρι να χωρίσετε και να φας τα μούτρα σου όπως και στο παρελθόν. Είναι έτσι; Αλήθεια ελπίζω πως όχι. Ποια είναι αυτά τα “καταστροφικά αποτελέσματα” για τα οποία μιλάς βρε πουλάκι μου; Ήταν συναισθηματικά, οικονομικά, κοινωνικά, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν δεν… Διαβάστε περισσότερα »

η Domus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Θα σου έλεγα να πας αν συνηγορούσαν δύο πράγματα: ένα κοινό πλάνο και ένα προσωπικό πλάνο. Το κοινό πλάνο θα αφορούσε το πώς θα τα βγάζετε πέρα και κυρίως το πώς βλέπετε αυτή τη σχέση. Το προσωπικό θα έλεγε πρέπει να έχω χρήματα για μένα, να ψάξω δουλειά, τι μπορώ να κάνω εκεί, και αν δεν πετύχει η σχέση,τι εναλλακτική εχω; Προσωπικα, ήμουν έτοιμη να ακολουθήσω τον πρώην φίλο μου πριν από μερικά χρόνια σε ακριτικό μέρος που έμενε λόγω δουλειάς. Δεν μπορούσα να κάνω αυτό που σπούδασα δυστυχώς εκεί, οπότε είχαμε πει ότι θα παίρνω το επίδομα του ΟΑΕΔ,… Διαβάστε περισσότερα »