Αγαπητή «Α, μπα»: Οι γονείς μου έχουν τεράστιο πρόβλημα που πάω και κοιμάμαι σε αυτόν

Ο πατέρας μου με απείλησε να μην ξαναγυρίσω στο σπίτι

Γεια σου Α,μπα 🙂 Είμαι 21 χρονών φοιτήτρια και ζω με τους γονείς μου καθώς έχω περάσει σε σχολή στην πόλη καταγωγής μου. Τους τελευταίους 16 μήνες είμαι μαζί με ένα αγόρι ο οποίος είναι 25 ετών του οποίου η καταγωγή είναι από πολύ μακριά και μένει στην πόλη μου καθώς εργάζεται εδώ πέρα . Λόγω ότι μένουμε σε μια μεγάλη πόλη η απόσταση μεταξύ των περιοχών που μένουμε είναι πολύ μεγάλη. Το πρόβλημα μου όμως δεν έχει να κάνει με τη σχέση μου με αυτό το αγόρι. Το πρόβλημα μου είναι οι γονείς μου. Εγώ κάποια σ/κ πηγαίνω και κοιμάμαι στο σπίτι του. Αρχικά, θέλω να περνάμε χρόνο μαζί γτ αυτό μας φέρνει κοντά και γιατί περνάμε πολύ ωραία. Δεύτερον, επειδή δεν είμαστε πλέον στο γυμνάσιο να ξεμοναχιαζομαστε στα πάρκα να κάνουμε αυτά που θέλουμε να κάνουμε και τρίτον όπως είπα κ πριν μένουμε αρκετά μακριά ο ένας από τον άλλον. Εγώ εκτός από τη σχολή τα απογεύματα παρακολουθώ μαθήματα ξένης γλώσσας και το αγόρι μου σχολάει κάθε μέρα στις 6 το απόγευμα ή και πιο μετά . Καταλαβαίνεις πως τις καθημερινές βρισκόμαστε μόνο μια φορά την εβδομάδα για έναν απογευματινό καφέ. Οι γονείς μου όμως έχουν τεράστιο πρόβλημα που πάω και κοιμάμαι σε αυτόν. Κάθε φορά που είναι να βγω από το σπίτι γίνεται καβγάς. Μου λένε ότι δεν τους σέβομαι, ότι δεν δέχονται να κοιμάμαι εδώ και εκεί, ότι δεν κάνω τίποτα άλλο παρά μόνο να κοιτάζω την πάρτη μου και ότι τους εκμεταλλεύομαι μόνο όταν με συμφέρει και παρ’ όλα αυτά κάνω ότι γουστάρω. Κάθε φορά βγαίνω από το σπίτι παρά πολύ στεναχωρημένη και με πάρα πολλές τύψεις. Πηγαίνω στο αγόρι μου και αντί να απολαμβάνω τη μια μέρα που έχουμε μαζί είμαι μέσα στο άγχος μήπως με πάρουν και αρχίζουν να με μαλώνουν. Κατανοώ πως είναι σπίτι τους και έχουν το δικαίωμα να θέτουν τους δικούς τους όρους αλλά εγώ πλέον μεγάλωσα έχω ανάγκη να κάνω τα πράγματα που θέλω να διαμορφώσω το δικό μου χαρακτήρα και να μην είμαι συνεχώς πιεσμένη για το αν αυτό που κάνω τους αρέσει η όχι. Το αγόρι μου μου έχει προτείνει να τους γνωρίσει για να σταματήσουν ίσως να ανησυχούν τόσο . Εγώ όμως δεν θεωρώ ότι θα αλλάξει κάτι με αυτό και δεν θέλω να γνωριστούνε. Ο πατέρας μου πριν λίγο που γύρισα μου το είπε καθαρά εάν ξαναπάω να μην τολμήσω να γυρίσω ξανά σπίτι . Τι να κάνω; δεν θέλω να μαλώνω με τους γονείς μου ούτε όμως θέλω να ζω με εκπτώσεις στα θέλω μου . Δωσε μου κάποια συμβουλή…

Τι σημασία έχει

Η συμβουλή μου έχει να κάνει με το κατά πόσο ο πατέρας σου εννοεί την απειλή του, και κατά πόσο το εννοείς όταν λες ότι δεν θέλεις να ζεις με εκπτώσεις στα θέλω σου. Αν είσαστε και οι δυο της υπερβολής, είναι ένα σενάριο, αν εννοείτε και οι δυο στο έπακρο αυτά που λέτε, είναι αρκετά διαφορετικό.

Αυτό που προέχει είναι η προσωπική σου ασφάλεια, οπότε αν υπάρχει περίπτωση να βρεθείς στον δρόμο χωρίς λεφτά, τότε να κάνεις εκπτώσεις στα «θέλω σου» μέχρι να βρεις έναν τρόπο να συντηρείς τον εαυτό σου. Αν το εννοείς ότι δεν θέλεις να κάνεις εκπτώσεις στα θέλω σου, και αν στα θέλω σου εμπεριέχεται η ανάγκη να λες στους γονείς σου ακριβώς τι κάνεις και πότε το κάνεις, τότε θα πρέπει να γίνεις ανεξάρτητη και να μην ζεις στο σπίτι τους. Αυτό που ζητάς, να κάνεις αυτό που θέλεις, χωρίς να μαλώνετε, δεν γίνεται. Αυτό, είναι παιδική απαίτηση. Οι γονείς σου ποτέ δεν θα δεχτούν ότι η κόρη τους φεύγει από το σπίτι για να κάνει σεξ, γιατί αυτό είναι το θέμα σας, είναι σημαντικό να ξέρουμε ποιο είναι το πρόβλημα. Αν γυρνούσες το βράδυ σπίτι, θα μπορούσαν να προσποιούνται ότι είσαι ακόμα παρθένα.

Αυτό που δεν πρέπει με τίποτα να κάνεις είναι να φύγεις από το σπίτι βασιζόμενη στον φίλο σου. Θα μπορούσατε να συγκατοικήσετε αν είχες το δικό σου εισόδημα. Δεν το έγραψα ως τώρα γιατί θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, αλλά το γράφω για σιγουριά, μήπως και δεν είναι.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

59 points
Upvote Downvote

20
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
11 Θέματα σχολίων
9 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
16 Συντάκτες σχολίων
andi @Chaotic JesterbozonioBishō no Teresa Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Open S
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Μεγάλωσα με τέτοιους γονείς. Το βασικό που χρειάζεται να καταλάβεις είναι πως κατα βάση είσαι πάμφτωχη. Το λέω χοντρά για να καταγραφεί η πληροφορία…. Αλλά το εννοώ. Όσα χρήματα και αν έχουν οι γονείς σου, σπίτια, αυτοκίνητα, ανέσεις, όλα αυτά μπορείς να τα “απολαμβάνεις (?)” όσο τους ανήκεις. Και το “ανήκεις” δεν το εννοώ με την ζεστή αίσθηση του ανήκειν σε μια οικογένεια, σε ένα κοινωνικό σύνολο. Εννοώ να τους ανήκουν οι αποφάσεις σου και να πρέπει να τις διαπραγματευτείς όλες μαζί τους. Μεγάλωσα “πάμφτωχη” σε πολύ εύπορη οικογένεια, και μέχρι κάποια ηλικία (έστω ότι αυτή είναι τα 18) νόμιζα… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Ειδικά σε φτωχές χώρες όπως η Ελλάδα, και φυσικά και σε ακόμα πιο φτωχές όπως χώρες της Αφρικής, της Ασίας, της Νότιας Αμερικής, τα παιδιά όντως είναι για πάντα οικονομικά εξαρτημένα από τους γονείς τους. Γιατί, ακόμα και δουλειά να βρεις, σε μια φτωχή χώρα ο μισθός θα είναι μικρός και ο κίνδυνος να απολυθείς μεγάλος, ειδικά αν είσαι γυναίκα.Υπαρχουν άπειρα παραδείγματα γύρω μας που τα παιδιά έχουν φτάσει πενήντα χρόνων, έχουν κάνει δικά τους παιδιά, αλλά υπακούουν στις πιέσεις των γονιών επειδή είναι οικονομικά εξαρτημένα από αυτούς.

εξωγήινη
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Δυστυχώς ήρθε η ώρα να συστηθείς με τα ψέματα προς τους γονείς. Γιατί αυτή η μανία με την ειλικρίνεια προς ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν; Πες ότι θα είσαι σε μια φίλη σου, δώσε και το τηλέφωνο της να την πάρουν αν χρειαστεί (συννενοήσου φυσικά με μια φίλη), πες ψέματα. Γιατί να δίνεις λογαριασμό; Σταμάτα να περιμένεις να αποδεχτούν το ποια είσαι και να εκτιμήσουν την ειλικρίνεια σου. Δεν θα γίνει. Άστους στην πλάνη τους και κάνε τη ζωή σου. Στην ανάγκη πες ότι χώρισες. Εν τω μεταξύ τελείωσε τη σχολή σου και ξεκίνα να ψάχνεις για δουλειά και όλα θα… Διαβάστε περισσότερα »

Rebecca de Winter
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

Μια απ τα ίδια κι εγω. Συμφωνώ απολύτως.

Evil
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Evil

Ωχού πόσο άγχος και φόβο έχει κι αυτό με τα ψέματα. Μια ζωή έτσι την πέρασα, τα θυμαμαι και μου σηκώνεται η τρίχα. Οι γονείς στους οποίους αναγκάζεσαι να πεις ψέματα δεν ειναι σαν τους αλλους. Αν ήταν δεν θα χρειάζοταν και τα ψέματα. Αν με είχε τσακώσει ο πατέρας μου τότε δεν ξέρω πως θα είχε εξελιχθεί η ζωή μου..

μιμόζα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Αυτό σκέφτομαι και γω, τι θα γίνει αν σε πιάσουν; Μήπως τότε γίνουν όλα χειρότερα;

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Πόσο ξεφτίλα όμως ρε γαμωτο να αναγκάζεσαι να λες ψέματα… Και να σκέφτεσαι ότι πχ. όταν ο πατέρας σου κουβεντιάζει με τους φίλους του θα λέει: “Εμένα η κόρη μου είναι σεμνό κορίτσι, δεν είναι σαν αυτές τις σουρλουλουδες που γυρνάνε με τον ένα και με τον άλλο.”. Κι εσύ να ξέρεις ότι είσαι ακριβώς μία από αυτές τις “σουρλουλουδες” αλλά να μην μπορείς να σταθείς απέναντι του και να τού πεις την αλήθεια, αλλά να πρέπει να το βουλώνεις. Πόση ξεφτίλα…

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Αυτή η περίπτωση σηκώνει αγρια ψέμματα, είναι μαλιστα η μοναδική περίπτωση, μαζί με “το παιδί σας είναι όμορφο” που σχεδόν επιβάλλεται.

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Δυστυχώς δεν είναι καθόλου αυτονόητο ότι μια κοπέλα δεν πρέπει να φεύγει από το πατρικο της βασιζόμενη οικονομικά στον σύντροφό της. Έχω ακούσει πολλές περιπτώσεις για νεαρές κοπέλες οι οποίες για να ξεφύγουν από την οικονομική πίεση του πατέρα έφυγαν από το σπίτι, παντρεύτηκαν, έκαναν και παιδιά, και απλά βρέθηκαν να ζωρίζονται από την οικονομική πίεση ενός άλλου άντρα: του συντρόφου τους. Και όταν μετά από λίγα χρόνια ήθελαν να χωρίσουν αυτό ήταν πολύ δύσκολο αφού δεν ήταν οικονομικά αυτόνομες και είχαν πια και παιδιά να συντηρήσουν.

Bishō no Teresa
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Είχα μια φίλη στην εφηβεία, στην ίδια κατάσταση με τη γράφουσα. Έλεγε ότι έρχεται σπίτι μου, αλλά καθόταν με το αγόρι της στο αυτοκίνητο ακριβώς από κάτω. Όταν λοιπόν, έπαιρνε η μαμά της σπίτι μου, της έλεγα, με ύφος oh-what-a-tragedy, ” ΑΧ ΚΑΛΕ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΟΛΑΒΑΤΕ ΚΥΡΙΑ ΤΑΔΕ ΜΟΥ, ΜΟΛΙΣ ΕΦΥΓΕ, ΕΡΧΕΤΑΙ!”. Της σφύριζα από το μπαλκόνι και την πήγαινε σπίτι ο καλός της. Η κοπέλα αυτή έλεγε για χρόνια “μακάρι να παντρευτώ να φύγω από δω μέσα”. Και ήταν αυτός ο πρώτος σπόρος που μπήκε μέσα μου, για να σκεφτώ αυτό που λες. Μερικά χρονάκια μετά διάβασα και στη… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Συμφωνώ απολύτως και ευχαριστώ για τις ευχές.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Αμάν βρε παιδί μου, κι εγώ τέτοιους γονείς είχα, και τους έλεγα, παω στην τάδε φίλη μου, η άλλη έχει εξοχικό, πάω εκδρομή κλπ. Εννοείται ότι μπορούσαν να υποθέσουν ότι κάνω οτιδήποτε, ακόμα κι αν ήμουν όντως σ’ αυτά τα μέρη, αλλά αποφεύγαμε όλοι τον άβολο συνειρμό “πάω στον γκόμενο = πάω να κάνω σεξ”.

Μανδάμ Φρου Φρου
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Εγώ πάλι πιστεύω ότι, προσωρινά, το να τους γνωρίσει ο φίλος δεν είναι κακή λύση.

Το ιδανικό θα ήταν να τους φλομώσεις στο ψέμα (αυτό τους αξίζει και δεν καταλαβαίνω καν γιατί τους είπες εξ αρχής την αλήθεια, εφόσον ξέρεις ότι έχουν μείνει στο 1950): δήθεν ότι χώρισες κι ότι διανυκτέρευσες στην τάδε φίλη κτλ. Αυτό όμως δε θα πιάσει αν εξακολουθήσεις να λείπεις κάθε σκ.

Οπότε τι κάνεις σαν βραχυ/μεσοπρόθεσμη λύση; Τους τον γνωρίζεις μας και ησυχάσουν και ταυτόχρονα στρώνεις τον δύσκολο δρόμο της οικ. ανεξαρτησίας σου.

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Αν όμως σε λίγο καιρό χωρίσει με τον φίλο της; Τι θα γίνει, θα πρέπει να τους γνωρίζει κάθε άντρα με τον οποίο θα κάνει σεξ;

Chaotic Jester
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Chaotic Jester

Ένα-ένα τα προβλήματα Φωτεινή, και ειδικά όχι άγχος για προβλήματα που δεν υπάρχουν ακόμα. Επίσης, σε πιο λογικούς γονείς θα μπορούσε να γνωρίσει τον κάθε άντρα με τον οποίο έχει σταθερή σχέση, γιατί όχι; Άλλο θέμα το τυχόν περιστασιακό σεξ, δεν υπάρχει λόγος να γνωρίζει κανένας το οτιδήποτε. Από εκεί και πέρα, πολύ αμφιβάλλω το ότι να τον γνωρίσουν “για να μην ανησυχούν” θα επιφέρει οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα, γιατί το πρόβλημά τους δεν είναι ότι ανησυχούν επειδή δεν τον ξέρουν. Ίσα-ίσα, ξέρουν ήδη πολύ περισσότερα από όσα θα ήθελαν, και δεν πρόκειται να αλλάξουν μυαλά ποτέ. Η μεγάλη πλάκα είναι… Διαβάστε περισσότερα »

Joe_Dalton
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Joe_Dalton

Λυπάμαι πολύ για αυτό που σου συμβαίνει. Δεν μπορώ να καταλάβω το ταμπού που υπάρχει ακόμα και σήμερα. Για όνομα του θεού, είσαι 21. Ανεξάρτητα όμως από αυτό, είδες το πραγματικό πρόσωπο των γονιών σου. Ίσως τόσο καιρό δεν είχες πρόβλημα γιατί δεν είχες κάποια σχέση, δεν πέρασες εκτός πόλης ή απλά δεν έκανες κάτι που δεν τους άρεσε. Όσο μεγαλώνεις όμως, λογικό είναι να θες να κάνεις τη ζωή σου. Σε οτιδήποτε δεν αρέσει στους δικούς σου περίμενε ανάλογη αντίδραση. Εγώ σου προτείνω να βρεις δουλειά για αρχή και να βοηθηθείς από κάποια φίλη ή φίλο (φιλοξενία/κάλυψη και ό,τι… Διαβάστε περισσότερα »

bozonio
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Συμφωνώ με τις συμβουλές των περισσότερων και με αμπα. Να πω ότι καλό θα ήταν τέτοιοι γονείς να νιώσουν τα αποτελέσματα της συμπεριφοράς τους. Όταν δλδ με το καλό ανεξαρτητοποιηθεί η γράφουσα να τους πει «φεύγω από το σπίτι γιατί με καταπιέζετε» και να κρατήσει τις αποστάσεις τις αν δεν αλλάξουν στάση. Γιατί έχω δει παιδιά με τέτοιους γονείς που καταλήγουν να τους δικαιολογούν, δε τους λένε ποτέ τι τους πειράζει και οι γονείς συνεχίζουν να ασκούν εξουσία μια ζωή με οποίο τρόπο μπορούν.

Private
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Θα συμφωνήσω, με τα ψεμματα αναγκαστικά, κι εγώ έτσι μεγάλωσα.. Με άπειρο πρήξιμο για το κάθε τι και φυσικά ούτε μια μέρα ύπνο εκτός σπιτιού, εσύ είσαι σε παραπάνω πίστα!! Δεν πιστεύω ότι λύνεται εύκολα, έχω να πω ότι δεν άλλαξε τίποτα όταν έγινα οικονομικά ανεξάρτητη γιατί δεν ήταν θέμα χρημάτων. Απλά βρήκα έναν τρόπο να φύγω από το σπίτι στα 29 χωρίς να παντρευτώ (κάτι το οποίο μέχρι πρότινος ήταν όρος απαράβατος για αυτούς..), και έζησα την πρώτη φάση ανεξαρτησίας μου. Κάνε υπομονή να τελειώσεις τις σπουδές, φερσου διπλωματικά για να έχεις υποτυπωδώς την ηρεμία σου και προς το… Διαβάστε περισσότερα »

polkadots
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Οι γονείς δυσκολεύονται πόσο μάλλον , όταν είναι κοπέλα και όχι αγόρι να αντιληφθούν την ενηλικίωση του παιδιού τους ,πόσο μάλλον ότι κάνει σεξ. Αυτό τους ενοχλεί, δεν μπορούν να το δεχτούν . Βασικό βήμα είναι να τους ρωτήσεις όμορφα και ηρεμα τι τους ανησυχεί, γιατί τους ανησυχεί. Μην περιμένεις να είναι πάντα λογικό αυτό που θα ακούσεις στα αυτιά σου. Στα δικά τους είναι και μην νευριάσεις. Δείξε ότι και άλλα άτομα στην ηλικία σου έχουν την ίδια συμπεριφορά και αν σε θεωρούν ενήλικη , πρέπει να πάρουν όλο το πακέτο. Ναι ότι έχεις σχέση , όχι εφηβική και… Διαβάστε περισσότερα »