Αγαπητή «Α, μπα»: Είναι φεμινίστρια και αποστρέφεται τους γκέι

Υπάρχουν ομοφοβικές φεμινίστριες;

Χαιρετώ την ομάδα! Πώς θα χαρακτηρίζατε μία γυναίκα, η οποία ενώ είναι υπέρ των γυναικών, δηλαδή, δεν κάνει slut shaming ούτε victim blaming, body shaming κλπ όπως επίσης υποστηρίζει και τα δικαιώματα των γυναικών που εργάζονται πάνω στο σεξ, υπέρ στα δικαιώματα των μεταναστών, θα έλεγα ίσως και υπέρ στην άμβλωση… γενικά έχει σωστές απόψεις και αν κάποιος μιλήσει πρώτη φορά μαζί της θα νομίζει ότι είναι φεμινίστρια, μιας και είναι/φαίνεται υπέρ της ισότητας των δύο φύλων. Εγώ δηλαδή ακούω με προσοχή τις απόψεις της όταν πιάνουμε συζήτηση, και γενικά αυτά που λέει είναι αρκετά σωστά. Δεν έχει περίεργες απόψεις σχετικά με την πατριαρχία, ότι αυτό είναι γυναικείο, το άλλο αντρικό κλπ… αλλά… υπάρχει πάντα αυτό το αλλά… δεν γουστάρει καθόλου μα καθόλου τους gay, τις λεσβίες και τα trans άτομα. Τους θεωρεί ανώμαλους. Το έχει πει και η ίδια άλλωστε και γενικά όποτε πιάνει συζήτηση είτε μαζί μου, είτε με κάποιον άλλον, από εδώ το πάει, από εκεί το πάει για να πει ότι μισεί τους gay και τους θεωρεί ανώμαλους κλπ. Επιπλέον, δεν ξέρω αν έχει κάποια σχέση αλλά πιστεύει στον Θεό (και καλά κάνει) δεν είναι όμως καμία συντηριτική θρησκόληπτη αλλά μιλάει με ιερείς, όπως και με γιατρούς για τους ομοφυλόφιλους οι οποίοι της δίνουν δίκιο ότι οι gay (με λίγα λόγια) είναι ανώμαλοι. Δηλαδή εκεί που λες ότι είναι λογικός άνθρωπος με ενδιαφέρουσες απόψεις, όταν το πράγμα πάει στους gay δείχνει αποστροφή και αηδία, και θα προτιμούσε λέει ο άντρας της να την απατούσε με γυναίκα παρά με άντρα ή ότι θα προτιμούσε το παιδί της να παίρνει ναρκωτικά από το να είναι gay, και ότι οι gay κάνουν πλύση εγκεφάλου στους normal κλπ. Βέβαια εκεί εγώ, στα gay θέματα αν και δεν μιλάω πολύ γιατι δεν ξέρω πως να απαντήσω μερικές φορές, ωστόσο της δείχνω και της εκφράζω ξεκάθαρα την υποστήριξη μου προς τους lgbt. Κάποια στιγμή σκέφτηκα μήπως της αρέσουν οι γυναίκες και δεν μπορεί να το αποδεχτεί και έχει εσωτερικευμένη ομοφοβία. Αλλά ειλικρινά δεν έχω καταλάβει τίποτα τέτοιο, δεν μου φαίνεται γιατί προσπαθώ να την παρατηρήσω (μιας και είμαι ομο) και δεν βλέπω ούτε το παραμικρό στοιχείο που θα μπορούσε να την “προδώσει”, σε περίπτωση βέβαια που ισχύει. Εκτός κι αν το κρύβει πάρα πολύ καλά. Ή πάλι μπορεί να μην είναι καθόλου gay ή bi. Και ερχόμαστε σε αυτό που λέμε ότι κανένας δεν είναι τέλειος. Κάτι σαν ομοφοβική φεμινίστρια. Υπάρχει αυτό; By the way η γυναίκα αυτή είναι θεία μου.

 

Μα, γιατί να μην υπάρχει; Πήρε κανένα πιστοποιητικό φεμινισμού που της απαγορεύει να είναι ομοφοβική;

Έχει κάποιες απόψεις που συμφωνούν με τον φεμινισμό, αυτό δεν την κάνει φεμινίστρια. Λέει ότι είναι, ή εσύ τη βάφτισες; Θα έλεγα ότι η θέση της σχετικά με την έκτρωση λέει πολλά, γιατί «θα έλεγες» ότι είναι υπέρ, αλλά δεν είσαι σίγουρη; Ε, αυτό είναι ακρογωνιαίος λίθος του φεμινισμού. (Υπάρχουν γυναίκες που δηλώνουν φεμινίστριες και είναι κατά της έκτρωσης, προσωπικά αυτές οι απόψεις μου σηκώνουν την τρίχα, αλλά αυτές είναι συνήθως νέες, οργανωμένες, και δε νομίζω ότι η θεία σου ανήκει σε αυτές).

Δεν είναι μόνο ότι οι άνθρωποι δεν είναι τέλειοι, που σίγουρα δεν είναι. Κυρίως, είναι σύνθετοι και γεμάτοι αντιθέσεις. Δεν είναι μόνο το ένα ή μόνο το άλλο.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

18 points
Upvote Downvote

32
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
26 Θέματα σχολίων
6 Απαντήσεις θεμάτων
5 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
30 Συντάκτες σχολίων
Mrx.ArletaVrahon@10Mitsi Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Μην πιστεύετε τι λένε, η ζωή έχει μεγάλη φαντασία. Όλοι οι συνδυασμοί είναι πιθανοί. Φεμινίστρια και ομοφοβική, ομοφυλόφιλη και ομοβική, φεμινίστρια και μισογύνισσα, φεμινίστρια και στόκος.

Η θεία μπορεί να είναι φεμινίστρια, δεν ξέρω, αλλά αν πιστεύει “γιατρούς οι οποίοι της δίνουν δίκιο ότι οι gay (με λίγα λόγια) είναι ανώμαλοι και ότι οι gay κάνουν πλύση εγκεφάλου στους normal” μπορώ να πω ότι σίγουρα δεν είναι σπίρτο.

The other Moomin
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Τελευταία βλέπω και μια κατηγορία που ονομάζω « παρτακιας φεμινίστρια», υποστηρίζει δηλαδή μόνο όσα την συμφέρουν προσωπικά και για τα υπόλοιπα δεν έχει κανένα θέμα να αναπαράγει χοντρά πατριαρχικά τσιτατα. Άμα της πεις όμως ότι δεν είναι φεμινίστρια πέφτει να σε φάει.

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Θα μετρήσω στα θετικά το ότι υπαρχει αυξημένος αριθμός γυναικών που δηλώνουν φεμινιστριες γιατί κουραστηκα να το ακούω σαν βρισιά.
Ναι, εκεί φτάσαμε, θα γλυψω ότι ψίχουλα μου προσφέρονται 🙄

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Παρεπιπτόντως, την επόμενη φορά που θα σου πει ότι προτιμάει το παιδί της να παίρνει ναρκωτικά από έναν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, μπορείς να της το ευχηθείς. Πολύ συγκεκριμένα και πολύ ευγενικά, να της πεις: Στο εύχομαι να παίρνει το παιδί σου ναρκωτικά και να μην είναι gay, αφού εσύ αυτό θέλεις για το παιδί σου. Καμιά φορά βέβαια συμβαίνουν και τα δύο: Να είναι το παιδί σου gay κ α ι να παίρνει ναρκωτικά. Με χαμόγελο πάντα.

bridgetjones19
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Κι όμως, δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που ακούω να το λέει αυτό κάποιος. Κάποια στιγμή είχε γίνει ένα γκάλοπ στους δρόμους της Αθήνας ακριβώς με αυτό το ερώτημα. Δεν χρειάζεται να πω ότι ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ δεν απάντησε ότι θα προτιμούσε το παιδί του να είναι gay και υγιές από το να είναι straight αλλά να παίρνει ναρκωτικά.. και το ηλικιακό range των ερωτηθέντων ξεκινούσε από 20+ …. απογοήτευση!

Choko of the Hood
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Μάντεψε ποια ΔΕΝ είναι φεμινίστρια!

Sally Spectra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Εδώ που τα λέμε, το σκαλωματάκι της το έχει η θεία….Σαν εμμονή μου ακούγεται.
Αν δεν πιστεύεις στην ισότητα και στην ελευθερία έκφρασης όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων, πώς είναι δυνατόν να είσαι πραγματική φεμινίστρια;
(Είναι λίγο σα να είσαι βίγκαν και να φοράς με πάθος μέχρι και δερμάτινα εσώρουχα)

Υπέρσυγχρονη Σακαράκα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Παει συμφωνα με τα “λατρευω τους σκυλους αλλα δεν αντεχω οσους σκυλους ανοιγουν το στομα τους και λενε γαβ” ή “ειμαι επαγγελματιας δολοφονος, αλλα υποστηριζω με παθος την αξια της ανθρωπινης ζωης”

Ιζόλδη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Μπορεί και να κάνω λάθος, αλλά μου δίνει την εντύπωση ότι ίσως σκόπιμα εκφράζει εμμονικά αυτές τις απόψεις μπροστά σου ή παρουσία σου, με δήθεν επικλήσεις στην επιστήμη, για να σε συνετίσει, να σε “φέρει στον ίσιο δρόμο” κατά τα μυαλά της. Θειά ξε-θειά, από πολύ μακριά κι αγαπημένοι/ες (η αγάπη απολύτως προαιρετική)

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Η δική μου απορία είναι , πως κάθεστε και ανέχεστε τέτοιες απόψεις μίσους και παραλογισμού και δεν την κάνετε με ελαφρά; Όταν κάνεις παρέα με τέτοια άτομα απλά είσαι συμμέτοχος, δεν πα να ναι η θεία σου …. μην της δίνεις βήμα σε παρακαλώ, Όσο ακούς τόσο συμμετέχεις . Αυτά που μας περιγράφεις , δεν είναι μια απλή επιλογή για τον εαυτό της , είναι ρητορική μίσους Αμβρόσιου τύπου

Ocelotoς
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Αυτή η σαχλα που λένε “καλύτερα το παιδί μου να παίρνει ναρκωτικά από το να είναι γκέι” είναι τόσο εξοργιστικη και δείχνει πολλές ελλείψεις. Και προφανώς η σχέση της με το Θεό έχει να κάνει με αυτό. Η θρησκεία καλώς η κακώς περνάει έμμεσα μηνύματα για το πώς οφείλει ένας “σωστός” άνθρωπος να συμπεριφέρεται και σε αυτό συμπεριλαμβάνεται η σεξουαλικότητα και οι αμβλώσεις. Αλληλένδετα ειναι.

este
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Εγώ θέλω να πω οτι δεν έχει καμμία σημασία. Είναι δεν είναι φεμινίστρια δεν έχει σημασία. Αρχικά πρέπει να γίνει άνθρωπος. Το να μισείς ανθρώπους που δεν ξέρεις, για τον οποιονδήποτε λογο δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτό. Δεν μπορείς να κάνεις συζήτηση κάτω από αυτές τις συνθήκες. Θα πρέπει η ανοχή μας σε τέτοιες ιδέες κάπου να σταματήσουν. Ο βασικός λόγος είναι ότι κάτω απο όλα αυτά κρύβεται κίνδυνος.
Επίσης κάτι σχετικό που αφορά ομοφοβικούς, ρατσιστές, απαράδεκτους ανθρώπους που κατάφεραν και έφτασαν πολύ ψηλά: ρε παιδιά τι θα γίνει επιτέλους στις ΗΠΑ; Είναι δυνατόν να είναι ντέρμπι;

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Εγώ πάντως ξέρω vegetarian που δεν μπορει να αντισταθεί στο χωριάτικο λουκάνικο.

Tropique
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Εδώ υπάρχουν πρώην οικονομικοί μετανάστες που φριττουν στην ιδέα της οικονομικής μετανάστευσης άλλων, 20χρονια μετά τη δική τους.
Το να είσαι φεμινίστρια δε σημαίνει υποχρεωτικά ότι είσαι καλός άνθρωπος, δίκαιος, τίμιος κλπ. Σημαίνει ότι είσαι ευαισθητοποιημένη σε θέματα ισότητας και τα στηριζεις. Σε άλλα θέματα μπορεί να είσαι άσχετη και να έχεις απόψεις όλων των ειδών.