Αγαπητή «Α, μπα»: Είμαι ρατσίστρια;

Δεν θέλω να νοικιάζω σε άτομα αραβικής καταγωγής

Photo by Alessandro Erbetta on Unsplash

Καλημερίζω την παρέα, Θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω στο εξής θέμα: Εδώ κι 1,5 χρόνο έχουμε αγοράσει με τον σύντροφό μου ένα μικρό διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης που μένουμε (Θεσσαλονίκη), το οποίο εξ’αρχής αγοράστηκε προς εκμετάλλευση (airbnb). Επομένως το δίνουμε προς βραχυχρόνια μίσθωση και το έχουμε ανεβάσει σε πλατφόρμες όπως booking, airbnb αλλά και στο marketplace του FB. Στο marketplace λοιπόν, μας στέλνει πολύς κόσμος και επίσης έχει ένα θετικό – δεν έχει προμήθεια όπως οι άλλες πλατφόρμες, οπότε τα χρήματα μένουν σε εμάς και ένα αρνητικό – δεν σου δίνει την εγγύηση πως αν γίνει κάποια ζημιά ή κλοπή ότι θα αποζημιωθείς, όπως σου προσφέρεται όταν η κράτηση γίνεται μέσω πλατφόρμας όπως booking, airbnb όπου αν γίνει κάτι έχουν τα στοιχεία της κάρτας του πελάτη και ελέγχουν αυτοί το θέμα. Κι εδώ έρχεται ο εξής προβληματισμός (?) μου.. όταν μας το ζητάνε μέσω του marketplace άτομα αραβικής καταγωγής, σύριοι, πακιστανοί κλπ δεν θέλουμε να το ενοικιάζουμε σε αυτούς. Και από τη μία με στεναχωρεί γιατί έρχομαι σε αντίθεση με τα αντιρατσιστικά μου πιστεύω αλλά από την άλλη είναι ρατσιστικό! Ο λόγος που δεν θέλω να το ενοικιάζω σε αυτούς/ες είναι κλασικά στερεότυπα ότι μπορεί να το ενοικιάσει 1 άτομο αλλά τελικά να μπουν να μείνουν πολλά παραπάνω για να μοιράζονται τα έξοδα και αυτό να επιφέρει περισσότερα έξοδα (νερό, δεή) και υλικές ζημιές αλλά και την πιθανότητα κλοπής καθώς είναι πλήρως εξοπλισμένο με ακριβά υλικά. Είναι παράλογο που σκέφτομαι ότι έχω περισσότερες πιθανότητες να το πάθω αυτό σε σχέση με κάποιο άλλο άτομο που να μην είναι αραβικής καταγωγής; Να σημειώσω πως ακόμη και ελληνικής καταγωγής να είναι το άτομο, πάντα τσεκάρω το προφίλ στο fb και έχει τύχει λόγω προφίλ να μην θελήσω να το ενοικιάσω. Παρ’όλα αυτά όταν είναι αραβικής καταγωγής εξ’αρχής το αποκλείω. Είμαι ρατσίστρια;

-Ρατσίστρια ή και μη

 

Μάλιστα, πολύ ενδιαφέρον ερώτημα. Δηλαδή, αν δεν είσαι ρατσίστρια, πώς εξηγείς τη συμπεριφορά σου;

Είναι το «δεν είμαι εγώ ρατσίστρια, αυτοί είναι Σύριοι».

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

-27 points
Upvote Downvote
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
the_duck
Μέλος
Ενθουσιώδης

Αυτό που κάνετε με το Fb market place είναι παράνομο και εμπεριέχει φουλ φοροδιαφυγή. Ο Πακιστανός και ο Συρίος σας πειραξε. Ολα τα άλλα, που βάζετε τον κάθε τυχαίο μέσα (επειδη εμπιστευτηκατε με την δική σας αλανθαστη κρίση το fb προφιλ του) σε μια πολυκατοικία και θέτετε και σε κίνδυνο τους υπόλοιπους ενοίκους, που φοροδιαφευγετε και κλέβετε το κράτος και δημιουργείτε πρόβλημα στην αγορά ενοικιων, ούτε που τα σκεφτήκατε, ή αν τα σκεφτήκατε είπατε “έλα μωρέ, η τσέπη μας να είναι καλά”. Γιατι ο Γερμανός και ο Γάλλος δεν θα κάνουν ναρκωτικά στο διαμέρισμα, ούτε πάρτι κατά τις ώρες κοινής… Διαβάστε περισσότερα »

Nissa Nissa
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ή να μην πετάξουν τα σκουπίδια για όσες μέρες μένουν και να γίνεται της κατσαρίδας!

prince
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αν το κράτος προστατευε τον ιδιοκτήτη απέναντι στον μπαταχτση ενοικιαστή μια χαρά σπίτια θα υπήρχαν.το ξέρεις πως νομικά δεν μπορείς να κάνεις έξωση σε ενοικιαστή που σου χρωστάει ενός έτους νοικια; κ αν τον βγάλεις τα χρέη στο χιόνι κ μετά θες ένα σεβαστό ποσό για να μπορέσεις να το νοικιασεις ξανά;
Λες να θέλουμε να πληρώνουμε φως νερό
τηλέφωνο να γλυφουμε τα σπίτια σε κάθε νέα άφιξη κ να έχουμε το άγχος ποιός θα μας έρθει; Ποιό απλό δεν είναι να το δινα κ να ξενιαζα;
Ας προστατέψει λοιπόν τον ιδιοκτήτη κ θα τα βάλουμε όλοι μακροχρονια

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Πόσο συχνά συμβαίνει αυτό; Σας έχει συμβεί και αποφασίσατε να το γυρίσετε στο Airbnb? Ή απλά θελήσατε να πολλαπλασιασετε τα κέρδη;

Chublis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Καλό θα ήταν αν δεν γνωρίζεις πως λειτουργεί η βραχυχρόνια μίσθωση να μην κάνεις υποθέσεις και επιθέσεις. Το οτι διαφημιζει το σπίτι της μέσω marketplace δεν είναι παράνομο και ούτε σημάινει πως φοροδιαφέυγει, κανένας νόμος δεν σου απαγορέυει να το διαφημίζεις ακόμη και με τρικάκια στην Ερμού.

Επίσης καλό θα ήταν να μην προσπαθείς να ελέγξεις πως κάποιος διαχειρίζεται την περιουσία του και τον χρόνο του γιατί δεν ξέρεις αν και πότε θα σου γυρίσει και εσένα μπούμερανκ καποια στιγμή με άλλο κομμάτι της αυτοδιάθεσής σου, και στο κάτω κάτω της γραφής δεν σου πέφτει λόγος.

Σφολιατα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

ΑΥΤΟ!!! Εντωμεταξύ είναι επίσης παράνομο να κανεις διακρίσεις σε ενοικιαστές με βάση φυλή, φύλο, σεξουαλικο προσανατολισμό κλπ. Έχουν υπάρξει κατά καιρός υποθεσεις σαν της γραφουσας που αποκαλύφθηκαν και είχαν βαρύτατες συνέπειες.

Pink lemonade
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Πολύ σωστά τα έγραψες μόλις παραδέχτηκε ότι φοροδιαφεύγει πέραν από το γεγονός ότι είναι ρατσίστρια. Σόρυ αλλά όταν διαχωρίζεις μία ομάδα ανθρώπων από τους υπόλοιπους ανθρώπους με βάση την καταγωγή τους δεν αφήνεις και πολλά περιθώρια. Επίσης οι αγαπητοί κατά τα άλλα Ευρωπαίοι μπορούν κατά καιρούς να γίνουν υπέροχα διαμάντια.. καλέ θα ξεχάσω εγώ όταν ήμουν για ένα διάστημα σε χώρα του εξωτερικού για να μου νοικιάσουν έπρεπε να υπογράψω χαρτί με house rules στο οποίο έλεγε μέσα σε άλλα ότι δεν πρέπει να ανέβω να περπατάω στη σκεπή….Στην αρχή νόμιζα ότι μου κάνουν πλάκα αλλά όταν ήρθε το καλοκαίρι… Διαβάστε περισσότερα »

Mr Monopoly
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Ναι ρε duck! Ειδικά αυτό με την αγορά ενοικίων, είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα και νομίζω ότι έχει περάσει πολύ περισσότερο στο ντούκου απ’ ότι πρέπει.

Sot
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πραγματικά τα ειπες ολα. ελληναρες με δηθεν αντιρατσιστικούς προβληματισμούς. Φαντασου δλδ να μην ειχε αντιρατσιστικα πιστευω

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Είναι φοβερό να κάνεις συστηματική απάτη (ανεπίσημη βραχυχρόνια μίσθωση) και να ανησυχείς για την απατεωνια των άλλων.
Επειδή έχω ζήσει πολλά χρόνια σε σούπερ τουριστική ευρωπαϊκή πόλη και είδα το ενοίκιό μου να αυξάνεται κατά 40% μέσα σε λίγο χρόνο και τους γείτονές μου να φεύγουν και να τους αντικαθιστουν παρτοβιοι τουρίστες, πρέπει να πω ότι δεν έχει καθόλου πλάκα για κανέναν άλλο πέρα από τον ιδιοκτήτη.
Να πω ότι δεν χάρηκα που τα έχουν ξενοικιαστα ένα χρόνο τώρα λόγω πανδημίας; Ψέματα θα πω.

Κυκλάμινο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κι εγω λιγο το χαρηκα κι ας με πειτε κακια, λογω της περιοδου που ζούμε,αλλα επειδη μιλαει συηκεκριμενα για Θεσσαλονίκη,ολοι βρηκαν την καλη εδω και τα εχουν βαλει airbnb και μετα ψαχνεις ενα διαρι (80-100 τμ) στο κεντρο (κι αποκεντρο τυπου Δελφων) και σου λενε 500 για ενα αχουρι που η κουζινα και το μπανιο ειναι του ’70. Αν το θες λιγο καινουριο,η ταριφα εχει παει στα 600 πλεον!

Educated guess
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πάρε και το δικό μου true story από τους Άγγλους που έμεναν στο bungalow απέναντι από το δικό μας στο νησί που παραθερίζαμε φέτος, που γυρνούσαν 2 η ώρα τη νύχτα τύφλα στο μεθύσι και φώναζαν μέχρι τις 5! Παραπονεθήκαμε βέβαια, τους έγινε παρατήρηση αλλά χαμπάρι! Ευτυχώς έμειναν μόνο 2 βράδια!

fox
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εδώ ιδιοκτήτρια που έχει ενοικιάσει σε Σύριους και Τούρκους. Μετά από χρόνια ενοικίασης airbnb, με πελάτες από Ελλάδα, Ρωσία, Αγγλία, Γερμανία, Λίβανο και Νορβηγία, έτυχε να έχω αίτημα ενοικίασης από Τούρκο. Ήταν βιαστικός, επίμονος, έκανε μεγάλο παζάρι, γενικώς με εκνεύρισε, τελικά κάπως τα βρήκαμε, για να μάθω τελικά όταν ήρθαν οι 2 ενοικιαστές ότι δεν ήταν καν ο ένας από τους 2. Όταν γνωριστήκαμε για να δείξω το σπίτι και να παραδώσω τα κλειδιά έπαθα σοκ: οι άνθρωποι ήταν πρόσφυγες, οι οποίοι είχαν ξεφύγει από το καθεστώς Ερντογάν μετα κόπων και βασάνων ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ καθώς είχαν κάνει φυλακή και υποστεί βασανιστήρια.… Διαβάστε περισσότερα »

Las Chica
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Είσαι το σχόλιο που θα ήθελα να καρφιτσωθεί πρώτο πρώτο και να το διαβάσουν όλοι. 🤗🤗

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Fox το καλύτερο σχόλιο που έχω διαβάσει εδώ και πολύ καιρό!

Chublis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Μπράβο και να ξέρεις είναι πολλόι hosts που λειτουργόυν έτσι και αντίστοιχα πολλά τα κατακάθια που σκέφτονται σαν σκουπίδια. ¨ενας καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας έιναι και αυτη η ενασχόληση.

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Εσύ δεν νοικιάζεις, η άλλη δεν προσλαμβάνει, ο τρίτος δεν κάνει παρέα, και έτσι δημιουργείται μία κοινωνική κατάσταση που μας διχάζει και κάνει τη ζωή των άλλων δύσκολη.

Nissa Nissa
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ως απάντηση και στα σχόλια σχετικού χθεσινού ποστ θα παραθέσω μια από τις ιστορίες και εικόνες που έχω από την εμπειρία μου ως εθελόντρια σε Ειδομένη και hot spot από το 2014-15 κυρίως: Τότε ως μέλος μιας εθελοντικής συλλογικότητας βοηθούσα και σε hot spot. Είχαμε μια οικογένεια Σύριων, αν θυμάμαι καλά (γιατρός ο πατέρας), που αφού κατάφεραν από την Ειδομένη να μπουν στο συγκεκριμένο αξιοπρεπέστατο hot spot μικρής πόλης της Β. Ελλάδας, αποφάσισαν κάποια στιγμή να φύγουν, για να βγουν στην κοινωνία. 1 βδομάδα-10 μέρες μετά γύρισαν πίσω. Μας είπαν ότι δεν τους νοίκιαζαν σπίτι, δεν τους αντιμετώπιζαν καλά και… Διαβάστε περισσότερα »

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Επειδή μένω σε μια μικρή μικρής πόλη της Β. Ελλάδας -πιθανον την ιδια με αυτή που αναφέρεις- με έναν αξιοπρεπέστατο και πολύ δραστήριο σύλλογο εθελοντών στο housing των προσφύγων , έχω να σου πω ότι στους 25000 ντόπιους δούλεψε το housing εδώ. Tα σπίτια βρέθηκαν, τα παιδιά πήγαν στο σχολείο, έγινε και σχολείο ενηλίκων, πήραν κάποιοι και πιστοποιητικά ελληνομάθειας, δεν είχαμε φασαρίες, καυγάδες , υπερβολές , τουλάχιστον όχι στον βαθμό που περίμενα ότι θα έχουμε, μικροπράγματα. Φιλοξένησα προπερσι τρεις καλλιτέχνες σε μια τοπική διοργάνωση που επιμελήθηκα, και τα παιδια αυτά υπήρξαν άψογα στη συνεργασία και ιδιαίτερα ταλαντούχα, ένιωσα ελπίδα.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Διαλεχτη πολύ χάρηκα με το σχόλιό σου. Μακάρι να γίνουν και άλλοι έτσι.

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

Αχ Διαλεχτή τι καλά, συγκινήθηκα. Χαίρομαι πάρα πολύ που το ακούω και μακάρι να ακουστούν κι άλλες τέτοιες ιστορίες 🙂

Marialadelbarrio
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Nissa Nissa, όλα τα hotspot απέχουν πολύ από κάθε έννοια αξιοπρέπειας. Το ότι γίνονται ανεκτά είναι άλλο θέμα.

Μαύρος Γάτος
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Φυσικά, αν στο “Αραβας” προσθέσεις το πρόθεμα “Σαουδ”, προκύπτει αυτομάτως φραγκάτος αξιόπιστος πελάτης μπροστά στον οποίο όλοι στήνονται κανονικότατα… Η έχουμε σταθερές αρχές ή δεν έχουμε…

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Χαχαχα
Οντως

Τσουμπλέκια
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Κάπως άσχετο με αυτό που λες κι έχεις βέβαια δίκιο, αλλά να πώς είναι όλα θέμα οπτικής (ή γνώσεων). Σύριος γνωστός μου, χειρούργος, μεγαλωμένος στη Σαουδική Αραβία, μου έλεγε πως όταν ήταν μικρός αυτός και τα αδέρφια του οι γονείς τους τους έστειλαν σε ιδιωτικό σχολείο κι έκαναν ό,τι μπορούσαν ώστε τα παιδιά τους να αποφεύγουν τις συναναστροφές με τους ντόπιους. Μορφωμένοι επιστήμονες και οι δύο γονείς, από τη Δαμασκό, θεωρούσαν τους Σαουδάραβες άξεστους νεόπλουτους.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Γάτε, αυτό το έγραψα και χθες. Ενοχλούν οι μετανάστες υποτίθεται για την κουλτούρα τους, αλλά όταν έρχονται με golden visas όλα καλά με την κουλτούρα τους. Δηλαδή ενοχλεί η φτώχεια, όχι η κουλτούρα.

Μανδάμ Φρου Φρου
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ναι, είναι ρατσιστικό. Τους αποδίδεις χαρακτηριστικά(κλέφτης) βασισμένη στην καταγωγή τους και μόνο, χωρις καν να μπεις στον κοπο να δεις το προφίλ τους (οπως κάνεις με τους Ελληνες). Ειναι ο ορισμός του ρατσισμού. Υπαρχει σπεσιαλ κατηγορία ρατσιστή, αυτή της κρυφοπληγιτσας. Διαρρηγνύεις τα ιμάτιά σου κατά του ρατσισμού, στην πράξη ομως εισαι μπερδεμένη. Δε θες να εισαι ρατσιστρια αλλά είσαι. Ήμουν κι εγω κάποτε σαν εσένα. Αντιρατσιστρια και καλά, όλοι κάπου εχουμε γεννηθεί κτλ. Μολις μου έκαναν προξενιό (πριν 10 χρονια) με καποιον απο γειτονική χωρα των Βαλκανίων, ολο μου το σκοτάδι βγηκε ατην εεπιφάνεια. Πάλευα με τον εαυτό μου, δεν… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Μανδάμ τα είπες πολύ ωραία και δεν έχω να προσθέσω κάτι. Να πω όμως ότι λατρεύω την φωτογραφία σου, από τις πιο αγαπημένες ταινίες!

Μανδάμ Φρου Φρου
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Θενκ γιου αγαπημένη X ris, εγώ έχω αγαπήσει εσένα από τα σχόλιά σου. Το chungking express το αγαπώ επισης 😉

Μαύρος Γάτος
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Να μην ξεχνάμε το σύνθημα: “Ο ρατσισμός είναι ο πολιτισμός των ηλιθίων”

Πράσινο Φυστίκι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Οι Πακιστανοί δεν είναι αραβικής καταγωγής! Η ομαδοποίηση ετερογενών ανθρώπων και η αγνόηση των διαφορών τους -κοινώς το τσουβάλιασμα- είναι χαρακτηριστικό της ρατσιστικής σκέψης, για μένα!

mongrel
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Λέει “άτομα αραβικής καταγωγής, σύριοι, πακιστανοί κλπ”, είναι παράθεση, όχι επεξήγηση.

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

Ε ναι , αυτή η παράθεση είναι ρατσιστική. Λέει άτομα αραβικής καταγωγής και τσουβαλιαζει όσους έχουν πιο σκούρο δέρμα και δε μιλάνε ελληνικά.

Marialadelbarrio
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Η πλειοψηφία των Σύρων είναι αραβικής καταγωγής.

Μανδάμ Φρου Φρου
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Μα οι Συριοι είναι Άραβες. Τι κάνει; Πρωτα επεξηγεί και μετά παραθέτει; Δεν πάει έτσι.

Symbolis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Οι Πακιστανοί όμως δεν είναι Άραβες.

Όπως έχω ακούσει σε δελτίο ειδήσεων για Μέση Ανατολή και τελικά αναφέρονταν στο Μαρόκο, δηλαδή, Βορειοδυτική Αφρική.

Το χρυσό ΠΠ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μπα, μαλλον άτομα αραβικής καταγωγής=διαφοροι μαυριδεροι διατυπωμενο πιο κοσμια

BiggerOnTheInside
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Ειδικός

Δέκα βήματα για να γίνετε επιχειρηματίας αρμπιανμπι (ή αλλιώς, αθάνατη ελληνική επιχειρηματικότητα χωρίς επιχειρηματικό κίνδυνο): 1. Με το επιχειρηματικό σας κεφάλαιο αγοράζετε ακίνητο σε μεγάλη πόλη. Καλό θα ήταν να είναι κοντά σε σταθμό μετρό ή τρένου, ή έστω κεντρικό σημείο. Άλλες απαιτήσεις δεν υπάρχουν, αλλά άμα είναι κι ανακαινισμένο ή καινούριο, τόσο το καλύτερο, μην πληρώνετε και τις επισκευές κάθε τόσο. 2. Βάζετε αγγελίες σε πλατφόρμες τύπου αρμπιανμπι – ή στο marketplace, μη μας παίρνει και προμήθεια ο αγύρτης το αρμπιανμπι, άκου πράγματα. Βγάλτε ωραίες φωτογραφίες του σπιτικού και πλαισιώστε τις με χαριτωμένες λεζάντες όπως “my terrace overlooks the… Διαβάστε περισσότερα »

Ολα μπλε
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ο,τι καλύτερο έχω διαβάσει!!😂😂❤❤

Μαύρος Γάτος
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Επίσης ως αιρμπιενμπιτζής νεοφυής επιχειρηματίας της τεχνολογικής επανάστασης του 21ου αιώνα, έχεις και μερικούς ταλαίπωρους να σου καθαρίζουν -για ένα ξεροκόμματο και, φυσικά, μαύρα- τα δωμάτια και για παραλαμβάνουν /παραδίδουν κλειδιά καιμπορείς να σνομπάρεις και να ειρωνεύεσαι τους “απηρχαιωμένους δεινόσαυρους” του ξενοδοχειακού τομέα που πληρώνουν μισθούς και ενσημα

Leave it to Beaver
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Λίγο επιφανειακή η απάντηση καθώς προσπερνάει το πρακτικό του πράγματος, ότι ένας Σύριος, Αφγανος κλπ είναι πολύ πιο δύσκολο να “βρεθεί” εαν γίνει η στραβή καθώς δεν υπάρχει αξιόπιστος τρόπος ταυτοποίησης (είναι συνήθης πρακτική να δηλώνουν διαφορετικά ονόματα κάθε φορά στις αρχές με αποτέλεσμα ούτε η αστυνομία να μπορεί να επαληθεύσει το πραγματικά τους στοιχεία) . Αντίθετα τον Ελληνα ή το μετανάστη που έχει μόνιμη άδεια παραμονής και έχει μια ζωή στη χώρα μπορείς να τον εντοπίσεις εαν χρειαστεί να αποζημιωθείς. Εαν είχαν μόνιμη άδεια παραμονής, ήταν μετανάστες 2ης γενιάς κλπ θα είχες ακόμα πρόβλημα; Τότε ναι είσαι ρατσίστρια. Αν… Διαβάστε περισσότερα »

the_duck
Μέλος
Ενθουσιώδης

Άμα φοβάται την ταυτοποίηση να νοικιάσετε μέσω των πλατφορμών που ανέφερε και οχι από το FB market

Δανδελιον
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δηλαδη airbnb στο εξωτερικο δεν παιζει να νοικιασουν ξενοι ετσι? Μα τι λογικη ειναι αυτη?

Elenalda
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μέσω marketplace μπορεί να σου κλείσει ο οποιοσδήποτε χωρίς να σου δώσει καν το πραγματικό του όνομα. Ακόμα και να σου δώσει το πραγματικό του όνομα, εφόσον δεν του κόβεις απόδειξη, είναι ο λόγος σου ενάντια στον δικό του.
Όσα λες ισχύουν για Booking και airbnb, στα οποία προπληρώνεις τη διαμονή και σου ζητείται κι αριθμός ταυτότητας ή/και ΑΦΜ για λόγους ασφαλείας. Για αυτό αυτές οι πλατφόρμες ζητάνε προμήθεια, γιατί προσφέρουν ασφάλεια.
Πέραν αυτού, εφόσον η ερωτώσα το νοικιάζει σε βραχυχρόνια, πόσο εύκολο είναι να βρεθεί ένας Γερμανός/Γάλλος/Ολλανδός/Αμερικάνος, αν φύγει από την Ελλάδα;

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Αν θέλεις αξιόπιστο τρόπο ταυτοποίησης νοικιάζεις μέσω Airbnb, όπου όλοι δίνουν κάρτα. δεν κάνεις φοροδιαφυγή μέσω marketplace. Ελληνική πατέντα αυτή.

δήθεν
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Πως φαίνεται από το fb αν έχει άδεια παραμονής? Το μόνο που ξέρει είναι το όνομα και ότι φαίνεται στο προφίλ. Ή μήπως πιστεύεις οτι όλοι οι Σύριοι και οι Αφγανοί είναι “παράνομοι”? Άσε που αναφέρεται σε άτομα αραβικής καταγωγής, σύριους και πακιστανούς. Έχει πιάσει δηλαδή κάπου το 1/4 της γης και το έχει αποκλείσει. Επίσης, συγνώμη αλλά οι τουρίστες έχουν άδεια παραμονής? Είναι εύκολο να βρεθούν ή δύσκολο να δώσουν ψευτικο όνομα στο marketplace του fb? Pιστεύεις οτι ο Άγγλος που θα έρθει να παρτάρει είναι πιο αξιόπιστος από τον Πακιστανό? Αν θέλει να προστατέψει τα συμφέροντά της ας… Διαβάστε περισσότερα »

moana
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μάλιστα. Μόνο που αυτή είναι πολύ ρηχή διακαιολογία για να κρύψει τόσο βαθύ ρατσισμό. Γιατί ας μην κοροϊδευόμαστε, κανείς δε βάζει στο σπίτι του νοικάρη αν πιστεύει ότι ο νοικάρης θα τα κάνει λαμπόγυαλο, επειδή είδε την ταυτότητά του και ξέρει σίγουρα ότι το όνομα είναι αληθινό και αν του κάνει τρύπα στον τοίχο ή του κλέψει τη φρυγανιέρα, ξέρει ότι θα τον πιάσει η αστυνομία και θα αποζημιωθεί. Αν βάλεις νοικάρη στο σπίτι σου το κανείς επειδή πιστεύεις ότι ΔΕΝ θα τα κάνει λαμπόγυαλο, για αυτό και η γράφουσα κάνει τσεκ τα προφίλ των υποψηφίων ενοικιαστών. Ε το να… Διαβάστε περισσότερα »

moana
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Επίσης αυτή την έρευνα για τη “συνήθη πρακτική”, να την μοιραστείς μαζί μας, σε παρακαλώ. Θα ήθελα πολύ να ξέρω πόσο “συνήθης” είναι αυτή η πρακτική και τί σημαίνει άραγε συνήθης; Την κάνει ένας στους τρεις Σύριους; 40% όλων των μεταναστών χωρίς χαρτιά; Σύριοι και Αφγανοί από τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα; πόσα εγκλήματα έχει κρύψει ο καθένας χάρις σε αυτήν την πρακτική;

Marialadelbarrio
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Leave it to Beaver, από την πρώτη καταγραφή στο αστυνομικό τμήμα κρατούν βιομετρικά δεδομένα τα οποία αποθηκεύονται σε ευρωπαϊκό σύστημα. Είναι πολύ πιο εύκολο να εντοπιστεί οποιοσδήποτε ξένος σε σχέση με Έλληνα που έχει μόνο μια χάρτινη ταυτότητα (κι αν δεν είναι πλαστή).

CookieMonster
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ναι καλά όλα αυτά θεωρητικά αλλά έχει καταφέρει κανείς να αποζημειωθεί απο Έλληνα που δεν ήθελε να σου δώσει τα λεφτά? Εμείς έχουμε ενοικιαστές χρόνια που φεύγουν και μας φεσώνουν ότι μπορούν. Και άντε κυνήγησε τους μετά! Πιο πολλά θα δώσεις σε δικηγόρους και πολύ αμφιβάλω αν θα τα πάρεις κάτι πίσω.

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

Εν τω μεταξύ το θέμα της αποζημίωσης λύνεται με πάρα πολύ απλό τρόπο , κρατώντας πιστωτική και βγάζοντας βίντεο το διαμέρισμα πριν την άφιξη και ελέγχοντάς το πριν ακόμα φύγει ο ενοικιαστής. Το έχω ζήσει και σε αιρβνβ και σε στούντιο που νοίκιαζα ενάμισι χρόνο στο Άμστερνταμ, ζημιές δεν έγιναν, επιβεβαιώθηκε κι απ τις δύο μεριές πριν φύγω και ήμασταν όλοι ευχαριστημένοι.

Meddle
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

CookieMonster πάντως και θεία μου που νοίκιασε το σπίτι της σε Έλληνες δημόσιους υπαλλήλους, όχι μόνο τη φέσωσαν στα ενοίκια αλλά επειδή το ρολόι του ρεύματος ήταν στο όνομα της, δεν πλήρωσαν ποτέ κανέναν λογαριασμό και μια μέρα την έκαναν και φυσικά δεν έβγαλε άκρη γιατί ήταν πολλά τα λεφτά για δικηγόρους και δικαστήρια!!

Οχεντρα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Δεν ξέρω αν και εγώ είμαι ρατσίστρια ή όχι αλλά δουλεύοντας 13 χρόνια στον τουρισμό με διαχείριση από ξενοδοχεία σε βίλες και ενοικιαζόμενα δυστυχώς ξέρουμε (όχι μόνο εγώ ) ότι κάποιοι πελάτες θα κάνουν συγκεκριμένα πράγματα. Το ποσοστό που δίνω χοντρικά είναι 80% άρα οι ιδιοκτήτες που το ζουν και αυτοί δεν θέλουν πελάτες απο χ χώρα γιατί κατά 80% θα τους κάνει το χ πράγμα. Αν δεν το ζούσα θα έλεγα είναι στερεότυπο αλλά όταν το ζεις τόσα χρόνια σε διαφορετικής κλίμακας καταλύματα και ξαναλέω όχι μόνο εγώ καλώς ή κακώς έχεις μια άποψη.

the_duck
Μέλος
Ενθουσιώδης

Επειδή και εγώ δούλευα σε ξενοδοχείο, έχω να πω τα εξής: κάποιοι Άγγλοι έβραζαν τα βρακιά τους στον βραστήρα (!!) και κάνανε πολλά βρωμιάρικα πράγματα, ο καθε ένας τα δικά του. Κάποιοι Έλληνες ξεσήκωναν με τις αγριοφωνάρες τους και τις βουτιές τους όλη τη πισίνα και ενοχλούσαν τους υπόλοιπους πελάτες. Κάποιοι Γάλλοι έμπαιναν με άμμο μέσα στα δωμάτια και μετά τη βρίσκανε οι καθαρίστριες ακόμα και μέσα στις μαξιλάροθήκες. Κάποιοι Γερμανοί, Αγγλοι, Ολλανδοί, Νορβηγοί γίνονταν φέσι και τους βρήσκαμε ακόμα και λιπόθημους όταν αργούσαν να κάνουν τσεκ άουτ και όταν καθαρίζονταν τα δωμάτια είχαμε βρει πολλά σπασμένα μπουκάλια και γυαλιά… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Και εγώ έχω δουλέψει σε ξενοδοχείο και αυτοί που έφερναν έξτρα άτομα, παραβίαζαν τους κανονισμούς και έκαναν καταστροφές ήταν random ως προς τις εθνικότητες, δεν νομίζω ότι είδα κάποια “στερεότυπη” συμπεριφορά. Μπορεί να ήταν βορειοευρωπαίοι, Έλληνες, Βαλκάνιοι, απ’ οπουδήποτε.

Σφολιατα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αναρωτιέμαι αν η κοπέλα της ερώτησης είχε όντως κάποια κακή εμπειρία με τέτοιο ένοικο ή αν προκαταβολικά το έχει προδικάσει.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

To racial profiling στις βραχυχρόνιες (ή και μακροχρόνιες) ενοικιάσεις είναι τόσο κοινό, που έχουν λανσάρει πλατφόρμες ειδικά για άτομα που υφίστανται αυτής της μορφής το ρατσισμό https://www.huffpost.com/entry/innclusive-noirbnb-airbnb-alternatives_n_5768462ae4b0853f8bf1c675 Αν φοβάσαι για το αν θα σε κλέψουν ή θα προξενήσουν ζημιές στο ακίνητο κάποιοι, απλά το νοικιάζεις μέσω airbnb που σου παίρνει προμήθεια, σε αναγκάζει να το δηλώνεις στην εφορία, αλλά σου δίνει και εγγύηση σε περίπτωση ζημιάς. Αν θεωρείς ότι η καταγωγή κάποιου είναι εγγύηση, τότε είναι ρατσιστικό και το πιο πιθανό είναι ότι αργά ή γρήγορα θα πάθεις αυτό που προσπαθείς να αποφύγεις. Τέλος, να πούμε κιόλας ότι οι βραχυχρόνιες… Διαβάστε περισσότερα »

Τσιτσίγκειος Πένα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ακριβώς. Μια βόλτα να κάνεις μόνο σε αγγελίες ενοικίασης σου πέφτουν τα μαλλιά με τις περιγραφές και τις “προϋποθέσεις”(“μόνο Έλληνες, μόνο ένστολοι” κλπ). Και πολύ σωστό αυτό που λες με τα ενοίκια. Έχουν γίνει πια απλησίαστα, ειδικά στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας. Πρέπει να βάλουν ένα όριο στη βραχυχρόνια ενοικίαση και να πάρουν μέτρα όπως αυτά που πήραν στη Βαρκελώνη, για παράδειγμα.

Chublis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

μια μικρή παρένθεση, καμί απλατφόρμα δεν σε αναγκάζει να το δηλώνεις στην εφορία. Εναπόκειται μόνο σε σένα το τι θα δηλώσεις σε τελειως διαφορετική εφαρμογή του TAXISnet. Ϊσως θέλεις να πεις οτι πιθανός έλεγχος απο την εφορία έιναι πιο έυκολος

Μαύρος Γάτος
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Ευτυχώς, σε ευρωπαϊκέ πόλεις που είναι μεγάλοι τουριστικοί προορισμοί έχουν αρχίσει να λαμβάνουν μέτρα, τα οποία δυστυχώς δεν είναι τόσο αυστηρα όσο θα χρειαζόταν.

loneliness
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Σίγουρα είσαι προκατειλημμένη, εφόσον τείνεις να αξιολογείς αρνητικά τους αλλοδαπούς από Τριτοκοσμικές χώρες μόνο και μόνο λόγω της καταγωγής τους, και ο ρατσισμός πηγάζει από την προκατάληψη. Δε μου κάνουν εντύπωση οι απόψεις σου, καθώς θεωρώ ότι εκφράζουν το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας μας. Επειδή όμως είστε ένα κοπάδι που κινείται με τον ίδιο βηματισμό, μην έρχεσαι σε εμάς που επιλέξαμε τον δικό μας δρόμο, ερωτώμενη το προφανές. Και για την ιστορία, θα ήθελα να μοιραστώ ένα περιστατικό που μου συνέβη πριν καιρό και σχετίζεται με το θέμα. Η γιαγιά μου νοικιάζει διαμερίσματα και έχει ακριβώς την ίδια φιλοσοφία: ποτέ… Διαβάστε περισσότερα »