Αγαπητή «Α, μπα»: Έχει λέει μια γνωστή που είναι ακριβώς ο τύπος του

Πώς γίνεται να επιτρέπει τέτοια σχόλια;

Αγαπημένη (και αγαπητή) Α, Μπα Ήμαστε στην παραλία της προάλλες με τον αρραβωνιαστικό μου (‘Αραβ.’) και τους κοινούς μας φίλους (τους γνώρισα ως δικούς του φίλους και έγιναν και δικοί μου στην πορεία των δύο χρόνων που είμαστε μαζί). Μία εκ των φίλων λοιπόν (η γυναίκα του κολλητού του, η ‘Γ.Κ.’) , με την οποία δεν είμαστε και ιδιαίτερα κοντά, ούτε εγώ- ούτε ο Αραβ., πήρα πρέφα ότι μιλούσε με τον άντρα της και τον Αραβ.και σταμάτησε απότομα όταν εγώ γύρισα ξανά δίπλα τους χωρίς να με περιμένει. Μετά μου λέει ο Άραβ., ‘ξέρεις τι μου έλεγε η Γ.Κ.? Έχει λέει μία γνωστή, η οποία είναι ακριβώς ο τύπος μου, άσπρο δέρμα, πολύ ψηλή και κοκκινομάλλα’. Εγώ από αυτά διαθέτω μόνο το πρώτο, by the way. Και τα πήρα τόσο άσχημα, που σηκώθηκα και πήγα μία βόλτα για να βάλω τα κλάμματα από νεύρα και ανασφάλεια. Ο Άραβ. μετά που του είπα πόσο θύμωσα με την κίνησή της να πει κάτι τέτοιο (και μάλιστα χωρίς να καταλάβω και πού ήθελε δηλαδή να καταλήξει και ποια η χρησιμότητα του να το πει) είπε ότι είμαι υπερβολική και ‘δεν θα μου ξαναπεί τίποτα, αν είναι να κάνω έτσι’. Τι να κάνω με τον Άραβ. που επιτρέπει τέτοια σχόλια, που τρίβει στην μούρη μου ‘τον τύπο γυναίκας’ που προτιμάει και που πήρε την πρωτοβουλία να μου μεταφέρει από μόνος του αυτή την πληροφορία? Και επίσης με αυτήν τι να κάνω? Δεν είμαστε φίλες με τη στενή έννοια (μάλλον ούτε με την ξεχειλωμένη πλέον), αλλά θέλω να της το πω ήρεμα, σε φάση ‘δεν ήταν ευγενικό αυτό που μου είπε ο Άραβ. ότι είπες και δε μπορώ να καταλάβω γιατί είναι χρήσιμη μια τέτοια πληροφορία ώστε να ειπωθεί’ για να ξελαφρώσω, με την πιθανότητα να την κάνω να αισθανθεί άσχημα.

Σ ευχαριστωωωω!!

Δεν καταλαβαίνω τους ανθρώπους που έχουν τόσο συγκεκριμένο «τύπο», ούτε ράτσα σκύλου να ήταν, άσε που ούτε για ράτσες σκύλου το καταλαβαίνω πάρα πολύ, αλλά εκεί έχει και μια λογική, γιατί οι ράτσες έχουν και ειδικά χαρακτηριστικά συμπεριφοράς. Όταν όμως πρόκειται για ανθρώπους, μου φαίνεται έλλειψη φαντασίας – το λιγότερο που μπορώ να πω. Οι ψηλές κοκκινομάλλες ας πούμε δεν είναι και εξασφαλισμένα καλές κυνηγοί για πουλιά. Επίσης, υπάρχει κοκκινομάλλα με σκούρο δέρμα;

Τέλος πάντων, δεν είναι αυτό το ντέρτι σου τώρα. Συμφωνώ μαζί σου ότι η συζήτηση έφτασε σε σημείο ανεπίτρεπτο. Πώς της ήρθε να πει κάτι τέτοιο; Πώς έφτασε η κουβέντα σε αυτό το σημείο; Γιατί ξέρει αυτή τον «τύπο» του αραβ. (και μαζί της, όλο το σύμπαν που διαβάζει Α μπα. Έχουμε καμία ψηλή κοκκινομάλλα; Δεν χρειάζεται είναι ελεύθερη, ούτε αυτός είναι.)

Πλάκα κάνω, ε; Όχι πολύ καλή, αλλά πλάκα.

Να της πεις ήρεμα ότι δεν ήταν ευγενικό αυτό που έκανε, αλλά με αυτή έχεις το πρόβλημα, ή με τον αραβ. που συζητάει τα γούστα του στα αυτοκίνητ.. εεε στις γυναίκες, εννοώ; (Άλλη μια αποτυχημένη πλάκα).

Κοίτα, πολύ σοβαρά τώρα: αυτές τις προτιμήσεις τις ξέρεις καιρό τώρα; Αν είναι κάτι που έχεις ακούσει πάνω από μια φορά, καταλαβαίνω τα κλάματα και την αντίδραση σου. Μόνο που είναι λάθος να στρέφεις κατά πάνω σου την δική του αθλιότητα. Αυτός θα έπρεπε να κλαίει. Δεν σου τα λέει επειδή πιστεύει ότι δεν είσαι αρκετά όμορφη, τα λέει για να σε χειρίζεται, και μετά να σε βγάζει «υπερβολική», και να σε χειρίζεται διπλά. Αν είναι κάτι που ακούς ξανά και ξανά, ειδικά αν τα ακούς τάχα μέσω τρίτων «άκου τι μου είπε η Βουλίτσα, εγώ δεν είπα τίποτα, η Βουλίτσα μου το είπε», τότε ΝΤΙΝΓΚ ΝΤΑΝΓΚ ΝΤΟΝΓΚ.

Αν ήταν η πρώτη φορά που έγινε κάτι τέτοιο, αν πρώτη φορά ακούς για τις ψηλές κοκκινομάλλες, κρατάς τα παραπάνω ως πληροφορία για το μέλλον, αλλά για την ώρα δεν ισχύουν. Αν δεν επαναληφθεί, ίσως και να ήταν αποκλειστική πρωτοβουλία της τάδε, και τότε ναι ίσως είσαι υπερβολική.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

48 points
Upvote Downvote

49
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
26 Θέματα σχολίων
23 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
35 Συντάκτες σχολίων
HeliotropiumMitsifoxΑγριομολόχα Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Stalkerou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Advocate

Την επόμενη φορά που θα είστε όλοι μαζί και θα περάσει μια κοκκινομαλλα, ρώτησε την, “πιστεύεις αυτή θα αρέσει στον αρραβωνιαστικο μου, ή δεν είναι αρκετά ψηλή;”

η Domus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Χαχαχαχχαα πώς θα ήθελα να είμαι από μια πλευρά! Πιθανόν να ήμουν βέβαια γιατί είμαι κοκκινομαλλα, βέβαια δεν αποτελώ απειλή, είμαι βαμμένη 😂

Heliotropium
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Να τη ρωτήσει με μια συμπλήρωση:
”Αν και δε σου πέφτει λόγος, πιστεύεις αυτη θα αρέσει στον αρραβωνιαστικό μου ή δεν είναι αρκετά ψηλη”?

Ms.Lego
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Αυτή η απειλή, ότι ‘δεν θα σου ξαναπεί τίποτα, αν είναι να κάνεις έτσι’, εδώ μου κάθεται. Ουσιαστικά σου λέει “μη σε πειράζει που σου τρίβω στα μούτρα ότι δεν είσαι ο τύπος μου, γιατί αλλιώς θα αρχίσω να λειτουργώ κρυφά” ή κάτι. Και να σε προσβάλλει και να μη μιλάς. Δεν μπορώ να το εκφράσω σωστά, αλλά τη συνομιλία στη μετέφερε επίτηδες για να νοιώσεις άσχημα, ανασφάλεια, έτσι μου φαίνεται. Το πρόβλημα δεν είναι η *χαρακτηρισμός* γνωστή, είναι ο Αραβ. που στο μετέφερε χωρίς να συμπληρώσει ότι της είπε ότι αυτή είναι μια άχρηστη πληροφορία γιατί είναι μαζί σου.… Διαβάστε περισσότερα »

Κοντράριος
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Κοντράριος

Ουσιαστικά σου λέει “μην κάνεις όπως θες, κάνε όπως θέλω εγώ, αλλιώς θα υπάρξουν συνέπειες”.

Souko
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

1) Να της πεις οτι έχεις και εσύ μια φίλη , που θα άρεσε πολύ στον σύζυγο/άντρα της. Μια που δεν προσπαθεί να πασσάρει φίλες της σε αρραβωνιασμένους.
2) Να πεις επίσης στον ”αρραβωνιάρη”, ι :
α) “Πως ακριβώς ξέρει ποιος είναι ο τύπος σου”?
β) ”Αντιλαμβάνεσαι πόσο προσβλητικό είναι να λες μπροστά σε δεσμευμένο άνθρωπο , οτι έχεις φίλη να του προξενέψεις”?
γ) Και άντε αυτή η άσχετη, είναι αγενής και όλα αυτά, αυτός , πως το επιτρέπει?
3) Νομίζω οτι ο αρραβωνιάρης, δεν θα επρεπε να είναι αρραβωνιάρης

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Εγώ αυτό που κατάλαβα για την δήθεν φίλη είναι ότι δεν σε συμπαθεί καθόλου και κοιτάει να του πασάρει καμιά άλλη για να σε ξεφορτωθεί.
Αυτός κοκόρι.

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Αν προτιμα άλλον τύπο εσυ πως βρέθηκες μαζί του ?
Σε διορίσανε?

εξωγήινη
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Α πα πα. Με τόσα καμπανάκια κουδούνισε το κεφάλι μου. Πρώτον, γιατί ο αρραβωνιάρης κάθεται και λέει τις προτιμήσεις του σε ξένη κοπέλα (ο φίλος του προφανώς τις ξέρει εδώ και χρόνια). Και γιατί αυτή σπεύδει σε προξενιό; Τι στο καλό της έχει πει το αγόρι της για σας και έχει πάρει τόσο αέρα; Φιτιλιές βάζω τώρα το ξέρω, αλλά μου έχουν ανάψει τα λαμπάκια. Και το πλέον σημαντικό: ο άντρας που έχεις δεσμευτεί να παντρευτείς δεν σε σέβεται καθόλου. Δεν τον ενδιαφέρει να ξέρεις ότι προτιμάει μια άλλη εμφάνιση από τη δική σου (ουδέν μεμπτό αλλά γιατί να το… Διαβάστε περισσότερα »

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Όσα είπε η εξωγήινη
+ την καμπάνα που χτυπάει παρακάτω η Bomba

Αυτά που μας λες είναι άκρως ανησυχητικά και είναι καιρός να φροντίσεις τον εαυτό σου, αντί να αναλώνεσαι στο να προσπαθείς να μαντέψεις από πού θα σου έρθει το επόμενο αστροπελέκι.

Neverlander
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Συμφωνώ εξωγηινη, θυμηθηκα παντως κ ανατριχιαστική ιστορία:είχα εγω φίλη (οχι πια) που προσπάθησε να με βάλει να χωρίσω τον καλύτερο φίλο του αγοριού της απο την ευτυχισμένη σχέση του γιατί δεν πήγαινε την κοπέλα!!! Δεν είχε πει κάτι εκείνος, μόνη της επαιζε μπαλίτσα. Για μενα πρέπει να κόψει τα αναίσθητα κ άκομψα σχόλια ο αραβ και ιδανικα τον βηχα στη δηθεν φιλη, εκει ειναι το θεμα.

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Αν σου τα έχει πει αυτά περί {τύπου γυναίκας} ο φίλος σου και άλλες φορές, γιατί δεν του λες και εσύ ποιός είναι για εσένα εμφανισιακά ο ιδανικός τύπος άντρα;

Αγριομολόχα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Μπράβο Φωτεινή! Πάνω που θα το έγραφα. Αν είχε γρήγορα αντανακλαστικά, έπρεπε να του απαντήσει “κι εμένα μου αρέσουν οι δίμετροι μπρατσαράδες, αλλά δεν το κάνω θέμα “.
Να έβλεπες μετά αν θα τολμούσε, να της πει ξανά τέτοιες σαχλαμάρες, ο κομπλεξικός.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

“αλλά θέλω να της το πω ήρεμα, σε φάση ‘δεν ήταν ευγενικό αυτό που μου είπε ο Άραβ. ότι είπες”

δεν ξερω τι νοημα θα ειχε κατι τετοιο αν συνηθιζεται στην κουλτουρα τους και του ετοιμαζουν την επομενη.
εγω λεω να χωρισεις τον άραβ. λεγοντας 3 φορες “αι τσακιδια, αι τσακιδια, αι τσακιδια” και να βρεις ενα ευρωπ. η εναν αμερικαν. η εναν αυστραλιαν, που θα ειστε πιο κοντα στις αποψεις περι γαμου και πολυγαμιας…

Peggy Olson
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

κι εγώ κόλλησα αρχικά με το άραβ. αλλά μάλλον είναι από το αρραβωνιάρης.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

1. το εχει τονισμενο.
2..θα ηθελε 2 -ρ (μην αρχισω τωρα. πολυ μεγαλυτερο ολισθημα. καταλαβαινετε..)
3. και λάθος να εκανε στα 1 και 2, τωρα ο’τι ελεχθη, ελεχθη. εμενα με βολεψε να πω χωρατο. ;p

ντε
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

killing an Άραβ.

lod
Επισκέπτης
Συμμετέχων
lod

Κι εγω θυμηθηκα τον Meursault από το l’etranger. Btw υπάρχει ακόμα η λέξη “αρραβωνιαστικός” το 2018 και δέχεται και τη συντομογραφία Αραβ. ?

zero-gravity
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Εικόνων
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

find the Cure XD

Peggy Olson
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

“θέλω να της το πω ήρεμα, σε φάση ‘δεν ήταν ευγενικό αυτό που μου είπε ο Άραβ. ότι είπες και δε μπορώ να καταλάβω γιατί είναι χρήσιμη μια τέτοια πληροφορία ώστε να ειπωθεί’ για να ξελαφρώσω, με την πιθανότητα να την κάνω να αισθανθεί άσχημα” και θα της κάνεις τη μούρη κρέας. σαν την άλλη χθες που της άρπαξε το παιδί από τα χέρια και έψαχνε πως θα την αντιμετωπίσει ευγενικά. κοίτα, η κοπέλα έχει θράσος, δε σκαμπάζει από τέτοια, άμεση αντιμετώπιση θέλει, πολύ καλη ιδέα παρακάτω στα σχόλια να πεις ότι έχεις κι εσύ κάποια για τον άντρα της,… Διαβάστε περισσότερα »

alitra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Και στην περίπτωση της άλλης με το παιδί, και εδώ, την φάση την φαντάζομαι κάπως έτσι:
https://youtu.be/ujV_KUNn3xM

Peggy Olson
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

χαχαχα ακριβώς!

Bomba
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Η φίλη, του φίλου, του φίλου σου είναι παράδειγμα cool girl (βλ. κείμενο: Αντιφεμινίστριες της διπλανής πόρτας) Μιλάει με τους “άντρες” για “ωραίες γκόμενες” που δεν είναι οι γκόμενές τους. Νιώθει μέλος του εκλεκτού (my ass) club. Του φίλου σου τώρα, σου θεωρητικά μπορεί να του αρέσουν και τα άβαταρ (μπλέ τύπισσες με τέσσερα δάκτυλα) και βέβαια μπορεί να το έχεις σαν πληροφορία, αλλά είναι με έσενα και δεν μπορεί να επιτρέπει σε κανέναν να του προξενεύει άλλες τύπες που είναι “ο τύπος του”. Πρέπει να το κόβει και να γίνεται και αγενής άμα χρειαστεί, προκειμένου να σε υπερασπίζεται, να… Διαβάστε περισσότερα »

fox
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Γιατί να είναι cool girl; Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν τέτοιες συζητήσεις είτε για χαβαλέ, είτε για να μοιραστούν κάτι. Έχω βρεθεί με φίλες γυναίκες και δεσμευμένες κι έχουμε συζητήσει πολλές φορές κάποιον ηθοποιό/συνάδελφο/συμφοιτητή που μας φάνηκε ωραίος. Παιδική φίλη μου σε σχέση μου έδειξε κάποιον σε καφετέρια λέγοντας μου ότι της αρέσουν πολύ τα πράσινα μάτια του και γελάσαμε συνωμοτικά, άλλη μια είχε αδυναμία στους μακρυμάλλιδες και τελικά παντρεύτηκε φαλακρό, φίλος μου βλέπει ξανθιά τούφα και το μάτι του γυρνάει κατευθείαν. Δεν υπάρχει πρόθεση για κέρατο, ούτε γινόμαστε χειριστικοί με τους συντρόφους μας, φυσικά δεν τίθεται σύγκριση, δεν είναι καν… Διαβάστε περισσότερα »