Αγαπητή «Α, μπα»: Ο σύντροφος μου και η φίλη μου αρέσουν ο ένας στον άλλον

Δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ

Νόμιζω πως ο σύντροφος και μια από τις πιο καλες μου φιλες αρέσουν ο ένας στον άλλο! Αυτή η σκέψη με βασανίζει κάποιους μήνες τώρα και δεν αντέχω! Δεν ξέρω πως να το διαχειριστω! Να εξηγήσω λίγο πιο αναλυτικά. Με τον σύντροφό μου είμαστε μαζί δύο χρόνια, πολύ όμορφα με υπέροχη επικοινωνία, δεμένοι, υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλο κλπ. Μου δείχνει την αγάπη του συνεχώς και με πράξεις, αλλά νομίζω πως επειδή με την καλη μου φίλη (6χρονια φιλίας) μοιαζουμε αρκετά και σε εμφάνιση, αλλά και σαν χαρακτήρες κάπως, τον ελκυει. Το ίδιο βέβαια και αυτήν. Αυτή τον τελευταίο χρόνο δεν τα πάει καλά με την σχέση της και συχνά μου λέει “τι καλός που είναι ο σύντροφος σου, θα με βοηθούσε πολύ κάτι τέτοιο τώρα που είμαι λίγο δύσκολα, είσαι τυχερη”. Ξέρω πως αν δεν υπήρχα εγώ αυτοί οι δύο θα μπορούσαν να κάνουν ενα καλό ζευγάρι. Σε λίγους μήνες θα φύγω στο εξωτερικό για πρακτική και φοβάμαι ότι θα γίνει κάτι μεταξύ τους. Είναι πάρα πολύ δύσκολο συναίσθημα. Όταν έρχονται αυτές οι σκέψεις στο μυαλό μου, το μόνο που με κάνει να αισθάνομαι ωραία είναι το πως θα τους εκδικηθω, αλλά μετά στεναχωριεμαι με τον εαυτο μου που σκέφτομαι αυτά. Επίσης, δεν ξέρω πως να το διαχείριστω. Δεν έχω πει τίποτα σε κανένα απο τους δύο για τις σκέψεις μου, αλλά ειδικά στο συντροφο μου αισθάνομαι πως θέλω να τα πω όλα, αλλά μετά θα λέω “θα βγω με τη φίλη μου” και θα υπάρχει αυτό το αίσθημα ότι ξέρω ότι σου αρέσει αυτή! Δύσκολα τα πράγματα

Desperate

 

Αχ βρε Μπρέντα.

Αν ισχύει αυτό που φοβάσαι, δεν υπάρχει κάτι να διαχειριστείς ώστε να το αποτρέψεις. Αυτό είναι πέρα από τις δυνάμεις σου.

Είναι όμως πολύ σημαντικό να επεξεργαστείς και να επικοινωνήσεις τους φόβους σου. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβεις τι γίνεται, να βγουν όλα στην επιφάνεια και να μην τρώγεσαι με τα ρούχα σου. Έτσι, αν συμβαίνει αυτό που φοβάσαι, θα είσαι συμμέτοχος, όχι θεατής. Μην περιμένεις να πας για πρακτική για να δεις τι θα γίνει, κινδυνεύεις να παρανοήσεις έτσι. Πρέπει να μιλήσεις και να επεξεργαστείς ό,τι προκύψει. Γίνε μέρος της ιστορίας, μην κάθεσαι με τεντωμένες τις κεραίες ενώ όλοι παριστάνετε ότι δεν συμβαίνει τίποτα.

Ξέρω ότι δεν θα συμφωνήσεις και ξέρω ότι από πολλούς θεωρείται η ύψιστη, μέγιστη προδοσία (γεια σου και πάλι, Μπρέντα) αλλά θα το ξαναπώ κι ας γίνω δυσάρεστη. Κανείς δεν ανήκει σε κανέναν. Αν αυτοί οι δύο ταιριάζουν καλύτερα, ας είναι μαζί. Αυτά συμβαίνουν συνέχεια, είναι τόσο κοινά, όσο κοινό είναι να πέφτουμε από τα σύννεφα από την έκπληξη. Εσύ δεν θα χάσεις από αυτό, θα κερδίσεις. Θα κερδίσεις αυτόν που σε προτιμάει περισσότερο από όλες και δεν λιγουρεύεται τη φίλη σου. Δεν είναι διαγωνισμός για να κερδίσει κάποιος το έπαθλο. Είναι βαριά η απόρριψη, αλλά πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω και να δεις τι ακριβώς αυτό που σε πειράζει: ότι με αυτόν τον τρόπο είναι σα να βγαίνει «καλύτερη» η φίλη σου από σένα, ενώ είσαι βέβαιη ότι εσύ είσαι καλύτερη από αυτήν. Ακριβώς αυτό είναι που πρέπει να ξεπεράσεις. Δεν είναι οι άνθρωποι με ανθρώπους επειδή είναι άλλοι καλύτεροι από άλλους, αλλά επειδή νιώθουν ότι ταιριάζουν. Μην αυταπατάσαι ότι μοιάζετε με τη φίλη σου και αυτός είναι ο λόγος που του αρέσει. Αν έχεις πέσει μέσα στις προβλέψεις σου, δεν είσαι εσύ η πρωταγωνίστρια του δράματος.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

47 points
Upvote Downvote

36
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
19 Θέματα σχολίων
17 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
25 Συντάκτες σχολίων
verve de vieΜίλτος Παπάραςπόντια ιντερνάσιοναλJoan_Twist Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αχ, κούκλα μου, από τη μία σε νιώθω, δύσκολη η φάση, από την άλλη δάκρυσα από το γέλιο με τη φωτογραφία με τη Μπρέντα και το τσεκούρι…

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Να φανταστείς πως ψιλοκοιμόμουν σήμερα μέχρι που είδα αυτή την τσεκουράρα στο χέρι και ξύπνησα! (Παρασκευή σήμερα, μού βγαίνει όλη η κούραση της εβδομάδας)

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Πόσο, next level humor ρε φίλε;

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Όταν ένας άντρας παρατάει την γυναίκα του και τα φτιάχνει με την φίλη της, η κοινωνία βγάζει τo εξής συμπέρασμα: δεν υπάρχει γυναικεία φιλία γιατί οι γυναίκες είναι ανήθικοι άνθρωποι γι αυτό και δεν διστάζουν να κλέψουν τον άντρα της φίλης τους.

Όταν μια γυναίκα παρατάει τον άντρα της και τα φτιάχνει με τον φίλο του η κοινωνία βγάζει το εξής συμπέρασμα: οι γυναίκες είναι είναι επικίνδυνοι άνθρωποι αφού καταφέρνουν να μπαίνουv ανάμεσα σε δύο φίλους και να τους χωρίσουν.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά δηλαδή, χωρίς καμία λογική.

κ@λυψω
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Γενικά συμφωνώ με την άποψη της Λένας, ότι κανείς δεν ανήκει σε κανένα, και ότι η αξία μας δεν εξαρτάται από το τι νοιώθουν οι άλλοι (πχ ο σύντροφος για τη φίλη), επίησης ότι καλό είναι η εξομολογούμενη να ανοιχτεί για να μην πάρουν διαστάσεις οι φόβοι μέσα της.
Αλλά αυτό που της λέει η φίλη της συχνά («τι καλός που είναι ο σύντροφος σου, θα με βοηθούσε πολύ κάτι τέτοιο τώρα που είμαι λίγο δύσκολα, είσαι τυχερη»), δε μου αρέσει καθόλου! Είναι αυτά λόγια «καλής φίλης»?

κ@λυψω
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω τη Λένα, για να καταλάβω καλύτερα την άποψή της και τονίζω ότι δε ρωτάω καθόλου ειρωνικά, απλά θέλω να καταλάβω καλύτερα πώς το σκέφτεται! Υπάρχει κάποια διαφορροποίηση στο πόσο κοντινή είναι η φίλη για την οποία δε θα έπρεπε να έχουμε πρόβλημα να ερωτευτεί/τα φτιάξει με το σύντροφό μας? πχ αν ήταν η αδερφή μας θα ήταν το ίδιο οκ? Επίσης, με αυτή τη λογική, όταν πάμε να ξεκινήσουμε μια σχέση, μήπως πρέπει πριν δεθούμε συναισθηματικά να του γνωρίζουμε και όλο το φιλολόι /συγγενολόι, να δει μπας και νοιώσει ότι ταιριάζει με καμιά καλύτερα? Για… Διαβάστε περισσότερα »

To Marinaki
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ο μικρότερος αδερφός μιας φίλης μου είναι και ξάδερφος της. Ωχ!

κ@λυψω
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Και επανέρχομαι, για να επισημάνω και αυτό που γράφει η Φ.Ξανθοπουλίδου σε άλλο θέμα (https://ampa.lifo.gr/koinotita/einai-panta-apagoreymeni-i-schesi-me-ton-psychologo-moy/): “δεν ερωτευόμαστε ρομαντικά όπως στις ταινίες, τα συναισθήματα δεν είναι μη διαχειρίσιμα”.

Goxhi
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Γιατι δεν ξεκόβεις με την “φίλη”;Γιατί δεν αραιώνεις τους καφέδες;Πιστύω πως έτσι θα δεις πιό γρήγορα την εξέλιξη της ιστορίας:θα στεναχωρεθεί ο φίλος σου απ’αυτό;
Πολύ δύσκολη κατάσταση.Μπορεί κανένας να μην ανήκει σε κανέναν αλλά αν προχωρήσει το πράγμα για μένα είναι διπλή προδοσία.

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Δεν είναι σωστή μέθοδος αυτή, πρόκειται για μια από τις γνωστές πλάγιες {γυναικείες} μεθόδους του τύπου: κάνε αυτό για να δεις αντιδράσεις και να βγάλεις συμπεράσματα κτλ, κτλ. Πρώτον, εγώ πιστεύω ότι είναι ανήθικο να λειτουργείς με στρατηγικές για να τσεκαρεις τους δικούς σου ανθρώπους, εγώ προσωπικά αν καταλάβαινα ότι ένας δικός μου άνθρωπος αντί να μου πει τι σκέφτεται, προσπαθεί να με τσεκαρει, θα κλονιζοτανε πάρα πολύ η εμπιστοσύνη μου απέναντι του, θα ένιωθα κάτι σαν βιασμό, ειλικρινά! Επίσης, μην νομίζεις ότι και να το κάνει, η φίλη και το αγόρι θα αντιδράσουν με έναν αναμενόμενο τρόπο και αυτή… Διαβάστε περισσότερα »

Goxhi
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν είπα για στατηγικές.Εγώ προσωπικά δεν θα μπορούσα να βγαίνω με κάποια φίλη μου,που ξέρω ότι της αρέσει το αγόρι μου(το παίρνω ως δεδομένο ότι είμαι σίγουρη γι αυτό).Οπότε θα αραίωνα με την φίλη και έτσι θα ξεκαθάριζε πιο γρήγορα και το τοπίο στη σχέση μου.
Είναι πολλοί αυτοί που όταν τους ρωτάς κάτι ευθέως,ειδικά για τέτοια πράγματα σου απαντάνε ειλικρινά;Το πολύ πολύ να την βγάλουν τρελή και οτι τα βγάζει από το μυαλό της και ότι έχει παρεξήγησει την κατάσταση.

Aces Full
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το τριπάκι που έχεις μπει, είναι πολύ ψυχοφθόρο και ειλικρινά σου εύχομαι να ξεκαθαρίσει το μυαλό σου γρήγορα για να αφοσιωθείς σε ό, τι πραγματικά μετράει. Θα διαφωνήσω με όσα είπε η Λένα, ναι, φυσικά κανένας δεν ανήκει σε κανέναν, ωστόσο και η φιλία δεν είναι μόνο για τα ποτάκια και τις βόλτες και τα καφεδάκια και τα χαχαχουχου. Η φιλία είναι ο άνθρωπος που θα στηρίξεις και θα σε στηρίξει κι όχι εκείνος που θα του πεις “ντάξ μωρέ, εγώ τον αγαπάω, αλλά αφού με εσένα ταιριάζει καλύτερα, χαλάλι σου”. Δεν αγαπάμε απαραίτητα αυτούς με τους οποίους ταιριάζουμε. Κι… Διαβάστε περισσότερα »

αγριοκέρασο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Οι σημερινές ερωτήσεις θα μπορούσαν να συνθέσουν μια καταπληκτική Παπακαλιατειάδα: σχέσεις, ανασφάλειες, υποψίες για απιστία, χωρισμοί στα ξαφνικά.

Λέτε να γράψω ένα σενάριο και να το στείλω στον Χριστόφορο;

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ναι, αυτός θα είναι ο νονός του σεναρίου (μιας και είχαμε και κουβέντα για βαφτίσεις, σήμερα) 😉

Phoebe Buffay-Hannigan
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Πω πω, δεν πάω καλά! Διάβασα “αχ, βρε Μερέντα!” Πάω να πάρω τη δόση μου, μετα ερωταπαντήσεις. Καλό σκ, παίδες!

Clocloudaki
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καλέ τα ίδια! Τι Μπρέντα, τι μερέντα!

Joan_Twist
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Κι εγώ Μερεντα διάβασα!

Thundercats
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Σκ@τ@ συναίσθημα (θα πει η ομοιοπαθούσα) Μπρέντα μου,που λέει και η Λένα. Ειδικά το σημείο που αρχίζεις να αισθάνεσαι άσχημα συναισθήματα για 2 ανθρώπους που, πριν από αυτή την κατάσταση, ένιωθες αγάπη,δέσιμο,τρυφερότητα κοκ. Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι εάν υφίσταται κάτι τέτοιο. Shit happens που λεμε και στο χωριο μου, επί της ουσίας δεν μπορείς να κατηγορήσεις και κάποιον για το πως αισθάνεται παρά μόνο για το πως θα χειριστεί ο ίδιος αυτα τα συναισθήματα. Εάν δηλαδή δεν προβεί σε πράξεις απάτης και κοροιδίας προς εσένα είτε ο σύντροφος είτε η φίλη και απλά νιώθουν ελξη ο ένας για… Διαβάστε περισσότερα »

Μία
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Απορία 🙋
“Τί καλός ο σύντροφος σου, Θα με βοηθούσε πολύ κάτι τέτοιο τώρα που είμαι δύσκολα (με τη σχέση μου)”
Ποιό είναι το “τέτοιο”;;;

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Εμένα όλο το κείμενο μου βγάζει μια υπερβολή. Σαν να πρέπει ο φίλος σου να θέλει τη φίλη (γιατί σου μοιάζει !!!) σαν να πρέπει της φίλης να της αρέσει ο φίλος, γιατί λέει καλά πράγματα γι αυτόν. Κι εσύ, που τους έχεις πάρεις είδηση !!! σκέφτεσαι με χαρά την εκδίκηση !!! Λες όλα αυτά να είναι σενάρια που έχουν λιγάκι ξεφύγει λόγω του επικείμενου ολιγόμηνου χωρισμού σας ?