Αγαπητή «Α, μπα»: Πώς να ξεκόψω την παρέα μαζί της;

Να την κάνω μπλοκ;

Πως ξεκοβεις κάποιον? Αγαπητη αμπα, σε διαβάζω εδώ και λίγο καιρό και μου αρέσει πολύ ο τρόπος που απαντάς σε όλα αυτά τα ανθρώπινα προβλήματα. Λοιπόν, κάνω παρέα με μια κοπέλα τα τελευταία 2-3 χρόνια. Το πρόβλημα είναι ότι μένω στο εξωτερικό και δεν έχω πολύ κοντινούς φίλους, έτσι προσπάθησα να έρθω κοντά με αυτή την κοπέλα και ας μην ταιριάζουμε. Εκείνη με πλησίασε αρχικά και ετσι ξεκινήσαμε να βγαίνουμε με τους άνδρες μας. Έκανα υπομονή αρχικα παρότι είναι συντηρητική, αλαζονική και κουτοπόνηρη, γιατί φαινόταν καλή κοπέλα και ήθελα να φέρω κάποιον άνθρωπο πιο κοντά. Όμως εδώ και ένα χρόνο θέλω να ξεκοψω σταδιακα γιατί έχουν γίνει πολλά (πχ της προσφερα το σπίτι μου για να κάνει πάρτυ, αλλά τελικά έκανε πάρτυ στο δικό της σπίτι και δε μας κάλεσε, κλπ) Τελευταία, προσφερθηκα να τη βοηθήσουμε στην μετακόμιση της μεταφέροντας πράγματα με το αυτοκίνητο μας, αλλά χωρίς να κουβαλήσουμε μιας και εγώ είμαι έγκυος και ο άνδρας μου έχει φλεγμονή στον ώμο. Εκεινη με έγραψε κανονικά και μετά από 10 μερες έστειλε μήνυμα στον άνδρα μου για να τους βοηθήσει με το κουβαλημα. Πλέον δεν αντέχω άλλο να προσπαθώ να ξεκοψω σταδιακα. Δε θέλω να έχω καμία επαφή μαζί της. Να της πω να μη με ξαναενοχλησει ή να την κάνω μπλοκ και να εξαφανιστω?

φίλη φίδι

Οι δύο στρατηγικές που παραθέτεις στο τέλος μόνο σταδιακές δεν είναι. «Σταδιακά» σημαίνει σε στάδια. Δεν ξέρω και γιατί επιμένεις στο σταδιακά, εφόσον είσαι σίγουρη ότι δεν αντέχεις άλλο, αλλά αν υπάρχει λόγος να γίνει σταδιακά, ξεκινάς με το να μην προτείνεις εσύ συναντήσεις, να λες όλο και πιο συχνά όχι όταν αυτή προτείνει συναντήσεις, και σταδιακά (!) λες όλο και περισσότερα όχι, μέχρι να λάβει το μήνυμα και να βαρεθεί να σε αναζητάει. Αν είναι αλαζονική και κουτοπόνηρη θα καταλάβει τις προθέσεις σου πάρα πολύ γρήγορα.

Μην εκβιάζεις φιλίες επειδή είσαι στο εξωτερικό και δεν έχεις φίλους. Ας μην έχεις φίλους για όσο δεν βρίσκεις φίλους. Δεν πειράζει. Μάθε να μην σε πειράζει, αλλιώς χάνεις χρόνο και ενέργεια με «φιλίες» που κρατάνε 3 χρόνια πια, και μετά θέλεις άλλο τόσο για ξεκόψεις.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

61 points
Upvote Downvote

22
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
19 Θέματα σχολίων
3 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
19 Συντάκτες σχολίων
Cocolimeno nameno-noMary Rho Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
luckystrike
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Αχ μου το έλεγε φίλη μου που είχε ζήσει στο εξωτερικό πως αυτή είχε επιλέξει τη μοναξιά της από το να κάνει παρέα με έλληνες που δεν της πήγαιναν. Εγώ δεν την άκουσα. Συνηθισμένη να έχω πολλούς φίλους γύρω μου όταν ήρθα εδώ έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Όλες οι ανασφάλειές μου βγήκαν στην επιφάνεια. Ένιωθα πως δεν είχα πουθενα σταθερά να πατήσω. Ο δυναμισμός μου, η αυτοπεποίθησή μου έκαναν περίπατο. Συναναστράφηκα ανθρώπους που μ’έκαναν να βουλιάζω στη μαύρη μιζέρια γιατί τους συνέκρινα με φίλους παλιούς, ανθρώπους που δεν μου ταίριαζαν καθόλου. Η πιο κοντινή μου φίλη… Διαβάστε περισσότερα »

acantholimon
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Δεν καταλαβαίνω πού ακριβώς είναι το πρόβλημα σου.Δεν τη γουστάρεις.Θα προτιμούσες να μη την ξαναδείς.Σε πειράζει λοιπόν,αν θα παρεξηγηθεί;Σε ψάχνει εκείνη συνέχεια και σε φέρνει σε δύσκολη θέση;Εσύ προσφέρεις πράγματα (το σπίτι σου,βοήθεια στη μετακόμιση),προφανώς για να δείξεις φιλική διάθεση,και μετά απογοητεύεσαι από τη γαϊδουριά της.Δεν είναι φίλη σου,να σε απασχολεί και τόσο το ζήτημα.Παύεις να είσαι διαθέσιμη και τελειώνει η υπόθεση.

no-no
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

“Έκανα υπομονή αρχικα παρότι είναι συντηρητική, αλαζονική και κουτοπόνηρη, γιατί φαινόταν καλή κοπέλα” : είναι το αντίστοιχο του “…αλλά είναι καλό παιδί”, για γυναίκα φίλη-φίδι

Κασσάνδρα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Στην αρχή, όπως το διάβασα, νόμιζα κι εγώ πως λέει πως θέλει να ξεκόψει σταδιακά, αλλά σε άλλη ανάγνωση είδα πως γράφει “Πλέον δεν αντέχω άλλο να προσπαθώ να ξεκοψω σταδιακα. Δε θέλω να έχω καμία επαφή μαζί της.” Άρα οι στρατηγικές που παραθέτει, ναι, είναι του “μια κι έξω”, αυτό θέλει, αλλά ίσως να αναρωτιέται μήπως υπάρχει καλύτερος (ίσως πιο κομψός?) τρόπος. Συμφωνώ με τη Λένα στο να μην εκβιάζονται “φιλίες”, κυρίως με άτομα που δεν ταιριάζουμε και δεν πολυεκτιμάμε και πως είναι χάσιμο χρόνου. Και να προσθέσω, δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το “αλαζονική και κουτοπόνηρη”, αλλά “καλή… Διαβάστε περισσότερα »

BiggerOnTheInside
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Πάντως, ισχύει ότι στο εξωτερικό έχεις πολύ πιο περιορισμένες δυνατότητες για παρέες και άνετα μπορεί να πιεστείς να γνωριστείς καλύτερα με ανθρώπους που ούτε καν θα πλησίαζες διαφορετικά. Ειδικά τα πρώτα χρόνια, κι εγώ πιέστηκα πολύ να κάνω παρέα με Έλληνες γνωστούς του φίλου μου, γιατί λόγω σπουδών και διαρκών αλλαγών στέγης μόνο αυτούς προλάβαινα να γνωρίσω λίγο. Λοιπόν, με κάποιους έφαγα φρίκη, όπως ακριβώς η γράφουσα. Στα πρώτα ομοφοβικά/σεξιστικά κλπ. σχόλια άρχισα να στονάρω. Ακολούθησαν τα “σαν την Ελλαδάρα τίποτα” και μετά ήρθαν και οι διάφορες κατινιές (ελαφρύ να ‘ναι το χώμα που σκεπάζει όλη την ελληνοκυπριακή κοινότητα κλπ.).… Διαβάστε περισσότερα »

Cocolime
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συμφωνώ τόσο πολύ με το β. Βασικά στην Αγγλία δεν είναι καν απαραίτητο να περιοριστείς σε Έλληνες, αλλά ούτε σε Άγγλους που είναι όντως κάπως δύσκολοι συνήθως. Τώρα έκλεισα 4 χρόνια στην Αγγλία και με ελάχιστες εξαιρέσεις οι Έλληνες που έχω γνωρίσει εδώ είναι σκατενιοι. Τόσο που προσπαθώ συνειδητά να ελπίζω πως δεν είναι όλοι έτσι. Ο χρυσός κανόνας μου είναι πως αν με κάποιον δεν θα έκανα παρέα στην Ελλάδα, δεν αξίζει να κάνω ούτε εδώ.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Το έχω πάθει πολλές φορές κι ας μη μένω στο εξωτερικό. Ας πούμε, πως όταν ξεκινάς νέα ζωή σε άλλη πόλη και ειδικά την Αθήνα, σε μεγαλύτερη ηλικία, είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσεις να δικτυώνεσαι. Αν έχεις και τον πήχη φιλίας, σε ένα επίπεδο, ακόμη πιο δύσκολα. Οπότε, αναγκάστηκα κι εγώ, να προσπαθήσω να έρθω κοντά, με κοπέλες, που δεν ταιριάζαμε τελικά σε βασικά θέματα. Πάνω από 15 χρόνια έκανα τέτοιες φιλίες. Αρχικά προσπαθούσα να συνηθίσω, να τις καταλάβω και να ανοιχτώ (γιατί αν δε ρισκάρεις δε γίνεται τίποτα) και μετά από κάποιο διάστημα, δυσανασχετούσα με την ασυμβατότητα όλο και… Διαβάστε περισσότερα »

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Λα σιτουασιόν ε τρεζ απελπιστίκ και πιάστηκες από λάθος κούτσουρο για να μην πνιγείς…ήτο κροκόδειλος!
Θα έλεγα να βρείς καλύτερο κούτσουρο ή να μάθεις να κολυμπάς <3

no-no
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Και γιατί να ξεκόψεις σταδιακά; Θα μπορούσες και να της τα πεις τα παράπονά σου, ειδικά αυτό με το πάρτι ήταν χοντρό. Μήπως το παραπροσπαθούσες να είσαι καλή φίλη και δοτική, σαν να την παρακαλούσες για παρέα; Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω τη γαιδουριά της. Να προσφέρεις και το σπίτι σου για πάρτι αλλουνού, μου φαίνεται too much.

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Συνηθίζεται για baby shower να προσφέρει το σπίτι κάποια φίλη της εγκύου, ώστε να μην κουραστεί η ίδια να καθαρίσει πριν και μετά και να μην είναι στο ρόλο της κυρίας του σπιτιού, αλλά της επίτιμης φιλοξενούμενης.
Αυτό κατάλαβα. Μεγάλη γαϊδουριά να την αγνοήσει ΚΑΙ να μην την καλέσει. Αυτό μου λέει ότι τελικά η φίλη δεν αγαπά τη γράφουσα και τόσο πολύ.

no-no
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Idril δεν το ήξερα αυτό, σε ευχαριστώ. Έχει νόημα έτσι.

FallenA17
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

“Έκανα υπομονή αρχικα παρότι είναι συντηρητική, αλαζονική και κουτοπόνηρη, γιατί φαινόταν καλή κοπέλα”

Ερμ.. εχμ.. come again??

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

“Έκανα υπομονή αρχικα παρότι είναι συντηρητική, αλαζονική και κουτοπόνηρη, γιατί φαινόταν καλή κοπέλα ” Όταν λες καλή; Δεν έχεις μάθει ακόμα αν έχει κάνει φόνο; Πως ορίζεις το καλή και πως αυτό γίνεται να απέχει τόσο απ’ ότι εκτιμάς; Κατανοώ ότι κατά περίπτωση μπορεί ή πρέπει να κάνουμε κάποιες εκπτώσεις στις επιθυμίες ή τις προτιμήσεις μας, τουλάχιστον μέχρι να σιγουρέψουμε τη θέση μας σε ένα νέο περιβάλλον και να μπούμε σε σειρά. Αλλά εσύ το παράκανες. Την σιχαινόσουνα. Το ορθό κοινωνικά είναι να παραμείνεις ευγενική και προσβάσιμη (γιατί άνθρωποι είμεθα) κρατώντας αποστάσεις και αρνούμενη κάθε δέσμευση ή συναλλαγή/συνύπαρξη. Σιγά σιγά… Διαβάστε περισσότερα »