Αγαπητή «Α, μπα»: Δεν με φιλούσε παρά μόνο όταν κάναμε σεξ

Νιώθω πως το βασικό πρόβλημα είναι πως δεν είμαι αρκετά ελκυστική γενικά

Μόλις διάβασα την ερώτηση με τίτλο “Δεν θέλω να σε φιλήσω”. Η ερώτηση μου θύμισε ακριβώς κάτι που μου είχε συμβεί και οι απόηχοι του συμβάντος με ταλαιπωρούν ακόμη. Βρισκόμουν με έναν όμορφο γκόμενο (έχει σημασία, καθώς και το ότι είμαι ανασφαλής), που από την στιγμή που τον γνώρισα ήθελα να πάω μαζί του, χωρίς να θαυμάζω κάτι άλλο επάνω του πέρα από το physique του. Αυτός είχε αρχίσει να με πειράζει παίζοντας με το πρόσωπό μου, ενασχολούμενος με τα μαλλιά μου και τα λοιπά και είχα ψηθεί πολύ, έλεγα “πω πω με θέλει, του τρέχουν τα σάλια”. Όταν έγινε το συμβάν, ήταν σαν φλόγα, πολύ μου άρεσε, και πολύ χάρηκα να κάνω σεξ με κάποιον που με ελκύει εμφανισιακά. Το σεξ άρχισε να χάνει την φλόγα του, εγώ είχα αρχίσει να ξενερώνω, και πέσαμε σε ψιλορουτίνα. Δεν με φιλούσε παρά μόνο όταν κάναμε την πράξη. Άρχισα να νιώθω πως με χρησιμοποιεί για σεξ και τον χρησιμοποιώ για αποκούμπι. Τον ρώτησα τι συμβαίνει, και μου είπε πως δεν φιλάει γενικώς, μόνο όταν βρίσκεται σε σχέση. Επίσης μου είπε πως η επιθυμία για σεξ μαζί μου προέκυψε, δεν προσχεδιάστηκε, ούτε το είχε σκεφτεί από την πρώτη φορά. Όλα τα θετικά συναισθήματα που είχα για το συμβάν “σαν φλόγα” γκρεμίστηκαν. Καταλαβαίνω πως είχαμε τελείως διαφορετικές απόψεις για το τι είναι σεξ, όπως είπες και στην αναγνώστρια στην οποία αναφέρομαι στην αρχή. Δεν θέλησες να εμβαθύνεις, αλλά από τότε που το διάβασα με καίει ξανά, όπως και με έκαιγε όταν μου είπε αυτά τα λόγια εκείνος ο ειλικρινής βλάκας. Νιώθω πως το βασικό πρόβλημα είναι πως δεν είμαι αρκετά ελκυστική γενικά (με έμφαση στο αρκετά, γιατί δεν είμαι άσχημη πιστεύω), ώστε να μου αξίζει να χαρώ με κάτι τέτοια συμβάντα. Έπεσα σε περίπτωση ακατοίκητου ή πρέπει πάντα να κρατάω πισινή ότι όποιος κάνει σεξ μαζί μου το κάνει από ανάγκη?
–Ανάγκη

Αυτό που νομίζω ότι είναι το βασικό σου πρόβλημα είναι ότι νομίζεις ότι δεν είσαι αρκετά ελκυστική ως άνθρωπος γενικώς, όχι μόνο εμφανισιακά, και έτσι διαλέγεις ανθρώπους που καταλαβαίνουν αυτό που αισθάνεσαι και για δικούς τους λόγους το χρησιμοποιούν για να σε υποτιμήσουν όσο πιο πολύ γίνεται, ώστε να νιώσουν κάπως καλύτερα με την δική τους ανεπάρκεια.
Οι δικοί τους λόγοι είναι βασικά ένας λόγος, ότι είναι παλιοχαρακτήρες.

Το σεξ, και πώς εκφράζεται αυτό, και πώς προκύπτει, είναι αποτέλεσμα και όχι το αρχικό σου πρόβλημα. Πολύ φοβάμαι ότι παρόμοιες εμπειρίες έχεις και με φίλους, αλλά δεν το καταλαβαίνεις με την ίδια ένταση γιατί δεν μπλέκεται το σεξ μέσα, που τα κάνει όλα θεόρατα.

Θα έλεγα ότι αντί να αναρωτιέσαι γιατί θέλουν τυχαίοι άνθρωποι να κάνουν σεξ μαζί σου, να εμβαθύνεις στο γιατί θέλεις να κάνεις εσύ σεξ με ακατάλληλους ανθρώπους, αλλά ακόμα πιο επείγον, γιατί είσαι ανασφαλής. Γιατί το έχεις δεχτεί, λες και είναι το χρώμα των ματιών σου; Δεν είσαι υποχρεωμένη να ζεις ως ανασφαλής για πάντα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

63 points
Upvote Downvote

8
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
8 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
8 Συντάκτες σχολίων
Amat Eurnenapapiamononokev for vendetta Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
εξωγήινη
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Μα κι εσύ από ανάγκη έκανες σεξ μαζί του, αφού σε τράβηξε μόνο εμφανισιακά. Δεν είναι ότι ερωτεύτηκες κι αυτός δεν ανταποκριθηκε. Ικανοποιησατε και οι δύο μια βασική σας ανάγκη, δεν είναι κακό αυτό. Αυτό που σε τσουρουφλισε ήταν ότι ήθελες να πέσει ένας ωραίος στα πατώματα για σένα για ν’ανεβεις ψυχολογικά. Μην βασίζεσαι στο ποιον έχεις δίπλα σου για να νιώσεις ότι έχεις αξία, ο εαυτός σου είναι αρκετός. Οι πιο ελκυστικοι άνθρωποι είναι αυτοί που γουστάρουν τον εαυτό τους και ξέρουν ποιοι είναι και τι θέλουν, όχι αυτοί που κουβαλάνε το ωραιότερο αξεσουάρ/κομενακι.

mononoke
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Άντρες που φιλάνε μόνο όταν θέλουν σεξ, ή μόνο πάνω στο σεξ, αυτή η μαστιγα.
Όπως έχει πει ο Τομ Ρόμπινς: “Φυλαχτείτε από τον άντρα που βλέπει το φιλί σαν καθήκον , μια παραχώρηση προς το «ασθενέστερο» φύλο, ένα ενοχλητικό αλλά απαραίτητο συστατικό του προκαταρκτικού ερωτικού παιχνιδιού. Αυτός ο άντρας έχει πεοπλάκα στις αρτηρίες του και θα καταρρεύσει κάτω από το βάρος μιας βαθύτερης επαφής. Ξαποστείλτε τον στο κοντινότερο γήπεδο του γκολφ ενώ όσοι από μας είμαστε πιο εξελιγμένοι γιορτάζουμε τις μοναδικές χαρές του φιλιού.”

v for vendetta
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Κοντεύω τα 45 και δεν έχω στο άμεσο περιβάλλον μου άτομα ηλικίας 18-20+. Όμως, από τα post εδώ και από γύρω γύρω παρατηρώ το εξής. Ενώ ο φεμινισμός κάτι πάει να κάνει, ενώ οι γονείς δίνουν περισσότερες πια ελευθερίες στα παιδιά τους, ενώ τα ερεθίσματα είναι περισσότερα και η κοινωνικότητα πιο αυξημένη, βλέπεις όλο και περισσότερα άτομα, κορίτσια κυρίως, με χαμηλή αυτοεκτίμηση και να βλέπουν τον εαυτό τους και την αξία τους μέσα από τα μάτια των άλλων. Και ανασφάλειες πολλές. Γιατί ρε παιδιά; Ισχύει αυτό ή έχω λάθος εικόνα;

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Τα έχεις μπέρδεψε λίγο. Έχεις πολλές ανασφάλειες και βρήκες ακριβώς αυτόν που έπρεπε για να στις βγάλει. Ουσιαστικά στηρίζεις πάνω σε έναν άγνωστο πού κι εσύ μόνο για σεξ ήθελες όλη σου την αυτοεκτίμηση αυτή τη στιγμή. Και είναι λογικό το μυαλό σου τώρα να κάνει κύκλους και να σκέφτεται έτσι, όμως καμία λογική δεν έχουν αυτά που σκέφτεσαι. Θα έλεγα να φύγεις και να βρεις κάποιον που να τον γουστάρεις και να σε γουστάρει όπως είσαι, αλλά αν δεν αντιμετωπίσεις αυτό που νιώθεις πολύ φοβάμαι ότι δε θα μπορέσεις να βρεις αυτό που σου αξίζει, γιατί θα επιλέγεις ασυνείδητα… Διαβάστε περισσότερα »

papia
Επισκέπτης
Συμμετέχων
papia

”μου είπε πως δεν φιλάει γενικώς, μόνο όταν βρίσκεται σε σχέση”
Δικαίωμά του είναι, μπορεί να το κάνει επειδή όντως έτσι νιώθει, his body his choice. Αλλά ακούγεται λίγο γελοίο, αν το κάνει απο συνειδητή επιλογή. Τ’υπου, εγώ δεν μπλέκω τα one night stand με τα συναισθηματικά και δε φιλάω τυχαίες. Πρέπει να τα φτιάξεις μαζί μου για να κερδίσεις το φιλί!

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Το σεξ είναι εξ ορισμού ανάγκη. Όχι μόνο δική του αλλά και δική σου. Νομίζω τα έχεις μπερδέψει λίγο μέσα στο κεφάλι σου, χάνεσαι στο στερεότυπο οτι ο άντρας θέλει σεξ και η γυναίκα θέλει συναίσθημα. Σε αυτή την περίπτωση όμως, το είπες και μόνη σου, ήταν μια ψιλοξενερουα κατάσταση που έγινε σεξ μερικές φορές και μετά τέλος. Δεν κατανοώ το λόγο που θεωρείς οτι κάτι πήγε στραβά, εφόσον η σχέση ήταν αμιγώς σεξουαλική απο την αρχή. Δεν σε παραμυθιασε για να κάνεις σεξ, δεν σου πούλησε συναίσθημα (απο αυτά που λες τουλάχιστον) και δεν σε κορόιδεψε. Δεν είναι κακό… Διαβάστε περισσότερα »

Amat Eur
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Και τι πειράζει δηλαδή που άρχισε να σε βρίσκει ελκυστική *αφου* σε γνώρισε? Οι άνθρωποι δεν είναι διαφημιστικά φυλλάδια, να πρέπει να σου τραβήξουν το ενδιαφέρον με την πρώτη ματιά. Το ποι@ μας ελκύει είναι πολύ πιο περίπλοκο από ένα ωραίο παρουσιαστικο. Και στην τελική εγώ προτιμώ να με γουστάρουν επειδή με γνώρισαν πάρα να νοιώθω ότι είμαι προϊόν στη βιτρίνα που τους μπανισε. Προφανώς καποι@ είναι πιο προκισμεν@ από τα γονίδια τους, κανένα θέμα να μας ελκύουν και να γουστάρουμε, αλλά δεν είναι αυτός ο τρόπος ο μόνος η ο ανώτερος.

nena
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

‘’Δεν φιλαει γενικως… φιλαει υπο συνθηκες και προυποθεσεις;; Ελα βρε φιλη τωρα που σου εχει μεινει και κομπλεξ επειδη ετυχες σε ενα μαλακα;;