«Α, μπα» classics: Πρέπει να δουλέψω μόνος μου και να μαζέψω τα χρήματα για τα δίδακτρα

Χρειάζομαι μια κατεύθυνση

Καλησπέρα σε όλους. Αρχικά να πω Α,μπα πως έχω περάσει πολλές ώρες διαβάζοντάς σε και μάλιστα χωρίς να το καταλάβω. Έτσι, ήρθε η ώρα να σου ξαναστείλω τον δικό μου προβληματισμό μιας και δεν είχα πάρει κάποια απάντηση. Είμαι πλέον τελειόφοιτος στην σχολή μου, και ενώ έχω κάποια σχέδια για το τι να κάνω , δεν μπορώ να τα εφαρμόσω. Στο μυαλό μου είναι όλα μπερδεμένα. Θα ήθελα πολύ να κάνω ένα μεταπτυχιακό στην Αθήνα. Το πρόβλημα είναι ότι, όντας σε μονογονεϊκή οικογένεια, ο πατέρας μου δεν μπορεί να με στηρίξει οικονομικά. Έτσι, πρέπει να δουλέψω μόνος μου και να μαζέψω τουλάχιστον τα χρήματα για τα δίδακτρα. Έχω στείλει κάποια βιογραφικά στην Αθήνα σε ,μάλλον, σοβαρές δουλειές, και περιμένω απαντήσεις. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω πως να το πω στον πατέρα μου ότι ψάχνω στην Αθήνα , μιας και ο ίδιος δείχνειι πάντα μια απαισιοδοξία για το αν θα τα καταφέρω ή όχι. Βέβαια, το κυριότερο είναι το εξσυνέχεια, αν τα έχω καταφέρει μέχρι εκεί, αν χάσω την δουλειά; Τι θα κάνω με το σπίτι; Θέλω απλά μια κατεύθυνση. Είναι εφικτό να το καταφέρω αυτό ή ούτε να το σκέφτομαι; Και αν μπορώ πως πρέπει να το χειριστώ; Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσω; Σε παρακαλώ απάντησε μου και δώσε μου τα φώτα σου. Ευχαριστώ πάντως για τον χρόνο που αφιέρωσες.ής: Βρίσκω κάποια δουλειά, πάω Αθήνα, βρίσκω και σπίτι. Για να ενοικιάσω το σπίτι θα χρειάζομαι τουλάχιστον 300 ευρώ, και μέχρι να πληρωθώ από την δουλειά εκείνη θα έχω και άλλα έξοδα. Πώς θα ξεκινήσω λοιπόν ; Και στην συνέχεια, αν τα έχω καταφέρει μέχρι εκεί, αν χάσω την δουλειά; Τι θα κάνω με το σπίτι; Θέλω απλά μια κατεύθυνση. Είναι εφικτό να το καταφέρω αυτό ή ούτε να το σκέφτομαι; Και αν μπορώ πως πρέπει να το χειριστώ; Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσω; Σε παρακαλώ απάντησε μου και δώσε μου τα φώτα σου. Ευχαριστώ πάντως για τον χρόνο που αφιέρωσες.

Το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι δεν χρειάζεται να πεις τίποτα στον πατέρα σου μέχρι να βρεις τι θα κάνεις, ούτε χρειάζεσαι την ευλογία του, ούτε έχει σημασία αν είναι απαισιόδοξος ή όχι. Νομίζω ότι το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να μαζέψεις λεφτά εκεί που είσαι. Μετά να βρεις ένα μεταπτυχιακό που μπορεί να γίνει με παράλληλη δουλειά. Μετά να βρεις δουλειά, και μετά να βρεις συγκάτοικο.

Πριν κάνεις οτιδήποτε όμως, σκέψου για ποιο λόγο θέλεις να κάνεις μεταπτυχιακό. Δεν είναι κακό να ζητάς τη γνώση για τη γνώση, κακό είναι να έχεις προσδοκίες από κάτι που τελικά, είναι αρκετά κοινό. Υπάρχει πολύς κόσμος με μεταπτυχιακό που δεν τον βοήθησε σε τίποτα, και ξόδεψε χρήμα και χρόνο χωρίς αντίκρισμα. Δεν είναι όλα τα μεταπτυχιακά ίδια. Κάνε καλή έρευνα πριν δεσμευτείς.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

28 points
Upvote Downvote

1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
1 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
1 Συντάκτες σχολίων
Neli Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Neli
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Συμμετέχων

Πρώτον θα συμφωνήσω με την Α μπα ότι πριν κάνεις το μεταπτυχιακό να το σκεφτείς καλά και να κάνεις καλή έρευνα. Καλό θα ήταν και να δουλέψεις για να δεις τι ανάγκες υπάρχουν στην αγορά, τι επιλογές εργασίας έχεις(αλλά λόγω καταστάσεως στην χώρα μας δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι). Δεύτερον, θα κάνω μία πρόταση που ίσως σε βοηθήσει. Θα μπορούσες να βρεις εποχιακή εργασία σε κάποιο τουριστικό μέρος (που συνήθως προσφέρουν διαμονή και διατροφή, οπότε ο μισθός μένει ανάλογα και την διαχείριση βέβαια) ώστε να μαζέψεις κάποια χρήματα για να στηρίξεις την ζωή σου στην Αθήνα και ο,τι άλλο θέλεις… Διαβάστε περισσότερα »