«Α, μπα» classics: Γιατί είναι τόσο δύσκολο να δεσμευτούμε;

Γιατί τόσος φόβος μ’ αυτή τη ρουτίνα;

Αμπούλα μου τι γίνεται με όλα αυτά τ αγόρια (και κορίτσια αντίστοιχα) που χτυπιούνται και κλαίνε και οδύρονται πόσο πολύ μας θέλουν αλλά δε μπορούν να επενδύσουν σε μία σχέση αυτή τη στιγμή; Γιατί είναι τόσο πολύ δύσκολο να δεσμευτούμε; Πότε θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε και να πάρουμε και να μη φεύγουν οι άνθρωποι περαστικοί απο τη ζωή μας; Γιατί τόσος φόβος μ αυτή τη ρουτίνα την κατάρα και έχουμε ορκιστεί στο fun;

-έρωτας στον 21ο αιώνα

Δεν μπορεί, θα έχεις προσέξει ότι είναι κυρίως αγόρια που το λένε. Μια απάντηση είναι ότι έχουν περισσότερη σεξουαλική ελευθερία αλλά και περισσότερη πίεση να έχουν πολλές ερωτικές συντρόφους, ενώ οι γυναίκες έχουν την αντίθετη πίεση. Ένας άλλος λόγος που λειτουργεί παράλληλα είναι ότι χρειάζεται να νιώσεις ότι δεν είσαι πια περίεργος να δεις τι άλλο υπάρχει εκεί έξω γιατί έχεις καταλάβει ότι δεν υπάρχει κάτι σπουδαίο για να χάσεις, όπως κατάλαβε η φίλη της προηγούμενης ερώτησης, οπότε περνάς σε φάση ταμπουρώματος με αυτούς που ξέρεις και εκτιμάς και δεν θέλεις να χάσεις. Ο κυρίως λόγος όμως αγαπητή φίλη, και τον αφήνω στο τέλος γιατί τσούζει, δεν είναι ότι δεν θέλουν να δεσμευτούν, είναι δεν θέλουν να δεσμευτούν μαζί σου. (Και βάζω πληθυντικό επειδή έβαλες κι εσύ, αλλά για ένα συγκεκριμένο αγόρι μιλάς, έτσι δεν είναι;)

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

32 points
Upvote Downvote

4
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
4 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
4 Συντάκτες σχολίων
Φριζαρισμένο μαλλίDioniRebecca de Winter Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Δεν πιστεύω απόλυτα στο “απλά δε σε γουστάρει”. Πιστεύω πως όντως υπάρχουν άνθρωποι , που δεν μπορούν να έρθουν κοντά με άλλους και να μπουν σε κατάσταση αλληλεπίδρασης. Δε σημαίνει απαραίτητα ότι δεν τους αρέσεις και πολύ. Προσωπικά, νομίζω ότι φοβόμαστε, κυρίως γιατί η λέξης “δέσμευση” εμπεριέχει κανόνες και υποχρεώσεις εννοιολογικά. Και δεν εννοώ μόνο τη λέξη. Όλο το σύστημα της προπαγάνδας αν θέλετε περί “υγιούς σχέσης” είναι γεμάτο κλισέ και προσδοκίες, ώστε οι περισσότεροι άνθρωποι φρικάρουν και μπερδεύονται, γιατί συνδέουν την αγάπη με το χάσιμο της ελευθερίας και το κουπί….. Λέμε ας πούμε “οι σχέσεις θέλουν δουλειά”….. ενώ ας… Διαβάστε περισσότερα »

Dioni
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Πιστευω οτι υπάρχουν άνθρωποι που αν δεν κεραυνοβοληθουν δεν θα μπουνε σε σχέση και άλλοι που ξεκινάνε με ένα “καλή περίπτωση φαίνεται δεν έχω κατι να χάσω…” . Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει ανθρώπους που τους είναι δύσκολο να σχετιστουν, να αναπτύξουν δηλ. μια στενή σχέση με κάποιον, να έρθουν πολυ κοντα, είναι αποφευκτικοι και μπορει να φτιαχνουν ετσι την ζωη τους που να αισθανονται εντελως αυταρκεις. Η δεύτερη έχει συνήθως ανθρώπους που μισούν την μοναξιά. Ανάμεσα στις 2 ακραίες περιπτώσεις (ασπρο – μαύρο) υπάρχει ένα ολόκληρο φάσμα, οι αποχρώσεις του γκρι! Η πλειοψηφία πιστεύω ότι είμαστε κάπου στο ενδιάμεσο και… Διαβάστε περισσότερα »

Rebecca de Winter
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Αχ τι ωραία απάντηση. Το 2ο πολύ σημαντικο για να μπορεις να έχεις αντιστάσεις στον πρώτο τυχοντα ροκ σταρ που θα αρχίσει να σε φιλάει λέω εγώ τωρα.

Φριζαρισμένο μαλλί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Το να σε ελκύει κάποιος, είναι πολύ ισχυρό κίνητρο. Έχω δει και έχω ακούσει δεσμοφοβικούς, να κυνηγούν μανιωδώς την δέσμευση μ ένα συγκεκριμένο άτομο,ενώ μπορεί να την απέφευγαν με 1000 άλλα άτομα, που λέει ο λόγος.

Όσο και να χτυπιέται και να οδύρεται και να σύεται κάποιο άτομο ότι σε θέλει, αν δηλώνει ότι δεν είναι σε φάση για δεσμευση, είναι τοσο κλασική η ατάκα, που ούτε καν αξίζει τον κόπο να το σκεφτείς περισσότερο. Άσε που όσοι σε θέλουν, δεν κάνουν τέτοια κατάχρηση στις λέξεις.