Αγαπητή «Α, μπα»: Δεν είμαστε και παντρεμένοι

Τι θα ήταν διαφορετικό αν ήμαστε παντρεμένοι;

Hello!!!! Έχω σχέση εδώ και δύο χρόνια. Τώρα τελευταία όμως ο σύντροφός μου έχει αρχίσει να μου λέει κάτι ατάκες οι οποίες μου κάθονται άσχημα. “δεν είμαστε και παντρεμένοι”. Αυτό συμβαίνει σε σκηνικά όπου του λέω ότι θέλω να βγαίνουμε μαζί κάποιες φορές με την παρέα μου ή την παρέα του κ όχι αποκλειστικά μόνος του ο καθένας. Και σε ένα άλλο σκηνικό που συζητούσαμε κυρίως για κάποια προβλήματα δικά μου, όταν η συζήτηση πήγε στο πως επηρεάζομαι από τη σχέση μας (έχω ανασφαλειες πολλές, αυτό που προσπαθούσα να του εξηγήσω είναι ότι δεν έχω ανασφαλειες έτσι γενικά και αόριστα αλλά ότι υπάρχουν κάποια triggers από πλευράς του) πάλι γύρισε και μου είπε αυτή την ατάκα. Πάντως να πω ότι δεν έχουμε συζητήσει τίποτα περί γάμου. Εγώ λοιπόν δεν το καταλαβαίνω αυτό (απάντηση από αυτόν δεν πήρα γι αυτό στέλνω σε εσας). Τι θα ήταν διαφορετικό αν ήμαστε παντρεμένοι; θα ένιωθε ότι έχει περισσότερες υποχρεώσεις απέναντι μου; περιμένει να παντρευτεί για να έχει μια συγκεκριμένη συμπεριφορά, ενώ τώρα που απλά είναι σε σχέση έχει άλλη συμπεριφορά; Τι αλλάζει με το να παντρευτείς; (μετά από κάτι τέτοια δεν σκέφτομαι καν να τον παντρευτώ πάντως, ηλικια 30 έκαστος)

Δεν παντρευομαι

Εννοεί ότι αν ήσασταν παντρεμένοι θα είχε περισσότερες υποχρεώσεις απέναντί σου, ή, ότι αν ήθελε να σε παντρευτεί, τότε θα ήθελε και να αναλάβει τώρα αυτές τις υποχρεώσεις. Βασικά, λέει ότι δεν έχει όρεξη να σε στηρίξει συναισθηματικά στο βαθμό που το θέλεις εσύ. Δεν θέλει να εμπλακεί ο ένας στη ζωή του άλλου περισσότερο από όσο είναι τώρα. Το «παντρεμένοι» είναι ένα σύμβολο, για να μην χρειαστεί να σου πει τις χοντράδες που έγραψα εγώ παραπάνω.

Τίποτα δεν αλλάζει αν παντρευτείς. Γι αυτό, αν το αποφασίσεις, να το κάνεις με κάποιον που σου φέρεται καλά εδώ και τώρα, στο σήμερα.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

114 points
Upvote Downvote

31
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
22 Θέματα σχολίων
9 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
27 Συντάκτες σχολίων
GameofDronesΕύαidrilMitsiMourmour Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Lazy cat
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Σου λέει με τον τρόπο του ότι θα ζήσει ελεύθερο πουλί και όχι κορόιδο στο κλουβί. Είστε 2 χρόνια μαζί,έχετε μπει στα 30 και σου λέει “Κάτσε να τη φρενάρω πριν αρχίσει να ζητάει νυφικά και μπομπονιέρες. Αλλά δεν θα την χωρίσω,γιατί αν μου έρθει να αποκατασταθώ σε μερικά χρόνια,να κάνω και ένα εγγόνι στην μάνα μου,να μην έχω καβάτζα;” Ψάξε κάτι καλύτερο,που να σέβεται τις ανάγκες σου.

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Ε “δεν είστε και παντρεμένοι” για να έχεις και απαιτήσεις, αυτό σου λέει. Μην του τα ζαλίζεις και πολύ, δηλαδή, γιατί δεν του είσαι και τίποτα σημαντικό, γυναίκα του ας πούμε.

Όχι να τον παντρευτείς, ούτε να τον φτύσεις κατά τη γνώμη μου.

Σκιάς όναρ άνθρωπος
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Εννοεί ότι σε έχει γραμμένη και δεν έχει όρεξη να τον πρήζεις. Δε λέω ότι τον πρήζεις, λέω πώς φαίνεται ότι το βλέπει εκείνος. Επομένως thank you, next!

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Να αλλάξει;
Φυσικά..
Από εκεί που σου έλεγε “Δεν είμαστε και παντρεμένοι”, θα σου λέει “ΠΩ, καλά μου έλεγαν να μην παντρευτώ να έχω ήσυχο το κεφάλι μου.”

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ε δεν είμαστε κι ελεύθεροι! Πες του το λίγο αυτό να δω κάτι.

Between Worlds
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Χαχα, ναι! Πως δεν του απάντησε αυθόρμητα: κι αν ήμασταν παντρεμένοι, τι διαφορά θα είχε; Να δούμε τι αντίδραση θα είχε.

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Θα είχε πλάκα να του το πει όταν θα της έλεγε ότι θα βγει μόνος του.
– Καίτη θα βγω με τα παιδιά σήμερα
– Ε όχι! Δεν θα βγεις με τα παιδιά. Δεν είμαστε κι ελεύθεροι.
– Τι σημαίνει αυτό Καίτη;
– Ότι και το “δεν είμαστε και παντρεμένοι”

Βραχυκυκλωμα. Να δω μετά πώς θα εξηγούσε τι σημαίνει το “δεν είμαστε και παντρεμένοι” 😈

Σοκοφρέτα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Advocate

Ή εναλλακτικά :
– Σώτο θα βγω με τα κορίτσια απόψε. Παίζει να μη γυρίσω το βράδυ, μη με έχεις έννοια.
– Τι λες ρε Καίτη, είσαι σοβαρή;
– Καλά, πώς κάνεις έτσι; Δεν είμαστε και παντρεμένοι.

Αχ, αχ πόσο θα ήθελα να του το πει αυτό.

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Αυτό ακριβώς, πρέπει να ακούσει από τη γράφουσα την ατάκα για να δει πόσο θα του κακοφανεί η μ@λ@κί@ που λέει ο ίδιος!

Open S
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Τέλειο! Όλοι θέλουμε να δούμε αυτό το κάτι. Update!

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Ωραίος, twist στο στρίβειν δια του αρραβώνος για να γλιτώσουν τον γάμο, αυτός στρίβειν δια του γάμου για να γλιτώσει όλες τις άλλες υποχρεώσεις της σχέσης. 🤔

Γιατί που ακούστηκε να φέρεσαι σωστά αν δε σε υποχρεώνει ένα χαρτί που περιγράφει αναλυτικά τις υποχρεώσεις σου! Κάνε ένα συμβόλαιο σχέσης αλά Sheldon.
Άρθρο 1, παράγραφος 1, και τα δύο μέλη οφείλουν να φέρονται σαν άνθρωποι ο ένας στον άλλο.
Αρθρο 1, παράγραφος 2, και τα δύο μέλη οφείλουν να φέρονται σαν άνθρωποι γενικά.

Φριζαρισμένο μαλλί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Ασχολείσαι με το να αναλύεις μια δικαιολογία του κώλου, που έχει επινοήσει για να αποφεύγει οτιδήποτε δεν θέλει να κάνει. Μην την μπλέκεις. Δες το πιο ουσιώδες, που είναι το να πρέπει να υποβάλεις αίτημα, για να βγείτε όλες οι παρέες μαζί. Ούτε καν οι δυο σας. Οι παρέες!! Δεν “εμπνέεται” ούτε καν να βγείτε οι 2 σας και γι αυτό φταίει η μεταξύ σας δυναμική πλέον, όχι το είδος της σχέσης. Τι απαντήσεις ψάχνεις παραπέρα?

Δεν είστε και παντρεμένοι? Καλύτερα γιατί τα διαζύγια είναι ένα είδος πολυτέλειας βρε παιδί μου! Και χρονοτριβούν και κοστίζουν! Ενώ δες τώρα! Αριβεντέρτσι.

Kleopatra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Εγώ κατάλαβα ότι οι 2 τους βγαίνουν, αλλά δεν τη θέλει με την παρέα του για να μπορεί να κάνει καφρίλες. Ούτε γουστάρει να εμφανίζεται στη δική της παρέα.

Κλαούδια Καρδινάλε
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Απλά τρέχα.

Felis
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Εν τω μεταξύ, μετά από 2(!) χρόνια σχέσης, τι σόι “φοβερή” απαίτηση είναι πια να βγαίνεις με κοινές παρέες πού και πού; Που αυτό είναι το μινιμουμ που κάνεις με όποιοδήποτε γκόμενο/α που δεν είναι απλά γνωριμία μιας βραδιάς. Και ο τύπος θέλει να κυκλοφορεί στην παρέα του μόνο την μέλλουσα γυναίκα του; Τι άλλο θα ακούσουμε μα τον Τουτατή! Adieu!

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Η πατριαρχία καλά κρατεί. Η κοινωνία πιέζει την γυναίκα κατα την δεκαετία των τριάντα να παντρευτεί και να κάνει παιδιά. Συγχρόνως έχει εδραιωθεί η αντίληψη σε ορισμένους άντρες ότι η γυναίκα κατά τα 30 θέλει να τους καπαρώσει και θέλει εναγωνιωδως να της περάσουν την κουλουρα. Εφόσον δεν έχετε κάνει κάποια σχετική συζήτηση για το κοινό σας μέλλον, ο σύντροφος σου θέλει να σου περάσει υποσεινηδητα το μήνυμα να μην ευελπιστεις σε κάτι τέτοιο από αυτόν. Ταυτόχρονα όμως δεν θέλει να χάσει την βολή του και να συζητήσει μαζί σου τι θέλετε και οι δύο από αυτή την σχέση.