in

Αγαπητή «Α, μπα»: Αποφάσισα να βάλω σιδεράκια στα 27

Ο περίγυρός μου σχολιάζει την ηλικία μου

Ο περίγυρός μου σχολιάζει την ηλικία μου ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

S00921 2035201

Στα 27 αποφάσισα μετα απο πολυ σκέψη και επειδή πλεον εχω την οικονομική δυνατότητα να τα πληρώσω να βάλω σιδεράκια. Τα δόντια μου δεν ήταν πολυ στραβά αλλα με ενοχλούσαν και θα πάρει μαξ ενα χρόνο να φτιαχτούν οπότε ειμαι πολύ σίγουρη με την απόφαση μου. Αλλα. Προφανώς υπάρχει αλλα. Με βάση τα λόγια των γονιών μου, γνωστών μου, των φίλων μου (παλι καλα οχι όλων) είμαι πολύ μεγάλη για να τα φοράω, ηταν μια χαρα και πριν κτλ. Και εκεί που ημουν οκ με την απόφαση μου με στεναχωρουν ολα αυτα τα σχόλια αν και συνήθως απαντάω οτι λεφτα εχω τα ξοδεύω οπως θέλω. Δεν εχω ερώτηση απλα ηθελα να πω πόσο δύσκολο είναι να είσαι σίγουρος για κατι τοσο απλό και να σε βάζουν σε σκέψεις άγνωστοι. Αυτα τα σχόλια προέρχονται από το οτι επειδή δεν εχω σχεση δεν θα με θέλει κάποιος επειδή φοράω σιδεράκια, και αυτο με στεναχωρεί παραπάνω. Γιατί πρέπει να σκέφτονται ετσι και γιατί πρέπει εγω να τους εξηγώ ότι δεν ειμαι τα σιδεράκια μου, και δεν θελω.
-Όμορφο Χαμόγελο 2021

 

Α, ναι. Μια γυναίκα πρέπει να έχει φυσική ομορφιά, αλλά όταν λένε αυτό, εννοούν ότι οφείλει να είναι όμορφη από μόνη της, χωρίς να προσπαθήσει να την βελτιώσει. Από τη μια πρέπει να «προσέχει» τον εαυτό της, αλλά ταυτόχρονα δεν πρέπει ποτέ κανείς να καταλάβει με ποιον τρόπο τον «προσέχει».

Η αστυνόμευση της γυναικείας εμφάνισης είναι μια πραγματικότητα, δεν είναι κάτι θεωρητικό που συζητάνε ακαδημαϊκοί σε σκονισμένα γραφεία. Επηρεάζεσαι για κάτι απλό γιατί η καταπίεση υπάρχει σε όλα τα επίπεδα, από τα απλά μέχρι τα σύνθετα, και κάθε φορά που πας να βγεις από το κουτάκι, σου το επισημαίνουν. Σκέφτονται έτσι γιατί έτσι είμαστε όλοι, και κάνουμε προσπάθεια για να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε έτσι.

Τι να τους εξηγείς; Δεν χρειάζεται να εξηγείσαι. Άσε τους να εξηγούν αυτοί τον περιορισμένο τους τρόπο σκέψης. Στο κάτω κάτω ο Τομ Κρουζ έβαλε σιδεράκια στα σαράντα, και η Φέι Ντάναγουεϊ στα 61, ορίστε, τι έχουν να πουν;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

51 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Να γελάς και να κλαίς
Να γελάς και να κλαίς
3 χρόνια πριν

Α! και προβληματίζεσαι? Εβαλα σιδεράκια στα 60 !!! μου και δεν μετάνοιωσα στιγμή γιαυτό. Πιστεύω πως κάθε άνθρωπος μέχρι τη τελευταία του πνοή πρέπει να προσπαθεί να βελτιώνεται σαν άνθρωπος. Και όχι μόνο να διευρύνει τη σκέψη του, να πλουτίζει τις γνώσεις του και να εξευγενίζει τα αισθήματά του. Αυτο αφορά και την εμφάνισή του αν του δημιουργέι πρόβλημα. Κάνεις ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙΣ πάντοτε και συνέχεια. Θα έχει πλάκα! Θα στερηθείς κριτσίνια, παστέλια, τσίχλες, μπριζόλες, παξιμάδια, Ορκίστηκα μόλις τα βγάλω να φάω 3 σουσαμοκούλουρα ξεροψημένα (ναι! Θεσ/νίκη κοντά)ΑΛΛΑ θα γελάσεις λίγο με τα δυστυχισμένα , περίλυπα 13χρονα στην αναμονή. Τουλάχιστον… Διαβάστε περισσότερα »

Xthesini
Xthesini
3 χρόνια πριν

Θεάρα 🙂

Granita Lemoni
Granita Lemoni
3 χρόνια πριν

Εγώ πάντως που φορούσα σιδεράκια στο μικρή και τα κριτσίνια μου έτρωγα και τις τσίχλες μου μασούσα. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Εντελβάις
Εντελβάις
3 χρόνια πριν

Τι λεεες καλεεε, τα σιδεράκια αποτελούν φετίχ! (δεν είμαι διεστραμμένη οδοντίατρος μου το έχουν πει πολλοί σε συζητήσεις). 😁 Επιπλέον μπράβο σου που κάνεις ορθοδοντική, κι εγώ έβαλα στα 25 και ήταν το καλύτερο δώρο που έκανα ποτέ στον εαυτό μου (εννοείται πως άκουγα κι εγώ από άσχετους “μαα πώς σου ήρθε να βάλεις;; Αφού δεν έχεις πρόβλημα.” Και ας είμαι οδοντίατρος, ο κύριος Βαγγέλης ο φούρναρης έκανε διάγνωση ότι δεν έχω ορθοδοντικό πρόβλημα.)

Lou
Lou
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Αφού στο είπε ο κύριος Βαγγέλης, τελείωσε, τι τα θες κι εσύ τα πτυχία κορίτσι πράμα?

Pink lemonade
Pink lemonade
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

δεν ξέρει απο δόντια ο κυρ Βαγγέλης?
ο άνθρωπος σηκώνεται κάθε πρωι και ψήνει ψωμί… μπορεί να πουλάει και κανα παστέλι…

Μάνα Κουράγιο
Μάνα Κουράγιο
3 χρόνια πριν

“Μα να μην το ξέρω να σε ρωτήσω πρώτα!”
“Δε θυμάμαι να σου ζήτησα την άδεια”
“Κοίτα τη δουλίτσα σου ρε άνθρωπε”
“Τalk to the hand”
“Έτσι ήθελα, έτσι έκανα”
“Δεν καταλαβαίνω τι μου λες, ξαναπέστο”
“Λα λα λα λα λα λα λα λα λα λα!”
“Ωρέ τράβα και… (προσθέτεις κατά βούληση)

Πιθανές απαντήσεις που βοηθούν την πνευματική ισορροπία.

Eirini
Eirini
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μάνα Κουράγιο

Επίσης θα μπορούσε να πει “Τώρα που σε παρατηρώ κι εσύ θα έπρεπε να βάλεις. Αν το αποφασίσεις να σου συστήσω τον γιατρό μου, είναι πολύ καλός.”

Mumu Pipi
Mumu Pipi
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μάνα Κουράγιο

Να προσθεσω κι εγω καποια:
“Δηλαδη ειμαι υποχρεωμενη να παρω την αδεια σου;”
“Δεν καταλαβαινω. Τί εννοεις;”
“Ο,τι πεις αφεντικο. Βουτα το κεφαλι σου στη λεκανη τωρα και τραβα το καζανακι.”
“Η αναφορα που θες ειναι στο δευτερο συρταρι αριστερα.”

Lou
Lou
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mumu Pipi

Αχ, συγγνώμη που δεν σε ρώτησα!! Πώς μου διέφυγε! Τρέχω να κλείσω ραντεβού με τον ορθοδοντικό να τα αφαιρέσω αμέσως!

Παπαρουνα
Παπαρουνα
3 χρόνια πριν

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να σε δουν να βελτιωνεσαι. Κρατα αυτο Ειτε ειναι σιδερακια, ειτε ξαφνικη ανοδος ζωης/καριερας/ομορφιας κτλ Οι περισσοτεροι κομπλεξικοι (η κοινωνια πες) εχουν τοποθετησει τους ανθρωπους σε επιπεδα, και τον εαυτο τους σε ενα απο αυτα. Τους πιο πανω τους σεβονται, τους ισους τους ανταγωνιζονται, τους πιο κατω (αναλογα με το κεφι) τους περιφρονουν η τους λυπουνται. Αλιμονο αν καποιος απο τους πιο κατω, η τους ισους, θελησει να ανεβει. Να τολμησει να αγγιξει η ξεπερασει το δικο τους επιπεδο. Χαλαει η ισορροπια μεσα τους, τα δεδομενα τους. Και πρεπει να το σταματησουν αυτο (εξ’ ου και η αντιδραση)… Διαβάστε περισσότερα »

Lou
Lou
3 χρόνια πριν

Έχετε παρατηρήσει ότι εμείς οι γυναίκες ότι και να κάνουμε είμαστε πάντα μεγάλες?

Ίτζι Θρέντγκουντ
Ίτζι Θρέντγκουντ
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lou

Όχι πάντα ..πχ. για να πάρουμε θέση ευθύνης είμαστε πολύ μικρές ακόμα έχουμε χρόνο μπροστά μας , πρώτα η οικογένεια κλπ

Mumu Pipi
Mumu Pipi
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lou

Οταν ξεκινησα πιανο στα 11 μαντεψε.. ημουν πολυ μεγαλη ..! Ολοι οι γνωστοι μας αυτο μού λεγανε. Στα 21 μου ειχα ηδη το πτυχιο αλλα δεν ειχε νοημα και που το πηρα αφου τοτε και αν θα ημουν γρια…
Το τί μαλακίες ακους εκει εξω…
Με λεξοτανιλ πρεπει κανονικα να βγαινω απο το σπιτι.

Eirini
Eirini
3 χρόνια πριν

Εγώ έβαλα σιδεράκια γύρω στα 35 και τα φορούσα 3 χρόνια. Δεν με ένοιαζε τι θα πουν οι άλλοι. Ήταν από τα καλύτερα πράγματα που έκανα και το αποτέλεσμα του ανεμπόδιστου χαμόγελου με δικαίωσε. Μάλιστα μερικές φίλες μου επηρεάστηκαν και έβαλαν κι αυτές.
Τώρα σχεδόν το έχω ξεχάσει γιατί έχουν περάσει αρκετά χρόνια, αλλά και τώρα θα έβαζα.
‘Οταν πήγαινα στον ορθοδοντικό, έβλεπα και αρκετά άτομα διαφόρων ηλικιών, όχι μόνο παιδάκια. Και σταδιακά αρχίζοντας να παρατηρώ, έβλεπα γύρω μου αρκετούς. Απλά παλιότερα δεν το παρατηρούσα γιατί δεν με ενδιέφερε.
Θα δεις τι ωραία θα νιώσεις όταν τα βγάλεις.

starsailor
starsailor
3 χρόνια πριν

Μην τσιμπάς στα σχόλια των άλλων. Έκανα αυτό το λάθος στην ηλικία σου και έφτασα τώρα στα 48 να σκέφτομαι ότι αξίζει να το κάνω γιατί άφορά μόνο εμένα, την υγεία μου και πως νοιώθω για τον εαυτό μου. Καλή επιτυχία.

Cycling in the rain
Cycling in the rain
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  starsailor

Κάντο starsailor. Το έγραψα και ως σχόλιο ο σύζυγος μου έβαλε στα 42 και εκτός από το ότι ισιωσαν τα δοντια του γλυτώσαμε λεφτά απο απονευρωσεις και θήκες.

Phaedra
Phaedra
3 χρόνια πριν

Ε και μετά μην αλλάξεις χρώμα στα μαλλια,μην κάνεις το τάδε κουρεμα κτλ…

μην ακους κανεναν!και ελάχιστα στραβά να ειναι τα δόντια σου,διορθωσε τα αν το θες.

Όσο για την μελλοντική σχέση,που ίσως σε απορριψει για αυτά,τα φιλιά μας!

υγ.έχω βαλει σιδεράκια οταν ήμουν έφηβη και βλέπω σε αρκετούς μετά απο χρόνια ξαναστραβώνουν.Ε θα ξαναβάλω.

bubuntu
bubuntu
3 χρόνια πριν

Έχοντας ταλαιπωρηθεί πολλά χρόνια στην εφηβεία μου με τα σιδεράκια, αλλά και μετά στην ενήλικη ζωή μου φορώντας μασελάκι περιμένοντας πώς και πώς να φανεί έστω και ένα ίχνος φρονιμίτη για να τα ξεφορτωθώ, έχω να σου πω το εξής: Δεν φαντάζεσαι πόσο τονώνεται η αυτοπεποίθησή σου από ένα ωραίο χαμόγελο! Αξίζει 100% η διαδικασία/ταλαιπωρία!
Όσον αφορά γνωστούς και συγγενείς, αγνόησέ τους ή γίνε δυσάρεστη. Όσο για το επιχείρημα που προβάλλουν, είναι το λιγότερο απαράδεκτο.

Lula
Lula
3 χρόνια πριν

Μάλιστα. Τώρα μάθαμε ότι είσαι πολύ μεγάλη για σιδεράκια και θα διώχνουν τους ενδιαφερόμενους. ΤΑ ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ.
Εντάξει, το τερμάτισαν.
Φόρεσέ τα και τύφλωσέ τους με το υπέροχο χαμόγελό σου σε ένα χρόνο! Ποιός Τομ Κρουζ και Φέι Ντάναγουεϊ εδώ ολόκληρη Αγγελική έβαλε στα 40 της.