in ,

Προσωπική ιστορία: Η καλόγρια αδελφή μου

Η αντιμετώπιση της οικογένειας σου είναι ένα από τα δυσκολότερα βήματα για να βρεις την ηρεμία σου, ειδικά εάν εμπλέκεται η ομοφυλοφιλία σε μια θρησκευόμενη οικογένεια. Οι γονείς μου δεν αποδέχονται την ομοφυλοφιλία, αλλά η αδελφή μου είχε δώσει διαφορετικές ενδείξεις, στήριζε τους ομοφυλόφιλους φίλους της και χαιρόταν για τις σχέσεις μου ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

62c3e8f36edbfdc087ef8a40110bc708

Η αντιμετώπιση της οικογένειας σου είναι ένα από τα δυσκολότερα βήματα για να βρεις την ηρεμία σου, ειδικά εάν εμπλέκεται η ομοφυλοφιλία σε μια θρησκευόμενη οικογένεια. Οι γονείς μου δεν αποδέχονται την ομοφυλοφιλία, αλλά η αδελφή μου είχε δώσει διαφορετικές ενδείξεις, στήριζε τους ομοφυλόφιλους φίλους της και χαιρόταν για τις σχέσεις μου, αλλά η αλήθεια ήταν διαφορετική από ότι φαινόταν ή άλλαξε μορφή στην πορεία. Το περσινό καλοκαίρι η αδελφή μου μας ανακοίνωσε πως θα γίνει καλόγρια. Ένα τεράστιο σοκ για εμένα.

Μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα έφυγε στο μοναστήρι, αφήνοντας με πίσω με πολύ θυμό και απογοήτευση. Ως άθεη έμαθα πως είχα να αντιμετωπίσω εκείνην και τη πίστη της, ως φεμινίστρια έμαθα πως είχα να αντιμετωπίσω εκείνην και την ιδέα της για το ρόλο της γυναίκας, ως ομοφυλόφιλη έμαθα πως είχα να αντιμετωπίσω την απέχθεια της για εμένα, ως αδελφή της έμαθα πως είχα να αντιμετωπίσω το τελευταίο μέλος της οικογένειας μου που μου απέμεινε… Η αδελφή μου άλλαξε, από μια κοπέλα που επιθυμούσε ταξίδια με φίλους, έρωτες, ότι άλλο που ήθελε μια κοπέλα στα 19 χρόνια της, κατέληξε σε ένα μοναστήρι. Το πρόβλημα δεν είναι η επιλογή της, αλλά η συνέχεια της επιλογής της.

Η αδελφή μου από ένα ανοιχτόμυαλο άτομο, ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού, υποστηρίκτρια του φεμινισμού και της ανεξαρτησίας των γυναικών, άλλαξε σε μια αδελφή που ψήφισε ακροδεξιά, δεν αποδέχεται τα lgbt άτομα και θεωρεί πως η γυναίκα ανήκει στον άντρα και στον Θεό και παράλληλα πρέπει να είναι σεμνή κλπ. Δεν κατάλαβα πως και πότε έγινε ένας διαφορετικός άνθρωπος, πριν ή κατά την διάρκεια της στο μοναστήρι. Σε όλη αυτή τη ιστορία μέχρι και πρόσφατα κατηγορούσα τον εαυτό μου που δεν μπόρεσα να κάνω κάτι, έριξα το φταίξιμο πάνω μου ως μεγαλύτερη αδελφή που έπρεπε να την προστατεύσει. Εγώ και η αδελφή μου καταλήξαμε στα δύο άκρα, δύο άκρα που δεν μπορούν να βρουν μια κοινή γραμμή, έπρεπε να διαλέξω εάν θα προστατεύσω εμένα χάνοντας την αδελφή μου ή να με διαλύσω και να κρατήσω την αδελφή μου δίπλα μου. Μια απόφαση που με δυσκόλεψε και με πόνεσε ιδιαίτερα αλλά έπρεπε να παρθεί και να επιλεχθεί ο δυσκολότερος δρόμος, δηλαδή να προστατεύσω εμένα και να χάσω την αδελφή μου.

Η αδελφή μου θέλει να απορρίψω την ευτυχία μου και να γίνω αυτό που θεωρεί η ίδια σωστό για εμένα, δηλαδή μια κρυφή ομοφυλόφιλη που θα έχει να αντιμετωπίσει τον Θεό για τις αμαρτίες της, να ζήσω σε όλη την ζωή μου σε τύψεις, να με μισήσω για αυτό που είμαι και παράλληλα να υποκρίνομαι πως η τοξική αγάπη της οικογένειας μας είναι η σωστή αγάπη. Η ίδια σε κάθε επικοινωνία μας προσπαθεί να μου δημιουργήσει τύψεις για να με αλλάξει σε κάτι που απεχθάνομαι και θα είναι η δυστυχία μου… Δυστυχώς, η αδελφή μου χάραξε τον δρόμο της και θα πρέπει να χαράξω και τον δικό μου χωρίς αυτήν, όσο και να την αγαπώ.

Έχω θυσιάσει όλη την οικογένεια μου για να με προστατεύσω από την τοξικότητα τους, το μίσος τους, την νοοτροπία τους κλπ. Ειδάλλως, θα πρέπει να θυσιάσω την ευτυχία μου, την ελευθερία μου, τα όνειρα μου, τις επιλογές μου και εμένα!

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News