in

Όσκαρ: «Τον φάκελο, παρακαλώ»

Έξι πράγματα που μπορεί να μην ξέρατε για τον περίφημο φάκελο των Όσκαρ

Έξι πράγματα που μπορεί να μην ξέρατε για τον περίφημο φάκελο των Όσκαρ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 3

Ο φάκελος είναι πιο νέος από τα βραβεία 

Ενώ η τελετή βράβευσης βρίσκεται στην 87η χρονιά, ο φάκελος γιορτάζει τα 75α του γενέθλια. Όταν τα βραβεία ξεκίνησαν, το 1929, η ανακοίνωση των νικητών γινόταν τρεις μήνες πριν την τελετή. Αυτό άλλαξε το 1930, όταν η Ακαδημία μοίρασε τη λίστα στα ΜΜΕ με απαγόρευση δημοσίευσης πριν τις 11 το βράδυ της τελετής. Όμως το 1939 οι Los Angeles Times αποκάλυψαν τους νικητές πριν τις ανακοινώσεις, και αυτό συνέβαλε στην ιδέα του φάκελου.

Ο φάκελος απέκτησε κομψή εμφάνιση το 2011. Πλέον αποτελείται από ένα χρυσαφί χαρτί και λάμπει μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων θεατών. Πριν από αυτή τη μεταμόρφωση, ήταν ένα απλός φάκελος από λευκό χαρτί. Η ιδέα για την αλλαγή ήταν της εταιρείας Marc Friedland Couture Communications, η οποία προσέγγισε την Ακαδημία, και πρότεινε μια αλλαγή αντάξια της λαμπερής εκδήλωσης. O πρώτος παρουσιαστής που κράτησε το νέο φάκελο ήταν ο Τομ Χανκς.

793923 env2
Ο παλιός φάκελος

Κατασκευάζονται δύο έξτρα σειρές φακέλων

Στα βραβεία εμφανίζονται 24 φάκελοι, αλλά κατασκευάζονται τρεις σειρές, που σημαίνει 72 φακέλους. Αυτό συμβαίνει για να αποφευχθούν λάθη σε περίπτωση που κάποιος καθυστερήσει. Η ομάδα παραγωγής ετοιμάζει επίσης 363 κάρτες από χοντρό εκρού χαρτί με τα ονόματα όλων των υποψηφίων. Οι φάκελοι γεμίζουν έξω από το στούντιο, σε μια άκρως μυστική διαδικασία που φυλάσσει τις αποφάσεις τις Ακαδημίας μέχρι την ανακοίνωση.

793924 env3

Συνολικά για όλους τους φακέλους, που κατασκευάζονται με το χέρι, χρειάζονται 110 εργατοώρες. Το χαρτί που ιριδίζει εισάγεται από μια μικρή εταιρεία στη Γερμανία, μαζί με 40 γιάρδες από πλούσιο κόκκινο σατέν. Κάθε φάκελος περνάει από δέκα διαφορετικά στάδια παραγωγής.

793925 env4793926 env5

Οι φάκελοι προστατεύονται

Η καταμέτρηση των ψήφων γίνεται από την Price Waterhouse and Coopers που αναλαμβάνει αυτή την ευθύνη εδώ και 81 χρόνια. Η εταιρεία είναι υπεύθυνη να κρατάει μυστική την ταυτότητα των νικητών, αλλά είναι υπεύθυνη και για την φύλαξη των φακέλων την ημέρα της τελετής.

793927 env6

Μόνο 24 από τους 72 φακέλους επιβιώνουν κάθε χρόνο

Κατασκευάζονται 72 φάκελοι, αλλά μόνο 24 φτάνουν μέχρι τη σκηνή. Ο νικητής της κάθε κατηγορίας παίρνει μαζί του το αγαλματίδιο και τον φάκελο, αλλά οι υπόλοιποι καταστρέφονται. Αυτό γίνεται για να προστατευθεί η αξία του κάθε ντοκουμέντου.

αρχείο λήψης

 

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια