in

«Α, μπα» classics: Πώς να αντιμετωπίσω ένα άτομο που συνέχεια με ειρωνεύεται και με μειώνει;

Δεν μπορώ να την αποφύγω

Αγαπητή Α,μπα, Βρίσκομαι σε απόγνωση. Δεν ξέρω πώς να αντιμετωπίσω ένα άτομο το οποίο συνέχεια με ειρωνεύεται και με μειώνει. Δεν είναι φίλη μου, είναι γνωστή μου απλά δεν μπορώ να αποφύγω την φυσική της παρουσία αναγκαστικά σε κάποιες περιπτώσεις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

0c969327081cce8bd029844c9683faa7

Αγαπητή Α,μπα, Βρίσκομαι σε απόγνωση. Δεν ξέρω πώς να αντιμετωπίσω ένα άτομο το οποίο συνέχεια με ειρωνεύεται και με μειώνει. Δεν είναι φίλη μου, είναι γνωστή μου απλά δεν μπορώ να αποφύγω την φυσική της παρουσία αναγκαστικά σε κάποιες περιπτώσεις. Έχω προσπαθήσει το “κάνω ότι δεν ακούω”, το “προσπαθώ να αντιμετωπίσω την ειρωνία με χιούμορ” ή “κάνω οτι δεν κατάλαβα”. Σε όλες τις περιπτώσεις όμως αυτή χαίρεται που δεν απαντάω και συνεχίζει, γιατί μάλλον υποθέτει ότι είμαι αδύναμη (ή χαζή?) να απαντήσω. Μόνο μια φορά βγήκα εκτός εαυτού που της μίλησα με έντονο τόνο φωνής για τον τρόπο της και έπιασε μόνο εκείνη τη στιγμή και για τον επόμενο περίπου μήνα. Αν και είχε ηρεμήσει, τώρα βλέπω να ξαναπαίρνει θάρρος. Δεν θέλω να απαντάω με ειρωνία γιατί δεν μου βγαίνει φυσικά όπως αυτηνής, και την φορά εκείνη που το έκανα μετά ένιωθα σαν τέρας που κάνει τα ίδια. Κάνω ό,τι μπορώ για να την αποφύγω απλά σε κάποιες στιγμές (περίπου 1 φορά την εβδομαδα) αναγκαστικά βρισκόμαστε στον ίδιο χωρο -αυτό δεν μπορεί να αλλάξει δυστυχώς, αλλιώς δεν θα την ξαναβλεπα ποτέ αν ήταν στο χερι μου. Δεν λείπει ποτέ η μπηχτή ή το “ευχάριστο” σχόλιο. Σίγουρα έχει κάποιο θέμα κατωτερότητας για να μειώνει συνεχώς τους άλλους (δεν το κάνει μόνο σε μένα, δεν έχω ακούσει ποτέ καλό λόγο απο το στόμα της) αλλά πραγματικά έχω μείνει από ιδέες για το πως να την αντιμετωπίσω κάθε φορά που βρίσκεται στον ίδιο χώρο.

– απεγνωσμένη ετών 18

Εξαρτάται από το τι σχέση έχετε και γιατί βρισκόσαστε μια φορά την εβδομάδα. Οι εναλλακτικές που έχεις είναι συνάρτηση πολλών κοινωνικών παραγόντων. Θα τελειώσει κάποτε αυτή η εβδομαδιαία συνάντηση; Μπορείς να γυρνάς την πλάτη; Να πηγαίνεις σε άλλο χώρο; Μπορείς να της βάλεις τις φωνές μπροστά σε άλλους; Μπορείς να παραπονεθείς σε κάποιον άλλον; Δεν λες αρκετά.

Αν είναι σίγουρο, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι δεν μπορείς να την αποφύγεις περισσότερο, τότε δυστυχώς θα πρέπει μια φορά το μήνα να της μιλάς με έντονο τόνο για να μαζεύεται ξανά. Τι να κάνουμε. Υπάρχουν και αυτοί.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

8 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Μαύρη γάτα
Μαύρη γάτα
5 χρόνια πριν

Κάνε αυτό που έπιασε την προηγούμενη φορά. Μίλα στα ίσια ή φώναξε κι ας γίνει σκηνή. Αφού δεν έχετε στενή σχεση, δεν υπάρχουν συνέπειες. Σε μια που μου είπε ότι θέλω δίαιτα της είπα στα ίσια οτι είναι αγενής και δαγκωθηκε. Ούτε εμένα μ’ αρέσουν αυτά, αλλά τα γομάρια μόνο αυτή τη γλώσσα καταλαβαίνουν.

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μαύρη γάτα

Συμφωνώ 👍. Θα μιλησεις όπως της μιλησες κι εκείνη τη φορά που μαζεύτηκε. Δυστυχώς ατομα τέτοιας συμπεριφορας και χαρακτήρα, δεν μπορεις να φερθεις αλλιως. Δηλ τη γειωνεις, της βγαζεις τα καλώδια που τροφοδοτείται μεταφορικά😉, δηλαδη τη χτυπας εκει που πονάει πιο πολυ. Δε γίνεται αλλιως. Ειναι ο μόνος τροπος να την αποστομωσεις. Μέχρι που θα στο ξανακάνει, γιατί τέτοια ατομα δεν αλλάζουν, κι εσυ θα την αποστομωσεις ξανα. Απλα της λες πως έχουν τα πραγματα. Της λες αλήθειες. Εγω είχα προσωπο οικογενειακό που φερόταν το ίδιο κι απλα οταν ξυπνησα και σταμάτησα να ανεχομαι, την αποστομωνα με τις πιο σκληρές… Διαβάστε περισσότερα »

v for vendetta
v for vendetta
5 χρόνια πριν

Να μην επιτρέπεις σε κανέναν ούτε να σε ειρωνεύεται ούτε να σε μειώνει. Πες: “μπορείς να μην ασχολείσαι μαζί μου;” ή ” μην μου απευθύνεις το λόγο σε παρακαλώ, εκτός και αν έχεις να πεις κάτι πραγματικά έξυπνο.”

Ικμάδα
Ικμάδα
5 χρόνια πριν

Ευλαμπία μου, αν δεν μπορείς να πεις μια καλή κουβέντα, μη μιλάς καθόλου τουλάχιστον σε μένα, από τώρα και στο εξής!

Να γελάς και να κλαίς
Να γελάς και να κλαίς
5 χρόνια πριν

Βλέμμα συμπόνοιας και κατανόησης και γλυκά-γλυκά :”πότε θα ασχοληθείς επιτέλους με το θέμα σου ; Κάθε φορά ελπίζω. Γιατί το αναβάλλεις συνέχεια και γίνεσαι η ατραξιόν της εβδομάδας”;

Vasilis
Vasilis
5 χρόνια πριν

Αφού δεν μπορείς να την αποφύγεις, πες της στα ίσα μπροστά στους άλλους “Τις ειρωνίες σου στους φίλους σου και στο σπίτι σου και όχι σε εμένα, γιατί δεν είμαι φίλη σου και ούτε πρόκειται να γίνω”.

Haifischnet
Haifischnet
5 χρόνια πριν

Σταμάτα να σπαμάρεις εσύ.

Haifischnet
Haifischnet
5 χρόνια πριν

Οκ, αλλά είναι και 18χρονη, δεν είναι καμιά παλιοκαραβάνα. Τώρα μαθαίνει.