Αγαπητή «Α, μπα»: Άραγε όλοι αυτοί οι άντρες κάνουν τα ίδια σε κάθε κοπέλα που γνωρίζουν;

Αλλάζουν ποτέ;

Αγαπημένη μας Λένα ελπίζω αυτό το μήνυμα να σε βρίσκει πολύ καλά . Θέλω να ρωτήσω . Πιστεύεις πως όλοι αυτοί οι άντρες που γράφουμε εδώ εμείς θα έχουν την ίδια συμπεριφορά σε όποια γυναίκα και αν γνωρίσουν ? Δηλαδή ο χαρακτήρας είναι ένας και δεν αλλάζει εκτός αν θέλουν , αν καταλάβουν ότι κάνουν λάθος ? Δεν μιλάω για συναισθήματα απλά διαβάζω από πολλές γυναίκες εδώ ότι δεν τις σέβονται, δεν ακούνε τα θέλω τους ορισμένοι. Όπως μου έχει συμβεί και μένα με όλους τους άντρες που έχω κάνει σχέση ή βρεθεί ερωτικά . Μπορεί να μην νιώσαμε τα ίδια, να μην θέλαμε τα ίδια αλλά κανένας δεν με σεβάστηκε . Με κεράτωσαν, μου είπαν ότι νιώθουν άλλα και άλλα έδειξαν μετά το σεξ , φλέρταραν μπροστά μου , με κακοποίησαν συναισθηματικά, με χώριζαν και γυρνούσαν αλλά πάλι τα ίδια . Εγώ ας πούμε έχω πάντα την ίδια συμπεριφορά απέναντί τους. Δεν υποσχέθηκα κάτι αν δεν μπορούσα , δεν έκανα ποτέ κανέναν να νιώσει άσχημα για να κερδίσω εγώ κάτι , σεβόμουν και άκουγα αυτά που τους ενοχλούν και προσπαθούσα να βρω λύση μήπως λειτουργήσει κάτι , μοιραζόμουν και υποστήριζα μια κακή τους μέρα . Ανάλογα και με το πως ένιωθα έδινα . Εγώ έτσι θα είμαι πιστεύω και με τον επόμενο. Εκείνοι ? Ισχύει το ίδιο ? Γιατί μετά τους βλέπεις να κάνουν σχέση και αναρωτιέμαι να της κάνει τα ίδια ? Ή τους βγάζουμε εμείς αυτές τις συμπεριφορές ,επειδή κάνουμε και εμείς τα λάθη μας στη σχέση , και μετά γνωρίζουν εκείνη που τους βγάζει κάτι άλλο πιο έντονο και θέλουν να την κρατήσουν οπότε είναι κύριοι και αυτές οι συμπεριφορές εξαφανίζονται? Αναρωτιέμαι θα βρουν την ευτυχία εκείνοι που μας λες ” σε πληγώνει άρα φύγε μακριά ” .?

Ελένη

Ελένη, αυτό που θέλεις να ρωτήσεις, ή αυτό που πρέπει να ρωτήσεις, είναι: τα κάνουν επειδή τα βρίσκουν (άρα φταίω) ή τα κάνουν επειδή είναι έτσι ο χαρακτήρας τους;

Η απάντηση είναι: και τα δυο.

Είναι έτσι ο χαρακτήρας τους, οπότε ψάχνουν να βρουν γυναίκες που θα τους ανεχτούν, θα εκλογικεύσουν, θα αναρωτηθούν αν κάπου φταίνε και οι ίδιες. Και είναι οι περισσότερες. Όχι επειδή είναι έτσι οι άντρες και γιουβέτσι οι γυναίκες (παρορμητικοί οι μεν, συναισθηματικές οι δε) αλλά γιατί οι γυναίκες έχουν λιγότερη σεξουαλική ελευθερία οπότε πριν φύγουν και βρουν άλλον και άλλον και παράλλον (και κατηγορηθούν για ελαφρότητα) κάθονται, αναλύουν, εκλογικεύουν, αναρωτιούνται αν κάπου φταίνε και οι ίδιες, και δεν τους περνάει από το μυαλό ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.

Πέφτεις πάνω στους ίδιους επειδή αυτούς τραβάς επειδή αυτούς ξέρεις, επειδή αυτούς αναγνωρίζεις. Σε αναγνωρίζουν κι αυτοί. Για να σπάσεις τον κύκλο αυτό πρέπει να αλλάξεις πολλά, από κοινωνικούς κύκλους μέχρι γούστα, μέχρι τρόπο σκέψης. Δεν μπορεί να σου πει άλλος πώς θα το κάνεις αυτό. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι βέβαια παρέα με έναν ψυχολόγο.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

78 points
Upvote Downvote

14
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
10 Θέματα σχολίων
4 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
12 Συντάκτες σχολίων
eyesneverliechicoΥπαρξιακό ΕρώτημαAnna Karina Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Thundercats
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ρε κορίτσια σήμερα.. Τελικά το σάιτ επιτελεί κοινωνικό έργο και το γράφω χωρίς καμία υπερβολή. Έργο που θα έπρεπε να επιτελούν άλλοι θεσμοί (οικογένεια,σχολείο κοκ). Δεν κουνάω το δάχτυλο,απλά στεναχωριέμαι από τη μία για το μέγεθος του φαινομένου και λέω ευτυχώς από την άλλη για την ύπαρξη του Α μπα.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Χμ…. Θα ήθελα να πω ότι έτσι είναι ο χαρακτήρας τους,αλλά μετά θυμάμαι κάτι που έκανα εγώ. Που ενώ σε όλες μου τις σχέσεις ήμουν ειλικρινής,που ποτέ δεν υποσχέθηκα κάτι που δεν ένιωθα σε κάποια φάση της ζωής μου ταλαιπωρούσα έναν άνθρωπο που με ήθελε τρέλα κι εγώ ας πούμε σχεδόν καθόλου. Έχει α ελαφρυντικά στον εαυτό μου ότι του το είχα πει ότι είναι μόνο σεξ. Έδινα ελαφρυντικά στον εαυτό μου ότι του έλεγα την αλήθεια. Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτός με αγαπούσε κι εγώ του φερομουν άσχημα γιατί αφενός δεν τον ήθελα και αφετέρου είχε γίνει τόσο… Διαβάστε περισσότερα »

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

My point exactly.

Υπαρξιακό Ερώτημα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Βασικα , μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κλαμπ ναρκισσιστικών πρώην και να το ονομάσουμε “Hall of Shame”. Να τους φακελώσουμε όλους αυτούς, ώστε να μην τους πλησιάζουν όσες δε δεχονται τέτοιες συμπεριφορές και να μη χρειαστεί να καταναλώσουμε άδικα το χρόνο μας μέχρι να ανακαλύψουμε το χαρακτήρα τους. Καλό?

Anna Karina
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

τρικαλο.

Υπαρξιακό Ερώτημα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ναι, γιατί εκτός ολίγων εξαιρέσεων κανένας δεν αλλάζει. Όπως είπε και η Λένα, βρίσκουν απλώς άτομα που να αποδέχονται τη συμπεριφορά τους. Όι νάρκισσοι πρώην που είχα και πριν από μένα και μετά τα ίδια έκαναν. Ένας μόνο σκέφτεται τελευταία το ενδεχόμενο οικογένειας και αυτό γιατί τον πήραν τάχα τα χρόνια μου είπε, αλλά φυσικά μην εχοντας διάθεση να αλλάξει απολύτως τιποτα από όσα λέει και κάνει . Δηλαδή να κάνει ένα παιδί και να συνεχίζει να ζει τη ζωή του.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Προσωπικά πιστεύω, ότι οι απροσάρμοστοι και οι ακοινώνητοι άνθρωποι, δεν αλλάζουν και κάνουν τα ίδια πάντα σε όλες. Άλλο έχουμε μια σχέση, δεν τα βρίσκουμε και χωρίζουμε και άλλο αυτό που περιγράφει η γράφουσα. Οι τύποι, που κερατώνουν, μειώνουν, ασκούν ψυχολογική βία και πολλά άλλα, δεν έχουν καμία ελπίδα. Αυτά είναι βασικά της κοινωνικής συμπεριφοράς, αν έχεις μείνει στα 12 και είσαι 30 , 40 και βάλε, έχεις χοντρό προσωπικό πρόβλημα. Κάποιοι πρώην μου που είναι έτσι δε στέριωσαν ποτέ, ούτε βρήκαν τη γυναίκα , που θα τους κάνει καλύτερους. Όταν είσαι καλλιεργημένη προσωπικότητα σέβεσαι τους πάντες, όχι τους μισούς… Διαβάστε περισσότερα »

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Από την άλλη κι εσύ λες “Ανάλογα και με το πως ένιωθα έδινα”. Ίσως κι αυτοί το ίδιο να κάνουν, ανάλογα με το πως νιώθουν πράττουν. Μπορεί όντως με μια άλλη να νιώσουν διαφορετικά και να πράξουν διαφορετικά, αυτό κανείς δεν μπορεί να το ξέρει. Ακούγεται σκληρό, αλλά κι εσύ δεν ξέρεις πώς θα φερόσουν σε κάποιον που ίσως να μη σε ενδιέφερε και τόσο πολύ.

ντε
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

ναι, αυτά τα κεφαλαία ήταν απαραίτητα γιατί διάβαζα την ερώτηση και μου έβγαινε μια αίσθηση Ντα! Κακά αγόρια και Καλά, γλυκά κορίτσια.

αν δεν συνειδητοποιήσουμε ότι ό,τι ψάχνουμε βρίσκουμε, αν δεν αλλάξουμε το εντός μας που δεν μας οδηγεί εκεί που θα θέλαμε τότε δεν θα αλλάξει τίποτα και γύρω μας, τα ίδια θα συνεχίζουμε να συναντάμε εις τους αιώνας των αιώνων.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Τα πάντα είναι θέμα επιλογών. Εμείς διαλέγουμε και αναλόγως πράττουμε. Πιστεύω πως όταν χάσει κάτι κάποιος τότε ακριβώς το εκτιμά. Αν θα γίνει καλύτερος ή χειρότερος με την επόμενη σχέση του, εξαρτάται από τον χαρακτήρα του. Υπάρχουν πάντα μέσα μας δύο εαυτοί, ή θα κερδίσει ο κακός ή θα κερδίσει ο καλός.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Συμφωνώ με όλα αυτά που λέει η Αμπα, αλλά πιστευω πως μεγάλο ρόλο παίζει και η ίδια η συμπεριφορά μας. Λες ότι σε ολες σου τις σχεσεις συμπεριφέρεσαι με ένα συγκεκριμένο μοτίβο όπου δεν διέκρινα πουθενά τον εαυτό σου και τις ανάγκες του. Ελπίζω να μην προσπαθεις σε κάθε σχέση σου να λύσεις προβλήματα μονόπλευρα. Δεν λέω, είναι πολύ σωστό να έχουμε ενσυναίσθηση και να είμαστε υποστηρικτικοί αλλά υπάρχουν όρια. Αν ο άλλος καταπατά τα όρια απλά δεν του δίνουμε άλλο χώρο και ας γίνουνε δυσάρεστοι. Και δυστυχώς όλοι οι άνθρωποι (άντρες και γυναίκες) συνήθως έχουν ένα κακό, όταν δεν… Διαβάστε περισσότερα »

eyesneverliechico
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Λίγο κοινότυπο αυτό που θα πω αλλά η συμπεριφορά καθορίζεται από το τι θα σου βγάλει ένας άνθρωπος. Πιστεύω οτι καθένας μας έχει ειδικούς μηχανισμούς που ενεργοποιούνται με θετικό τρόπο όταν γνωρίσουμε έναν αξιόλογο άνθρωπο. Συμφωνώ με τη Λένα οτι και ο χαρακτήρας και το βρίσκουν και τα κάνουν ισχύει. Όπως επίσης πιστεύω οτι ο άνθρωπος ΔΕΝ αλλάζει απλά προσπαθεί να βελτιώσει τα αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα του με οχι και τόσο θετικά αποτελέσματα πάντα ή να τα κρύβει κάτω απ το χαλάκι

Marina
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Συμφωνω απολυτα με την απάντηση της Λένας και είναι η απάντηση που έπρεπε να έχει η συγκεκριμένη ερώτηση. Ηθελα μονο να προσθέσω, πάνω στο ίδιο σχεδόν θέμα, οτι έχω δει πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που είναι ζευγάρια να είναι τόσο διαφορετικοί χαρακτήρες ώστε να βγάζουν ο ένας τον χειρότερο εαυτό του άλλου. Δηλάδη οι συγκεκριμένοι άνθρωποι με άλλους ανθρώπους για ταίρια ήταν πολύ καλύτεροι. Βέβαια ο χαρακτήρας, είναι χαρακτήρας και δεν αλλάζει. Ενας άνθρωπος που ζηλεύει, δεν θα σταματήσει να ζηλεύει. Αλλά μπορεί να είναι με κάποιον που έτσι κι αλλιώς είναι πολύ κλειστός και μετρημένος, να μην θεωρήσει οτι δίνεται… Διαβάστε περισσότερα »

Granita Lemoni
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

“Βέβαια ο χαρακτήρας, είναι χαρακτήρας και δεν αλλάζει.” Αυτό ακριβώς! Οι συνθήκες αλλάζουν και γίνονται περισσότερο ή λιγότερο ευνοϊκές για να βγάλει ο άλλος τον πραγματικό του εαυτό. Εκτός αν μιλάμε για ένα κοσμογονικό γεγονός ή για βαθιά ενδοσκόπηση. Προσωπικά δεν έχω συναντήσει κάποιον άνθρωπο που στη μία του σχέση φερόταν άσχημα και στην άλλη ήταν κύριος/κυρία. Απλά ανάλογα με το πόσο τον/την έπαιρνε εκδηλωνόταν και αργότερα ή γρηγορότερα ή με διαφορετική ένταση ή τρόπο. Νομίζω η κοπέλα έχει βαθιά μέσα της τον αστικό μύθο “Τον άντρα τον μπερμπάντη, τον πρόστυχο, βρίσκεται πάντα η σωστή η γυναίκα και τον στρώνει.”… Διαβάστε περισσότερα »