in ,

Ο αναγκαστικός γάμος είναι σαν ταινία τρόμου

Για δεκάδες ανήλικα κορίτσια στην Ουαλία και σε όλο τον κόσμο ο γάμος είναι αναγκαστική υπόθεση

Όταν ήταν 15 χρονών η Rubie Marie έφυγε από το σπίτι της στην Ουαλία και ταξίδεψε με την οικογένεια της στο Μπαγκλαντες για «υποτιθέμενες» διακοπές. Μήνες αργότερα με σβησμένη την ελπίδα να επιστρέψει πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο, της ανακοινώνεται ότι επρόκειτο να παντρευτεί έναν άγνωστο άντρα με τα διπλάσια χρόνια ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 9
Getty Images

Όταν ήταν 15 χρονών η Rubie Marie έφυγε από το σπίτι της στην Ουαλία και ταξίδεψε με την οικογένεια της στο Μπαγκλαντες για «υποτιθέμενες» διακοπές. Μήνες αργότερα με σβησμένη την ελπίδα να επιστρέψει πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο, της ανακοινώνεται ότι επρόκειτο να παντρευτεί έναν άγνωστο άντρα με τα διπλάσια χρόνια.

«Ο πατέρας μου το παρουσίασε σαν οικογενειακές διακοπές. Ήμουν ενθουσιασμένη. Σκεφτόμουν πως πρώτη φορά θα μπώ σε αεροπλάνο και θα ζήσω τέτοια εμπειρία. Θα πηγαίναμε για 6 εβδομάδες αλλά τελικά μείναμε. Θυμάμαι πως τρώγαμε στο τραπέζι με όλη την οικογένεια, όταν ο πατέρας μου μπήκε μέσα, έκατσε κάτω και είπε ”Δεν θα ήταν τέλειο αν παντρεύαμε τη Rubie;”. Ήμουν 15 χρονών».

Αυτό που ακολούθησε ήταν καθημερινοί βιασμοί από το σύζυγο της, ο οποίος προσπαθούσε να την αφήσει έγκυο.

«Είναι σαν το χειρότερο εφιάλτη, η χειρότερη ταινία τρόμου που μπορεί να δει κανείς. Δεν καταλάβαινα γιατί μου το έκαναν αυτό. Ήταν φρικτό. Μου συμπεριφέρονταν σαν σκλάβα».

«Όταν η μητέρα μου μου έδειξε για πρώτη φορά ποιον θα παντρευόμουν είχα μουδιάσει. Δεν έκλαψα, δεν είπα τίποτα, δεν ένιωθα κανένα συναίσθημα. Όλοι ήταν χαρούμενοι. Ήμουν απλά ένα αντικείμενο για αυτούς. Δεν ήμουν άνθρωπος».

«Προσπάθησε να είναι καλός μαζί μου, αλλά δεν ήταν γιατί με βίαζε κάθε βράδυ. Και ήξερε ότι δεν ήμουν χαρούμενη και ήθελα να γυρίσω σπίτι μου, αλλά δεν έκανε τίποτα».

Τώρα, 20 χρόνια αργότερα η Rubie μάχεται υπέρ άλλων γυναικών που βρίσκονται σε αυτή τη θέση, αναγκασμένες να παντρευτούν και παραδέχεται πως δεν θα μπορέσει ποτέ να συγχωρέσει την οικογένεια της.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

10 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Tonia Giovani
Tonia Giovani
5 χρόνια πριν

Είναι Ινδοί που ζουν στην Ουαλία και δυστυχώς οι παραδόσεις είναι πολύ ισχυρές. Διάβασα πρόσφατα ένα βιβλίο που διαπραγματεύεται αυτό το θέμα (νομοζω λεγοταν Ιστοριες με χηρες Παντζαμπι) και το ακόμα χειρότερο το να καίνε ζωντανές τις ανυπακουες κόρες ,οχι στο Πακισταν η στην Ινδια αλλα στην Αγγλια

Μαριάννα Θ.
Μαριάννα Θ.
5 χρόνια πριν

Ενδιαφέρουσα ταινία φαίνεται, ευχαριστώ για το link. Διάβασα και μερικά σχόλια κάτω από το trailer. Πολλοί έλεγαν ότι φταίνε ορισμένες θρησκείες. Μου θύμησαν πολλά σχόλια για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη: φταίει η χώρα καταγωγής του ενός από τους δολοφόνους, τα αναβολικά για τον άλλο.. Κι ένα συγγενή μου που λέει ότι για όλα φταίει ο καπιταλισμός.. Όπως έγραψε χτες ο/η Scotland for holidays κάτω από το άρθρο για τα «Βιασμένα κορίτσια», αυτά συμβαίνουν σε όλον τον πλανήτη γη, σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Το κοινό που έχουν, είναι η πατριαρχία. Αυτή προϋπάρχει όλων των θρησκειών και πολιτικών και οικονομικών… Διαβάστε περισσότερα »

AllesGoed
AllesGoed
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μαριάννα Θ.

Μαριάννα συμφωνώ Φυσικά ότι η πατριαρχία προϋπάρχει και καθορίζει τις ζωές των γυναικών όλου του πλανήτη. Αλλά βρε Μαριάννα μου, είναι δυνατόν να μην βλέπεις καμία διαφορά μεταξύ χριστιανικων/αθεικων χωρών και πολιτισμών της βόρειας Ευρώπης και των ισλαμικών χωρών και πολιτισμών (που του ακολουθούν τους μεταναστες σε όποιες χώρα μεταναστευσουν);
Νιώθω ότι είναι λίγο λογική ισαποστακια (με κάθε σεβασμο). Ναι όλοι το κάνουν αλλά κάποιοι το κάνουν περισσότερο με τις ευχές του πολιτισμού και της θρησκείας τους.

Leave it to Beaver
Leave it to Beaver
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μαριάννα Θ.

Το ότι δεν αναλογίζεσαι/εκτιμάς οτι ζεις σε αυτό που λέμε δυτικό πολιτισμό, στον πιο προηγμένο τεχνολογικά και σε θέματα δικαιωμάτων/ελευθεριών πολιτισμό αυτή τη στιγμή στη πάνω γη, με τα όποια προβλήματα του φυσικά, υποστηρίζοντας οτι είναι μια ή άλλη με κοινωνίες που κυριολεκτικά ζουν στον Μεσαίωνα, νομίζω είναι απλά αδιανόητο. Προσωπικά είμαι άθεος αλλά τουλάχιστον η χριστιανική διδασκαλία δε σου διδάσκει οτι είναι ΟΚ να έχεις σεξουλικές επαφές με 9χρονες, ούτε οτι οι “άπιστες” υπάρχουν μόνο για να σου προσφέρουν ερωτικές υπηρεσίες. Να σοβαρευτούμε λίγο;

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν

Λοιπόν συγκλονιστικό το θέμα με τους εξαναγκαστικους γάμους και τεράστιο φυσικά. Συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Βρήκα καποιες παρόμοιες περιπτωσεις με την ιστορία που παρουσιάζεται: Γάμος ή πείνα: Το δίλημμα μιας 12χρονης από την Υεμένη https://youtu.be/rpCIJLfjofQ «Με ανάγκασαν να παντρευτώ τον βιαστή μου»: Η ιστορία φρίκης ενός παιδιού στις ΗΠΑ https://youtu.be/uxAeDRKUtZs Η ιστορία μιας 12χρονης που πουλήθηκε σε έναν 70χρονο για σεξ https://youtu.be/oysAeCaY9OQ Μην ξεχνάμε την ιστορία της Νουρα: Στα 19 της θύμα βιασμού, συζυγοκτόνος και καταδικασμένη σε θάνατο: Η Νούρα Χουσέιν με δικά της λόγια. https://www.cnn.gr/reportaz/video/9932/sta-19-tis-thyma-viasmoy-syzygoktonos-kai-katadikasmeni-se-thanato-h-noyra-xoysein-me-dika-tis-logia Και φυσικά τα όσα διαδραματίζονται και στην Ελλάδα. Αναγκαστικοί γάμοι γίνονταν στο παρελθον, θα έλεγα… Διαβάστε περισσότερα »

Μίλτος Παπάρας
Μίλτος Παπάρας
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Consciousness

Οτι ειναι χαρακτηριστικο παραδειγμα για την εικόνα της Ελλάδας μια ταινια γυρισμενη με σκοπο να αποτυπωσει την πραγματικοτητα του 30?Πριν μόλις 80 χρονάκια .Το 30 τι φανταζοσασταν οτι συνέβαινε κορίτσια?Και οχι μονο στην Ελλάδα αλλα παντου.
Δεν ειναι με τίποτα χαρακτηριστικό παράδειγμα και διαβάζοντας το βιβλίο ,δεν της εφταιγε η κοινωνια της Ορσας αλλά το οτι ηταν αλαφροίσκιωτη και κουλή.Και σημερα να ζούσε τις ιδιες κουλαμάρες θα έκανε.

Consciousness
Consciousness
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μίλτος Παπάρας

Μίλτο, δεν αναφέρομαι στην Όρσα αυτή καθεαυτή και στη συμπεριφορα της. Το έγραψα μονο και μονο, ως παράδειγμα στον “επιβαλλόμενο” γάμο . Κι ας αφορα δεκαετία του ’30.Ξερω πολλές περιπτωσεις γάμων που εγιναν υστερα απο επιβολή, απο πίεση, και έχουμε 2018 έτσι? Αρα ναι υπάρχουν και σήμερα περιπτώσεις, οπου παντρεύονται ζευγάρια επειδή ας πούμε το θέλουν οι γονεις ή επειδή η αιτία είναι οικονομικης ή κληρονομικής φυσεως ή κατι άλλο.
Αυτό.

Eleanor Oliphant
Eleanor Oliphant
5 χρόνια πριν

εεεεε…..

Haifischnet
Haifischnet
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Eleanor Oliphant

Google translate, σε διαφήμιση υπηρεσιών μέντιουμ.

Μίλτος Παπάρας
Μίλτος Παπάρας
5 χρόνια πριν

Oτι ας πουμε τωρα τα σχόλια περνάνε δρακόντειο moderation αλλά αυτό πέρασε.