in

Αγαπητή «Α, μπα»: Όσο καλύτερη και να γίνομαι εγώ νιώθω πάντα λίγη

Χαραμίζω το τώρα

Αγαπητή α, μπα έχω πρόβλημα μεγάλο. Ειμαι 26 ετών ζω στην Αγγλία έχω μια πολύ καλη δουλεια με γενναίες απολαβές, διακοπές, αναγνωρισιμότητα, πολύ καλο βιογραφικό, ένα ωραίο σπίτι, σχέση, χρήματα στην άκρη και όλοι μου οι αγαπημένοι χαίρουν άκρας υγείας. Εγώ όμως ειμαι απολύτως ανικανοποίητη, ζω με fomo και μια ψευδαίσθηση άπειρων επιλογών. Θα τολμισω […] ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

main

Αγαπητή α, μπα έχω πρόβλημα μεγάλο. Ειμαι 26 ετών ζω στην Αγγλία έχω μια πολύ καλη δουλεια με γενναίες απολαβές, διακοπές, αναγνωρισιμότητα, πολύ καλο βιογραφικό, ένα ωραίο σπίτι, σχέση, χρήματα στην άκρη και όλοι μου οι αγαπημένοι χαίρουν άκρας υγείας. Εγώ όμως ειμαι απολύτως ανικανοποίητη, ζω με fomo και μια ψευδαίσθηση άπειρων επιλογών. Θα τολμισω να πω ότι αυτός ήταν παράγοντας στην ανέλιξη μου επαγγελματικά, γιατί φυσικά δεν μπορώ να επαναπαυθω. Όμως σε όλες τις άλλες πτυχές της ζωής μου είναι καταστροφικό. Κανω το πιο τρελό όνειρο, το παλεύω να το φτάσω, το φτάνω, το ζω και μετά με πιάνει πανικός ότι χάνω χρόνο ενώ θα μπορούσα να κανω κάτι άλλο. Και με τον χρόνο έχω πολύ μεγάλο θέμα, όσα και να κανω δεν αρκεί πάντα νιώθω ότι περνάει πολύ γρήγορα και νιώθω τύψεις προς τον εαυτό μου και μια αίσθηση αποτυχίας. Έχω φλερτάρει με το burn out 2-3 φορές, έχω φτάσει λιποβαρής, ψυχοσωματικά, αυτοανοσα, ακρότητες στην δουλεια για να φανώ αντάξια των περιστάσεων. Και όσο και να ανταμοιβομαι, όσο καλύτερη και να γίνομαι, ενώ ξέρω ότι αν η 18χρονη εγώ ήξερε πως θα έρθει το σήμερα εδώ θα έκλαιγε από χαρά, εγώ νιώθω πάντα λίγη. Έχω μια σαμπάνια που την κουβαλάω από δουλεια σε δουλεια χρόνια τώρα και όποτε έρχεται η περίσταση, μου φεύγει το κέφι, λεω πως δεν ήταν σπουδαίο, να στην επόμενη, να αξίζει. Επίσης ενώ έχω πολλούς φίλους και γνωστούς και αφιερώνω πολύ χρόνο στο να διατηρώ τον κοινωνικό μου κύκλο, ο πρόσχαρος ευχάριστος χαρακτήρας που συμπαθούν οι περισσότεροι απέχει πολύ από το πως πραγματικά αισθάνομαι. Ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι ότι το τώρα είναι τέλειο. Μια μέρα θα αλλάξουν όλα και ποτέ πια δεν θα μπορώ να είμαι ευτυχισμένη καθολικά και ασυννεφιαστα. Και γω το χαραμίζω. Αγαπημένη αμπα πες μου τι να διαβάσω για να καταλάβω τι μου συμβαίνει; Που είναι οι άλλοι που αισθάνονται έτσι να διαβάσω τις σκέψεις τους; Νιώθω ότι πρέπει να κουνήσω κάτι πολύ θεμελιωδες για να φύγει αυτό το βάρος, πριν να είναι αργά. Βοήθεια

Ξύδι σαμπάνιας

Είναι εξοντωτικό, ισοπεδωτικό, υπερφίαλο και ακατέργαστο να ζητάς από τον εαυτό σου να είσαι καθολικά κα ασυννέφιαστα ευτυχισμένη. Αυτό που ζητάς είναι αποτέλεσμα του τρόπου που σκέφτεσαι, όχι η αφετηρία. Δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να διαβάσεις. Πρέπει να πας σε ψυχολόγο για να αναλύσεις την προσωπική σου ιστορία.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

15 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Εντελβάις
Εντελβάις
5 χρόνια πριν

Αυτό με τη σαμπάνια που δεν ξέρεις πού να την πρωτοανοίξεις, μεγάλος Γολγοθάς :P.
Σοβαρά τώρα, λυπάμαι που στο λέω και πραγματικά το απεύχομαι αλλά μόνο αν χάσεις κάτι από όσα θεωρείς δεδομένα θα έρθεις στα συγκαλά σου. Και θα το καταλάβεις με οδυνηρό τρόπο, σου μιλάω απ΄προσωπική εμπειρία.

Maggie
Maggie
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Εγώ βρήκα το κομμάτι με τη σαμπάνια μια πολύ γλαφυρή περιγραφη, σχεδον ποιητική

Εντελβάις
Εντελβάις
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maggie

Ήδη την έκανα εικόνα να γυρνά απελπισμένη στα στενοσόκακα του Λονδίνου, με τη σαμπάνια και ένα κουβά φράουλες στο χέρι.

Felis
Felis
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

Μου συνέβη φέτος με τον πιο οδυνηρό τρόπο… Οταν νομίζεις ότι έχεις σίγουρο κάτι, το χάνεις για πάντα και ξαφνικά βρίσκεσαι με μια πορεία ζωής και επιλογές που δεν είχες ποτέ φανταστεί. Και δυστυχώς, μακάρι να μιλούσα για γκόμενο…
Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι είναι τυχεροί, πολύ τυχεροί, και δεν το καταλαβαίνουν, φοβούμενοι πώς χάνουν κάτι που δεν έχουν, ενώ αυτά που ήδη έχουν είναι πολύτιμα και υπεραρκετά.

Τι άλλα;
Τι άλλα;
5 χρόνια πριν

Νομιζω σε πηραν λιγο απο τα μαλλια οι σχολιαστες..Οπως και να ‘χει: συμφωνω με τη Λενα και το μαντρα, μην το καθυστερεις αλλο. Θα καταλαβεις σε βαθος χρονου γιατι εχεις τοσο υψηλες απαιτησεις απο τον εαυτο σου και ελπιζω να ανακαλυψεις και απο που πηγαζει ολο αυτο. Η επαγγελματικη ανελιξη ειναι εθιστικη και πριν καλα καλα καταλαβεις τι εγινε, βρισκεσαι να προσπαθεις να συντηρησεις αυτο το προφιλ που εφτιαξες. Χρειαζεσαι ενα διαλειμμα, να κοιμηθεις, να ηρεμησεις. Αυτο με την σαμπανια ειναι μια γραφικη περιγραφη του πως αισθανεσαι. Στενοχωρηθηκα μολις το διαβασα. Ζητα μεγαλη αδεια, κανε ενα ζεστο μπανιο χωρις να… Διαβάστε περισσότερα »

BiggerOnTheInside
BiggerOnTheInside
5 χρόνια πριν

Δεν καταλαβαίνω γιατί μερικές φορές κάποιες ερωτήσεις αντιμετωπίζονται σχεδόν σαν first world problems από κάποιους σχολιαστές. Οκ, η κοπέλα δεν είναι π.χ. άνεργη κάπου στην ελληνική επαρχία, με χίλια προβλήματα, οικογενειακά ή υγείας. Αυτό αναιρεί το τι αισθάνεται; Από τη στιγμή που κάποιος/-α στέλνει ένα μήνυμα εδώ, κατά κανόνα χρειάζεται κάτι. Ακόμα και το τρολλ που θα στείλει κατά βάθος έχει κάποια ανάγκη και το κάνει. Οπότε, ίσως μια πιο ήπια αντιμετώπιση να μην έβλαπτε. Ως προς την κοπέλα της ερώτησης, θα σας πρότεινα κι εγώ ψυχολόγο, ειδικά αν αυτό το συναίσθημα κρατάει καιρό. Δεν είστε μόνη, σε καμία περίπτωση.… Διαβάστε περισσότερα »

Φρύνη
Φρύνη
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  BiggerOnTheInside

Αυτό ακριβώς! Είναι πάρα πολλοί εκεί έξω που το περνάνε αυτό, ειδικά στα 25-35. Αίσθημα ανεπάρκειας και κατάθλιψη γιατί οι απαιτήσεις πάντα αυξάνονται και η ρητορική της τελειομανείας, της επαγγελματικής επιτυχίας μέχρι τα 30, το πολύ 40, με τίτλους και λεφτά και μια επιτυχημένη σχέση/γάμο καλά κρατεί. Όποι@ δεν τα έχει καταφέρει κάτι κάνει λάθος, δεν είναι αρκετά καλ@ κι αυτοί που τα καταφέρουν πάντα θα ανεβάζουν τον πήχη πιο ψηλά, και θα προσπαθούν κι άλλο. Ο ελεύθερος χρόνος, το κοίταγμα του ταβανιού να αδειάσει το κεφάλι, χωρίς τύψεις, και τα προσωπικά ενδιαφέροντα, κι επίσης η απόκτηση γνώσεων που δεν… Διαβάστε περισσότερα »

BiggerOnTheInside
BiggerOnTheInside
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φρύνη

Το θέσατε εξαιρετικά, δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Και η διάσταση της υπερανάλυσης του τι (πιστεύουμε ότι) σκέφτονται οι άλλοι είναι όντως ένα πρόσθετο στοιχείο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι άλλοι δεν ενδιαφέρονται ούτε στο ελάχιστο για το τι κάνεις εσύ – μου πήρε καιρό και προσπάθεια για να το κατανοήσω. Και στο μεταξύ, είχα καταλήξει να φεύγω από το έρημο κτήριο τα μεσάνυχτα, γιατί τι θα έλεγαν οι άλλοι αν έφευγα από τις 5; Ή να τη βγάζω όλο το Σαββατοκύριακο πάνω από τον υπολογιστή να κάνω υπολογισμούς, γιατί “κάποιος πρέπει να το κάνει και το αφεντικό βασίζεται πάνω… Διαβάστε περισσότερα »

Πατερας Ιερωνυμος
Πατερας Ιερωνυμος
5 χρόνια πριν

Παντα μια Τζούλια μπορεί να βοηθήσει μαζι με την σαμπανια…

Τι άλλα;
Τι άλλα;
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Πατερας Ιερωνυμος

Απαισιο και προσβλητικο σχολιο, ενσυναισθηση μηδεν, απορω που δημοσιευτηκε.

Κρουγιώτισσα
Κρουγιώτισσα
5 χρόνια πριν

Αυτό με τη σαμπάνια το εννοεί κυριολεκτικά;

Karlee
Karlee
5 χρόνια πριν

Η αγαπημένη μου ψυχολόγος, σε αντιστοιχη περιπτωση, ανεφερε σχετικο περιστατικο. Ο τυπος.ειχε φτασει παρα παρα παρα πολυ ψηλα. Και αισθανοταν.οπως εσυ. Ανατρεχοντας, βρεθηκε η μητερα του, που δε στεκοταν σε ΚΑΜΙΑ επιτυχια του, ενω καθε φορα του ελεγε “ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ”. Ειναι πολυ ψυχοφθορο και αδικο.για σενα να κυνηγας παντα αυτο το “ανωτερα” και να μη μπορεις να χαρεις την καθε σου μικρη και μεγαλη επιτυχια.
(Εγω απο.τοτε εκοψα τα εις ανωτερα και λεω συγχαρητηρια σε οποιον μου αναφερει κατι καλο. Γιατι τα αξιζει. Και να ανοιξει σαμπανια αξιζει. Και να κερασει φιλους και οικογενεια για να μοιραστει τη χαρα του.)

Lilith
Lilith
5 χρόνια πριν

Ψυχολόγο, χθες κιόλας

Mia idea
Mia idea
5 χρόνια πριν

Μάντρα καραμπινάτο

Dioni
Dioni
5 χρόνια πριν

Happiness is a moment before you need more happiness.” -Don Draper Αν δεν έχεις δει ήδη το Mad Men θα σου το πρότεινα. Καταρχήν μπράβο για όσα έχεις καταφέρει στην ζωή σου! Μπράβο σου επίσης που έχεις εντοπίσει το πρόβλημα, μπορείς να το βάλεις σε λέξεις και θέλεις να το αντιμετωπίσεις. Είναι πολύ σημαντικό αυτο, είσαι μόνον 26, ενώ πολλοί άνθρωποι έχουν ζήσει όλη τους την ζωή έτσι. Ειναι αληθεια παρα πολλοι άνθρωποι, ολες τις τελευταίες δεκαετίες σε όλον σχεδον τον κόσμο! Δεν πιστεύω ότι και η ίδια δεν σκέφτηκες να μιλήσεις σε κάποιον ειδικό, ίσως να είσαι δύσπιστη ως… Διαβάστε περισσότερα »