in

Αγαπητή «Α, μπα»: Γιατί αυτή η κοπέλα ζει ακόμα μέσα στο μυαλό μου;

Δεν είμαι ερωτευμένος μαζί της

Πριν μερικά χρόνια είχε γίνει μια “κατάσταση” με μια κοπέλα. Δεν ήταν σχέση με την έννοια της σχέσης, μιας και βρισκόμουν σε φάση που δεν ήθελα να εμπλακώ σε κάτι τέτοιο και της το είχα εξηγήσει. Δεν ήταν όμως και κάτι εντελώς σαρκικό, αφού ταιριάζαμε πολύ σαν χαρακτήρες, μου άρεσε η παρέα μαζί της και μπορώ να πω πως μάλλον ήμουν και λιγάκι τσιμπημένος. Η ιστορία εκείνη κράτησε μόλις 5 μήνες, καθότι αντιλήφθηκα ότι ήταν ήδη κολλημένη μαζί μου κι αν το τραβούσαμε κι άλλο πιθανόν να δενόταν συναισθηματικά ακόμα πιο πολύ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

dailydoodlegram 22344223 1939827919639397 4682374342531612672 n
Ιllustration: dailydoodlegram

Πριν μερικά χρόνια είχε γίνει μια “κατάσταση” με μια κοπέλα. Δεν ήταν σχέση με την έννοια της σχέσης, μιας και βρισκόμουν σε φάση που δεν ήθελα να εμπλακώ σε κάτι τέτοιο και της το είχα εξηγήσει. Δεν ήταν όμως και κάτι εντελώς σαρκικό, αφού ταιριάζαμε πολύ σαν χαρακτήρες, μου άρεσε η παρέα μαζί της και μπορώ να πω πως μάλλον ήμουν και λιγάκι τσιμπημένος. Η ιστορία εκείνη κράτησε μόλις 5 μήνες, καθότι αντιλήφθηκα ότι ήταν ήδη κολλημένη μαζί μου κι αν το τραβούσαμε κι άλλο πιθανόν να δενόταν συναισθηματικά ακόμα πιο πολύ, σε σημείο να περιπλέξουν τα πράγματα και δεν ήθελα να γίνω αιτία να πληγωθεί. Παρ’όλα αυτά, δυστυχώς πήρε πολύ βαριά το χωρισμό, έγινε ενοχλητική με παρακάλια να δώσω άλλη μια ευκαιρία και τελικά χρειάστηκε να την μπλοκάρω παντού ώστε να την αποκόψω παντελώς από τη ζωή μου. Από τότε έχουν περάσει πια έξι χρόνια χωρίς καμία απολύτως επαφή ή επικοινωνία μεταξύ μας. Έχω προχωρήσει στη ζωή μου, φαντάζομαι το ίδιο κι εκείνη, όμως μέσα σε αυτά τα έξι χρόνια πάντα θα τρύπωνε σαν σκέψη στο μυαλό μου. Πρόσφατα την είδα στον ύπνο μου για πρώτη φορά κι είχε πάνω της αίματα. Με έπιασε μια ανεξήγητη ανησυχία, κάτι σαν ένστικτο ότι μπορεί να της έχει συμβεί κάτι κακό. Την ξεμπλόκαρα από το φέις και βρήκα το προφίλ της μπας και εντοπίσω κάποιο σημάδι για το πώς είναι τώρα η ζωή της. Είχε μόνο ορατή την εικόνα του προφίλ της(με πρόσφατη ημερομηνία ποσταρίσματος) και τίποτε άλλο. Ένιωσα ένα ελαφρύ σφίξιμο στο στήθος μου όταν την αντίκρισα μετά από τόσο καιρό κι ομολογώ πως νιώθω επίσης να θέλω να της στείλω κάποιο μήνυμα, ένα απλό “γεια, τι κάνεις”, αλλά αμέσως συνέρχομαι γιατί δεν έχω λόγο να κάνω κάτι τέτοιο. Δεν επιθυμώ να την ξαναβάλω στη ζωή μου, δεν είμαι ερωτευμένος μαζί της, παντρεύτηκα πρόσφατα κι είμαι ευτυχισμένος με τη γυναίκα μου, αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω το γιατί αυτή η κοπέλα (που δεν είχαμε και τίποτα σοβαρό) ζει ακόμα μέσα στο μυαλό μου, γιατί ταράχτηκα στην σκέψη ότι μπορεί να έχει πάθει κάτι αυτά τα χρόνια και γιατί με επηρεάζει όταν αντικρίζω τη φωτογραφία της; Είναι εγωισμός, απωθημένο, νοσταλγία; ΥΓ: Δεν έχω μιλήσει γι’ αυτό σε κανένα κοντινό μου πρόσωπο, ίσως η δική σου κρίση να είναι πιο αντικειμενική.

Ο δόκτωρ

Χμ. Νομίζω ότι ένα μέρος είναι οι τύψεις σου για τον τρόπο που φέρθηκες, και όντως ανησυχείς αν είναι καλά και εύχεσαι να είναι καλά, και ένα μέρος είναι ο ναρκισσισμός σου που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν αυτό που της έκανες ήταν καθοριστικό για την μετέπειτα ζωή της ή όχι, αν είσαι μικρός Θεός για αυτήν όπως φαντάζεσαι ότι είσαι ή αν σε έχει ξεχάσει.

Ο τρόπος που έληξαν τα πράγματα ήταν βίαιος και απότομος, και άφησε άσχημη γεύση υποθέτω και στους δυο. Θα μπορούσες να την είχες απομακρύνει και με πιο ήπιο τρόπο, είναι αρκετά φλου το «είχε γίνει ενοχλητική». Η συνειδητοποίηση ότι κι εσύ ένιωθες πράγματα που έκοψες από τη ρίζα έχει φωτίσει όσα δεν έχεις επεξεργαστεί σε αυτή την ιστορία. Θα έλεγα ότι είναι καλή ιδέα να την ξανασκεφτείς και να την αναλύσεις μέσα σου μέχρι να καταλάβεις και να παραδεχτείς τι έγινε. Δεν χρειάζεται να πεις σε κανέναν τίποτα, και κυρίως όχι στην ίδια.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

30 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
η Domus
η Domus
5 χρόνια πριν

Όταν μας χωρίζετε, να μας αφήνετε ήσυχες. Άντε γιατί #δεθαμαςτρελανετε

narylfiel
narylfiel
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  η Domus

Χειροκροτώ όρθια, γιατί αυτά τα πισωγυρίσματα μπορεί να γίνουν πολύ επώδυνα για το άλλο πρόσωπο, όσο καλές κ να είναι οι προθέσεις (αν κ τουλάχιστον η δική μου εμπειρία μου έχει μάθει ότι κυριαρχεί το ναρκισσιστικό στοιχείο). Ποιος ξέρει βρε άνθρωπε τι προσπάθεια έκανε ο άλλος για να συνεχίσει τη ζωή του μετά την κατραπακιά

@bombalarina
@bombalarina
5 χρόνια πριν

Δε νομίζω ότι είναι τυχαία η συγκυρία του πρόσφατου γάμου, τον οποίο μας ξεφουρνίζει υπόπτως αργά, με το ξεμπλοκάρισμα του προφίλ της ερωτευμένης μετά από 6 χρόνια.

Μάνα Κουράγιο
Μάνα Κουράγιο
5 χρόνια πριν

Να την αφήσεις στην ησυχία της την κοπέλα.

flavors
flavors
5 χρόνια πριν

Υπάρχει περίπτωση τώρα που “έδεσες το γαίδαρο σου” και μπήκες σε μια ρουτίνα να σου λείπουν ενδόμυχα πάλι έντονα συναισθήματα και να αναπολείς εποχές που κοριτσάκια έλιωναν για τη πάρτη σου; να το προσέξεις αν διαβάζωντας την παραπάνω πρόταση κάτι σου κανε κλικ

bella ciao
bella ciao
5 χρόνια πριν

Κι εμένα οταν ήμουν νέα (…) με είχε χωρίσει ξαφνικά και αδιακαιολόγητα ένας τύπος και είχα πέσει να πεθάνω! (αλλά δεν έγινα ενοχλητική). 8 χρόνια αργότερα με πήρε τηλέφωνο και επί 2 ώρες έβγαζε τα σώψυχά του! Πόσο λάθος έκανε, τί υπέροχη κοπέλα που ήμουν, μου είπε ένα σωρό πράγματα για τη δουλειά και τη ζωή του, μετά το κλείσαμε και έκτοτε καμία επαφή… Εμένα όλο αυτό με είχε μπερδέψει και μου είχε αφήσει μία κακή γεύση. Δηλαδή με έστειλε και ξαναεμφανίστηκε για να με ξαναρίξει ψυχολογικά. Φίλε μου, ότι έγινε έγινε, ασχολήσου με τη ζωή σου τώρα!!

Lilith
Lilith
5 χρόνια πριν

Ωπ! Ένας άντρας από τα LIDL…

sktpsx
sktpsx
5 χρόνια πριν

θα κανω ενα λακι γκες.
Εσυ γιατρος αυτη οχι-γιατρος, σου αρεσε αλλα δεν ειχατε το ιδιο κλας, πηρες μια του σιναφιου σου, αλλα τι να κανουμε που το χες ερωτευτει το κοριτσακι και σου μεινε απωθημενο.
Και μη μας ριχνεις σταχτη στα ματια για το ποσο αγαπας την γυναικα σου. Μπορει και να την αγαπας αλλα δεν εχει σχεση με το αφηγημα.

Sheep
Sheep
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  sktpsx

Άκυρη παρέμβαση αλλά βρε παιδια αυτό το μαστίγωμα των γιατρών πρέπει να σταματήσει! Επειδή δηλώνει γιατρός ο άνθρωπος, υποθέτουμε κατευθείαν ότι ήθελε γυναίκα του σιναφιου! Συμφωνώ ότι έχει πολλούς σκάρτους το επάγγελμα, αλλά φοβόμαστε να πούμε τι σπουδαζουμε γιατί βγάζει ο καθένας χίλια συμπεράσματα για το άτομο μας!

sktpsx
sktpsx
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Sheep

και τι να κανω βρε sheep που το χω συναντησει αρκετες φορες στο περιβαλλον μου; ειτε απο πρωην γκομενο γιατρο ειτε απο πρωην γκομενα γιατρο ειτε απο φιλικες οικογενειες με γιατρους. Δεν ειπα οτι ειναι ο κανονας, αλλα ειναι ενα σεναριο που παιζει αρκετα, και εγω εκανα ενα λακι γκεσ.

namai
namai
5 χρόνια πριν

Σαν να ακούω την σκέψη στο μυαλό σου “Άραγε με θέλει ακόμα, πόσο γαμάτος είμαι, δεν πιστεύω τώρα που παντρεύτηκα να μην σκίζουν τα ρούχα τους για εμένα” “Λες να με ξεπέρασαν, για να δω !!! να δω !!! “

J.Brian
J.Brian
5 χρόνια πριν

Έχω φίλες, που όχι με 5 μήνες σχέση, αλλά με 2 φορές έπεσαν στα πατώματα. Χοντρά όμως. Στην αρχή , που δεν τις ήξερα καλά, νόμισα ότι ήταν συγκυρία. Όταν κάναμε περισσότερη παρέα, ανακάλυψα ότι , τους συνέβαινε πάντα. Βέβαια δεν έκαναν ιστορίες στον άλλον, οι ίδιες υπέφεραν δυσανάλογα. Για μένα, είναι σεβαστό, ότι ο γράφων, δεν ήθελε να δεθεί με κάποια, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Το έχω πάθει και εγώ (να πηγαίνει καλά και να μη θέλω βρε παιδί μου). Επίσης, υπάρχουν άνθρωποι, που ξεπερνάνε το όριο και ναι γίνονται από ενοχλητικοί έως τρομακτικοί. (βλ stalker) Δε διακρίνω, να… Διαβάστε περισσότερα »

latro
latro
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  J.Brian

Ωραία τα λες!
Γιατί τον τρώνε από πάνω, βγάζουν τα απωθημένα τους!
Μια χαρά τα λέει, δεν το χει πει σε κανέναν απλά μοιράζεται τις σκέψεις του!
Λες και κανένας μας δεν έχει κάνει τέτοιες σκέψεις, είμαστε όλες άγιες!

leas
leas
5 χρόνια πριν

Θα μιλήσω εντελώς αυθαίρετα, γιατί είναι αδύνατον να ξέρουμε τι σημαίνει ένα όνειρο άλλου προσώπου. Αυτό που ξέρω, μάλλον, είναι πως στα όνειρα, το πρόσωπο που βλέπουμε, τις περισσότερες φορές δεν είναι το πρόσωπο που βλέπουμε. Πρόκειται για μεταμφίεση. Θέλω να πω, μπορεί να είδες εκείνη, αλλά το πιθανότερο είναι να μην πρόκειται για εκείνη, αλλά να συμβολίζει τον ίδιο τον εαυτό σου, ή τη γυναίκα σου ή κάποιο άλλο τωρινό πολύ κοντινό σου πρόσωπο. Το λανθάνον περιεχόμενο του ονείρου, που είναι αδύνατο να το ξέρεις, είναι αυτό που θα σου έδειχνε τι συμβαίνει. Θα έλεγα να σκεφτείς τι μπορεί… Διαβάστε περισσότερα »

Peggy Olson
Peggy Olson
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  leas

Μπορεί απλά να την είχε στο μυαλό του, να θυμόταν πόσο την είχε πληγώσει, και ασυνείδητα να θεώρησε ότι, άμα μάθαινε ότι παντρεύεται, θα πληγωνόταν πάλι… εξ ου και τα αίματα. Δεν είναι πολύ παράλογο το όνειρο.

leas
leas
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Peggy Olson

Αυτό είναι το έκδηλο περιεχόμενο του ονείρου, όχι το λανθάνον. Το ασυνείδητο κρύβεται στο λανθάνον, άρα η εξήγηση του τι συμβαίνει βρίσκεται εκεί.