Αγαπητή «Α, μπα»: Πειράζει που έφυγα χωρίς εξηγήσεις;

Καμιά συνθήκη στη ζωή μου δεν με έχει ξανακάνει να αντιδρασω έτσι

Αγαπημένη μας Λένα. Ήξερα πολύ καιρό τώρα ότι έπρεπε να φύγω από μια παράξενη σχέση που είχαμε δημιουργήσει με τον Ρος. Είμαι 30 και μα το θεό κανέναν δεν έχω αγαπήσει τόσο πολύ .. μου ήταν τόσο σημαντικός απλά δεν το ήξερα μέχρι που έφυγα . Τους τελευταίους μήνες με έκανε να ξεχάσω αυτά που ξέρω . Μου μιλούσε πολύ ασχήμα με μείωνε με απαξιούσε του μιλούσα και απαντούσε με λόγια που μόνο με πλήγωναν. Δεν ξέρω γιατί δεν ξέρω . Ενιωθα ότι εγώ έφταιγα αλλά η λογική μου προσπαθούσε να βγει στην επιφάνεια και μου φώναζε “πως γίνεται να φταις . Δεν τον έχεις προσβάλει δεν τον έχεις μειώσει ποτέ απλά λες αυτά που σε ενοχλούν και αντιδρά έτσι εκείνος μπορεί να μην θέλει να μην του κάνω αλλά δεν έχει δικαίωμα να με μειώνει να μου λέει μέσα στα μούτρα μου ότι δεν με αγαπάει ότι δεν με νοιάζεται ότι δεν μπορώ να λέω αυτά που νιώθω γιατί τότε δεν σκέφτομαι εκείνον που έχει τα δικά του ” μετά από τόσα χρόνια που δεν τον έχω προσβάλει ποτέ αποφάσισε να μου δείξει έτσι ότι δεν θέλει άλλο μέχρι που φλέρταρε μπροστά μου επιδεικτικά. Και έφυγα μετά από μέρες συνεχούς πάλης έφυγα . Δεν είπα τίποτα απλά ότι θα φύγω . Και έχουν περάσει μήνες και ακόμα κλαιω και μου λείπει και τα βάζω με μένα κάποιες στιγμές ότι εγώ έφυγα εγώ φταίω που νιώθω έτσι και μετά μπαίνει η λογική και λέει ναι αλλά τι θα έκανες ήθελες να ζεις έτσι ? ΌΧΙ φωνάζω όχι μπορώ να ανεχτώ πολλά άλλα όχι να με προσβάλουν . Και κλαιω γιατί πιστεύω πως δεν με αγάπησε ποτέ πως ήμουν ένα τίποτα για εκείνον. Καταλήγω λοιπόν . Σε όλη αυτή τη διαδικασία σκεφτόμουν εσένα που λες δεν φεύγεις γιατί φοβάσαι το άγνωστο το τι θα αντιμετωπίσεις τι θα έρθει ..ναι φοβόμουν και ακόμη φοβάμαι. Δεν ξέρω τι θα έρθει μπορεί και τίποτα μπορεί να είμαι έτσι για πολύ πολύ καιρό . Ρωτάω λοιπόν αυτό που με πιέζει περισσότερο. Πειράζει που έφυγα χωρίς εξηγήσεις ? Δεν ξέρω πως φαίνομαι στα μάτια του μετά από αυτό. Και με βασανίζει αυτό το πραγμα. Εκείνη τη στιγμή δεν ήθελα να πω τίποτα δεν μπορούσα ήθελα απλά να εξαφανιστώ από όλα . Και με καίει που δεν συζητήθηκε τίποτα . Γιατί καμιά συνθήκη στη ζωή μου δεν με έχει ξανακάνει να αντιδρασω έτσι . Ήταν μια άγνωστη πλευρά του εαυτού μου ότι μπορείς να φύγεις και έτσι χωρίς πολλά πολλά μόνο και μόνο επειδή έφτασες πάτο αλλά νιώθω πως με μισώ για αυτό που έκανα σε κάποιον που αγαπώ τόσο πολύ . Έχω πρόβλημα ?

Χριστινα

Δεν είναι ό,τι καλύτερο να φεύγεις χωρίς εξηγήσεις, αλλά αν απειλείται η ψυχική σου ηρεμία, τότε είναι κατάλληλη στρατηγική. Για να είμαστε ειλικρινείς όμως, όταν λες «έφυγα», εννοείς ότι έφυγες από τη σχέση. Δεν πήγες σε άλλη ήπειρο με πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Αν ήθελε να μάθει γιατί έφυγες, μπορούσε να σε βρει. Μάλλον ήξερε όμως, και οι εξηγήσεις δεν χρειαζόταν. Κλάψε για την σχέση που ήθελες να έχεις, αλλά δεν είχες, και επιπλέον έχασες, αλλά όχι επειδή έφυγες χωρίς να εξηγήσεις.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

61 points
Upvote Downvote

15
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
15 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
15 Συντάκτες σχολίων
ΑλέκαΑγριομολόχαMitsiΙκμάδαiwm Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
JOAN DE BARK
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Οι εξηγήσεις που δεν δόθηκαν ταλαιπωρούν μόνο εσένα, αυτός ήξερε από πριν ότι θα φύγεις και σε έσπρωξε στην έξοδο. Και σε ταλαιπωρούν γιατί δεν τον έχεις ξεπεράσει και ελπίζεις μέσα σου ότι αν του έλεγες όλα αυτά που έχεις στο μυαλό σου, ίσως κάτι να άλλαζε. Ίσως να γινόταν ο άνθρωπος που ονειρευόσουν, αυτός που πέρναγες μαζί του καλά χωρίς τις προσβολές κτλ.
Αυτός ο άνθρωπος όμως δεν υπάρχει, υπάρχει μόνο αυτός που γνώρισες και που (σωστά) δεν άντεξες να μείνεις άλλο δίπλα του.
Χαίρομαι που έφυγες μακριά του. Τώρα φρόντισε να μείνεις εκεί.

Macaw
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καταρχήν να πουμε οτι όταν κάποιος προσβάλλει, μειώνει τον άλλο κλπ φταίει πάντα ο ίδιος και όχι το θύμα του. Εσύ φταις μονο για τις δικές σου πράξεις. Να ευχαριστείς τον εαυτό σου που έφυγες έστω και αργά αφού δε σου έκανε καλό αυτή η σχέση.
Για ποιο λόγο ακριβως στενοχωριέσαι που έφυγες ξαφνικά; Πιστεύεις οτι θα άλλαζε κατι στη σχέση σας αν εξηγούσες; Η στενοχωριέσαι μήπως τον πληγωσες; Και τα δυο παράλογα κατά τη γνώμη μου.

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Μη ρωτάς.
Αυτός ξέρει.

Rubia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Advocate

Χριστίνα δεν έφυγες από μια “παράξενη σχέση” έφυγες από μια κακοποιητική σχέση. Έτσι όπως τα περιγράφεις η λεκτική κακοποίση πήγαινε σύννεφο. Όταν το συνειδητοποιήσεις αυτό είτε μόνη σου είτε με βοήθεια, πιστεύω θα κάνεις το παρακάτω βήμα και θα προχωρήσεις τη ζωή σου. Πάντως το να φύγεις είναι αυτό που έπρεπε να κάνεις. Οι εξηγήσεις πραγματικά δεν έχουν καμιά σημασία.

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Καλά έκανες και μη στεναχωριέσαι καθόλου, ξέρει πολύ καλά γιατί έφυγες και φταίει αυτός για τη συναισθηματικά κακοποιητική του συμπεριφορά. Μη δίνεις αξία (ή απαξία) στον εαυτό σου από τις αντιδράσεις ενός άλλου. Η σχέση ήταν καλή για ένα διάστημα και σταμάτησε να είναι. Κάνε αυτά που σου αρέσουν, δεν έχεις πλέον κάποιον να σε περιορίζει, συγκεκντρώσου στα θετικά και προχώρα παρακάτω όπου τα καλύτερα έρχονται. Και είναι σίγουρο διότι μέχρι τώρα ήσουν στα χειρότερα και το έχεις καταλάβει.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Έχεις πολλές σκέψεις να διαχειριστείς και αυτή δεν πρέπει να είναι μία από αυτές. Από τη στιγμή που σε μείωνε και σε πρόσβαλλε, έπρεπε να φύγεις και το πως το έκανες δεν έχει καμία σημασία. Να σκέφτεσαι ότι είσαι δυνατή, ότι όσο και αν πονάς θα έρθει η στιγμή που όλο αυτό θα έχει περάσει και ότι έκανες πολύ καλά που κατάφερες και άκουσες τη φωνή της λογικής και χώρισες .

acantholimon
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Έκανες την καλύτερη δουλειά.Τι νόημα θα είχε να δώσεις εξηγήσεις σε κάποιον,που δεν ακούει και συμπεριφέρεται έτσι;Ίσως μια κουβέντα να σ’έκανε να μείνεις παραπάνω,από τη στιγμή που είχες αμφιβολίες πια για τον εαυτό σου και τη κρίση σου.Ίσως να πυροδοτούσε και χειρότερες εξελίξεις.Το ένστικτό σου σε έσωσε.Ένα κομμάτι του εαυτού σου,που είχε ακόμα αντιστάσεις.Τώρα με βοήθεια θα εκλογικεύσεις σιγά σιγά την κατάσταση.Χρειάζεσαι βοήθεια.Τα τραύματα κάποιος πρέπει να μας τα φροντίσει,έτσι δεν είναι;

Σοκακιάρα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

“Δεν ξέρω πως φαίνομαι στα μάτια του μετά από αυτό ” Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να σε ανησυχεί είναι αυτό .Η συζήτηση που θα ήθελες να είχατε τι είναι ακριβώς ? Να του πεις εγώ θα φυγω και πΟία είναι η άποψη σου γιαυτό ? Να ακούσεις λέξεις όπως “δειλή ή γενναία “για να κατατάξεις τον εαυτό σου σύμφωνα με την γνώμη του ? Αποφάσισε μόνη σου για τον εαυτό σου ο άνθρωπος αυτός σε κακοποιουσε λεκτικά και δείχνεις να είχες μάθει να ζεις μέσα από την έγκριση του .Προστάτεψε τον εαυτό σου και να μην σε νοιάζει πως… Διαβάστε περισσότερα »

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Αγαπητή γράφουσα, νομίζω ότι αν είχες εξηγήσει τους λόγους σου θα είχες “κλείσει” η ίδια το κεφάλαιο πίσω σου, και σου λείπει αυτό παρά αισθάνεσαι ότι αδίκησες τον σύντροφό σου. Είναι συχνά απαραίτητο για να πενθήσεις την απώλεια και προχωρήσεις συναισθηματικά.

Σου προτείνω αυτό το άρθρο για να καταλάβεις την ανάγκη, και ειδικά το κομμάτι When you’re not talking to your ex:
https://www.hercampus.com/sex-relationships/relationships/how-get-closure-after-breakup

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

αν σε “απαξιούσε”, καλα ξηγηθηκες. αν σε “απαξιωνε, ελα να το ξανασυζητησουμε.

(ειναι να μην αρχισω. συνεχεια μπροστα σας θα με βρισκετε, σας προειδοποιω.)