in

Η λύση στη φτώχεια

Και γιατί οι φτωχοί κάνουν τις επιλογές που κάνουν

«Κάποιες ιδέες μπορούν όντως να αλλάξουν τον κόσμο» λέει ο ιστορικός Rutger Bregman. Στο παρακάτω βίντεο μοιράζεται μαζί μας τις αρκετά προκλητικές και ενδιαφέρουσες υποθέσεις του για την απόκτηση: εγγυημένου βασικού εισοδήματος. «Οι συνέπειες του να ζεις στη φτώχεια αντιστοιχούν στο να χάνεις 14 βαθμούς νοημοσύνης» αναφέρει ο Bregman. «Συγκρίνεται με το να μένεις άγρυπνος για μια νύχτα ή με τις συνέπειες του αλκοολισμού» ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 34

«Κάποιες ιδέες μπορούν όντως να αλλάξουν τον κόσμο» λέει ο ιστορικός Rutger Bregman. Στο παρακάτω βίντεο μοιράζεται μαζί μας τις αρκετά προκλητικές και ενδιαφέρουσες υποθέσεις του για την απόκτηση: εγγυημένου βασικού εισοδήματος.«Οι συνέπειες του να ζεις στη φτώχεια αντιστοιχούν στο να χάνεις 14 βαθμούς νοημοσύνης» αναφέρει ο Bregman. «Συγκρίνεται με το να μένεις άγρυπνος για μια νύχτα ή με τις συνέπειες του αλκοολισμού»

Η νοοτροπία της έλλειψης εξηγεί πως η μακροπρόθεσμη προοπτική, για τους ανθρώπους που ζουν στη φτώχεια, πάει περίπατο.

Παρακολουθώντας τον μάθετε για την 500 χρόνων ιστορία της ιδέας όπως και για ένα ξεχασμένο σύγχρονο πείραμα που πραγματικά λειτούργησε. Φανταστείτε πόση ενέργεια και ταλέντο θα μπορούσαμε να εξαπολύσουμε στον έξω κόσμο εάν εξαλείφαμε τη φτώχεια μια για πάντα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

1 Comment
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Κασσάνδρα
Κασσάνδρα
5 χρόνια πριν

Δεν τον ήξερα τον Rudger Bregman. Με εντυπωσίασε γιατί έχει ένα συγκεκριμένο όραμα, που όσο κι αν μοιάζει αρχικά ουτοπικό, αποδεικνύεται στην πορεία ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο! Το πιο εντυπωσιακό είναι πως μιλάει με νούμερα, με λίγα λόγια υποστηρίζει πως το όραμά του είναι εφαρμόσιμο με οικονομικούς όρους. Για να γίνει κάτι πραγματικότητα βέβαια χρειάζεται και πρόθεση, χρειάζεται και συνειδητή προσπάθεια, χρειάζεται και σκέψη out of the box… Εκεί δυσκολεύουν τα πράγματα, αλλά θέλω να πιστεύω πως στο (μακρινό ίσως) μέλλον δεν θα φαντάζει ως κάτι άπιαστο.