Τι ελέγχω στη ζωή όταν δεν ελέγχω τη ζωή μου;

Μια πολύ ωραία ομιλία για την προσωπική ευθύνη

Πάνω απ’ όλα υγεία; Η ελευθερία των επιλογών και τι ελέγχω όταν δεν ελέγχω αυτό που μου συμβαίνει.

Πόσο εύκολα και πόσο γρήγορα αλλάζουν οι προτεραιότητες και οι βεβαιότητές μας στη ζωή, όταν συμβαίνει κατι που δε μπορούμε να το ελέγξουμε; Η Μαριλένα Καραμολέγκου διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού στα 33 της χρόνια. Ψηλαφητά έκανε τη διάγνωση, άκουσε το σώμα της με ψυχραιμία, ψηλαφητά βρήκε και την διέξοδο. Με την ομιλία αυτή η Μαριλένα Καραμολέγκου γίνεται ο μίτος για όλες τις γυναίκες και όλους τους ανθρώπους που έχουν νοσήσει. Η Μαριλένα Καραμολέγκου γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Σπούδασε Επικοινωνία, Μέσα και Πολιτισμό και στη συνέχεια εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην κρατική τηλεόραση, ως κειμενογράφος στο δημιουργικό διαφημιστικών εταιρειών και ως υπεύθυνη επικοινωνίας σε εταιρείες media και εκδόσεις βιβλίων. Σήμερα έχει το δικό της εκδοτικό οίκο και δημιουργικό γραφείο, το ΔΩΜΑ

 

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

44 points
Upvote Downvote

5
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
5 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
5 Συντάκτες σχολίων
leasLinAnna KarinaΚαραβάν Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ούσα επίσης καρκινοπαθής κι έχουσα αρκετά μεγάλη εμπειρία νοσοκομείων γενικότερα (όχι μόνον για τον καρκίνο μου αλλά και για άλλες αναποδιές μου), προσυπογράφω την συμφιλίωση με την θνητότητά μας ως την κυρίως μετάλλαξη στην ψυχολογία του ασθενούς. (Σε δεύτερο επίπεδο ισχύει το ρητό του Μαρσέλ Προυστ που μνημονεύεται στις καρτέλες του PowerPoint, έστω εις την αγγλική) Αυτό που δεν συνειδητοποιεί κάποιος που δεν έχει κοντέψει να πεθάνει, επειδή δεν έχει αναγκαστεί να το συνειδητοποιήσει, όχι επειδή υπολείπεται σε κάτι, μιας κι ο πόνος κι ο φόβος είναι το δυναμικότερο κοκτέϊλ απ’όλα, είναι ότι η ζωή είναι ΔΩΡΟ. Κάθε μέρα που… Διαβάστε περισσότερα »

leas
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Ευχαριστώ πολύ όποιον έβαλε στο Α μπα αυτό το βιντεάκι, αυτής της γενναίας και τόσο συμπαθητικής γυναίκας.

Κάποτε, κάποιος μου είπε πως οι Κινέζοι έχουν μια παροιμία που λέει ‘κάθε άνθρωπος που γεννιέται έχει γραμμένο στο κούτελο του πόσες ανάσες θα πάρει’. Memento mori.

Οι γιατροί λένε πρώτη ψηφιακή μαστογραφία στα 40. Την έκανα στα 35 γιατί είχα ιστορικό στην οικογένεια πατέρα και μητέρας και γιατί κάτι μου έλεγε, κοίτα να προλάβεις. Πρόλαβα. Στο τσακ, οριακά εντελώς, αλλά πρόλαβα. Ήταν επιλογή μου, ήταν στον έλεγχο μου.

Lin
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μαριλένα Καραμολεγκου, εισαι ενας σπανιος συνδυασμός γλυκυτητας και δυναμης! Η ομιλία σου συγκροτημενη και ταυτόχρονα συγκινητική. Χίλια μπράβο!

Anna Karina
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν το πιστεύω, εχθές εντελώς τυχαία είδα την ομιλία της κοπέλας στο γιουτιουμπ! Φάνηκε τόσο γλυκός και θετικός άνθρωπος 🙂

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Τι γλυκός άνθρωπος και πόσο μεγάλες αλήθειες.