Βήματα από και προς την ισότητα σε όλον τον κόσμο

Τα νέα της εβδομάδας που πέρασε

Η μητριαρχία κάνει καλό στην υγεία, λένε τα πορίσματα έρευνας ομάδας ερευνητών του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού, που εξέτασαν τα παθολογικά αίτια της μακροζωίας στους άντρες και στις γυναίκες της φυλής Mosuo, της τελευταίας φυλή-κατάλοιπο της μητριαρχίας. Με την αρτηριακή πίεση και ορισμένες πρωτεΐνες υπεύθυνες για ιατρικά προβλήματα σε αφύσικα μικρά ποσοστά, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αυτονομία που απολαμβάνουν οι γυναίκες της φυλής Mosuo στη λήψη συλλογικών και ατομικών αποφάσεων, κάνει πραγματικά καλό.

Mosuo Women

Στο Οχάιο, η ανοιχτά λεσβία σερίφης Charmaine McGuffey απολύθηκε λόγω του σεξουαλικού της προσανατολισμού 3 χρόνια πριν. Τώρα κέρδισε τις εκλογές και ανέλαβε τη θέση του εργοδότη της που την απέλυσε, σε μια απολαυστική ιστορία (δι)εκδίκησης της ισότητας. 

Charmaine McGuffey

Η ορειβάτισσα Emily Harrington γίνεται η τέταρτη γυναίκα στον κόσμο που καταφέρει να ανέβει το El Capitan, ένα απότομο, κάθετο, μονολιθικό βουνό στο Yosemite και η πρώτη γυναίκα που καταφέρνει να ακολουθήσει συγκεκριμένη ορειβατική διαδρομή και να τη συμπληρώσει σε λιγότερο από 24 ώρες. Δείτε τη συγκίνησή της :

H Daylight είναι μια καινούρια ψηφιακή τράπεζα αποκλειστικά για ΛΟΑΤΚΙ χρήστες που έχει σκοπό να βοηθήσει ΛΟΑΤΚΙ Αμερικανούς να αντιμετωπίσουν τραπεζικές και χρηματικές δυσκολίες. Η πλατφόρμα ξεκινά αυτή τη βδομάδα και μεταξύ άλλων παρέχει οικονομικές συμβουλές από συμβούλους εξειδικευμένους στις ΛΟΑΤΚΙ ανάγκες.

Στον κόσμο του Μπέιζμπολ, η Kim Ng γίνεται η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει χρέη General Manager στo Πρωτάθλημα του Μπέιζμπολ αλλά και η πρώτη Αμεριακανοασιάτισσα που προσλαμβάνεται σε μια τέτοια θέση, έχοντας ήδη απορριφθεί για την ίδια θέση 5 φορές στο παρελθόν για άλλες ομάδες. Η Michelle Obama τη συνεχάρη μέσω Twitter και η ίδια δεν παραλείπει να αναφέρει πως μάλλον γιορτάζουμε όσα θα έπρεπε να είναι αυτονόητα.

Kim Ng

Αν αναρωτιέστε πότε η βασίλισσα της ποπ θα κυκλοφορήσει νέο τραγούδι, η απάντηση είναι ότι η Britney Spears αρνείται να συνεχίσει τη καριέρα της αν δεν καταφέρει να ακυρώσει τη κεντρική θέση του πατέρα της στη διαχείριση της περιουσίας της. Διαδικασία που δε φαίνεται καθόλου εύκολη, αφού ήδη ένα Αμερικάνικο δικαστήριο αρνήθηκε να αφαίρεσει από τον James Spears το δικαίωμα επιτροπίας στην περιουσία της κόρης του, πράγμα που τον καθιστά νόμιμα κηδεμόνα των χρημάτων της.

Η Νέα Υόρκη έχει σκοπό να αρχίσει να εκδίδει άδειες οδήγησης με δυνατότητα σήμανσης Χ στη θέση του φύλου, προκειμένου να καλύπτει περιπτώσεις non binary οδηγών ή οδηγών που απλά δεν θέλουν να αποκαλύψουν και δη να προσδιοριστούν σε δημόσια έγγραφα από το φύλο τους. 

 

 

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

24 points
Upvote Downvote

6
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
6 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
5 Συντάκτες σχολίων
μιμόζαPonemenosspourgitisΔιάφανο ΣελοφάνsternimougnosiNeverlander Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Neverlander
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Τα χρειαζόμουν αυτά τα νέα σήμερα. Μπράβο, μπράβο, μπράβο! Καταπληκτική η ιστορία της McGuffey!
Για Mosuo πού δηλώνουμε; 😊
Α!και #freebritney

sternimougnosi
Μέλος
Συμμετέχων

ΜΠΡΑΒΟ!!!
Μπράβο και σε εσάς που προβάλετε αυτά τα αξιοθαύμαστα, αξιοζήλευτα και αξιομίμητα κατορθώματα και βήματα προς το επιθυμητό.

Διάφανο Σελοφάν
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

-Στη Mosuo αδερφές μου! Στη Mosuo!
-Εντάξει, πολύ “Toxic” ο daddy…

Ponemenosspourgitis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Στην αρχή όταν διάβασα το άρθρο για την τράπεζα και τους λοατκι χρήστες μου γύρισε λίγο το μάτι. Μετά μπήκα στον σύνδεσμο και κατάλαβα ότι πολύ καλά έκανε η τράπεζα, νόμιζα ότι αφού είναι ψηφιακή τράπεζα δεν είχε λόγο να απευθυνθεί ειδικά σε λοατκι χρήστες. Ευτυχώς κατάλαβα λάθος. Μου κάνει εντύπωση και τρέμει το χέρι μου που γράφω καλό λόγο για τράπεζα, αλλά καμιά φορά το κέρδος και ο ανταγωνισμός είναι πιό μπροστά απο μια κοινωνία που δεν την λες και συντηρητική. Μπράβο στην τράπεζα!

μιμόζα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Πολύ μου αρέσει αυτή η στήλη!

Ponemenosspourgitis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Για την Britney δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσος θόρυβος. Δικάστηκε στην Καλιφόρνια, πιστεύει κάποιος ότι η δικαστής δεν είχε ως κύριο μέλημα την προστασία της; Ή πιστεύει ότι ξέρει κάτι παραπάνω; Αν κατάλαβα κιόλας καλά δεν έχει σχέση η δίκη και ο νόμος με το γεγονός ότι είναι γυναίκα. Έχει σχέση με το ότι ήταν/είναι άρρωστη και δεν μπορούσε να διαχειριστεί τίποτα στην ζωή της. Το δικαστήριο έκρινε ότι ούτε τώρα μπορεί. Και έχω την εντύπωση ότι στην Καλιφόρνια δεν υπάρχει περίπτωση ένα δικαστήριο να κάνει διάκριση φύλου. Εύχομαι να είμαι σε όλα λάθος, να είναι καλά στην υγεία… Διαβάστε περισσότερα »