Προσωπική ιστορία: «Η φαγούρα ήταν τόσο έντονη που ένιωθα ότι θα έπαιρνα φωτιά»

Ας καταθέσω και εγώ την προσωπική μου εμπειρία με τους γυναικολόγους.

22 χρονών ήμουν, όταν αποφάσισα να επισκεφτώ για πρώτη φορά έναν γυναικολόγο μετά από μια ελαφριά φαγούρα που ένιωθα και δεν υποχωρούσε. Τον γυναικολόγο μου τον πρότεινε μια φίλη και ύστερα από εξέταση αφού θεώρησε απαραίτητο να κάνουμε και ένα παπ τεστ που βγήκε καθαρό, πήρε επιπλέον δείγμα και μου το έδωσε για να το πάω σε μικροβιολόγο, και να του πω να κάνει και αντιβιόγραμμα. Επίσης με ρώτησε με τι πλένομαι στην ευαίσθητη περιοχή και όταν του είπα με αυτό που κάνω και μπάνιο, μου είπε ότι δεν κάνει, και μου σύστησε το υγρό antibacter. Σε ερώτηση μου, πόσο συχνά κάνει να πλένομαι με αυτό, μου απάντησε «όσες φορές την ημέρα θες».

Άρχισα να πλένομαι με το σαπούνι που μου πρότεινε και πήρα και τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έδειξαν ότι έχω μια απλή κολπίτιδα. ΤΙΠΟΤΑ δηλαδή, όπως μου είπε. (παρακαλώ σημειώστε αυτό το τίποτα γιατί θα ακουστεί κάμποσες φορές). Μου σύστησε όμως μια αντιβίωση για 7 μέρες για θα γίνω καλά και κάτι κολπικές αλοιφές. Την αντιβίωση την πήρα όπως και τις αλοιφές και η φαγούρα άρχισε να υποχωρεί, έως που σχεδόν εξαφανίστηκε, όμως καλά δεν ένιωσα να γίνομαι.

Γι’ αυτό και λίγο καιρό αργότερα πήγα να επαναλάβω την εξέταση (άλλα χρήματα δηλ) για να βγουν στα αποτελέσματα ότι δεν έχω ΤΙΠΟΤΑ απολύτως, εκτός από μερικούς μύκητες που θα φύγουν όμως. Έλα όμως που όχι μόνο δεν έφυγαν αλλά η φαγούρα επανήλθε λίγο καιρό μετά, και όσο περνούσε ο καιρός γινόταν και πιο έντονη. Ξανά λοιπόν στον γιατρό, νέα εξέταση που έδειξε ξανά κολπίτιδα και ακολούθησε νέα αντιβίωση. Και αυτή την φορά η φαγούρα επανήλθε λίγο καιρό μετά, οπότε και ακολούθησε τρίτος γύρος εξετάσεων με ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα. Στο τέλος του τρίτου γύρου με την φαγούρα σταθερή αξία γύρισε και μου είπε ότι έχω εμμονή με τους γιατρούς, μιας και στις εξετάσεις φαίνεται ότι δεν έχω ΤΙΠΟΤΑ, εκτός από λίγους μύκητες, με ρώτησε αν πλένομαι με το σαπούνι που μου πρότεινε, τον διαβεβαίωσα πως «ναι», οπότε και κατέληξε ότι όντως έχω εμμονή με τους γιατρούς και όλα είναι ιδέα μου. Πρότεινε επίσης να με δει ψυχολόγος για την εμμονή μου, ενώ παράλληλα να συνεχίσουμε και την θεραπεία.

Το ίδιο διάστημα περίπου σε κάποιο φαρμακείο ρώτησα για το σαπούνι που μου είχε προτείνει να πλένομαι για να πάρω την απάντηση ότι είναι κάτι σαν… «χλωρίνη». Τόσο δυνατό δηλ που δεν πρέπει να πλένεσαι πάνω από μια φορά τον μήνα και αν (εγώ πλενόμουν 2-3 φορές την μέρα). Το σαπούνι αυτό έχει καταργηθεί πια. Δεν τόλμησα να ξανάπαω σ’ αυτόν τον γιατρό, για τον επιπλέον λόγο γιατί είχα κρατήσει όλες τις εξετάσεις που έκανα και τις έριξα μια προσεκτική μάτια, και ανακάλυψα ότι ο εν λόγω γιατρός, έβλεπε το αντιβιόγραμμα που έδινε ο μικροβιολόγος κάθε φορά (το αντιβιόγραμμα δείχνει εκτός από το αποτέλεσμα της εξέτασης και μια σειρά από αντιβιώσεις που προτείνονται, ξεκινώντας από την πιο αδύναμη ως την πιο δυνατή, και ο γιατρός διάλεγε την μεσαία που έβλεπε κάθε φορά), και από κει καθόριζε τι αντιβίωση θα μου δίνει. Πράγμα που θα μπορούσα να κάνω και εγώ δηλ και ο καθένας.

Αυτός μόνο δείγμα έπαιρνε, που επίσης θα μπορούσα να το κάνω και εγώ. Στο μεταξύ η φαγούρα γινόταν όλο και πιο έντονη οπότε αναγκάστηκα και πήγα σε άλλον γιατρό που μου πρότεινε άλλη φίλη, και αφού και αυτός ο γιατρός με εξέτασε και του εξιστόρησα και το ιστορικό με τον προηγούμενο γιατρό (για αντιβιώσεις και σαπούνια) μου έδωσε χάπια για μύκητες για 7 μέρες. Και αυτός ο γιατρός με διαβεβαίωσε ότι δεν έχω ΤΙΠΟΤΑ. Στο μεταξύ είχε περάσει κάνα 6μηνο. Πήρα τα νέα χάπια, και επιτέλους ένιωσα να γίνομαι καλά. Όμως η χαρά μου κράτησε μέχρι και την περίοδο μου, γιατί μετά ξανάρχισε η φαγούρα, και όσο περνούσε ο καιρός όλο και δυνάμωνε. Μετά δε την δεύτερη περίοδο η φαγούρα και ο ερεθισμός ήταν τόσο έντονα που ένιωθα ότι θα έπαιρνα φωτιά.

Ξαναπήγα στον γιατρό και μου ξαναπρότεινε τα χάπια τα ξαναπήρα, σταμάτησε η φαγούρα για εκείνον τον μήνα για να ξαναρχίσει ξανά, μετά την επομένη περίοδο. Ξαναπήγα 3 φορά στο γιατρό και το θυμάμαι έντονα να σηκώνεται έξαλλος από το γραφείο του και να μου λέει ότι τέτοιο πράγμα δεν το έχει ξαναδεί και κανονικά έπρεπε να είμαι καλά και τέλος πάντων, δεν ξέρει τι άλλο να μου κάνει. Φοβισμένη πλέον από τις αντιδράσεις των γιατρών και τρομοκρατημένη με την σκέψη ότι έχω κάτι σοβαρό που δεν μπορούν να βρουν, επισκέπτομαι (έπειτα από σύσταση άλλης γνωστής) δερματολόγο/αφροδισιολόγο αυτή την φορά και την καλύτερη της πόλης, και της είπα επιφυλακτικά «υποφέρω και κάνεις δεν με πιστεύει» Πλέον επειδή είχα αργήσει κάμποσο να πάω, η φαγούρα είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο που πονούσα όταν περπατούσα και η περιοχή εκεί είχε γίνει κατακόκκινη από τον ερεθισμό. Μου απάντησε ότι με πιστεύει και με έστειλε να κάνω επιπλέον και εξετάσεις αίματος όπου μέσα έβαλε για εξέταση κάθε λογής αρρώστια. Και πάλι τα αποτελέσματα έδειξαν ότι δεν έχω ΤΙΠΟΤΑ εκτός από μύκητες. Μου πρότεινε και αυτή, κάποια άλλα χάπια για μύκητες. Πήρα και αυτά τα χάπια, ξαναέγινα καλά, αλλά όταν ξανάρθε η περίοδος μου η φαγούρα επανήλθε (και κλασσικά όσο πέρναγε ο καιρός φούντωνε και ειδικά μετά την μεθεπόμενη περίοδο απογειώθηκε από πόνο και ερεθισμό).

Πλέον είχα απελπιστεί και δεν ήξερα τι να κάνω. Η μάνα μου τότε μου πρότεινε έναν άλλον γυναικολόγο, και αυτός χρόνια στο επάγγελμα, και μου είπε «αν θες να γίνεις καλά, εκεί να πας», και πήγα και εκεί. Όταν άρχισα να του εξιστορώ τα συμβάντα (πλέον είχε περάσει πάνω από χρόνος) με σταματά κάποια στιγμή και μου λέει «δεν μπορώ να ακούσω άλλα φτάνει». Τελικά αφού με εξέτασε και αυτός μου είπε, να μη φοβάμαι και ότι έχω κάτι πάρα πολύ απλό, μύκητες δηλ, και απλά στην περίπτωση μου έχει καταστραφεί η χλωρίδα της περιοχής (η άμυνα δηλ) μετά τόσες αντιβιώσεις και σαπούνια, και θέλει χρόνο να επανέλθει, και αυτό θα γίνει με μια ελαφρά θεραπεία για μύκητες που όμως θα κρατήσει λίγο παραπάνω. Δηλαδή θα πάρω χάπια για 7 μέρες για να γίνω καλά (όπως μου δίνανε οι άλλοι), με το επιπλέον όταν ξαναρθεί η περίοδος θα πάρω ακόμη 4 (μέσα στις μέρες της περιόδου), και ξανά στην μεθεπόμενη περίοδο θα πάρω ακόμη 4. Και αυτό θα γίνει γιατί η περίοδος αυξάνει τους λίγους μύκητες που απομένουν, και μ’αυτόν τον τρόπο να δώσουμε χρόνο την περιοχή να επανέλθει. Αυτή ήταν και η διάφορα με τις προηγούμενες θεραπείες, ότι έπρεπε να πάρω επιπλέον χάπια στις επόμενες περιόδους. Επίσης μου σύστησε να τρώω κάθε μέρα γιαούρτι και στο φαρμακείο που πήγα μου πρότειναν και κάτι βιταμίνες με προβιοτικά, και τις πήρα και αυτές, και τελικά σχεδόν 2 χρόνια μετά, επιτέλους έγινα καλά. Αμήν

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

129 points
Upvote Downvote

72
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
29 Θέματα σχολίων
43 Απαντήσεις θεμάτων
9 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
37 Συντάκτες σχολίων
MAR92Kiss And tell Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Τρομακτική ιστορία. Πραγματικά πρέπει να ήταν βασανιστήριο. Ευτυχώς που ο τελευταίος γιατρός σου έδωσε την συνιστώμενη θεραπεία και κατάφερες να θεραπευθεί. Αξίζει να σταθούμε σε δύο τρία σημεία που ανέφερες πάντως: 1) Τα διάφορα “ειδικά σαπούνια” για την “ευαίσθητη περιοχή” (sic) αποτελούν αμαρτωλή ιστορία. Γενικά δεν βοηθάνε και ιδιαίτερα, ενώ διαταράσσουν και την χλωρίδα του κόλπου. Ειδικότερα αν το παρακάνεις κιόλας και τα χρησιμοποιείς τόσο συχνά, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρούς ερεθισμούς. Για αυτό και δεν υπάρχει καμία επίσημη σύσταση για τη καθημερινή χρήση τους από τις διεθνείς επιστημονικές εταιρείες. 2) Μετά την περίοδο, λόγω αλλαγών στο pH του κόλπου η… Διαβάστε περισσότερα »

Karlee
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Τα γιαουρτια υπαρχει περιπτωση να τα ειπε λογω αντιβιωσης? Γιατι καθε φορα που εχει τυχει να πσρω (οχι για γυναικολογικα) συστηνουν γιαουρτι και ενα χαπακι νομιζω για τη χλωριδα στο στομαχι (αν το λεω σωστα).

fantasmataki
Επισκέπτης
Συμμετέχων
fantasmataki

Νομίζω πως η λογική πίσω από την κατανάλωση γιαουρτιού μαζί με αντιβιοτικά βασίζεται στην και καλά αποκατάσταση της βακτηριακής ισορροπίας του εντέρου που διαταράσσεται λόγω του αντιβιοτικού. Έρευνες έχουν δείξει πως αυτό δεν ισχύει πιθανόν επειδή καταστρέφονται στο στομάχι τα ευεργετικά βακτήρια και δεν φτάνουν τελικά στο έντερο. Τα προβιοτικά που περιέχουν μεταξύ άλλων και S. Boulardii δείχνουν να βελτιώνουν την κατάσταση. Τώρα, ή συγχορήγηση γιαουρτιού με αντιμυκητιασικά (που λογικά παίρνει κάποια ασθενής που έχει μυκητίαση) είναι άλλη ιστορία. Κάποιοι προτείνουν τοπική εφαρμογή γιαουρτιού για την καταπολέμηση του Candida.

Ιζόλδη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Γιαούρτι τοπικά προτείνουν κάθε λογής τσαρλατάνοι κι εναλλακτικοί, όχι γιατροί. Επανελέγξτε τις πηγές που ενημερώνεστε

fantasmataki
Επισκέπτης
Συμμετέχων
fantasmataki
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Η ιατρική βιβλιογραφία δεν προορίζεται για χρήση από ασθενείς και γενικά μη-ιατρούς. Οι πηγές που αναφέρετε είναι από αμφισβητούμενες εργασίες από το Ιραν και την Αίγυπτο. Δεν έχουν υποβληθεί σε κανένα έλεγχο και χρειάζεται προσοχή στην αξιολόγησή τους. Η σύγχρονη ιατρική βασίζεται σε μεγάλες τυχαιοποιημένες μελέτες οι οποίες αξιολογούνται από επίσημες επιστημονικές εταιρείες οι οποίες προβαίνουν στην σύσταση κατευθυντήριων οδηγιών. Είναι απαράδεκτο ιατρικά να δώσουμε συμβουλές βασιζόμενοι σε τέτοιου είδους άρθρα, τα οποία κυκλοφορούν σωρηδών. Μια αναζήτηση στο google δεν μπορεί να αντικαταστήσει έναν βιβλιογραφικά ενήμερο ιατρό. Όποια γυναίκα θα ήθελε να δοκιμάσει κολπικές πλύσεις με γιαούρτι και μέλι βασιζόμενη… Διαβάστε περισσότερα »

fantasmataki
Επισκέπτης
Συμμετέχων
fantasmataki

Οι γιατροί παρέχουν θεραπεία με βάση τα διεθνή guidelines και καλά κάνουν. Από κει και πέρα, αναζητήσεις σε επιστημονικά περιοδικά μπορούν να βοηθήσουν να γίνει ένας γιατρός βιβλιογραφικά ενήμερος. Ούτε για μενα στέκει ως ιατρική οδηγία η τοπική εφαρμογή (η κολπική πλύση είναι άλλο πράγμα) γιαουρτιού με μέλι, απλά κάποιοι έκαναν έρευνες για αυτό και τις δημοσίευσαν σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι στη διάθεση του καθένα που έχει κάποια σχετική γνώση να τις κρίνει επιστημονικά. Δεν καταλαβαίνω όμως από πού προέρχεται το “αμφισβητούμενες” και με ενοχλεί πολύ η σύνδεση με το Ιράν και την Αίγυπτο. Η έρευνα δεν πρέπει να… Διαβάστε περισσότερα »

Ιζόλδη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Οι αμφισβητούμενες αφορούν, μεταξύ πολλών άλλων, στο traditional and complementary medicine center. “Κέντρο παραδοσιακής και εναλλακτικής ιατρικής”. Η σχετική γνώση που μπορεί να έχετε είναι τόσο σχετική που δε σας αρκεί για να αξιολογήσετε τις πηγές σας. Κρατάτε τέτοιες πρακτικές για τον εαυτό σας ή εάν τις διαδίδετε, μην τις διαδίδετε με επιστημονικό μανδύα. Όσο για τις αιχμές που αφήνετε για το γιατρό του σάιτ, είναι απαράδεκτες. Έχω διατυπώσει και σε άλλο σχόλιο τις επιφυλάξεις μου για το ρόλο σας και άθελά σας με δικαιώνετε

fantasmataki
Επισκέπτης
Συμμετέχων
fantasmataki

Εσείς τώρα γιατί απαντάτε εξ’ ονόματος άλλου, δεν καταλαβαίνω. Έχετε ενδυθεί κάποιον νομικό μανδύα; Teacher’ s pet? Τι φάση; Όταν μπαίνει στο μικροσκόπιο μια εναλλακτική προσέγγιση είναι πολύ λογικό ένας απο τους 5 συγγραφείς να ανήκει σε αυτόν το χώρο. Δεν θα χρησιμοποιήσω το επάγγελμά μου για να αποδείξω ούτε σε εσάς ούτε σε κανέναν άλλο το παραμικρό. Και δε νομίζω ότι είστε σε θέση να υποδεικνύετε τι θα σχολιάζω και τι όχι. Και τελικά δεν άφησα καμία αιχμή. Ευθύτατα το έθεσα.

Ιζόλδη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ούτε εσείς είστε σε θέση να μου υποδείξετε τι θα σχολιάσω. Απάντησα στην απάντηση που μου δώσατε. Κάνατε μια συρραφή google search με έρευνες επιστημονικά ατεκμηρίωτες και το χειρότερο, προτάσεις για πρακτικές ιατρικά επικίνδυνες. Η γλώσσα που χρησιμοποιήσατε, λόγω της συρραφής, παραπέμπει σε επιστήμονα που μιλά τεκμηριωμένα, χωρίς όμως να μιλάτε τεκμηριωμένα. Αυτό είναι ψευδοεπιστήμη.

Και στις ακραίες απόψεις δεν έχω μάθει να κρατώ το στόμα μου κλειστό, είτε αφορούν εμένα είτε άλλους. Στο εξής σας θεωρώ τρολ και δε θα ξανασχοληθώ με την περίπτωσή σας. Καλή συνέχεια στον αγώνα σας

fantasmataki
Επισκέπτης
Συμμετέχων
fantasmataki

Βοήθειά σας

Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Με παρεξηγήσατε. Και δεν είμαι ρατσιστής σε καμία περίπτωση. Ζω σε ξένη χώρα και κατά κάποιο τρόπο είμαι και εγώ μετανάστης, προσφέροντας βοήθεια και κάνοντας τη δουλειά μου με τον ίδιο τρόπο προς όλες τις γυναίκες. Για να κάνεις μια ιατρική έρευνα στην Αγγλία προκειμένου να πάρεις άδεια πρέπει να περάσεις από χίλια κύματα. Τα αποτελέσματα σου πρέπει να αξιολογηθούν από καθηγητές των μεγαλύτερων πανεπισημιων. Στις χώρες που προανέφερα και σε πολλές άλλες χώρες οι κανόνες είναι πολύ περισσότερο χαλαροί και οδηγούν σε αμφιβόλου ποιότητας έρευνες. Το αμφισβητούμενες προέρχεται από το γεγονός ότι δεν είναι “double blinded” “randomised” και “placebo… Διαβάστε περισσότερα »

fantasmataki
Επισκέπτης
Συμμετέχων
fantasmataki

Αφού είναι έτσι, με συγχωρείτε που σας αδίκησα. Όσο για την αμφισβήτηση, εκτιμώ πολύ το γεγονός ότι επιχειρηματολογήσατε

trapezokathismata
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

“Κάποιοι προτείνουν τοπική εφαρμογή γιαουρτιού για την καταπολέμηση του Candida”

κλαίω 😂😂😂😂😂

Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Η λογική είναι αυτή μεν, αλλά στην ιατρική πολλές φορές το λογικό δεν αποδεικνύεται να ισχύει στην κλινική πράξη. Τα βακτήρια στο έντερο μπορεί ότως να επηρρεαστούν από την λήψη αντιβίωσης και αυτό να οδηγήσει (σπάνια είναι η αλήθεια) σε διάρροιες. Αυτό δεν μπορεί να το αποτρέψει στην πραξη ο S. Boulardii (το γνωστο σκεύασμα που κυκλοφορεί στην Ελλάδα – αποαγορεύεται να γραψω εμπορική ονομασία)
Η ορθή πρακτική αν αυτό συμβεί είναι να αλλάξει η χορηγούμενη αντιβίωση και όχι να καταφεύγουμε σε αμφίβολης αποτελεσματικότητας λύσης. Με τον ίδιο τρόπο συνιστάται να αλλάζει το αντιβιοτικό αν προκληθεί μυκητιασική κολπίτιδα.
Φιλικά,
Νίκος

trapezokathismata
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ισχύει και για να PUT THIS THING TO BED (να προηγηθεί disclaimer ότι δεν είμαι γιατρός αλλά κάνω έρευνα στη Φαρμακευτική για πανεπιστήμιο σε μυστηριώδη αγγλική χώρα του εξωτερικού) Από το NICE (https://cks.nice.org.uk/diarrhoea-antibiotic-associated#!scenario) […] A further review of the clinical effectiveness of probiotics for antibiotic-associated diarrhoea and C. difficile infection suggested that probiotics may reduce the risk of antibiotic-associated diarrhoea, but some results were not statistically significant. There were mixed findings on the ability of probiotics to prevent C.difficile associated diarrhoea, and the review found no studies reporting on the effectiveness of probiotics for treatment [CADTH, 2018a]. […] Και λινκ… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Συμφωνώ απόλυτα με το κείμενο του NHS (και δεν θα μπορούσα να διαφωνώ αλλωστε). Το σενάριο που περιγραφεται στο κείμενο είναι οδηγία προς τους ιατρούς πως να αντιμετωπίζουν ασθενή που έπαθε διάρροια και όχι κολπίτιδα μετά τη λήξη αντιβιοτικών. Επομένως το θέμα της κολπιτιδας το θεωρώ λήξαν. Δεν έχει φανεί να ασκούν προστατευτική δράση τα προβιοτικα. Στις συστάσεις guidelines που δίνει δεν αναφέρει πουθενά τη χορήγηση προβιοτικων στους ασθενείς ως προστασία. Το απόσπασμα που παραθεσατε γράφει ότι δεν συμφωνούν οι έρευνες μεταξύ τους, ότι πολλά αποτελέσματα ήταν στατιστικά μη σημαντικά γεγονός που σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα… Διαβάστε περισσότερα »

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Επιτέλους κάποιος το είπε για τα γιαούρτια και την αντιβίωση!

δε σου λέω!
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Ισχύει όμως ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε και το κανονικό αφρόλουτρο για τον κόλπο, έτσι δεν είναι; Τα “ειδικά σαπούνια” – για καθημερινή χρήση, από αυτά που βρίσκεις και στο σούπερ μάρκετ – δεν ειναι αυτά που γράφουν αυτό ακριβώς, ότι δε διαταράσσουν το pH και την χλωρίδα του κόλπου; Όσο για την αντιβίωση, το γιαούρτι δεν είναι πηγή προβιοτικών που κάνει καλό να το τρώμε με την αντιβίωση γενικότερα (όχι ειδικά για κολπίτιδες); Τέλος να πω το κομμάτι μου για τη μυκητίαση, μιας και παθαίνω κι εγώ συχνά. Την πρώτη φορά που την έπαθα είχα πολύ έντονα συμπτώματα ο… Διαβάστε περισσότερα »

Louk Ritia
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Α τώρα η αχρηστία ονομάζεται “έχεις εμμονή με τους γιατρούς;”. Αυτός με εξόργισε πιο πολύ απ’ όλους. Έχω πάει σε γιατρούς για συγκεκριμένο πρόβλημα (όχι γυναικολογικό) και κανένας δεν έβρισκε τι είναι (είχα κάνει τρεις ειδικότητες γιατρών -ορθοπεδικός, νευρολόγος, ρευματολόγος- να μιλάνε μεταξύ τους γιατί δεν έβρισκαν τι είχα), ποτέ κανείς δε μου φέρθηκε τόσο άσχημα όσο αυτός ο γυναικολόγος που αναφέρεις. Αντιθέτως, με έστειλαν σε συναδέλφους τους για να πάρω κι άλλη γνώμη ή μου έλεγαν “όταν μάθεις τι είναι, έλα να μου πεις γιατί θέλω να ξέρω”. Θα μπορούσε δηλαδή να σε στείλει κι αλλού, σε κάποιο συνάδελφο,… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κάπου εδώ να πω ότι είμαι ακριβώς στην ίδια φάση ορθοπεδικός-νευρολογος-ρεθματολογος+ενδοκρινολόγος, κι ακόμα να πάρω απάντηση για το αν κάποιος απ’ όλους αυτούς είναι αρμόδιος να διερευνήσει τι είναι αυτό που με ταλαιπωρει 😂 Η μονη απάντηση που παίρνω ειναι ότι “φταίει η πολύ γυμναστική”, άσχετο που εγώ έχω να κάνω γυμναστική 7 χρόνια. Απλα είμαι από φύση λίγο μυώδης και έτσι δε με πιστεύει κανείς τους ότι δεν γυμνάζομαι οπότε αποκλείεται να φταίει η πολύ γυμναστική 😒

verve de vie
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Πω πω, καλη μου, ποσο σε νιωθω! Το ιατρικο μου βιβλιαριο εγραφε “διαγνωση: κολπιτιδα”. Μετα ξανα “κολπιτιδα” και ξανα και ξανα. Ειχα επισκεφτει 3-4 γιατρους, ειχα εφαρμοσει ολα οσα μου προτειναν και η φαγουρα εκει παρουσα. Δε θα ξεχασω το τραγικο που ενας στο δρομο μου φωναξε “ξυστο, ξυστο κοπελια” δηλαδη ειχα τη φαγουρα μου -που δεν κρυβοταν- ειχα και τους μαλ@@@. Ενας φοβερος γυναικολογος μου ειπε: παιδι μου μην ανησυχεις, δεν ειναι επικινδυνοι οι μυκητες αλλα εχουν το διαολο μεσα τους! Ακριβεστατο. Τεσπα ισορροπησε τελικως η χλωρις του κολπου και ησυχασαμε!

Αποδημητικό Πτηνό
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Τραγικοί και οι γιατροί αλλά τι να πει κανείς και για τον τύπο στο δρόμο….εμετός!!

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καλησπέρα! Πως το ισορροπησατε; Κάνατε κάποια θεραπεία;

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Σχετική-άσχετη ιστορία αλλά με το ίδιο ρεζουμέ: ο αδερφός μου μένει σε χώρα όπου ο gp πρέπει να σου κάνει reference σε γιατρό ειδικότητας. Για κάποιους μήνες υπέφερε, φουσκώματα, καούρες, πόνοι στο στομάχι. Η gp είχε κολλήσει, είναι ψυχολογικό, ούτε εξετάσεις δε χρειάζεται να σου γράψω. Ρε χριστιανή μου, αφού πονάω, έτσι θα με αφήσεις, της έλεγε. Τελικά ήρθε Ελλάδα, πλήρωσε ιδιωτικα γιατρούς και εξετάσεις και τελείωσε η ιστορία. Θέλω να πω, ότι καταλαβαίνω ότι οι γιατροί δεν είναι φωτεινοί παντογνώστες, δεν έχουν τη λύση στο τσεπάκι κλπ κλπ. Αλλα ρε μεγάλε, ο ένας σου λέει πονάει, η άλλη έχει… Διαβάστε περισσότερα »

trapezokathismata
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ναι δυστυχώς οι τζιπήδες που δεν εννοούν να σε παραπέμψουν ή να σου συνταγογραφήσουν φάρμακα είναι άλλο πονεμένο κεφάλαιο. [Βαρετή ιστορία] Πρόπερσι είχα ένα “κρύωμα” (τελικά δεν ήταν κρύωμα). Ε άρχισα κλασικά, τσάγια καραμέλες κρεβάτι κλπ. Με τα πολλά κατέληξα να περιμένω κοντά 10 μέρες (Πάσχα στη μέση) να νιώσω έστω ότι πέφτει ο πυρετός, αλλά αντ’ αυτού γινόμουν όλο και χειρότερα, σε βαθμό που σε κάποια φάση άρχισα να έχω τόσο πόνο στο πρόσωπο, τόσο πρησμένο λαιμό εξωτερικά, πρησμένο πρόσωπο, πρησμένα ούλα, σε βαθμό που αδυνατούσα να ανοίξω το στόμα μου ιδιαίτερα οπότε το φαΐ που μπορούσα να φάω… Διαβάστε περισσότερα »

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Ασε νομίζω ότι όποιος ανακατευεται με gp έχει και μια τέτοια ιστορία να μοιραστεί 🙁

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Λες και το γραψα εγώ. Χρόνια ευαίσθητη στους μύκητες, με τον τελευταίο χρόνο να είναι μαρτυρικός για μένα (η ψυχική μου κατάσταση δεν βοήθησε καθόλου) και να ακούω απτό γιατρό μου ότι “δεν είναι τίποτα” χωρίς όμως καμία πρόταση για διαφορετική θεραπεία-αφού η “συμβατική” απέτυχε. Ναι δεν είναι τίποτα να υποφέρω τόσο καιρό σε σημείο να φτάσω να φοβάμαι το σεξ λόγω πόνου. Έχω δοκιμάσει τα πάντα από θεραπείες, πλυσεις, υποθέτα, χάπια, και ακόμα προσπαθώ. Πλέον τσουζω και δεν ξέρω αν είναι μύκητες, κολπίτιδα η απλώς η χλωρίδα που έχει τρελαθεί. Η τελευταία γιατρός που είδα μου πρότεινε μια θεραπεία… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Είναι δυνατόν να μη σου έδωσε ούτε ένας γιατρός προβιοτικα με την αντιβίωση; Με ξεπερνάει το γεγονός ότι η πλειοψηφία ειδικά των γυναικολόγων ,αλλά και άλλων γιατρών, δεν γράφουν προβιοτικα όταν δίνουν αντιβίωση σε γυναίκες. Και όχι, το γιαούρτι δε θα σε βοηθήσει, ειδικά μετά από τόσες αντιβιωσεις. Ο πρώτος γιατρός απλά αχαρακτηριστος και επικίνδυνος με το σαπούνι που σου έδωσε..

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Εδώ στην Αγγλία δεν δίνουν προβιοτικα με την αντιβιωση. Όταν τους το είπα, με κοίταζαν σα να είμαι τρελή. Προμηθεύτηκα από Ελλάδα βέβαια, αλλά δεν ξέρω τελικά τι είναι μύθος και τι όχι. Σε κάθε περίπτωση τα παιρνω γιατί πλεον για μένα αντιβίωση σημαίνει αυτόματα έξαρση μυκήτων.

trapezokathismata
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αχααχχα κι εγώ το ίδιο, βέβαια κλασικοί ευγενικοί Άγγλοι αντί να μου πουν “παιδάκι μου τι αρλούμπες είναι αυτές που κάνετε στην Ελλάδα”, μου είπαν απλά ότι τα προβιοτικά είναι συγκεκριμένο πράμα που συνταγογραφούν για συγκεκριμένο λόγο, δεν τα δίνουν routinely σε όλον τον κόσμο που θα πάρει αντιβίωση. Saccharomyces boulardii αν θυμάμαι καλά, και βοηθάνε στις διάρροιες που προκύπτουν από αντιβίωση. That being said (!!!), μου είπαν ότι αν ερεθιστεί το στομάχι μου πιθανότατα θα με βοθήσει να φάω κανα γιαούρτι με live cultures μέσα. Αλλά μου τόνισαν ότι αυτό δε θα βοηθήσει σε διάρροιες απ’ την αντιβίωση, απλά… Διαβάστε περισσότερα »

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Κι εμένα ακριβώς το ίδιο μου είπαν για τα προβιοτικά. Που να δεις όταν τους είπα ότι κάνω πλύσεις με σόδα για τους μύκητες, εκεί κι αν με κοίταζαν σαν εξωγήινη.

trapezokathismata
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Άσε κι εγώ μέχρι να ξεμάθω κάποια πράματα, πρέπει να νόμιζαν όλοι οι GP ότι όσο ζούσα στην Ελλάδα με κούραρε ο γιατρός-μάγος της γειτονιάς μου ξέρω γω 😂😂😂😂

Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Το επιθήλιο του κόλπου είναι πολύ ευαίσθητο. Θα συνιστούσα να το αποφύγεις, καθώς μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα από το pH της σόδας.

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Ευχαριστώ για την απάντηση! Η αλήθεια είναι ότι πλέον το αποφεύγω, καθώς υποψιάζομαι ότι με την τελευταία πλύση όντως έκανα μεγαλύτερη ζημιά.

zero-gravity
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Εικόνων
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Όντως δεν το αναφέρουν και είναι σημαντικό, μπορεί να μη συνταγογραφού νται αλλά θα μπορούσαν να το αναφέρουν έστω για να το αγοράσει ο άλλος προαιρετικά. Απέκτησα πρόβλημα με μύκητες έπειτα από χρήση ισχυρών αντιβιοτικών. Έπρεπε να φτάσω να εργαστώ σε φαρμακείο για να το ακούσω πρώτη φορά στη ζωή μου. Αν είχα πάρει τα προβιοτικά εξαρχής μπορεί να είχα αποφύγει τη ταλαιπωρία.

Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δεν θα την είχες αποφύγει με τα προβιοτικά, καθώς αυτά αν εχουν κάποια δράση, αυτή περιορίζεται στο γαστρεντερικό σωλήνα, και όχι στον γυναικείο κόλπο.

zero-gravity
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Εικόνων
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Ευχαριστώ πολύ. Καλό που διασαφηνίζεται γιατί ακούγονται τόσα πολλά!

Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Τα προβιοτικά και το γιαούρτι δεν συνιστώνται απο τους ιατρούς σε καμία σοβαρή χώρα του δυτικού κόσμου. Ορθώς οι γιατροι δεν τα συνταγογραφούν (μαζί και εγώ). Δεν κανουν απολύτως τίποτα, ούτε έχει αποδειχθεί πραγματικά ότι προστατεύουν από κάτι. Είναι λανθασμένη αντίληψη αυτή. Μπορείτε να παίρνετε την αντιβίωσή σας ελέυθερα όταν και αν πραγματικά τη χρειάζεστε. Είναι άδικο να κακολογούμε τους ιατρούς που ασκούν την επιστήμη τους ορθά βάσει των σύγχρονων κατευθυντήριων οδηγιών… Αν ήταν πραγματικά αποτελεσματικά θα κυκλοφορούσαν και η χρήση τους θα συστηνόταν σε όλες τις υπόλοιπες χώρες που η ιατρική πράξη υποβάλλεται σε αυστηρούς ελέγχους. Από την άλλη… Διαβάστε περισσότερα »

δήθεν
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Γιατρός δεν είμαι αλλά έχω την εξής απορία: οι αντιβιωσεις δεν είναι για τα βακτήρια? Μετά από μεγάλη ταλαιπωρία με σχετικά ζητήματα αν μου έχει μείνει κάτι είναι ότι οι αντιβιωσεις είναι αιτία και όχι αντιμετώπιση των μυκητιάσεων. Γι αυτό και συχνά αναφέρεται η μυκητιαση ως πιθανή παρενέργεια σε κάποιες αντιβιωσεις.

Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Συνηθίζουμε λανθασμένα να αναφερόμαστε στα αντιμυκητιασικα με τον όρο αντιβίωση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση φανταζομαι πήρε και από τα δυο…

Zouzouna Goutsouna
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Zouzouna Goutsouna

Ρε παιδια σε γριπες τυπου η1ν1 γιατι δινουν και αντιβιοτικα ?
Παντα το ειχα απορια

fantasmataki
Επισκέπτης
Συμμετέχων
fantasmataki

Για τη γρίπη Η1Ν1 δίνουν αντιικα τύπου oseltamivir. Τα αντιβιοτικά τα δίνουν για δευτερογενείς βακτηριακές λοιμώξεις συνήθως.

ImplodingVoice
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Είναι ειδική κατηγορία φαρμάκων που λέγονται αντιικά.Όταν λέμε αντιβιοτικά εννοούμε τα αντιβακτηριακά φάρμακα.

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Μάλλον της έδωσαν και απο τα δύο. Εμένα μου έδωσαν αντιβίωση για βακτηριακη κολπίτιδα πάντως, και μου είπαν να την πάρω παράλληλα με αντιμυκητιασιακα.

Bomba
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Παρόμοια ιστορία κι εγώ! Μετά απο κολπίτιδα που έφερνε κάψιμο και αγωγή για να φύγει, το κάψιμο επανήλθε, αλλά στις εξετάσεις μου δεν είχα “τίποτε” και ήμουνα μάλλον τρελή (δεν το είπε, αλλά είχε το ύφος) που ξαναπήγα. Σε εμένα πάτησε πόδι ο φίλος μου, που είδε οτι ο δόκτορ υποτιμάει το πρόβλημα και μου είπε να ψάξω άλλον γιατρό και να μην επιμείνω με αυτόν. Ευτυχώς που η επόμενη γυναικολόγος μου είπε οτι πλέον ο πόνος δεν ήταν απο την κολπίτιδα, αλλά απο την διαταραγμένη χλωρίδα της περιοχής, απο τα φάρμακα και τα σαπούνια, μου έδωσε κολπική γέλη με… Διαβάστε περισσότερα »

Kallia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εννεα χρονια πριν στην πρωτη μου ολοκληρωμενη σχεση, μου εμφανιζεται ενας ερεθισμος στην ευαισθητη περιοχη. Κρυφα απ’τη μητερα μου επισκεπτομαι γυναικολογο. Η διαγνωση μυκητες και η θεραπεια λιγο πολυ σε ολους γνωστη χαπια, εσωτερικα υποθετα κ.τ.λ Μεσα σε τρεις ημερες τα συμπτωματα ειχαν επιδεινωθει ραγδαια με πονο και δυσκολια στην ουρηση. Αναγκαζομαι να το πω στη μητερα μου και πηγαινουμε στα επειγοντα. Με εξεταζει αλλη γυναικολογος μου λεει τα ιδια, αλλα μου κανουν εισαγωγη με την υποψια καποιας πετρας στο νεφρο. Νοσηλευτηκα πεντε ημερες οπου ειχαν περασει ολες οι ειδικοτητες γιατρων απ το θαλαμο μου, με κατατρυπημενα χερια απ’τις αιμοληψιες… Διαβάστε περισσότερα »

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Πώς κόλλησες έρπη στα γεννητικά όργανα σε τόσο μικρή ηλικία; Ο ιός είναι διαφορετικός από τον επιχείλιο. Συγγνώμη η απορία μου είναι ειλικρινής και δεν ειρωνεύομαι όυτε στο ελάχιστο, πρώτη φορά το ακούω αυτό.

Zouzouna Goutsouna
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Zouzouna Goutsouna

Δεν ειμαι γιατρος και μπορει να πω βλακεια αλλα για να πιασει καλα η θεραπεια κατα των μυκήτων θα πρεπει ισως να κρατησει περισσοτερο απο μονο επτα μερες.
Οι μυκητες ειναι πολυ ανθεκτικοι στις θεραπειες.
Εδω εγω που ειχα απλως σταφυλοκοκκο στο δερμα πηρα χαπια για ενα ολοκληρο μηνα ΚΑΙ τοπικες αλοιφες παραλληλα.
Και εγινα καλα!
Και μαλλον εφταιγε το σφουγγαρι στο μπανιο.
Το εκοψα και βρηκα την υγεια μου.
Μονο σκραμπ σωματος αν θελω να τριψω στο μπανιο.

Fractal
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Όντως, αυτό που λες είναι λάθος. Είχες σταφυλοκοκκο, ο οποίος δεν είναι μύκητας, οπότε δε μιλάμε για την ίδια περίπτωση.
Και γενικά ακόμα και αν μας μοιάζουν δύο περιπτώσεις δεν προτείνουμε κάτι αν δεν είμαστε ο γιατρός που καλείται να το αντιμετωπίσει.
Φυσικά η κοπέλα λέει απλά την εμπειρία της, δεν ψάχνει θεραπεία!

Αποδημητικό Πτηνό
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Εγω γιατρός δεν είμαι αλλά με το που είπε η γραφουσα για φαγούρα έντονη και κάψιμο κ ερεθισμό στην περιοχή και για πλύσεις με σαπουνι που το λένε antibacter κατευθείαν πήγε ο νους μου σε κάποια μυκητίαση. Τα έχω ακούσει τα συμπτώματα αυτά απο γυναίκες στο κοντινό μου περιβάλλον μετά που έπαιρναν αντιβίωσξ για ουρολοίμωξη π.χ. (Είναι απαραίτητο το γιαουρτι όταν παίρνεις αντιβίωση γι αυτόν τον λόγο ακριβώς). Και Αντε ο πρώτος γιατρός δεν το βρήκε…οι επόμενοι τι έκαναν;;; τι θα πει δεν έχεις τίποτα;;; Δηλαδή πολλές φορές απορώ με μερικούς ανθρώπους πώς κανουν τξ δουλειά που κάνουν…Και μετά ακούω… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Προβιοτικα παιδιά. Το γιαούρτι δε θα κάνει και τίποτα. Να παίρνετε πάντα προβιοτικα μαζί με αντιβιωσεις.

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Προβιοτικά για την προστασία του εντέρου και πλέον υπάρχουν ενδοκολπικά υπόθετα προβιοτικών για την προστασία του κόλπου κατά τη λήψη αντιβίωσης.