Ο κάζουαλ σεξισμός της ημέρας: Πέντε γυναίκες σε ένα γραφείο

Είμαστε τέσσερις γυναίκες σε ένα γραφείο και έχουμε μια Προϊσταμένη η οποία έχει απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντί μας, απαξιωτική, απότομη και προσβλητική. Αποφασίσαμε λοιπόν και οι τέσσερις να πάμε να μιλήσουμε στον Προϊστάμενό της και κοινό Διευθυντή όλων μας. Μας άκουσε, μας πίστεψε και προς τιμήν του την επέπληξε .

Η δική της απάντηση για την κατάσταση ήταν η εξής: ”Έλα βρε Τάκη, μη δίνεις σημασία και συ, ξέρεις πως λειτουργούν άλλωστε 5 γυναίκες σε ένα γραφείο!!” Ευτυχώς, και πάλι προς τιμήν του, της απάντησε ότι αυτό που λέει είναι σεξιστικό και να μην το επαναλάβει. Περιττή για το περιστατικό αλλά τόσο σημαντική για μένα κατακλείδα: Με τις υπόλοιπες τρεις συναδέλφους έχουμε υπέροχη σχέση, είμαστε ενωμένες και υποστηρικτικές η μία με την άλλη!

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

100 points
Upvote Downvote

9
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
5 Θέματα σχολίων
4 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
9 Συντάκτες σχολίων
extracted matteridrilAlex RainersΦαιδρά Πορτοκαλέαβλαχάκι(το) Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Alex Rainers
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Πίστευε ότι θα τη γλιτώσει λόγω ανδρα προϊσταμένου με τετοιες δικαιολογίες ε; Παρτα τώρα.

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Με αυτό που είπε η προϊσταμένη εννοούσε ότι αφού ήταν μια γυναίκα που διευθυνε γυναίκες δικαιούνταν να έχει κακή συμπεριφορά ή ότι επειδή εσείς επειδή εισασταν γυναίκες είναι αναμενόμενο να μισείτε την γυναίκα προϊστάμενη άρα οι κατηγορίες σας ήταν ανυπόστατες; Ό,τι και να εννοούσε είναι απαράδεκτη, απλά ρωτάω για να το διευκρινίσω

Elda
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μπα, απλώς εννοούσε ότι όταν υπάρχουν γυναίκες σε χώρο εργασίας, συνήθως θα τρώγονται μεταξύ τους (ενώ οι άντρες δεν το κάνουν), ίσως έχει να κάνει κι αυτό με τα χρωμοσώματά μας, να ρωτήσουμε τον τύπο του ασανσέρ του προηγούμενου κάζουαλ σεξισμού που κάτι ξέρει απ’αυτά.

βλαχάκι(το)
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Συνεργάτης

Να υποθέτω ότι εννοούσε ότι οι γυναίκες “ως γνωστόν” σε μία ομάδα λειτουργούν ως ανεγκέφαλες κοτάρες που κοιτούν να βγάλουν η μία το μάτι της άλλης;

Elfa
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ισως εγώ στη θέση κάποιας από τις 4 θα είχα απαντήσει ότι κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια ή “όποιος το λέει είναι”, ανάλογα αν καταλαβαίνει καλύτερα από αρχαία ρητά ή από ατάκες νηπιαγωγείου…

Beholder
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Ax θέλω τόσο πολύ να σχολιάσω εδώ, αλλά φοβάμαι το ξύλο που θα φαω….

Ίσως πρέπει να γίνει ένα thread “Γυναίκες manager”, για αναλυθούν κάποια μυστήρια…

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Δεν υπάρχουν “Γυναίκες manager”, ως κατηγοριοποίηση ανθρώπου ή ακόμη και ως αναγνωρίσιμος τρόπος συμπεριφοράς.
Υπάρχουν καλοί και κακοί manager, ανεξαρτήτως του φύλου τους.
Υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν πως η πολυετής εμπειρία σε ένα αντικείμενο εργασίας τούς δίνει αυτομάτως τις δεξιότητες που απαιτούνται για να διευθύνουν άλλους ανθρώπους.
Υπάρχουν και εκείνοι που αναγνωρίζουν πως κάποι@ που προΐσταται και έχει άλλους υπ’ευθύνη τ@ς, χρειάζεται συγκεκριμένη εκπαίδευση και να αναπτύξει καινούριες δεξιότητες.
Υπάρχουν εταιρείες που είναι σοβαρές και αναγνωρίζουν την τελευταία πρόταση ως πραγματικότητα, και επενδύουν σε αυτή.

Αυτά.

extracted matter
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Με αφορμή αυτό το post θυμήθηκα μια έρευνα που είχα διαβάσει ότι οι γυναίκες δεν προτιμούν τις γυναίκες αφεντικά. Δε λέω ότι είναι τέτοια η περίπτωσή σου, απλά μου έκανε εντύπωση…Και όταν το συζήτησα με κάποιες συναδέλφους στη δουλειά, μου είπαν ότι συμφωνούν και ότι και αυτές θεωρούν ότι οι άντρες είναι “καλύτερα αφεντικά” (από την άποψη ότι είναι λίγοτερο απαιτητικοί και αυστηροί). Διαφωνώ με όλο αυτό, αλλά θα ήθελα την άποψη σας!