Ο κάζουαλ σεξισμός της ημέρας: «Τα κορίτσια δεν καταλαβαίνουν τα μαθηματικά»

Είμαι μηχανικός και δουλεύω σε ένα γραφείο που τυχαίνει να είμαστε 4 συνάδερφοι γυναίκες και ένας άντρας. Γεγονός από μόνο του λίγο αξιοσημείωτο γιατί δεν είμαστε και πολλές οι γυναίκες σε αυτό το πεδίο. Από τις 5 γυναίκες οι 3 έχουμε παιδιά έως περίπου 8 ετών οπότε κάποιες φορές λέμε διάφορα σχετικά με τα σχολεία ή τις δραστηριότητές τους. Μια μέρα, η συνάδερφος που έχει τα πιο μεγάλα παιδιά (8 ετών κορίτσι δηλαδή) μας έλεγε ότι κάτι δεν καταλάβαινε η μικρή της στα μαθηματικά. «Αλλά λογικό είναι» μας είπε, «τα κορίτσια δεν καταλαβαίνουν μαθηματικά, το μόνο που τις νοιάζει είναι αν τους κάθεται καλά η φούστα τους». Σοκ εγώ.

Και λίγα λέω. Και συμφωνούν και όλες οι υπόλοιπες. «Ε ναι, δεν είναι τα κορίτσια για αυτά λένε». Οι 4 μηχανικοί. Του Πολυτεχνείου. Δε θα το άφηνα να πέσει κάτω. Ρε παιδιά, να ακούμε αυτές τις μαλακίες από άλλους. Αλλά όλες μας εδώ μέσα με πτυχία και μεταπτυχιακά από το Πολυτεχνείο να μου λέτε ότι τα κορίτσια ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ με ξεπερνάει.

Μόνο τα ρούχα τους νοιάζουν; Αυτά θα τους λέμε;; Εμείς ως μαμάδες και ως μηχανικοί; Αισθάνθηκα τρομερή απογοήτευση από τον εσωτερικευμένο μισογυνισμό που δεν καταπολεμάται εύκολα. Και από αυτά που ακούνε κάποια μικρά παιδιά μεγαλώνοντας. Σημειωτέον ο άντρας της παρέας συμφώνησε μαζί μου..

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in ,

Αξιολογήστε το άρθρο

85 points
Upvote Downvote

6
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
5 Θέματα σχολίων
1 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
6 Συντάκτες σχολίων
John BarabasUbicβλαχάκι(το)sapilaMitsi Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Έπρεπε να τούς πεις: “Αφού τα κορίτσια δεν καταλαβαίνουν από μαθηματικά, θα πρέπει να σάς απολύσουν όλες και να προσλάβουν άντρες στην θέση σας, σωστά;”.

sapila
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κοιτα να δεις που τελικά είμαι περήφανη για τη μαμά μου που πάντα πίστευε ότι ο λόγος που είμαι στούρνος στα μαθηματικά είναι ότι ειμαι ενα τεμπέλικο ρεμάλι, και όχι που ειμαι κορίτσι 😀

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Να έρθουν σε μένα που κάθε χρόνο έχω εικοσιπέντε διαφορετικά παιδιά αν τα κορίτσια καταλαβαίνουν η όχι τα μαθηματικά και αν τους νοιάζει μόνο η φούστα τους.

Ubic
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μακάρι τα παιδιά μας να έχουν εκπαιδευτικούς σαν εσένα!

βλαχάκι(το)
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Συνεργάτης

«τα κορίτσια δεν καταλαβαίνουν μαθηματικά, το μόνο που τις νοιάζει είναι αν τους κάθεται καλά η φούστα τους». Οuch! Άσχημη ατάκα, πολύ άσχημη πράγματι. Δεν είναι -μόνο- ότι το παιδί “δεν καταλαβαίνει από μαθηματικά” αλλά π.χ. “καταλαβαίνει ή της αρέσουν τα δείνα και τα τάδε πράγματα” κατ’ ευθείαν λέει: “το μόνο που την νοιάζει είναι αν κάθεται καλά η φούστα”. Μου φαίνεται …έως και θυμωμένη η τύπα με το παιδί της. Το υποτιμά; Ανταγωνίζεται το (ομόφυλό της) παιδί που είναι 8; Τι αψυχολόγητα πράγματα, μα τον Μπέλενος. Τι απογοήτευση για νέους ανθρώπους. Τα πτυχία και την θετική κατεύθυνση να βράσω,… Διαβάστε περισσότερα »

John Barabas
Επισκέπτης
Συμμετέχων
John Barabas

Την ειρωνεία την βλέπω μόνο εγώ;
“Είμαστε 4 συνάδερφοι γυναίκες και ένας άντρας” 4+1= 5 σύνολο. Μετά: “από τις 5 γυναίκες κλπ”. Συμπέρασμα: 5 γυναίκες και 1 άντρας. Άρα 6 σύνολο. Βλέπεις πως επιβεβαιώνεις αυτό για το οποίο ενίστασαι; Σε άλλη περίπτωση δεν ξέρεις να εκφράζεσαι σωστά. Και στην τρίτη περίπτωση, της κεκτημένης ταχύτητας και του λάθους, να σε ενημερώσω πως για κάτι τέτοιες στιγμές είναι που πολλ@ δεν μας παίρνουν στα σοβαρά. Μπορούσες να αφιερώσεις μερικά δευτερόλεπτα παραπάνω να δεις το κείμενο σου πάλι, αλλά μάλλον κάποια ανωτέρα βία σε εμπόδισε.