in

Προσωπική ιστορία: Μπορεί να μου πάρει τα παιδιά;

Μπορεί να μην με αφήσει ποτέ να φύγω από αυτή την χώρα με τα παιδιά μου; να μην έχω δηλαδή την επιλογή;

Μπορεί να μην με αφήσει ποτέ να φύγω από αυτή την χώρα με τα παιδιά μου; να μην έχω δηλαδή την επιλογή; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

grandchild scaled

Καλησπέρα!!
Ζω στο εξωτερικό Ευρώπη. Ειχα μια σχέση 4 χρόνια, με δυο παιδιά το ένα θα γίνει 3 το αλλο 7 μηνών που μέσα σε αυτά τα χρόνια πολλά ψέματα από τον άνδρα έκανε οτι ηθελε αργούσε αδιαφορούσε μιλούσε με άλλες κλπ. Η απάντηση του σε όλα αυτά είναι ότι τα έκανε γιατί εφταιγα εγώ που δεν του έδινα σημασία. Πως να του δώσω σημασία όταν με δουλεύει μπροστά στα μούτρα μου.

Τέλος πάντων μην τα πολυλογώ έφτασε τέλος Μαρτίου για να δω επιτέλους αυτά που ήθελα να δω για να τελειώνουμε γιατί πριν δεν ειχα αποδείξεις για τίποτα και σκεφτόμουν μην χαλάσω την οικογένεια. Τωρα όμως είδα μήνυματα με άλλες γυναίκες που σίγουρα δεν έχουν μείνει μόνο εκεί. Το θέμα μου όμως τώρα είναι ότι ενώ μέχρι προχθές ήταν όλα καλά και ναι συγνώμη που έστελνα ενώ εσύ ήσουν έγκυος και είχαμε ήδη ένα παιδί (όλα αυτά όσο ήμασταν διακοπές εγώ με τα παιδιά Ελλάδα κ αυτός στην χώρα που ζουμε) συζητούσαμε ήρεμα πως να γίνει από δω και πέρα ότι πρέπει να μείνουμε άλλο εναν χρόνο εδώ να μαζέψουμε λεφτα και μετά να πάμε Ελλάδα στο χωριό μας για να βρω και δουλεια και να έχω τους δικους μου (εδώ είμαι τελείως μόνη) ξαφνικά επειδή πιστεύει ότι έχω κάποιον άλλον γκομενο που με περιμένει Ελλάδα μιας κ θα έρθω διακοπές ξανά με τα παιδιά μόνοι μας τα αλλαξε όλα.

Δεν μιλάει στο σπίτι σηκώνεται και φεύγει μπροστά στα παιδιά νευριασμενος και εχθές μου πέταξε ότι θα βάλει δικηγόρο να υπογράψω πρώτα και μετά να πάω Ελλάδα. Οπότε το πάει έτσι και έτσι θα το πάω και εγώ. Ο φόβος ο δικός μου λοιπόν είναι πρώτον μπορεί να μου πάρει τα παιδιά με τον δικηγόρο; να σημειώσω τα παιδιά θηλάζουν ακόμη και θα θηλάζει τουλάχιστον η μπέμπα και όλη μέρα κάθε μέρα είναι μαζί μου γιατί αυτός δουλεύει οπότε έχουν μάθει μαζί μου. Και δεύτερον ο άλλος φόβος.. μπορεί τώρα με τον δικηγόρο μιας και τα είχαμε βρει ότι θα μείνουμε ακόμη έναν χρόνο ο εδώ να μαζέψουμε λεφτα και μετά θα πάμε Ελλάδα να το αλλάξει όλο αυτό και να μην με αφήσουν ποτε να φυγω από αυτή την χώρα με τα παιδιά μου;; να μην έχω επιλογή δηλαδή; δεν ξέρω πως τα γράφω συγνώμη αλλά είμαι πολύ αγχωμένη Σε ευχαριστώ που με διάβασες θα περιμένω απάντηση

ΑΠΟ ΤΗΝ – Teo

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

19 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
ManhattanTransfer
ManhattanTransfer
1 χρόνος πριν

Ηρεμία, μιλήστε, ίσως λύνεται μεταξύ σας, δες αυτό πρώτα. Από κει και πέρα. Οι δικηγόροι όχι, παιδιά δεν παίρνουν, μόνο τα δικαστήρια μπορούν να επιβάλουν όρους και ποσοστά επιμέλειας, ακολουθώντας πάντα τη νομοθεσία. Οι μόνη περίπτωση να απομακρύνουν παιδί από τη μαμά στον πολιτισμένο κόσμο είναι εάν είναι η ίδια επικίνδυνη για το παιδί ( πχ τοξικομανης). Κανείς δε μπορεί να σου πάρει τα παιδιά σου, αυτό μη σε ανησυχεί. Το πιθανότερο είναι θα καταλήξετε σε κάποια ποσοστά από κοινού επιμέλειας. Όμως είναι πάρα πολύ πιθανό το να μη μπορείς να πάρεις τα παιδιά να αλλάξεις χώρα, εφόσον αυτός θέλει… Διαβάστε περισσότερα »

Jvsthemachine
Jvsthemachine
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  ManhattanTransfer

Έτσι ακριβώς.

Jvsthemachine
Jvsthemachine
1 χρόνος πριν

Teo τα ερωτήματα που θέτεις είναι κυρίως νομικής φύσεως και δεν νομίζω ότι μπορεί εύκολα κάποιος από το forum (ούτε και πρέπει κατά τη γνώμη μου), εάν δεν είναι ο ίδιος νομικός, να σου δώσει συμβουλές. Εξάλλου, ακόμη κι αν είναι νομικός, το πιθανότερο είναι να εφαρμόζεται το δίκαιο της χώρας στην οποία βρίσκεσαι και όχι το ελληνικό. Πάντως, βάσει τουλάχιστον του ελληνικού οικογενειακού δικαίου, το να πάρεις τα παιδιά σου χωρίς της συγκατάθεση του άνδρα σου και να τα πας στην Ελλάδα ή οπουδήποτε αλλού εκτός της χώρας που βρίσκεσαι, δεν επιτρέπεται. Χρειάζεται δικαστική απόφαση. Από την άλλην πλευρά,… Διαβάστε περισσότερα »

Lioness
Lioness
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Jvsthemachine

Ακόμα και το να πάρει τα παιδιά και να γυρίσει στον τόπο καταγωγής της εξαρτάται από την χώρα που βρίσκεται και το νομικό δίκαιο που ισχύει εκεί. Γνωρίζω περίπτωση που η μαμά πήρε το παιδί (8 χρονών) και γύρισε Ελλάδα γιατί δεν έβρισκε δουλειά οπότε δεν μπορούσε ,ούτε ήθελε, να ανανεώσει την άδεια παραμονής της. Ο πατέρας δεν κατάφερε να πάρει την επιμέλεια. Ένας δικηγόρος θα της λύσει όλες τις απορίες.

ManhattanTransfer
ManhattanTransfer
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Lioness

Είναι πολύ σχετική η χώρα και το δίκαιο και αυτό συχνά καταλήγει στο το τι ποσοστά επιμέλειας ( ή για να ακριβολογούμε, τι ποσοστά parenting time ) δικαιούται ο κάθε γονέας. Γίνεται να γίνει και το ανάποδο, να μη βρίσκει δουλειά η μητέρα και τότε το παιδί να πάει εξ’ολοκλήρου στον πατέρα εφόσον ο πατέρας έχει υψηλό ποσοστό συνεπιμέλειας και το παιδί ήδη είναι κάποια χρόνια σε μια χώρα ( να θεωρεί η χώρα το παιδί domiciled σε αυτή, τα 3 έτη παραμονής δεν είναι ασυνηθες σαν όριο ). Σε τέτοιες στιγμές χρειάζεται συνεννόηση, αλλιώς θα βγούνε βλαμμένα τα παιδιά.… Διαβάστε περισσότερα »

Τελευταία επεξεργασία 1 χρόνος πριν από ManhattanTransfer
Lioness
Lioness
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  ManhattanTransfer

Ναι συγνώμη , έχεις δίκιο. Στη περίπτωση της φίλης μου προηγήθηκε δικαστική απόφαση που της έδινε το δικαίωμα να φύγει. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι η κάθε χώρα έχει δικούς της νόμους , που μόνο ένας δικηγόρος τους γνωρίζει και μπορεί να την κατευθύνει. Συγνώμη και πάλι αν δεν το έκανα κατανοητό.

ManhattanTransfer
ManhattanTransfer
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Lioness

Το ξέρω ότι η πρόθεση ήταν καλή, αλλά πραγματικά είναι κάτι περίπλοκο και πρέπει να πάει σε δικηγόρο. Στα συγκεκριμένα αυτού που λες, ακόμα και το δίκαιο εκεί να της το επιτρέπει, δες την απάντηση που σου έκανε jvs και τη δική μου απάντηση σε αυτόν, είναι εξαιρετικά περίπλοκο το τοπίο. Ας μη σχολιάζουμε σενάρια, είναι περίπλοκο και θα χρειαστεί επαγγελματική βοήθεια, όπως δε γίνονται νευρολογικές διαγνώσεις από το ίντερνετ, εδώ όσον αφορά συγκεκριμένα βήματα, ρίσκα και στρατηγική, καλύτερα όχι σενάρια, ας δει δικηγόρο. Προσωπικά πιστεύω η μόνη λύση που γλυτώνει να πάνε και οι δύο στον ψυχίατρο είναι από… Διαβάστε περισσότερα »

Τελευταία επεξεργασία 1 χρόνος πριν από ManhattanTransfer
Jvsthemachine
Jvsthemachine
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Lioness

Δεν αποκλείεται να ισχύει αυτό που λες. Πάντως, σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο, για να αλλάξει ένας από τους γονείς τόπο κατοικίας και να πάρει το παιδί στο εξωτερικό, θα πρέπει να έχει συναινέσει και ο άλλος ή να έχει γίνει δικαστήριο και να έχει επιτραπεί δικαστικώς. Σε άλλα δίκαια μπορεί να ισχύει κάτι διαφορετικό φυσικά, δεν το γνωρίζω. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ήταν ανεύθυνο από την πλευρά μας να δώσουμε νομικές κατευθύνσεις μέσω του συγκεκριμένου forum. Σε αυτό λίγο πολύ συμφωνούν όλοι οι συνομιλητές απ’ ό,τι βλέπω.

ManhattanTransfer
ManhattanTransfer
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Jvsthemachine

Ακόμα και να ισχύει κάτι διαφορετικό στο δίκαιο της χώρας που κατοικεί, εάν δεν εκεί δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση ( καλή 3ετια σε περίπτωση αντιδικίας ) η ελληνική απόφαση στην Ελλάδα εφαρμόζεται, τουλάχιστον προσωρινά ( σταματά να εφαρμόζεται εάν η δικαιοσύνη εκεί τελεσιδικησει πρώτη και με διαφορετική απόφαση όσον αφορά τον τόπο κατοικίας).

Πραγματικά, ας συζητήσουν και να πάνε από κοινού σε ένα δικηγόρο εκεί που μένουν είναι το λιγότερο περίπλοκο. Όλα τα άλλα σενάρια θα τους στείλουν και τους δύο στον ψυχίατρο και θα κάνουν κακό στα παιδιά.

Τελευταία επεξεργασία 1 χρόνος πριν από ManhattanTransfer
ManhattanTransfer
ManhattanTransfer
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Jvsthemachine

Λέω κάποια πράγματα εν συντομία (μίνι-σεντόνι πάλι), είναι πολύ περίπλοκο, γι αυτό και πρότεινα συναινετικό στο δίκαιο της χώρας που μένουν, για να μειωθεί η πολυπλοκότητα. Θα αποφύγω μέγα-σεντόνι γιατί είναι εύκολο να δημιουργηθούν παρανοήσεις σε τόσο πολύπλοκα θέματα. Επειδή θίγεις το θέμα του jurisdiction, το οποίο επιμελώς έλεγα να αποφύγω στη δική μου τοποθέτηση. Όταν υπάρχουν courts of competence σε παραπάνω από μία χώρα, το κάθε δικαστήριο προχωρά με τα κριτήρια του δικού του αστικού κώδικα. Η κάθε χώρα αναγνωρίζει (συχνά μόνο τελεσίδικες) αποφάσεις δικαστηρίων τρίτων χωρών, χωρίς να μπει στην ουσία της υπόθεσης, κοιτάζοντας μόνο αν παραβιάζεται η… Διαβάστε περισσότερα »

Τελευταία επεξεργασία 1 χρόνος πριν από ManhattanTransfer
Jvsthemachine
Jvsthemachine
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  ManhattanTransfer

Είναι προφανές ότι κινούμαστε στο ίδιο χώρο επαγγελματικά. Προσωπικά δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις ούτε και έχω εμβαθύνει στο οικογενειακό γιατί είναι άλλος ο τομέας μου. Φαντάσου ότι και αυτό με τη μετοίκηση σε άλλη χώρα (ότι δηλαδή απαιτείται δικαστική απόφαση) το ήξερα επειδή συνέβη σε κάποιον φίλο μου και όχι από την δική μου εμπειρία ως νομικού. Και να είχα όμως τη σχετική γνώση θα απέφευγα να τοποθετηθώ εδώ γιατί δεν είναι υπεύθυνο να δίνουμε νομικές συμβουλές δι’ αλληλογραφίας. Είναι ενδιαφέροντα και διαφωτιστικά τα όσα λες, τα οποία δεν γνώριζα (ή έστω γνώριζα εν μέρει και τελείως αποσπασματικά) και τα… Διαβάστε περισσότερα »

Τελευταία επεξεργασία 1 χρόνος πριν από Jvsthemachine
Black swan
Black swan
1 χρόνος πριν

Δεν ξέρω αν απλά είμαι ιδιότροπη, αλλά ειλικρινά, χωρίς σημεία στίξης, δυσκολεύτηκα πολύ να διαβάσω το κείμενό σου. Όντως, πρέπει να είσαι πολυ αγχωμένη, αλλά να έχεις κουράγιο, δύναμη και πίστη στον εαυτό σου. Πάντα στα διαζύγια που στραβώνουν το νούμερο ένα χαρτί του άντρα είναι ότι θα πάρει τα παιδιά. Τόσο χαζό! Καθώς, πρώτον, δεν μπορούν και δεύτερον και κυριότερο ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ! Και πάντα η γυναίκα ψαρώνει και το πιστεύει στα αλήθεια ότι θα της πάρει τα παιδιά. Για κάποιο περίεργο λόγο αυτό το μοτίβο είναι τόσο απόλυτο, που καταντάει πρωτόκολλο! Θα τα καταφέρεις, είμαι σίγουρη!

Μαρία
Μαρία
1 χρόνος πριν

Ρωτάς δικηγόρο. Εξαρτάται αν είστε παντρεμένοι, ποιό δίκαιο ρυθμίζει τα μεταξύ σας, τι υπηκοότητα έχουν τα παιδιά, ποιά χώρα ζείτε (εντος/εκτός ΕΕ). Και φυσικά δεν υπογράφεις τίποτα χωρίς την συνδρομή του.

Μαρία
Μαρία
1 χρόνος πριν
Απάντηση σε  Μαρία

Δες αυτό για βασικές πληροφορίες εκτός κι αν ζείτε εκτος ΕΕ ή Δανία.
https://europa.eu/youreurope/citizens/family/children/parental-responsibility/index_el.htm

emy memy
emy memy
1 χρόνος πριν

Εγώ με ειλικρινή απορία θέλω να σε ρωτήσω γιατί από το γραπτό δεν φαίνεται να έχεις καθόλου αντίληψη της ευθύνης των επιλογών σου. Όταν είχες ήδη ένα παιδάκι και αυτός είχε αυτή τη συμπεριφορά, το δεύτερο έγινε με την ελπίδα πως θα αλλάξει; Η δική του συμπεριφορά, που είναι άθλια, δεν μπορείς να την αλλάξεις. Αλλά αν έφερες δυο παιδιά στο κόσμο με αυτήν την ελπίδα και συνεχίσεις να τα μεγαλώνεις με αυτή την ελπίδα χωρίς να δεις εσύ πώς μπορείς να βελτιώσεις μόνη σου τη ζωή σου, λυπάμαι αλλά το βρίσκω ανεύθυνο και επικίνδυνο.

Katerina
Katerina
1 χρόνος πριν

Πρέπει να βρες δικηγόρο. Καλύτερα επικοινώνησε με 1 κοινωνική υπηρεσία της χώρας που ζεις. Θα σε βοηθήσουν χειρίζονται ποες τέτοιες περιπτωσεις

3🐣🐣🐣
3🐣🐣🐣
1 χρόνος πριν

Χωρις να ειμαι νομικος, το βασικοτερο για τα παιδια ειναι η σταθεροτητα και η σωστη ανατροφη. Δεν μας λες κατι για εσενα, πως βρεθηκες σε αυτη τη χωρα, αν εχεις πτυχιο, αν εργαζεσαι, αν εχεις την δυνατοτητα να στηριξεις τα παιδια σου οικονομικα. Αυτο ειναι ενα κριτηριο για τα δικαστηρια. Δεν ξερω σε ποια χωρα εισαι, αλλα παλι χωρις να ειμαι σιγουρη, στο εξωτερικο δεν ειναι κανονας πως τα παιδια πανε με τη μητερα. Οποτε μπορει να απαγορευτει η εξοδος τους απο την χωρα, αυτο ειναι ενα ενδεχομενο που μονο δικηγορος θα σε κατευθυνει. Βρες δικηγορο λοιπον αμεσα να εχει… Διαβάστε περισσότερα »

Εντάξει λοιπόν...
Εντάξει λοιπόν...
1 χρόνος πριν

Θα πας άμεσα σε δικηγόρο κι εσύ. Πώς να σε συμβουλεύσει κάποιος από εδώ; Προσπαθήστε να θυμάστε πως παρ’ όλες τις διαφορές και τη μεταξύ σας σχέση, οφείλετε και οι δύο πάνω απ’ όλα να σκεφτείτε το συμφέρον των παιδιών σας. Προέχει η ψυχική τους υγεία. Ας μη γίνουν ακόμα δύο παιδιά μοχλός πίεσης μεταξύ των γονιών. Αρκετά πια.

Heyjennie
Heyjennie
1 χρόνος πριν

Στην περίπτωση που δεν έχεις ασφάλεια που καλύπτει νομικά έξοδα, κάνε άμεσα και αμέσως μετά πήγαινε σε δικηγόρο στη χώρα που ζεις. Μόνο ένας δικηγόρος μπορεί να σε συμβουλεύσει σωστά.